Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

lacko
Light Star
Light Star

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa lacko »

Muffi napísal:Ani jedna so strán ma so svojím predvolebným programom, sľubmy a kampaňou nezaujala natoľko, aby som jej dal svoj hlas. A ísť dať hlas jednému len aby som poškodil druhému mi nepripadá férové.
Výhoda - v prípade, že nová vláda ukáže svoju odvrátenú tvár, aspoň si môžem s čistým svedomím povedať, že ja som ju nevolil (ako aj u Fica a spol) :)
Dost alibisticke prehlasenie. Ale na druhu stranu, pokial sa nasledujuca vlada ukaze v zlom svetle, tak ti vsetci volici opozicie mozu vycitat, ze si nebol volit. Neviem ci je vobec nejaka vyhoda nevolit, kazde pravo je skor vyhodou a ci mozes mat nejake vyhody z neuplatnenia vlastneho prava... :? ja by som povedal, ze z toho mozu byt len nevyhody, lebo ak sa budes mat 4 roky zle, tak z toho mi ziadna vyhoda neplynie.

Pokial si teda nenasiel v programoch kandidujucich stran nic zaujimave, tak neviem... Mam pocit, ze na taky maly stat, mame dost politickych stran, ktore maju roznorode priority. No ak nenajdes aspon par bodov, pre ktore by si volil nejaku stranu, tak mas asi lepsi volebny program. To ti uz asi zostava len zalozit vlastnu stranu
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa citizen »

rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Gašparovič dal Ficovi šancu do stredy budúceho týždňa

Prezident Ivan Gašparovič súčasnému premiérovi Robertovi Ficovi dal poverenie na zostavenie vlády. Predseda Smeru Robert Fico musí do stredy budúceho týždňa buď predložiť prezidentovi konkrétny návrh alebo poverovací mandát vrátiť.

Prečo len do stredy? Mal mu dať na to mesiac... :lol:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

rados915 napísal:Gašparovič dal Ficovi šancu do stredy budúceho týždňa

Prezident Ivan Gašparovič súčasnému premiérovi Robertovi Ficovi dal poverenie na zostavenie vlády. Predseda Smeru Robert Fico musí do stredy budúceho týždňa buď predložiť prezidentovi konkrétny návrh alebo poverovací mandát vrátiť.

