Voľby 2010
Re: Voľby 2010
smer+kdh a kdh by ich drzalo v sachu cele 4 roky a fico by ani nepipol taky malicky by bol.fico by velmi rad daval vianocne prispevky ale keby to kdh zatrhlo tak by len prikivol.
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tato akcia bola naplanovana dlho pred volbami. Ja som sa joinol na facebooku teda pekne davnotehla napísal:Voliči Sas už uplatňuju svoje prava na „slobodu a solidaritu“:
Cieľom akcie je dosiahnuť dekriminalizáciu a toleranciu marihuany na Slovensku a prejaviť "nesúhlas so súčasnou slepou drogovou politikou a zákonodarstvom".
http://aktualne.centrum.sk/domov/clanek ... id=1210171
Uvidime, kedy sa začnu ozyvať aj homosexuali...
Aby sme za chviľu nedopadli takto:
http://spravy.pravda.sk/strana-pedofilo ... k_svet_p29
-
tehla
Je jasne, že taketo snahy boli aj predtym, inak by sa Sulik toho nechytil, keby na to nezlakal voličov, rovnako ako aj buzici, ide o to, že teraz pravdepodobne bude vo vláde strana, ktorá to má v agende, tak sa tlaky budu zvyšovať a budu sa podnikať iste kroky (ak sulik nechce sklamať svojich voličov). No a ako tu už bolo spominane v koalicii s KDH nastanu trenice, takže čo za strela vedla?
A čo mam skušať skušať? Je po voľbach, Slovaci si vybrali vladu aku chcu mať, stranu protištatnych živlov – Maďarov zlučenych z OKS, výpredajcov štátneho majetku z SDKU, a narkobarona v ružovej košeli Sulika. Ja len konštatujem svoj nazor
A čo mam skušať skušať? Je po voľbach, Slovaci si vybrali vladu aku chcu mať, stranu protištatnych živlov – Maďarov zlučenych z OKS, výpredajcov štátneho majetku z SDKU, a narkobarona v ružovej košeli Sulika. Ja len konštatujem svoj nazor
Nie si ty náhodou Slota ?A čo mam skušať skušať? Je po voľbach, Slovaci si vybrali vladu aku chcu mať, stranu protištatnych živlov – Maďarov zlučenych z OKS, výpredajcov štátneho majetku z SDKU, a narkobarona v ružovej košeli Sulika. Ja len konštatujem svoj nazor
Ani sám tým svojim blbostiam neveríš.tehla napísal:Hughito a nie si ty náhodou poněkud přerostlej mauglí?
-
tehla
Aha, nuž keď to hovoriš ty, asi to tak bude, asi presedlam na tvoju koncepciu anarchie (čo samozrejme žiadna blbosť nie je). piš radšej ss, ked už musiš, zbytočne plniš temu poznamkami na moju osobu
rados915 napísal:lilith: Tak teda podporuj ten Červený Hranol, určite sa Slovensko posunie ďalej a som si istý, že aj ekonomická situácia Slovenska. Sme na dobrej ceste SMERom do Grécka (ako to už bolo niekoľkokrát spomínané).
Povieš mi, čo konkrétne podporuješ na jeho vláde a na tom čo robí?
Btw. súhlasím s Makim a s tým senom
Aké SeENO? Veď sa pozri na seba ty sypač faktov-
Niekto v TV trepne, že sme na ceste do Grécka a ty to budeš opakovať ako papagáj. Keby si sem dal aspoň nejaké štatistiky porovnal ich a konkrétnymi dôkazmi podporil svoju teóriu nič by som nepovedal.Sme na dobrej ceste SMERom do Grécka (ako to už bolo niekoľkokrát spomínané).
Čo je toto za ekonomické argumenty? To už ani Mikloš nedokáže nič lepšie vymyslieť?
Naozaj úbohé.
tak sice fico by si ani nepipol s kdh ale tak ako SDKU a SAS ide o to aby fico nebol pri moci tak ficovi ide o to aby zas oni neboli pri moci. A hlavne SDKU.
2tehla: Čo je super na vláde, kde je jeden červený pán a ostatné strany v koalícii len robia čo sa im povie???
Maďari si jasne vybrali, že nechcú autonómiu a chcú riešiť problémy inak ako ustavičnými hádkami. Tak poslali celé SMK aj s tým chu*om do pekla a dúfam, že na veky.
Vidím to aj v školstve, príde k nám nejaká mladá profka, dáva známky zadarmo a jej práca má výsledok rovný nule.
Neviem do akej mieri nastalo prepúšťanie po privatizácii a koľko na tom kto získal, pokiaľ však nepredložíš prepočty sú to len prázdne slová. V kapitalistickom štáte nemajú štátne podniky čo hľadať.
Je možné, že sa na tom SDKU nabalilo, napríklad pre to, aby firmy mali lepšie podmienky predaja, ale do akej mieri tým štát utrpel to neviem.
Ďalší príklad Cargo, ficko zrušil privatizáciu a tváril sa ako Boh. Teraz je to v strate a štát to musí dotovať, lebo to nevie efektívne spravovať.
Lebo legalizovanie/dekriminalizovanie marihuany je fakt ten najväčší problém na svete. To že rastie štátny dlh je úplne jedno. Však??
