mrzne pc
mrzne pc
cawte hral som cod 6 a zrazu to zamrzlo nic sa nedalo robit a po obrazovke sa objavili niake blbosti tak som restartol pc spustil som hru a zase tak som si myslel ze je chyba v hre ale ked som spustil dalsiu hru zasa to iste ostane zamrznuty obraz a su na nomty blbosti a nic sa neda robit mam win 7 ultimate nainstaloval som posledne drivere na grafiku a stale nic
Re: mrzne pc
Mrzol ti aj niekedy predtym?Maval som podobny problem, je mozne ze sa ti prehrieva grafika. Pretoze mne ked sa prehrievala tak mi to tiez robilo. 
-
vikko78
Medium Professional
pravdepodobne ti odchádzajú pamete na grafe. skus, ako písal kolega nado mnou pozrieť teploty a ak budú v norme, tak bohužial.
teploty ...
//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 22:58)
teraz sa mi to stalo prvy krat
//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 22:58)
teraz sa mi to stalo prvy krat
- Prílohy
-
- teplota.jpg (88.39 KiB) 1072 zobrazení
myslim, že softwarova chyba to nebude keďže toto je jasny priznak zlyhavania grafiky pri 3D...
skus sa pozieť či nemaš zanesenu graficku kartu prachom, či je dobre zapojena a podobne
okrem toho teploty su v pohode...
btw: vyskušaj ešte toto > ctrl + f2 -> dxdiag -> zalozka Display -> Test DirectDraw, Test Direct3D
ide o to či ti na tomto zmrzne system, urob oba testy
// hrban > maš pravdu, prv som chcel dať ALT + F2 ale som sa preklepol... a ano, windows... zabudol som že to tam nefachči
skus sa pozieť či nemaš zanesenu graficku kartu prachom, či je dobre zapojena a podobne
okrem toho teploty su v pohode...
btw: vyskušaj ešte toto > ctrl + f2 -> dxdiag -> zalozka Display -> Test DirectDraw, Test Direct3D
ide o to či ti na tomto zmrzne system, urob oba testy
// hrban > maš pravdu, prv som chcel dať ALT + F2 ale som sa preklepol... a ano, windows... zabudol som že to tam nefachči
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
sry za dobŕdzanie
crtl + F2 neviem kde funguje, v linuxe ide alt+ F2 vo wine win+R
ešte otázka máš grafiku netaktovanú poprípade je to grafika z obchodu ???(ak si kupoval z bazaru grafika mohla ostať taktovaná a potom by pamäte mohli trocha blbnúť )
crtl + F2 neviem kde funguje, v linuxe ide alt+ F2 vo wine win+R
ešte otázka máš grafiku netaktovanú poprípade je to grafika z obchodu ???(ak si kupoval z bazaru grafika mohla ostať taktovaná a potom by pamäte mohli trocha blbnúť )
grafika je kupovana z obchodu nic som s nou nerobil , je to geforce 8800 GT
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 7:03)
nevidim tam ziadny test
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 13:48)
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 7:03)
nevidim tam ziadny test
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 13:48)
len sa pozri či nie je zaprášená a či sa náhodou nejako neodpojila 
čo sa týka dxdiag možno preto to nejde lebo to je iba v DX9... ale nvm, robil som ten test už aj na sedmičke... nevadi, zaobideme sa aj bez toho
robi ti to na všetkých hrách? ak máš nejakú menej náročnú hru na grafiku, niečo staré tak to vyskúšaj (napr. Warcraft III)
čo sa týka dxdiag možno preto to nejde lebo to je iba v DX9... ale nvm, robil som ten test už aj na sedmičke... nevadi, zaobideme sa aj bez toho
robi ti to na všetkých hrách? ak máš nejakú menej náročnú hru na grafiku, niečo staré tak to vyskúšaj (napr. Warcraft III)
pri starsich hrach to nerobi ale divne je ze dneska ked som vyskusal cod 6 uz to islo a zatial to ide v pohode
-
vikko78
Medium Professional
pravdepodobne to bude tými teplotami, vonku (teda aj v izbe) je podstatne chladnejšie ako minulý týždeň, takže aj teploty budú trocha iné. ono stačí sa dostať na tú kritickú teplotu a hotovo...ja mam 8800 GTS 512 mb ddr3 a zistil som, že 80 stupňov je max. potom už haluzí a mrzne, pritom kamošova 8800 gts ťahá aj 90 a v poho...
Aj ja som mal podobny problem minuli tyždeň. Hral som sa Two Worlds asi 5 minut a zrazu zamrzol počitač vyholdil ma do XP a vypisal, že program nvidia_40 nemôže ďalej prcaovať. A v nastaveniach som mal len Plug and Play. Grafika nikde. resetoval som komp a už to tam bolo. Mam Nvidia 240GT 1GB s najnovšim updatem. A ešte to robi s hrou rFactor zrazu sa zamrzne na 10 sekund potom zase ide ale už chybne napr. kolesa su fialove, tráva červena. V inych hrách to nerobi.
skvido > ked si daval tie teploty tak to bolo hned po tom ako ti padol system?
ked mozes tak hned po zamrznuti pocas restartovania kukni do biosu na teplotu grafickej
btw: rozober pocitac a povysavaj ho, ked ten prach odstranis znizia sa ti pekne teploty
okrem toho ked hrate hry tak si dajte dole bocny kryt z pocitaca - teplota sa neudrzuje v pc ale hned prudi prec
vy ostatny si tiez povysavajte pocitace, 80 a 90 stupnov?
sak to je nenormalne, moja Sapphire Radeon HD 4730 utiahla COD6 bez problemov na 59°C, a to este k tomu na linuxe kde je potrebny este vyssi vykon na emulaciu windows aplikacii
ked mozes tak hned po zamrznuti pocas restartovania kukni do biosu na teplotu grafickej
btw: rozober pocitac a povysavaj ho, ked ten prach odstranis znizia sa ti pekne teploty
okrem toho ked hrate hry tak si dajte dole bocny kryt z pocitaca - teplota sa neudrzuje v pc ale hned prudi prec
vy ostatny si tiez povysavajte pocitace, 80 a 90 stupnov?
-
D4nusKO
Medium Expert
ja som mal tento istym problem pricinou bola pokazena grafika tiez mi spravila v hre hentak pasi a zamrzlo mi PC bola to stara 7600GS 256MB grafika
aký program je najlepší na zistenie teploty VGA, mám ASUS EAH 5770- radeon
-
D4nusKO
Medium Expert
najlepsie zistis teplotu v GPU-Z tu dam aj link
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... [oz]=0.4.3
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... [oz]=0.4.3
Vďaka