Prečo len do stredy? Mal mu dať na to mesiac... :lol:
Vieš vždy ma fascinovali ľudia ako ty, ktorý sa tvária akoby niečo bolo absolútne nehorázne a zároveň sa to tak vždy robilo. Vždy mal prvé právo na zostavenie vlády predseda víťaznej strany a je fuk či to bude Mečiar, Dzurinda (Radičová), alebo Fico. Vždy sa to tak robí a ty tu o tom vravíš akoby sa dialo neviem čo. Ach jaaaaj nevyjadrujem sa. Keby vyhrá voľby Paliho Kapurková tak jej by dal prezident právo na zostavenie vlády ako prvej strane, ale vyhral ich Fico. A čas do stredy nie je až tak dlho. Všetky strany začnú rokovať bez ohľadu na to, čo ako dopadne teraz.
citizen napísal:Upratať po Ficovi bude ťažké
http://ekonomika.sme.sk/c/5421874/uprat ... tazke.html
Strana SaS pod vedením Richarda Sulíka sa netají tým, že jej hlavnou ambíciou je nahradiť 70 terajších sociálnych dávok šiestimi. Občania by tak nemali nárok na nezdaniteľné minimum a ďalšie odpočítateľné položky, ktoré znižujú daňový základ, napríklad životné poistky.
Takže už nám pán Sulík plánuje zobrať o vyše 50€ viac každý mesiac + zrušiť odpočítateľné položky. Apoň vieme ako plánuje naplniť štátny rozpočet a potom bude rozprávať ako sa on zaslúžil o to.
Slovensku roky chýba systematika a dôslednosť pri príprave protipovodňových opatrení.
Tiež sa netrhali s vybudovaním zábran tak neviem. Zrazu si spomenuly keď už ľudí vyplavilo.
Bruselu a občanom treba tiež povedať, ako efektívne funguje elektronické mýto. Podľa informácií z kuloárov počet čiernych pasažierov, ktorých mýtny systém nezachytil, vysoko prekračuje povolený limit.
Doteraz sa navážali všetci aké je to mýto nah*vno a zrazu im vadí, že sa prekračuje povolený limit čiernych pasažierov. Treba im povedať ??? Ha tak toto som zvedavý ako toto bude prebiehať.
Nová vláda by mala odstrániť investičné obmedzenia a stabilizovať druhý pilier.
Nič iné len to, čo vláda SDKÚ už predtým robila, i keď zabudla, že starším občanom sa to neoplatí a zas sme ako na hojdačke, kedy si politici niečo menia stále dokola a dopláca na to občan. Nonsens
Nezamestnanosť v prvom štvrťroku 2010 dosiahla podľa Štatistického úradu 15,1 percenta.
No bohužiaľ asi keď skrachoval veľký počet podnikov a bánk tak asi nebude rásť zamestnanosť, a keď podniky sídliace na Slovensku nemajú odber v zahraničí tak asi nemôžu zamestnávať viac ľudí ako potrebujú. Toto je asi taký malý odrb zo strany politikov. Keďže Fin. kríza postupne ustupuje tak aj podnikatalia sami pristúpia k naberaniu nových ľudí ako sa otvára zas trh atď a potom je najľahšie kričať ja som sa o to zaslúžil, že klesla nezamestnanosť ale pravdou je to, že už neprepúšťajú podniky tak ako predtým, takže sa tento trend zastaví, dokonca sa bude naskytať práca opäť v podnikoch, ktoré predtým prepúšťali ale inak OK. A blbý človek si povie ako veľa preňho dakto urobil ten a ten.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Vieš vždy ma fascinovali ľudia ako ty, ktorý sa tvária akoby niečo bolo absolútne nehorázne a zároveň sa to tak vždy robilo. Vždy mal prvé právo na zostavenie vlády predseda výťaznej strany a je fuk či to bude Mečiar, Dzurinda (Radičová), alebo Fico. Vždy sa to tak robí a ty tu o tom vravíš akoby sa dialo neviem čo. Ach jaaaaj nevyjadrujem sa. Keby vyhrá voľby Paliho Kapurková tak jej by dal prezident právo na zostavenie vlády ako prvej strane, ale vyhral ich Fico. A čas do stredy nie je až tak dlho. Všetky strany začnú rokovať bez ohľadu na to, čo ako dopadne teraz.
Tu nejde o to, či je to tradícia alebo nie. Ak by sme mali rozumného prezidenta a ak by sledoval aspoň trochu objektívne politický vývoj a povolebné dianie, istotne by nešaškoval s týždňom, alebo inou dobou. Skús to pochopiť - strany budúcej štvorkoalície verejne vyhlásili X krát, že so SMERom diskutovať nebudú, to znamená, že žiadne rokovania sa ani na požiadanie víťaznej strany konať jednoducho nebudú a basta. Nech by už SMER ako taký pristúpil k akýmkoľvek kompromisom, nič to nemení na fakte, že ich nemá s kým prediskutovať. Nepíšem, že formálne SMERu to poverenie odovzdať nemal, to nie, ale nemal to pretiahnuť až kamsi o X dní. V najhoršom prípade sa štvorka naserie a odovzdá starému ujovi 79 podpisov s tým, že nech ukončí tu frašku (skartovanie svinstiev a posledné podpisovanie nevýhodných zmlúv) a nech urýchli vyhlásenie novej vlády a tým pádom ukáže prejav politickej stability v našej krajine.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

krachu podnikov sa malo zabranit a dalo sa to len fico nato kaslal.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak mu aj daju tych 79 podpisov, tak stale necha Ficovi cas do dalsej stredy, dnes to povedal vo svojom vyhlaseni. Rovnako tam so svojim typickym priblbym usmevom povedal, ze moze vyhlasit aj mensinovu vladu.
V Cesku to tusim prezident urobil tak, ze dal moznost politikom, aby zozbierali podpisy poslancov a ked mu doniesli vacsinu podpisov, tak ich poveril zostavovanim vlady, to je najspravodlivejsie.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ináč, prezident nemá ústavnú povinnosť menovať niekoho zostavením vlády. Má povinnosť len menovať predsedu vlády. Týmto pádom urobil len nadprácu pre Smer. A pravicové strany sa aj tak môžu dohadovať aj bez menovanej prezidentom a do budúcej stredy aj tak ešte nezostavia vládu, takže nie je to až taký problém. Dohodnúť sa na koalícii možno do budúcej stredy stihnú, ale členov vlády ešte nebudú mať. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