Mne osobne to príde ako dosiahnutie spravodlivosti, ale či to prejde je mi viac menej jedno. Keďže s marihuanou má skúsenosť tipnem 40% mladých, tak čo je na tom spravodlivé, že väčššine z nich sa nič nestane a potom príde jeden u ktorého to nájdu a skončí v base, alebo s podmienkou príp. so zápisom do tresného registra??
No a keď si ty teda povedal, čo si myslíš o budúcej vláde tak ja Ti poviem, čo si myslím o tej terajšej a môžeš mi to skúsiť vyvrátiť. Komunista, ktorý prišiel s taktikou nalákania lúzrov, lebo takých je tu najviac, objednávateľ vraždy remiáša a majster sveta, ktorému sa možno podarí prísť raz za čas na nejaké to rokovanie, tak že ho nemusí podpisovať niekto iný, no a keď sa mu podarí prísť aj triezvy tak hneď zvolá tlačovku, kde hovorí o maďaroch.
Menšín na slovensku je myslím okolo 15% čo nie je zanedbateľné číslo, takže je úplne normálne, že ich záujmy zastupuje niekto v politike.Slovaci si vybrali vladu aku chcu mať, stranu protištatnych živlov – Maďarov zlučenych z OKS
Maďari si jasne vybrali, že nechcú autonómiu a chcú riešiť problémy inak ako ustavičnými hádkami. Tak poslali celé SMK aj s tým chu*om do pekla a dúfam, že na veky.
Môžeš mi predložiť nejaký výpočet, že predajom štátneho majetku Slovensko prišlo o nejaké peniaze? Môj názor je ten, že v štátnych podnikoch nikto nič nerobí, pretože jediný kto na nízkej pracovnej morálke stráca je štát a ten majú všetci v <>. Nepoznám naozaj nikoho koho by vyhodili zo štátnej firmy len pre to, že nič nerobil. Typický príklad STV, majú koncesionárske poplatky, prachy od štátu, reklamy a dnes čítam, že STV 3 nebude vysielať v HD, lebo nemá na to peniaze. WTF?? Myslím, že keby STV bola komerčná televízia, tak by jej chod stál o polovicu menej.výpredajcov štátneho majetku z SDKU
Vidím to aj v školstve, príde k nám nejaká mladá profka, dáva známky zadarmo a jej práca má výsledok rovný nule.
Neviem do akej mieri nastalo prepúšťanie po privatizácii a koľko na tom kto získal, pokiaľ však nepredložíš prepočty sú to len prázdne slová. V kapitalistickom štáte nemajú štátne podniky čo hľadať.
Je možné, že sa na tom SDKU nabalilo, napríklad pre to, aby firmy mali lepšie podmienky predaja, ale do akej mieri tým štát utrpel to neviem.
Ďalší príklad Cargo, ficko zrušil privatizáciu a tváril sa ako Boh. Teraz je to v strate a štát to musí dotovať, lebo to nevie efektívne spravovať.
OMFGnarkobarona v ružovej košeli Sulika
Lebo legalizovanie/dekriminalizovanie marihuany je fakt ten najväčší problém na svete. To že rastie štátny dlh je úplne jedno. Však??
Mne osobne to príde ako dosiahnutie spravodlivosti, ale či to prejde je mi viac menej jedno. Keďže s marihuanou má skúsenosť tipnem 40% mladých, tak čo je na tom spravodlivé, že väčššine z nich sa nič nestane a potom príde jeden u ktorého to nájdu a skončí v base, alebo s podmienkou príp. so zápisom do tresného registra??
No a keď si ty teda povedal, čo si myslíš o budúcej vláde tak ja Ti poviem, čo si myslím o tej terajšej a môžeš mi to skúsiť vyvrátiť. Komunista, ktorý prišiel s taktikou nalákania lúzrov, lebo takých je tu najviac, objednávateľ vraždy remiáša a majster sveta, ktorému sa možno podarí prísť raz za čas na nejaké to rokovanie, tak že ho nemusí podpisovať niekto iný, no a keď sa mu podarí prísť aj triezvy tak hneď zvolá tlačovku, kde hovorí o maďaroch.
To rozkrádanie štátu ti nestačí?IvanSk napísal:blablabla
Och, choď sa radšej zahrabať.
ktosi spomenul narkobarona: ale on sa vola Sadiky, a vdaka nemu nasa diplomacia musela kvalitne nasrat Srbov, ked chceli aby nam ho z Kosova dali 
to nikoho nesralo, ze sa este minister spravodlivosti spolcuje s, podla oficielneho ultrapravicoveho kreda, "podporovatelom terorizmu na Balkane"?
to nikoho nesralo, ze sa este minister spravodlivosti spolcuje s, podla oficielneho ultrapravicoveho kreda, "podporovatelom terorizmu na Balkane"?
