Kupa noveho televizora

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Paul
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Kupa noveho televizora

Príspevok od používateľa Paul »

Zdravim vas,

uvazujem nad kupou noveho televizora, s uhloprieckou ale maximalne 82cm(teda 32") kvoli obmedzenemu priestoru. Cena max. 600€.

Do televizorov sa absolutne nevyznam, takze budem rad za kazdy navrh.

Vdaka.
eldorado08

Re: Kupa noveho televizora

Príspevok od používateľa eldorado08 »

A čo budeš pozerať, aký máš signál (analóg, dvb-t, digi, satelit...)? Využitie TV??
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Signál digitálny, pozerám vyslovene iba televízne kanály, žiadne DVD(resp. nové filmy pozerám na PC)....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zoberiem to z toho laickeho pohladu bezneho uzivatela televizora: Chces maly televizor, tj. 82cm, budes na tom pozerat len telku zo satelitu. V tom pripade zrejme nema vyznam uvazovat nad plazmou, navyse neviem, ci vobec take male plazmy su k dispozicii. V tomto pripade padne volba asi na LCD. Kupovat LED LCD je podla mna este zbytocne drahy luxus, navyse kto vie, ze ci su take male a za aku cenu. Takze by som to videl na bezne LCD, nemusi byt novy model, kludne aj nieco starsie, s kvalitou signalu by problem nemal byt, nejake funkcie ako milion HDMI, neviem kolko kanalovy zvuk atd... je pre teba asi zbytocnost. Jedine rozhodnutie by som videl, ci chces investovat do FullHD alebo ti postaci bezne HD Ready.

Co som tak rychlo prebehol ponuky, tak 81/82cm FullHD LCD sa daju kupit od tych 400 eur vyssie, takze asi bude lepsie ist uz rovno do FullHD, lebo nejaky velky skok v cene pri takomtom krpatom televizore nevidim.

Tolko moj nazor ako bezneho divaka, viac by som si asi nechal poradit v predajni, pripadne by som sa pozrel na kvalitu obrazu a aj to, ze ci sa mi ten televizor paci (designovo sa mi pacia najma Samsungy), pozrel by som si funkcie, ktore by sa mi mohli hodit a ak by som sa rozhodol, tak potom by som pozrel najnizsiu cenu na internete a objednal.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko napísal:Zoberiem to z toho laickeho pohladu bezneho uzivatela televizora: Chces maly televizor, tj. 82cm, budes na tom pozerat len telku zo satelitu. V tom pripade zrejme nema vyznam uvazovat nad plazmou, navyse neviem, ci vobec take male plazmy su k dispozicii. V tomto pripade padne volba asi na LCD. Kupovat LED LCD je podla mna este zbytocne drahy luxus, navyse kto vie, ze ci su take male a za aku cenu.
Nikde nevidim zmienku o satelite. :wink:
LED modely už nie su žiadny luxus, su aj male a stoja rovnako ako tie s obyčajnym podsvietenim. Takže nevidim dvôvod, prečo nevyberať aj z led modelov.

Sharp 32LE705: http://led-televizory.heureka.sk/sharp-lc-32le705e/ - full led
Philips 32PFL5605H: http://led-televizory.heureka.sk/philips-32pfl5605h/ - full led
Sony 32EX500: http://lcd-televizory.heureka.sk/sony-b ... l-32ex500/ - obyčajne podsvietenie
Tieto 3 patria v danej cene a uhlopriečke k uplnej špičke čo sa obrazovej kvality tyka.

Do uvahy ešte pripada Samsung LE32C650: http://lcd-televizory.heureka.sk/samsung-le32c650/ a LG 32LD750: http://lcd-televizory.heureka.sk/lg-32ld750/.
stroi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stroi »

Tiež uvažujem o kúpe LCD telky k PC, tak sa spýtam aj v tejto téme. Televízor bude hlavne na hry a HD filmy, bežné vysielanie vôbec nepozerám.
Grafickú kartu mám Geforce GTS 250 a k nej cez D-sub konektor 22" monitor s rozlíšením 1680x1050. Okrem toho má karta ešte DVI a HDMI výstupy. Potreboval by som poradiť (je toho trocha viacej :wink: ) :

-cez aký konektor napojiť TV, prípadne či sa nebudú rušiť signály keď nechám zapnutú telku aj monitor
-aké rozlíšenie: 1366x768 by karta utiahla v hrách určite v pohode, s Full HD už taký istý nie som
-ak by som sa rozhodol pre HD ready, nebude potom problém že v hrách je rozlíšenie len 1360x768 ?
-filmy pozerám tie bežné HD verzie z netu s rozlíšením cca 1280x800
-ako to bude s rozlíšení ked monitor bude mať iné a TV iné ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tv pripoj cez HDMI. Na tvoj učel nema zmysel uvažovať o HD ready TV, jednoznačne Full HD. Hry nemusiš hrať vo full HD, nastaviš nižšie rozlišenie aby to karta utiahla. Televizoru to vadiť nebude, on si už s tym poradi.
stroi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stroi »

Aj sa mne sa videlo skôr HDMI ale s rozlíšením som si nebol istý... Filmy nebudú moc kockaté keď nemajú FullHD ?
Akurát pozerám že ku karte je káblik do S/PIDF konektora. Takže ak ho zapojím do dosky tak cez telku by mal ísť aj zvuk ?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

na filmy to HDready problem nie je. Ale na hry a akukolvek pracu s PC je to absolutne nevhodne
Ryan Giggs
VIP
VIP

stroi napísal:Aj sa mne sa videlo skôr HDMI ale s rozlíšením som si nebol istý... Filmy nebudú moc kockaté keď nemajú FullHD ?
Prečo by mali. To skôr na HD ready. To ale zaleži na sledovacej vzdialenosti. Pokiaľ na to budeš pozerať z metra, tak budu kockate na akomkoľvek rozlišeni. HDMI prenaša aj zvuk, takže bez problemu.
Napísať odpoveď