lacko napísal: Dost alibisticke prehlasenie. Ale na druhu stranu, pokial sa nasledujuca vlada ukaze v zlom svetle, tak ti vsetci volici opozicie mozu vycitat, ze si nebol volit. Neviem ci je vobec nejaka vyhoda nevolit, kazde pravo je skor vyhodou a ci mozes mat nejake vyhody z neuplatnenia vlastneho prava... :? ja by som povedal, ze z toho mozu byt len nevyhody, lebo ak sa budes mat 4 roky zle, tak z toho mi ziadna vyhoda neplynie.

Pokial si teda nenasiel v programoch kandidujucich stran nic zaujimave, tak neviem... Mam pocit, ze na taky maly stat, mame dost politickych stran, ktore maju roznorode priority. No ak nenajdes aspon par bodov, pre ktore by si volil nejaku stranu, tak mas asi lepsi volebny program. To ti uz asi zostava len zalozit vlastnu stranu
Vlastnú stranu si určite nezaložím, pretože o politiku sa (veľmi okrajovo) zaujímam len preto, aby som nevyzeral ako hotentót keď sa na ňu zvrtne reč. Pár bodov, pre ktoré by som nejakú stranu mal ísť voliť by som pravdepodobne našiel, no žiaľ, našiel by som omnoho väčší počet dôvodov, prečo ju nevoliť. Pre voľbami sa každý politik mení na milosrdného samaritána, ktorému ide len o vyššie záujmy a dobro pre spoločnosť a v žiadnom prípade nie o svoje blaho. Zo všetkých tých falošných úsmevov z bilboardov mi je na grcanie. Skôr by ma strany presvedčili so sloganom "ty nám daj hlas, my ti postavíme diaľnicu a sebe barák s bazénom" ako tie ich drísty o tom, že len oni sú stelesnením lepšiej budúcnosti.
Nevidím dôvod, prečo by mala byť nevýhoda nevyužiť nejaké právo. Ak si kúpim sveter a na druhý rovnaký dostanem právo zužitkovať 10% zľavu, nevyužijem ho. Načo mi bude další taký sveter? A rovnako načo by som šiel voliť? Systém riadenia štátu to nezmení, jedine tak ľudí, ktorý budú vládnuť. Áno, ako správne poznamenal darca karmy, je to pokrytectvo. Starám sa o svoje osobné blaho, rovnako ako aj tí, čo čakajú, že ich zvolím.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

A stále a stále chcú začínať s tým svojim predpotopným ranným kapitalizmom ktorý majú už 20 rokov vsugerovaný. Ľudia sú už z toho unavení počúvať to každé 4 roky to isté, že treba šetriť, ale oni od seba NIKDY nezačnú. Človek (obyčajný) potom samozrejme rezignuje a ignoruje a radšej voli ľavicu.

Nie že by vymysleli nejaké novšie moderné efektívne metódy ako šetriť a raidiť štát (transparentnosť a pod.).

Ja nemám nič proti kapitalizmu ako takému. Takto sa ale nikam nedostaneme ani za 50 rokov.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Klingonka napísal:A stále a stále chcú začínať s tým svojim predpotopným ranným kapitalizmom ktorý majú už 20 rokov vsugerovaný. Ľudia sú už z toho unavení počúvať to každé 4 roky to isté, že treba šetriť, ale oni od seba NIKDY nezačnú. Človek (obyčajný) potom samozrejme rezignuje a ignoruje a radšej voli ľavicu.
Tazko sa to pocuva vsak? Krajsie boli medove motuzy o socialnom state. State ktory funguje aj pre socialne slabych. Premier ktory nas ochranil pred financnou krizou, Madarmi, Velkym Uhorskom neviem cim vsetkym.. Kvoli takym ludom, ktorym sa to dobre pocuva, musime teraz vsetci setrit. Ak sa ti to nepaci vystahuj sa, alebo vol dalsie volby proti Ficovi ;)
To ze od seba nezacnu, to mi pride smiesne. To si myslis ze na poslanecke platy idu take enormne sumy co maju neaku vahu v rozpocte? Co by napriklad mohli nahradit zvysenie dani o 1%?
ad kapitalizmus: navrhni nieco lepsie..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