Nie oveľa horšia je Sulíkova ružová košeľa.jackb napísal:kto si spomenul narkobarona: ale on sa vola Sadiky, a vdaka nemu basa diplomacia musela kavalitne nasrat Srbov, ked chceli aby nam ho z Kosova dali
-
tehla
warezman -
Dobre bavme sa o faktoch, ale dufam, že obojstranne. Lebo zatiaľ si vyslovil iba naučene frazy z pravicovych medii. Pred nejakym časom som v teme antifico daval nejake veci, tak ti to pripomeniem ešte raz:
K tym donekonečna omieľanym miklošovym frazam typu „štat je zly vlastnik“ a pod. Mnoho štatov ma prijaty zakon o zakaze privatizacie štatnych monopolov. Mali sme ho aj my, až kym nas nevyrabovali Miki s Ivanom. Toto hovori držiteľ nobelovej ceny za ekonomiu a ja s nim suhlasim, čitaj pozorne:
Čo sa tyka zisku z spp pred a po privatizacii priklad: slovenský plynárenský priemysel pred privatizáciou odviedol na dani priamo do štátneho rozpočtu viac ako päť miliárd slovenských korún. Po privatizácii v roku 2002 sa táto suma znížila o vyše polovicu (podľa dostupných informácií odviedol SPP v roku 2003 daň vo výške cca 2,2 miliardy Sk), pričom vďaka jedinečnému postaveniu plynárov sa na slovenskom trhu prehupol čistý zisk podniku z hranice desiatich na dvadsať miliárd korún. Do verejnej kasy však tečie prostredníctvom daní po privatizácii plynární o tri miliardy slovenských korún menej, ako to bolo do roku 2002.
http://www.blisty.cz/art/19256.html
Aj o Cargu tu už bola reč, tam sa poďakuj Dzurindovmu bratovi.
Maďari su menšina, ktorej susedny štat sa nikdy nezmieril s Trianonom a nepokryte prejavuje svoje iredentistické snahy a pracuje na nich (madari v Rumunsku už maju davno vypracovane plany autonomie), nehovoriac o tom, že ista časť maďarskej menšiny sa vyhražala vojnovym konfliktom atd., ak ich chceme vo vlade, prosim, kto si svoje nechce braniť, ten si to ani nezasluži, čo k tomu dodať.
K tomu dlhu tu už bolo popisaneho tiež strašne veľa, už sa citim fakt ako papagaj. Ono by to bolo rozumne šetriť a splacať, keby ten dlh bol splatiteľny, lenže cely tento dlhovy system je chory, keďže každe nove Euro do obehu je vydavane opäť s ďalšim dlhom Europskou centralnou bankou. Vysledkom je, že svoje peniaze si požiciavame od istych sukromnych osôb, o ktorych tu už tiež bolo veľa popisaneho, (keďže ECB rovnako ako FED v USA je sukromnou inštituciou), ktore si začiatkom 20-teho storočia v USA privlastnili monopol na tlačenie peňazi. Vysledkom je, že vlady sa nehorazne zadlžuju a najbohatšie ekonomiky sveta maju aj najväčšie a obrovskou rychlosťou rastuce dlhy:
A teraz by si ty mohol predložiť nejake vyhody pre Slovensko plynuce z privatizacie štatnych monopolov inak nazyvanych aj zlatych vajec slovenskej ekonomiky?
Ešte k tomu narkobaronovi v ružovej košieľke, to že sa vyskytol nejaky iny narkobaron predsa neznamena, že budem podporovať tohto tu. Kde sa v tom skryva nejaka logika?
Dobre bavme sa o faktoch, ale dufam, že obojstranne. Lebo zatiaľ si vyslovil iba naučene frazy z pravicovych medii. Pred nejakym časom som v teme antifico daval nejake veci, tak ti to pripomeniem ešte raz:
K tym donekonečna omieľanym miklošovym frazam typu „štat je zly vlastnik“ a pod. Mnoho štatov ma prijaty zakon o zakaze privatizacie štatnych monopolov. Mali sme ho aj my, až kym nas nevyrabovali Miki s Ivanom. Toto hovori držiteľ nobelovej ceny za ekonomiu a ja s nim suhlasim, čitaj pozorne:
Tieto slova sa nasledne aj potvrdili v obrovskom cenovom raste ale aj zniženi prijmov do štatnej pokladnice. Vysledkom je, že dnes platime oveľa väčšie peniaze za našu vodu francuzom, za našu elektriku talianom atd.Nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu a bývalý hlavný ekonóm Svetovej banky Joseph E. Stiglitz patrí medzi veľmi tvrdých kritikov privatizácie v strednej a východnej Európe. Predovšetkým zdôrazňuje absolútnu škodlivosť privatizácie bez zabezpečenia konkurencie: "hovorí sa im siamské dvojčatá efektívnej tvorby bohatstva". J. E. Stiglitz dôverne poznajúc našu situáciu upozorňuje, že "ak sa privatizuje v prostredí, ktorému chýba potrebná inštitucionálna infraštruktúra, môže to trhovej ekonomike viac poškodiť než prospieť. Môže podmínovať dlhodobé vyhliadky na prosperitu a čo je ešte horšie, môže prostredníctvom novovytvorených súkromných záujmov, ich ochoty ku korupcii a averzii k regulácii ekonomických procesov prispieť k oslabeniu štátu a spoločenského poriadku." Stiglitzov záver je zdrvujúci, ale pravdivý: "To, že privatizácia nevytvorila základ trhovej ekonomiky nebola ani náhoda, ani nehoda. Bol to predvídateľný dôsledok spôsobu, ktorým sa uskutočnila." Nositeľ Nobelovej ceny napokon zasadzuje ťažký úder slovenskej pravici i neoliberálnej ľavici: "Privatizáciu podporovala teória, že ruka štátu vždy drancuje majetok a ktorá naopak glorifikovala súkromný sektor. V skutočnosti dnes dochádza k rabovaniu väčšiemu než kedykoľvek predtým. Oblečenie rabujúcej ruky vlastníka majetku do zamatovej rukavice privatizácie nerieši problém zodpovednosti. Je jedno, či podnik rabuje štát alebo súkromní vlastníci."
