Zákonná poistka
Zákonná poistka
Kde sa dá čo najlacnejšie poistiť?
Ide o povinné zmluvné poistenie (zákonná poistka či ako sa to volá). Mám Feliciu 1,3; 50kW
Nechcem žiadne havarijné a neviem aké poistenia, proste čo najlacnejšie poistenie. Mám 20 rokov, rok výroby auta je 1995. V podstate od 18-tky jazdím stále, bez nehody.
Kde sa dať poistiť? Poďla čoho vyberať? Načo si dávať pozor?
Ide o povinné zmluvné poistenie (zákonná poistka či ako sa to volá). Mám Feliciu 1,3; 50kW
Nechcem žiadne havarijné a neviem aké poistenia, proste čo najlacnejšie poistenie. Mám 20 rokov, rok výroby auta je 1995. V podstate od 18-tky jazdím stále, bez nehody.
Kde sa dať poistiť? Poďla čoho vyberať? Načo si dávať pozor?
Re: Zákonná poistka
Obehaj si poistovne a uvidis aku cenu to daju. Online kalkulacky ti hodia ceny od buka do buka. Ak mate doma ine auto tak chod najskor do tej poistovne kde ho mate poistene - mohli by dat lepsiu cenu + budes mat s cim porovnat dalsie ponuky.
Motor mas 1.3 + 50kw to by nemala byt vysoka poistka, ale kedze mas len 20 rokov tak patris do najrizikovejsej skupiny. Roky bez nehody ti poistovna zacne uznavat az ked budes platit PZP takze to ze mas teraz 2 roky bez nehody ti cenu neznizi.
Motor mas 1.3 + 50kw to by nemala byt vysoka poistka, ale kedze mas len 20 rokov tak patris do najrizikovejsej skupiny. Roky bez nehody ti poistovna zacne uznavat az ked budes platit PZP takze to ze mas teraz 2 roky bez nehody ti cenu neznizi.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
nech ti to poisti tatko a feldu tak stiahnes bezne v poistovni na menej ako 100 Ojrokaček
... skus zistit ci neni u vas nejaky poistovak, ktory ma spravenu flotilu ... ti to vedia stiahnut na menej ako v poistovni
... skus zistit ci neni u vas nejaky poistovak, ktory ma spravenu flotilu ... ti to vedia stiahnut na menej ako v poistovni
najlepsie po znamosti, ak nemas, tak skus obehat poistovne a kde ti daju najlepsiu ponuku 
pripadne mi napis, som tiez z KE (mam pocit, ze ty si, tak preto to spominam) a mam znamosti v tejto oblasti, tak by som ti mozno vedel dohodit lepsiu ponuku - ak mas zaujem, tak sa ozvi
pripadne mi napis, som tiez z KE (mam pocit, ze ty si, tak preto to spominam) a mam znamosti v tejto oblasti, tak by som ti mozno vedel dohodit lepsiu ponuku - ak mas zaujem, tak sa ozvi
Platim cca 86€ za rok, podmienky rovnake ako ty, poisotval som cez http://www.superpoistenie.sk, komunalna poistovna a kooperativa ponukli dve najnizsie poistky. Potreboval som poistku zo dna na den tak som nemal cas ani poistovne pobehat, tak neviem kolko by ponukli 
tiež sa púštam momentálne do poistenia... môžem dať poistku na niekoho z rodiny, napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie??
Nie, musi mat dotycny vodicak, aby si mohol na neho poistit.
-
Suffel
Guru
takze ak tomu spravne chapem auto pisane na mna moze byt poistene na mojho otca?
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2010, 11:48)
// samozrejme ze ta osoba (otec) ma vodicak a dlhorocnu prax.
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2010, 11:48)
// samozrejme ze ta osoba (otec) ma vodicak a dlhorocnu prax.
No neviem chalani ci sa to este da, ze majitel vozidla (ten co je napisany v technicaku) a platca poistky su odlisny. Presne tento rok ked mi koncila poistka som chcel spravit to, ze poistku dam na mamku, kedze ma viac odjazdene, viac rokov a podobne. Ale v poistovnach (Allianz a Kooperativa) mi povedali, ze vyslo nove nariadenie, ze poistnik musi byt totozny s majitelom vozidla...Jedine riesenie je prepis (33€)...
-
Suffel
Guru
presne ototo mi islo.. lebo ja zaciatocnik otec 25 rokov sofer s povolania takze cena jeho poistky a mojej sa budu dost lisit.. tak preto som sa pytal ci sa to tak da.. ale aj ja mam pocit ze uz niekto mi toto presne hovoril ze majitel auta a platca poistky musi byt jedena osoba,, ale aj tak diky 
ale: brácho si poisťoval auto, v odbobí, kedy ešte nemal vodičák... čo ja vzláštne... preto som sa na to pýtal
//teraz som si všimol, že ked som vyplnovať len informačne koľko budem cca platiť, tak bola možnosť: že osoba nevlastní vodičské oprávnenie
//teraz som si všimol, že ked som vyplnovať len informačne koľko budem cca platiť, tak bola možnosť: že osoba nevlastní vodičské oprávnenie
Tak tak, majitelom vozidla moze byt osoba starsia ako 15rokov. Teda z toho vyplyva ze nema vodicske opravnenie pre auto 
auto musím mám poistené na svoje meno? vzhľadom na to, že ešte neskončila platnosť poistky, rovnako ako, on pred tým jazdil na poistku, ktorá nebola písaná na neho ale starého majiteľa, môžem aj ja?? či to len preto, že ju neprehlasoval, a stále jazdil v technickom na jeho meno, rovnako ako na poistku (boli z rovnakého mesta)??
asi pochopiteľne, len sa pýtam radšej
asi pochopiteľne, len sa pýtam radšej
poistka sa uzatvára na auto, nie na človeka - teda logicky by si mohol jazdiť, po uplynutí splatnosti si ho už poistíš na svoje meno 
CheZteR - bolo tu spomenute ze poistka sa uzatvara podla TP a mena v nom zapisaneho... takze kto je vlastnik auta v TP musi aj platit poistku... uz nepamatam ked som prepisoval auto ale plati myslim aj to ze najprv musis mat auto poistene az tak ti ho prepisu....
ano, ked auto prepisujes na seba, musis mat vyplnenu zmluvu o zakonnej poistke(ja som ju vyplacal az o 2 tyzdne neskor, neboli peniaze, predsa len 200€ je 200€
) ale co ak auto ešte nemáš prepísané ale jazdíš na splnomocnenie - vtedy poistku platiť nemusíš
jasne, ak sa nemýlim, tak mám 15dní od odhlásenia vozidla? na to aby som ho prihlásil?? čiže tých cca 15dní môžem jazdiť bez poistenia (nove poistenie na moje meno)?? (pochopiteľne nie 15dní, na ten 15stý ho musím už mať prihlásené, je mi to jasné)
ked sa s autom jazdi niekde musi byt poistene... 
poistka ešte platila do xx.O2.2O11, takže ešte neskončila.... už mám auto poistené a prihlásené na seba...
ja som v kooperative ale mam podstatne vyssiu motorizaciu, tiez som mal dilemu ale rozhodol som sa pre Kooperativu koli tomu, že ona preplaca aj skody vzniknute napr pri pocasi, ak ti konar rozbije okno alebo tak