citizen napísal:kali keby bol svet bezproblemovy tak by bol na to cas..ale ja stale nechapem ako more hrdost pomoct slovakom?stacia body ked sa ti to nebude chciet rozpisovat
beardi napísal:kali veri, ze nacionalizmus pomoze priniest viac penazi do ekonomiky, zastavi demografiu a zamestna viac ludi, bohuzial to nie je mozne

preto sa mozme venovat nacionalizmu az vtedy, ked nebudu ziadne ine problemy
http://www.hojko.com/post1379702.html#p1379702
http://www.hojko.com/post1379969.html#p1379969
http://www.hojko.com/post1389102.html#p1389102
sundevil napísal:nie ze ja to necitam, ty jednoducho nemas riesenie a jedine co dokazes je kritizovat sucasny stav + omacka dookola, ktoru si uvaril a ktora uz nikomu nechuti
Ked myslis.
hughito napísal:Kali je obdivovateľ národného socializmu, privítal by, ak by sa tu nastolilo niečo podobné na štýl 30. rokov minulého storočia v Nemecku.

Kult osobnosti, definovaný nepriateľ, mocenské chúťky a záujmy národa stoja nad všetkým.
Hlavne tento rezim vnimam aj trochu inak ako zid alebo obdivovatel tejto rasy, snazim sa ho prijat z kazdej strany (hlavne jeho teoriu) a rozhodne neprijmam nejaky pocit viny zato ze jeho prax v konecnej faze podla vitaznych mocnosti "zlyhala" co je tiez velmi relativne.

Ale ked uz si bereme dnes priklad z antickych rezimov co taka aristokracia (vlada najlepsich) urcite znie lepsie ako vlada ludu.
Indigo napísal:Sundevil: Pekne si to napisal. Je to stale ta ista omacka s omackou, kde su stale omielani ti isti fantomovia, ako su zidia, americania, slobodomurari a este neviem ake spiklenecke skupiny. Do toho staci este zaskatulkovat osobnosti do znamych extremnych pozicii a dielo je dokonane.
Skus byt konkretnejsi a zaroven o tom aj diskutuj, vyvrat to.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Muffi napísal:Vlastnú stranu si určite nezaložím...
No ak to beries takto, tak by si nemal chodit ani do roboty, lebo aj tam na tebe iba zarabaju, ani do obchodov, tam je to tiez cisty marketing. V reklame ti povedia, ze mas o 25% viac za tu istu cenu, ale v skutocnosti je to len navysenie objemu pri zachovani povodnej koncentracie ucinnej latky. Teda ak si to aplikujes na nejaky saponat, tak jedine, co je tam gratis, je voda. Co sa tyka prava volit, tak to nie je ziadna zlava, praveze naopak, niekto to musi zaplatit, hadaj kto... Naco ist volit? Volis si svojho zastupcu v parlamente, tak ja neviem, keby sa dalo zastupovat sa sam, tak to pochopim, ale v podstate clovek, ktory nikoho nevoli, sa ani nemoze cudovat, ze na neho stat potom 4 roky kasle... Nikdy nebude existovat politicka strana, alebo system, ktory by vyhovel co i len 50% tvojim poziadavkam. Vacsinu musis urobit sam, stat ti to moze jedine ulahcit, alebo stazit.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520 napísal:
http://www.hojko.com/post1379702.html#p1379702
http://www.hojko.com/post1379969.html#p1379969
http://www.hojko.com/post1389102.html#p1389102
Ked myslis.
Hlavne tento rezim vnimam aj trochu inak ako zid alebo obdivovatel tejto rasy, snazim sa ho prijat z kazdej strany (hlavne jeho teoriu) a rozhodne neprijmam nejaky pocit viny zato ze jeho prax v konecnej faze podla vitaznych mocnosti "zlyhala" co je tiez velmi relativne.