Pri privatizácii Slovnaftu sa ukázalo, aké nebezpečné sú súkromné monopoly v nekonkurenčnom prostredí. Hoci na ceny benzínu či nafty bola uvalená tzv. vecná regulácia (cenu stanovuje MF SR po zohľadnení nákladov a primeraného zisku), nikto nikdy presne nevedel, aké sú skutočné náklady tohto petrochemického gigantu. Najmä koncom minulého storočia sme niekoľkokrát boli svedkom, že ceny na slovenských čerpacích staniciach len málo alebo vôbec nekopírovali pohyb cien ropy na svetových trhoch.
Ale ani Slovnaft nie je skutočným monopolom. Naplno sa obludnosť nepremyslenej privatizácie v monopolnom prostredí prejavila až po predaji 51 percent akcií Slovenských telekomunikácií (ST). Negatívny dopad tejto privatizácie pociťujú všetci občania Slovenska najmä od začiatku minulého roka. V priebehu uplynulých 12 mesiacov totiž ST už trikrát oznámili zdraženie svojich služieb, niektoré stúpli od privatizácie už takmer o sto percent.
Prípad Slovenských telekomunikácií je významný, lebo práve v ňom aj liberálni (pravicoví) ekonómovia začali používať slovo regulácia a vkladali ju do rúk štátu. Vďaka nejasnej legislatíve (mimochodom pripravovanej súbežne s privatizačným rozhodovaním, čo spôsobuje podozrenia z kolosálnej "legislatívnej" korupcie) si zachovávajú monopol aj v činnostiach, v ktorých by ho oficiálne už nemali mať. Telekomunikačný úrad SR, ktorý by mal byť regulátorom, však postupuje tak, že skôr ochraňuje monopol ST. Jeho najväčším problémom je, že nepozná reálne hospodárenie podniku, nemá možnosť nazrieť do vnútorných finančných tokov, nemôže teda odhaliť skutočné náklady, krížové dotácie či prípadné rozhadzovanie, ktoré ST premietajú do konečných cien pre obyvateľov.
Základným predpokladom fungujúceho trhu je totiž konkurencia Lenže fakt, že vo voľnej súťaži vyhrávajú najväčší a najsilnejší, prirodzene vedie k fúziám a prepájaniam, čoho dôsledkom je vytláčanie menších. Takýto vývoj vedie k dominancii, k monopolizácii, v ktorej už neexistuje voľná súťaž. Občan - spotrebiteľ potom nie je pánom, ale sluhom.
Slovenská vláda podľa všetkého dokončí svoj plán a zo zisku uhradí množstvo štátnych dlhov, z čoho budú mať radosť najmä zahraničné finančné inštitúcie, lebo nie našim spoluobčanom, ale im, sa ujde väčšina z privatizačného zisku
http://www.noveslovo.sk/archiv/2002-6/oekonomike.asp
Čo sa tyka zisku z spp pred a po privatizacii priklad: slovenský plynárenský priemysel pred privatizáciou odviedol na dani priamo do štátneho rozpočtu viac ako päť miliárd slovenských korún. Po privatizácii v roku 2002 sa táto suma znížila o vyše polovicu (podľa dostupných informácií odviedol SPP v roku 2003 daň vo výške cca 2,2 miliardy Sk), pričom vďaka jedinečnému postaveniu plynárov sa na slovenskom trhu prehupol čistý zisk podniku z hranice desiatich na dvadsať miliárd korún. Do verejnej kasy však tečie prostredníctvom daní po privatizácii plynární o tri miliardy slovenských korún menej, ako to bolo do roku 2002.
http://www.blisty.cz/art/19256.html
Aj o Cargu tu už bola reč, tam sa poďakuj Dzurindovmu bratovi.
Maďari su menšina, ktorej susedny štat sa nikdy nezmieril s Trianonom a nepokryte prejavuje svoje iredentistické snahy a pracuje na nich (madari v Rumunsku už maju davno vypracovane plany autonomie), nehovoriac o tom, že ista časť maďarskej menšiny sa vyhražala vojnovym konfliktom atd., ak ich chceme vo vlade, prosim, kto si svoje nechce braniť, ten si to ani nezasluži, čo k tomu dodať.
K tomu dlhu tu už bolo popisaneho tiež strašne veľa, už sa citim fakt ako papagaj. Ono by to bolo rozumne šetriť a splacať, keby ten dlh bol splatiteľny, lenže cely tento dlhovy system je chory, keďže každe nove Euro do obehu je vydavane opäť s ďalšim dlhom Europskou centralnou bankou. Vysledkom je, že svoje peniaze si požiciavame od istych sukromnych osôb, o ktorych tu už tiež bolo veľa popisaneho, (keďže ECB rovnako ako FED v USA je sukromnou inštituciou), ktore si začiatkom 20-teho storočia v USA privlastnili monopol na tlačenie peňazi. Vysledkom je, že vlady sa nehorazne zadlžuju a najbohatšie ekonomiky sveta maju aj najväčšie a obrovskou rychlosťou rastuce dlhy:
Preto otazky, či ľavica či pravica su v podstate iba žabomyšou vojnou na odputavanie pozornosti. Či títo či tamtí, všetci slúžime tomu istému chorému finančnému systému. Rozdiel je asi iba v tom, že ľavica mysli trocha aj na ľudi, nenecha dajme tomu dedka z chromou nohou, ktory cely život pracoval takmer umrieť od hladu a bez liekov, ktore si nemôže dovoliť, lebo nie je bohaty, kym pravica bezohľadne chudobnym všetko berie a bohatym sype a popleteni herci na markize potom kážu o tom, aké je nevyhnutné si uťahovať opasky. Nevyhnutne je v prvom rade zbaviť sa tychto užernickych pijavicVšetky krajiny na svete trpia obrovským a ustavične rastúcim štátnym dlhom. Británia má dlh, ktorý sa rýchlo blíži k 400 miliardám libier, dlh Kanady dosiahol 650 miliárd USD a Nemecko už prekračuje 500 miliárd DM. Ide vari o chudobné krajiny? O nič chudobnejšie než Japonsko s dlhom zodpovedajúcim dvom tisícom miliárd dolárov alebo Amerika so štátnym dlhom prevyšujúcim päť tisíc miliárd dolárov. Američania, pravdepodobne najbohatší národ, aký kedy žil na tejto planéte, sú najzadlženejšími ľuďmi na svete, Toto bohatstvo nemá žiaden finančný odraz, ba finančný systém registruje úplný opak bohatstva. V ňom existuje iba rastúca zadlženosť, ktorá vystavuje naše ekonomiky a v nich pracujúcich ľudí stále intenzívnejšiemu finančnému tlaku a privádza k peňažnej chudobe.
Odporučam prečitať cely članok:
http://www.paradigma.sk/redakcny_system ... php?id=115
A teraz by si ty mohol predložiť nejake vyhody pre Slovensko plynuce z privatizacie štatnych monopolov inak nazyvanych aj zlatych vajec slovenskej ekonomiky?
Ešte k tomu narkobaronovi v ružovej košieľke, to že sa vyskytol nejaky iny narkobaron predsa neznamena, že budem podporovať tohto tu. Kde sa v tom skryva nejaka logika?
Tehla ja sa ti čudujem, že tu chceš od niekoho fakty veď sa pozri na diskusiu hore.
To že ty spolu s ďalšími si necháte ťahať medové motúzy popod nos, nie je moja chyba.
Ale predovšetkým toto nie je otázka súkromného či štátneho sektora to je otázka morálky toho ktorého jedinca.
Keď pravica učí že človek je od prírody tvor chamtivý niet sa čomu čudovať, že korupcia kvitne. ...Netvrdím, že pre ľavici korupcia nekvitne.
Trochu mi SAs pripomína Eú kde dnes riešili či dať na potraviny zelené a červené značky ktoré by určovali ktoré potraviny sú zdravé a v ktorých je veľa tukov či cukrov. Povedal som si, že v Eú sa asi nudia a nemajú čo riešiť ani tých niekoľko miliónov občanov žijúcich pod hranicou chudoby, ani hospodársku krízu.
Normálny občan predsa nebude nazývať lúzou alebo idiotom človeka len kôli politickej orientácii, veď to robia len extrémisti a náckovia alebo je to naopak?
super konkrétnerados915
To rozkrádanie štátu ti nestačí?Určite to Slovensku prospeje
Och, choď sa radšej zahrabať.
Opäť ďalšia konkrétnosť. Červený pán je každý porevolučný politik vrátane politikov SDk a teda aj politikov SDKu.2tehla: Čo je super na vláde, kde je jeden červený pán a ostatné strany v koalícii len robia čo sa im povie???
To vôbec nie je normálne. V ktorom normálnom štáte má menšina vládnu stranu? SMK bol Titanic, Híd je trójsky kôň maďarského šovinizmu- okrem toho zrejme nesleduješ správy, členovia SMK budú zrejme prechádzať do hídu teda nie je sa o čom baviť. Jediné čo sa udialo, bola výmena starej pošpinenej značky za novú, avšak rovnako špinavú. Navyše nebol to Čáky kto na Slovensku zavádzal ako úradný jazyk maďarčinu a nebol to Čáky kto na južnom Slovensku vytvoril kultúrnu autonómiu.Menšín na slovensku je myslím okolo 15% čo nie je zanedbateľné číslo, takže je úplne normálne, že ich záujmy zastupuje niekto v politike.
To že ty spolu s ďalšími si necháte ťahať medové motúzy popod nos, nie je moja chyba.
To sa deje hlavne v súkromnom školstve, tam sa jednorázovo zaplatí a učitelia sa predbiehajú v dávaní jednotiek.Vidím to aj v školstve, príde k nám nejaká mladá profka, dáva známky zadarmo a jej práca má výsledok rovný nule.
Ale predovšetkým toto nie je otázka súkromného či štátneho sektora to je otázka morálky toho ktorého jedinca.
Keď pravica učí že človek je od prírody tvor chamtivý niet sa čomu čudovať, že korupcia kvitne. ...Netvrdím, že pre ľavici korupcia nekvitne.
To si vystihol, teda si jasne potvrdil že strana SAs nemá inakšie dôležitejšie záujmy ako riešiť hlúposti typu dekriminalizácie marihuany a homosexuálnych partnerstiev, bohužiaľ homosexuálne sobáše ani predaj marihuany štátnu kasu nenaplnia.