Ale ked uz si bereme dnes priklad z antickych rezimov co taka aristokracia (vlada najlepsich) urcite znie lepsie ako vlada ludu.
Skus byt konkretnejsi a zaroven o tom aj diskutuj, vyvrat to.
uz som tomu pochopil
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa je úplne morálne to, ak niekto neišiel voliť a následne kritizuje to, či ono v politike.

Aký je protiargument tých, čo volili ? Prečo by oni mali mať "právo" kritizovať a my (nevoliči) nie ?

GothaR: A čo ak niekto kritizuje presne to ? Že sa tu básni o demokracii, ale svoj názor môžeš vyjadriť len raz za 4 roky a aj to vo veľmi srandovnej forme :arrow: zvolíš si svojich "zástupcov"(nových pánov), ktorí si ale potom robia čo chcú a ty ich ani nemáš ako kontrolovať, ani nič, musíš čakať ďalšie 4 roky a voliť iných pánov s naivnou predstavou, že sa to zmení.

Strieda sa tu len obdobie "keď bolo trochu lepšie" s obdobím "keď bolo horšie" a aj to je len čisto subjektívny pocit, každý si myslí, že má pravdu.

Ja som voliť nebol z presvedčenia, ale celý tento marazmus som sledoval oveľa viac, ako nejakí trápny volič, ktorý sa rozhoduje podľa sympatií alebo toho, čo kdesi raz videl, resp. od niekoho počul.
Prečo by som ja nemohol hodnotiť "výkony" politikov a tento vyššie uvedený volič áno ?

Inak, keby som sa mal nejako zaškatuľkovať, tak o sebe poviem, že som anarchista. Prečo som podľa teba chorý, resp. vyznávam chorú ideológiu ?

kali: Chápem, môžeme to rozobrať v inej téme, tu by sme boli OT.

Inak neviem, čo sa tu niektorým trasú rite okolo rozhodnutia Gašpara, veď bolo jasné, čo urobí.

Ten týždeň "navyše" však už môže byť každému jedno, navyše "smeráci" musia získať nejaký čas a upratať za sebou.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

hzds uz zacalo a aj skartovacky uz ma http://www.sme.sk/c/5422566/hzds-upratu ... i-sud.html
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Tazko sa to pocuva vsak? Krajsie boli medove motuzy o socialnom state. State ktory funguje aj pre socialne slabych. Premier ktory nas ochranil pred financnou krizou, Madarmi, Velkym Uhorskom neviem cim vsetkym.. Kvoli takym ludom, ktorym sa to dobre
Nemyslela som hneď na Fica.

Ja za to nemôžem že mám sociálne cítenie. Keby som bola chlap, tak ho asi nemám a sústavne volím pravicu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