Trochu mi SAs pripomína Eú kde dnes riešili či dať na potraviny zelené a červené značky ktoré by určovali ktoré potraviny sú zdravé a v ktorých je veľa tukov či cukrov. Povedal som si, že v Eú sa asi nudia a nemajú čo riešiť ani tých niekoľko miliónov občanov žijúcich pod hranicou chudoby, ani hospodársku krízu.
Nazývať 34 percent občanov Slovenska lúzou môže len nevychovanec, ignorant a drzák.No a keď si ty teda povedal, čo si myslíš o budúcej vláde tak ja Ti poviem, čo si myslím o tej terajšej a môžeš mi to skúsiť vyvrátiť. Komunista, ktorý prišiel s taktikou nalákania lúzrov, lebo takých je tu najviac, objednávateľ vraždy remiáša a majster sveta, ktorému sa možno podarí prísť raz za čas na nejaké to rokovanie, tak že ho nemusí podpisovať niekto iný, no a keď sa mu podarí prísť aj triezvy tak hneď zvolá tlačovku, kde hovorí o maďaroch.
Normálny občan predsa nebude nazývať lúzou alebo idiotom človeka len kôli politickej orientácii, veď to robia len extrémisti a náckovia alebo je to naopak?
Túto otázku snáď nemôžeš myslieť vážne.Môžeš mi predložiť nejaký výpočet, že predajom štátneho majetku Slovensko prišlo o nejaké peniaze?
-
hojko
Site Admin
Pani, najskor by ste si mali precitat ako je to s tou marihuanou vlastne. SaS sa uz x-krat vyjadrili, ze sa nejedna o ziadnu legalizaciu fajcenia ani nicoho podobneho, ide im len o to, aby osobu, ktoru chytia s jednym jointom v penazenke nedostala 3 roky vazenia, cize tolko, kolko dostanes za pripadne zabitie z nedbanlivosti, vid. napriklad pripad moderatora Rasta Zitneho, ktory dostal 2 a pol roka. Zitny zabil cloveka, maleho chlapca a dostal menej ako ty dostanes dnes za joint v penazenke. To je cely princip tej vasej legalizacie.
Je toto postacujuca odpoved???: SPP, Slovenske Elektrarne, Transpetrol, Slovenske Telekomunikacie, Paroplyn... Ako strucny udaj staci hadam to, ze rocny cisty zisk po zdaneni sa v SPP pohyboval okolo 20-30 miliard korun, predaj SPP bol za 2,7 miliardy dolarov, v prepocte okolo 130 miliard korun. Teda navratnost takejto investicie je mozno tych 5 rokov, pri 49 percentnom podieli by to bolo tych 10 rokov, neviem vsak ako je to s dividendami atd... Aky vyznam malo teda predavat podiel v SPP, ktory produkoval cisty skoro az 30 miliard korun rocne, ked za par rokov sa tie peniaze vratia??? Takto mohli kazdym rokom ist peniaze do statneho rozpoctu, hovorime o nemalej sume, pretoze rozpocet Slovenskej republiky sa pohybuje okolo 13,5 miliard eur, cize nieco cez 400 miliard korun, dalsich 100 miliard korun ide z Eurofondov, ibaze tak 10-15 percent treba odratat z provizii a uplatkov.warezman napísal: Môžeš mi predložiť nejaký výpočet, že predajom štátneho majetku Slovensko prišlo o nejaké peniaze?
neviem odkial si si to vycucalhojko napísal:Ako strucny udaj staci hadam to, ze rocny cisty zisk po zdaneni sa v SPP pohyboval okolo 20-30 miliard korun, predaj SPP bol za 2,7 miliardy dolarov, v prepocte okolo 130 miliard korun. Teda navratnost takejto investicie je mozno tych 5 rokov, pri 49 percentnom podieli by to bolo tych 10 rokov, neviem vsak ako je to s dividendami atd...
2001Najprv k mylnej predstave o úspešnom štátnom podniku. Posledný manažér stál na čele SPP v roku 1996 a ukončil ho so ziskom 13,6 miliardy. Potom podnik zobrali do rúk páni Ducký a Kinčeš a v r. 2001 mal SPP zisk krásnych 6 miliárd korún a na daniach a odvodoch do štátneho rozpočtu prispel sumou 5,5 mld. Sk. Solídny hospodársky výsledok, len čo je pravda. Asi toľko k schopnosti štátu riadiť podniky.
Rok 2001 bol posledným rokom, čo bol SPP plne vo vlastníctve štátu. V priebehu r. 2002 sme SPP predali a v lete sa ho ujal nový manažment. Ostatné je zrejmé s nasledovnej tabuľky a grafu:
2002
2003
2004
2005
Zisk SPP
6
12,6
24
25,8
25
Dividendy pre investora
0
0
3,8
9,2
9,6
Dividendy pre SR a dane
5,5
3,9
8,8
15,8
15,3
http://batka.blog.sme.sk/c/58754/Zisky- ... a-SPP.html
-
tehla
beardie, ja som si všimol, že ty si typický hltač pravicovej propagandy, ale skus trochu použivať aj selsky rozum.
A teraz logicky sa nad tým zamysli: ako mohol mať SPP o cca 13 mld. Sk vyššie zisky, keď distribúcia zemného plynu na Slovensku reálne klesala??? Zaplatili to Slovenskí občania zo svojich vreciek.