seth82 napísal: Tu nejde o to, či je to tradícia alebo nie. Ak by sme mali rozumného prezidenta a ak by sledoval aspoň trochu objektívne politický vývoj a povolebné dianie, istotne by nešaškoval s týždňom, alebo inou dobou. Skús to pochopiť - strany budúcej štvorkoalície verejne vyhlásili X krát, že so SMERom diskutovať nebudú, to znamená, že žiadne rokovania sa ani na požiadanie víťaznej strany konať jednoducho nebudú a basta. Nech by už SMER ako taký pristúpil k akýmkoľvek kompromisom, nič to nemení na fakte, že ich nemá s kým prediskutovať. Nepíšem, že formálne SMERu to poverenie odovzdať nemal, to nie, ale nemal to pretiahnuť až kamsi o X dní. V najhoršom prípade sa štvorka naserie a odovzdá starému ujovi 79 podpisov s tým, že nech ukončí tu frašku (skartovanie svinstiev a posledné podpisovanie nevýhodných zmlúv) a nech urýchli vyhlásenie novej vlády a tým pádom ukáže prejav politickej stability v našej krajine.
Tak nech to urobia a odovzdajú väčšinu podpisov. Zároveň však jedným dychom dodávam, že kopa strán sa vyjadrovala, že stým a tým do vlády nepôjdu a išli, a preto prezident rozhodol tak ako rozhodol. Dal šancu najsilnejšej strane a potom prídu narad ostatní. Neviem, čo ľuďom ten týždeň tak trhá žili, ja som FICA nevolil a prežijem to úplne obstojne a nepotrebujem si tu vylievať srdce aká to je nespravodlivosť, x-krát to tu bolo tak urobené a nikto sa nad tým nevzrušoval a teraz je to zrazu problém.
citizen napísal:krachu podnikov sa malo zabranit a dalo sa to len fico nato kaslal.
Áno, tak pre teba nebude problém povedať ako ? Jedna babka povedala, že sa to dalo. Áno dajú sa naliať peniaze do podnikov aby nekrachli, ale to by bolo za prvé veľmi ekonomicky nevhodné rozhodnutie a za druhé kontraproduktívne. Skús niekedy použovať prečo sú veci tak ako sú a netriafaj tu od chrbta niečo o čom zjavne nemáš ani šajn.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ked sa wolkswagen rozhodoval kde sa bude vyrabat to nove auto tak fico na kolenacky so slzami na krajicku prosikal nemcov aby to bolo u nas.letel do nemecka,dostal za to to nove auto teda dostane aj on aj prezident ked ho budu vyrabat prezident tusim dostane nieco lepsie!!ked sa vedia o nemcov postarat preco nie aj o ostatnych?je to len o danovych ulavach a znizeni odvodoveho zatazenia a do dvoch rokoch sme europsky tiger.mozno za 4 roky neviem
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Nedalo mi a tak som si posvietil na perly.

1. Stabilizácia štátneho rozpočtu

Pred novou vládou stojí úloha zastaviť zadlžovanie štátu. Ficova vláda presviedčala, že deficit verejných financií v tomto roku neprevýši 5,5 percenta HDP. Príjmy z daní firiem, ktoré získal štát za prvých päť mesiacov, sú však pesimistické.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5421874/uprat ... z0qrj8OYG1
Zastaviť zadlžovanie štátu sa nepodarilo od vzniku SR takým spôsobom aby sa nevypredával štátny majetok, bohužiaľ už niet čo predávať teda niet ako umelo zastaviť zadlžovanie. / budúcnosť ukáže/

myslis tych ktory volili komunistov podielali sa na puci a potom kradli v podnikoch co sa dalo aj toaletak?sak sa spytaj fotra co vsetko nakradol za komunistov jasne ze mu dobre bolo.

Citizen vieš dobre bolo hlavne tebe lebo z tvojich slov je jasné, že pochádzaš z rodiny, ktorá na tom nijak zle po finančnej stránke nie je.

Som presvedčený o tom, že po revolúcii sa nabalili práve ľudia, ktorí dnes stoja za pravicou. Ten kto je nabalený nemá strach z pravicovej vlády lebo tá ho ešte odmení, paradoxne strach z pravicovej vlády má invalidný dôchodca, ktorý celý život nekradol, nič nemá a ktorému "pravičiari" väzmú aj posledný vozík.
NA Slovensku neexistuje nič také ako v západných krajinách, tu nie je pravica v zmysle - ľudia ktorí sa prebili životom a z ničoho sa stali uznávanými podnikateľmi, u nás je pravica znôžka špekulantov, ktorí zbohatli na zamatovej revolúcii keď predtým pôsobili ako rôzni donášači, informátori a kádre.
Či ľavica či pravica je na Slovensku zdegenerovaná bývalým režimom.

A navyše ani jedna vláda nedáva priestor začínajúcim slovenským teda tunajším malým a stredným podnikateľom ale sústredí sa na investície zo zahraničia, ktoré nie sú nijak zdaňované a teda štát z nich nič nemá.

A práva začínajúci či malí a strední podnikatelia sú tí ktorí si majetok nijakým spôsobom neukradli ale poctivo si ho zadovážili. To je jediná nezdegenerovaná časť, ktorá prináša zisk, platí dane a neustále je zašliapavaná je jedno či ej pri moci pravicová alebo ľavicová vláda.
Zamknuté