Neexistuje jeden rozumný dôvod, prečo by sa štát mal zbavovať firmy, ktorá mu môže prinášať milióny do rozpočtu.
Vôbec už radšej nespomínam to, že zisk z predaja podnikov (ak nepočitam provizie pre modrych) putoval do bezodnej studnice úžerníckej internacionály. Jednoducho celé to bol podvod storočia na Slovenskom národe a ten kto tomu tlieska, asi spadol z hrušky, alebo sa len jednoducho necha oblbovať. Otázka znie, dokedy. Aj svetový ekonómovia krútia hlavou nad divokosťou privatizácie na Slovensku, len my to ešte stále nechceme vidieť. Ale charakteristikou Slovaka dnes je, že si neváži a nechráni nič čo je jeho, takže nič nové pod slnkom
To, čo nevidime my, už nam musia hovoriť aj Česy:
)
Tym padom priznavaš, že Slovaci su menejcenni a neschopni národ, keďže iné štáty si svoje podniky riadiť vedia a dokonca maju zákaz predávať štátne monopoly? Čo je to za otrocká myseľ? Nie sme schopní, všetko predajme do cudziny. Dokonca aj Maďarsko ako štát malo záujem kupovať naše štátne podniky. Ak by teda vysvitlo, že ho riadiť nevie, na to sú voľby, aby voliči vymenili neschopných politikov. A Mikloš a spol. sami priznali, že sú neschopní, že štatny podnik riadiť nevedia, mali by teda z politiky odstupiť (Sulik ako Miklošov poradca tiež). Typek piše, že podnik dosahuje vyšši zisk. Každy sudny človek ale vidi, že ten „vyšši zisk“ je nasledkom neumerneho zvyšovania cien po privatizacii, čiže opäť to zaplatia ľudia, ale nie do vlastnej pokladnice, ale aj do cudzej. Takže po odpočítaní toho navýšenia, čo zaplatia ľudia príjem do štátnej pokladnice klesol. Nehovoriac o tom, že tymto počinom ochudobňujeme vlastnú ekonomiku a podporujeme cudziu. Cely zisk mohol plynuť do štatnej kasy, respektíve zisk by mohol zostať rovnaký a ceny by boli nižšie podľa zdravej logiky. Rovnako ako aj zisk z vyvážania by celý mohol prúdiť Slovensku, nemuseli by sme sa oň deliť. Ale hold, komu niet rady, tomu niet pomoci.beardie napísal:Najprv k mylnej predstave o úspešnom štátnom podniku.
A teraz logicky sa nad tým zamysli: ako mohol mať SPP o cca 13 mld. Sk vyššie zisky, keď distribúcia zemného plynu na Slovensku reálne klesala??? Zaplatili to Slovenskí občania zo svojich vreciek.
Neexistuje jeden rozumný dôvod, prečo by sa štát mal zbavovať firmy, ktorá mu môže prinášať milióny do rozpočtu.
Vôbec už radšej nespomínam to, že zisk z predaja podnikov (ak nepočitam provizie pre modrych) putoval do bezodnej studnice úžerníckej internacionály. Jednoducho celé to bol podvod storočia na Slovenskom národe a ten kto tomu tlieska, asi spadol z hrušky, alebo sa len jednoducho necha oblbovať. Otázka znie, dokedy. Aj svetový ekonómovia krútia hlavou nad divokosťou privatizácie na Slovensku, len my to ešte stále nechceme vidieť. Ale charakteristikou Slovaka dnes je, že si neváži a nechráni nič čo je jeho, takže nič nové pod slnkom
To, čo nevidime my, už nam musia hovoriť aj Česy:
Hojko – aký je rozdiel medzi dekriminalizáciou a legalizáciou? Žiaden nevidím. Akože bude oficialne zakazana, ale nebudú žiadne sankcie? Preto je zvlaštne neustale tvrdiť, že nechceme predsa legalizaciu, len dekriminalizaciu... ( a s tou basou si to trocha prehnal, pokiaľ viem, za držanie jointa nechodili ľudia do väzeniaPrivatizacia SPP
ať už jsou otázky o privatizaci SPP jakékoli, je už všem jasné, že to bylo pro stát maximálně nevýhodné. Sice stát prostřednictvím FNM vlastní 51%, a konzorcium E.ON a Gas De France 49%, ale mají manažerskou kontrolu. V reálu to tedy vypadá tak, že ve správní radě SPP sedí 3 zástupci státu, kteří hlasovali proti zvýšení a 4 zástupci onoho francouzsko-německého konzorcia, kteří hlasují pro. Takže takhle vypadá v reálu role státu v jednom z nejdůležitějších energetických podniků na Slovensku.
Róbert Fico jim v pátek 5.9. odkázal, že nejsou-li spokojeni se zisky (r. 2007 16,7 mld. SK po zdanění) na Slovensku, tak jeho vláda ráda odkoupí SPP zpět za stejnou cenu jejího prodeje. Úžasné a nadmíru komické je, že nyní spousta odborníků vykřikuje, že to tak není možné, protože na rozdíl od prodeje za 130 mld. SK tržní hodnota SPP je 200 mld. SK a více. Legálně se tedy naskytuje podezření, že Dzurindova vláda prodala SPP za jeho téměř poloviční hodnotu! Proč tito stejní skvělí odborníci nevykřikovali své skvělé odhady o trhové hodnotě SPP v době její privatizace? Proč až nyní?
Jisté však je, že privatizace je velmi, velmi zmatečná, což je zřejmě záměr. Část je uvedena v mandátní smlouvě, část v akcionářské smlouvě, něco ve stanovách společnosti, něco v ustanoveních o představenstvu anebo o dozorčí radě. Jen poskládání a sjednocení všech údajů, dat, výpočtů a faktů utvoří onen celek pro to, aby nám došly všechny souvislosti.
Samotný důvod k privatizaci byl také darebáctví, neboť šlo o umělé snižování výnosů a vedení podniku ke ztrátám, aby se mohlo poukázat na neprosperitu podniku ve státní správě a tedy nutností jeho privatizace. Jde o klasický a otřelý postup nastrčeného managementu, také u nás s tím máme bohaté zkušenosti.
Podepřu to krátce fakty. 1. Dzurindova vláda jmenovala na post ředitele SPP Pavola Kinčeše, manažera zkrachovalého podniku Klenoty, dále podvodné převody bytů majetku SPP, dále skandální koupě luxusního bytu v centru Bratislavy, po čemž P. Kinčeš odešel s odstupným 1,5 mil. Sk. A kdo byl Pavol Kinčeš? Člověk, který spolu s Dzurindou, Miklošem, Šebejem, Langošem, Vavrou, Palackou a dalšími zakládali tu slavnou M.E.S.A.10 později Con-salt s.r.o.
Tragikomické ale je, že francouzská GaZ De Frans je státní firma, a Ruhrgas má sice část soukromého, ale většinu státního kapitálu. Takže nešlo vlastně o žádnou privatizaci (státní/veřejný sektor na soukromý sektor), ale šlo o převod státu na stát (veřejný sektor na veřejný sektor) tzv. deetizaci. Takže znovu, o žádnou privatizaci nešlo, jde o převod státu na stát!
Slovenské Dzurindově vládě vadily firmy nikoli vlastněné státem, ale vlastněné samotnými Slováky. Tomu se říká hájení národních zájmů, že?
(príspevok s diskusie na Miklošovom blogu)
Závratný rast štátneho dlhu a extrémne deficity, žiaden iný dôkaz netreba. Nič viac netreba ani na grécku cestu. V 98mom bolo Slovensko prevzaté s dlhom niečo nad 3O percent, tak bolo aj odovzdané Ficovi, Slotovi a Mečiarovi 8 rokov neskôr. Tí dokázali tento dlh zdvojnásobiť. Aké dôkazy ešte chceš? Asi ti ako supernárodniarovi nevadí, že sa ožobračuje dlhom celý slovenský národ. Hlavne, že ti odhalia pamätník a sochu, tak ich budeš ako šašo apriorne obhajovať, ale to že je to že dlh je priama krádež na celom národe je v poriadku. Kto dal Ficovi, Mečiarovi a Slotovi právo nás tak zadlžiť?IvanSuperSlovakSK napísal:Niekto v TV trepne, že sme na ceste do Grécka a ty to budeš opakovať ako papagáj. Keby si sem dal aspoň nejaké štatistiky porovnal ich a konkrétnymi dôkazmi podporil svoju teóriu nič by som nepovedal.
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 11:29)
Po voľbách hajzli odhalili deficit za rok 2008, bol 6,77 percenta.. neviem či to tvoja ťažko nacionalistická palica dokáže pochopiť. Ale to nieje požičať si 6,77 percent z rozpočtu ale z HDP, zo všetkej hodnoty, ktorá sa na Slovensku vytvorí. Za rok 2008 to mohlo byť niečo okolo zhruba 1500 milárd. sk, to je teda na dlh vyše 100 miliárd korún! LEN ZA JEDEN ROK. To znamená požičali si tretinu štátneho rozpočtu na viac a rozjebali tie peniaze na cimpcampr.
Každý rok zadĺžovali a my si to zaplatíme aj s úrokami. Dnes okolo 10 percent nášho rozpočtu ide na splátku úrokov z dlhu, len úrokov, nie istiny. A vďaka tvojej supernacionalistickej vláde toto číslo pekne narastie. Tak čo ešte chceš, ty nacionalista? Ďalšiu sochu od sociálno nárdonej slovenskej vlády??? pamatník? alebo hymny povinné od rána do večera všade kde sa len dá? Týmto ti zapchajú ústa? Ak zadĺžia Slovensko po uši ale postavia ti pred voľbami nejakú pamiatku tak ich budeš voliť? Sa spamataj..
ale mňa budeš poučovať a obviňovať z revizionizmu, ty chudák
-
t0m4s3
Admin
Dekriminalizacia znamena, ze drzanie tejto latky nebude trestnym cinom, ale "iba" priestupkom. Legalizacia znamena, ze drzanie nebude ani trestnym cinom ani priestupkom.tehla napísal:Hojko – aký je rozdiel medzi dekriminalizáciou a legalizáciou? Žiaden nevidím. Akože bude oficialne zakazana, ale nebudú žiadne sankcie? Preto je zvlaštne neustale tvrdiť, že nechceme predsa legalizaciu, len dekriminalizaciu... ( a s tou basou si to trocha prehnal, pokiaľ viem, za držanie jointa nechodili ľudia do väzenia)