URBAN EXPLORATION

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: URBAN EXPLORATION

Príspevok od používateľa mr_margera »

presne tak, slovensko... poznám skvelé fórum zamerané na UE a tam sú iné budovy. Nemocnice 10 rokov zavreté a vyzerá to tam ako keby to zavreli včera. A nielen nemocnice, ale hociaké iné budovy. Samozrejme, nie všetky, ale nájdu sa tam ozaj pekné miesta. Ľudia sa tam chodia v podstate ako do múzea, pozreť sa a fotiť, nie rozbíjať a kradnúť...
Urban Exploration forum
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

a ja ti poviem kde to najdes...
a netyka sa to len bunkrov v petrzalke alebo v ba...
vacsinu vybavenia nasich bunkrov najdes v ceskych bunkrovych muzeach ci uz dole na znojemsku alebo hore pri opave a ostrave kde su oproti nasim obrovske bunkrove komplexy...
staci ist na prehliadku a :)
ked si to nevieme ustrazit a tu na to kaslal tak co uz... potom uz bolo vykradanie bunkrov v takom style ze si domov kazdy kusok odniesol... skoda toho veru
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

teraz som si spomenul, ze v Malych Karpatoch , nad Modrou, v lese, je v skale vyhlbena akokeby jaskyna, asi to vzniklo za vojny ako ukryt alebo co. Chodby su velmi dlhe rozvetvuju sa, aj studna tam je, ale inac nic velmi na pozeranie, presakuje voda. Tam kde je asi ta studna som sa tiez pokusal dostat, ale uz vtedy pred rokmi to bolo ciastocne zasypane, tak neviem ci je to naozaj iba studna alebo nejaka dalsia spodna chodba.
A nie prilis daleko odtial bolo pole, aj vinic, a tam na jednom vyvysenom mieste bolo zoskupenych niekolko velmi starych traktorov, asi ich tam niekto naschval zozbieral. Myslim ze boli 3alebo 4, moc si to uz nepamatam,
len viem ze vecsina z nich boli z doby asi tak spred 60-70 rokov, naozaj pekne kusky, jedno bolo take nakladne auto, ako deti sme tam chodili sa hrat a postupne sa to tiez nejako rozbralo a uz tam myslim vela toho nie je..

Este ma napadol kostolik v Ba pri hrade, taky uplne maly, vyzera ako na spadnutie, tak ten mal kedysi vzadu pristup do takeho podzemia, ale kedze sa tam zvykli schadzat vselijake individua, tak sa to zamurovalo.A hned uplne vedla bol maly cintorin, teda zbytky po nom, ale uz to bolo vsetko rozrypane ked sa upravoval hradny kopec a vsade bolo kopec kosti, lebky, aj zbytky vselijakych nadob,črepy, hocico, niekomu sa aj stare mince podarilo najst.

Kedysi bolo kopec opustenych starych domov s velkymi pivnicnymi prietormi, ale chodil som aj do normalnych domov a hladal kryty CO, vecsina z nich bolo vtej dobe normalne otvorena, byva umiestnena pri pivniciach, a prve byvaju tie velke pretlakove pancierove dvere a za nimi take mrezove, tak tie prve byvaju otvorene a druhe zavrete, teda ako kde, niekde sa da ist normalne dovnutra uplne. Skoda ze v tej dobe nikto o digitalnom fotaku ani nechyroval, to by bolo fotečiek..

mr_margera

to forum vyzera byt super

Polo-X

ano, Cesi maju vela pekne zrenovovanych bunkrovych komplexov
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ano maju, je skoda ze s pomocou nasho iteneraru bez toho aby sa pytali.. co uz ked sme si nedali pozor...

inac davam do pozornosti bunker b-S8 co je v petrzalke, je zrenovovany a byva otvoreny aj pre verejnost... nie je to klasika ue ale stoji zato sa tam ist pozriet... link pridam neskor lebo neviem ci ma samostatnu stranku momentalne...
ale pre fanusikov historie to bude urcite zaujimave..
gogo956
Redeemer
Redeemer

zeby toto?

http://www.bs8.yw.sk/

Ked pozeram na tu mapu opevneni, tak som bol v BS1,BS4,BS13,BS14,BS15.

Bol niekto z vas v BS2 a BS3? Nikdy som ich totiz pri prechadzani Pecnienanskeho lesa nevidel..

tiez: http://www.opevneni.cz/
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ano to je presne ono, je to na slovenske pomery krasne znovuzrodenie takehoto vzacneho objektu... cest chalanom ktori sa o to postarali a snazia...

co sa tyka 2ky a 3ky ano bol som, no na to aby si sa k nim dostal musis hlbsie do tej hustiny a ich pristup uz nie je po ziadnom chodnicku, v podstate sa jedna o rovnaky typ, nakolko petrzalske opevnenie bolo stavane v jednej dobe ak sa nemylim mal by to byt rok 36-39...resp 38 to ale lovim z pamate a neviem to naisto...
jeden bol otvoreny a druhy bol zavrety, no podlla poslednych sprav aj ten bol davno predtym vybieleny... skoda
gogo956
Redeemer
Redeemer

mam zo vcera aj zopar foto BS1, ale viac som ich nestihol, lebo oblast je po povodni este stale dost zatopena a plna komarov, som sa zastavil iba na chvilu a skoro ma zožrali za ziva.. :D
Prílohy
100_0042.JPG
100_0070.JPG
100B0050.JPG
100B0060.JPG
Gromroth
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Gromroth »

cafte ludia! :smt006 nezobere aj mna nekedy?v BA tel0918812669ked zoberete 12 rocneho :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

BS1 nove foto, chcel som ich urobit viacej, aj z podzemia, ale evidentne tam byva nejaky bezdomovec, co pri tych komaroch dost obdivujem..
Prílohy
100_0109.JPG
100_0108.JPG
100_0107.JPG
100_0106.JPG
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kua, po túre v orlických horách a po tom, ako som sa poprechádzal po řopíkoch, pevnostných zruboch, delostreleckých pevnostiach a teraz keď tu vidím tieto fotky, opäť premýšľam nad Mníchovom a nad mobilizáciou/demobilizáciou. Niekde som videl aj Desatoro veliteľa objektu a posledný bod bol: dôveruj tebe zverenému objektu. Bol postavený, aby ťa chránil, nesklame ťa. Nesklam ty nás. - resp. niečo v tomto duchu. Ešte raz kua s Čambrlajnom a Benešom. Mali sme sa o obranu aspoň pokúsiť tak ako Poliaci - keď už pre nič iné, tak aspoň pre morálku národa = nevdzali sme sa vám dobrovoľne, ešte máme krčnú chrbticu :(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Stoporko

o tom ci sme sa mali branit alebo nie, sa uz viedlo vela polemik. Ale co som mal moznost citat nazory niektorych odbornikov na danu problematiku, tak vec sa ma tak, ze v dobe tesne pred 2.sv. vojnou, velka cast vojenskych opevneni v Cechach nebola dokoncena, resp. nemala tazku vyzbroj, preto jej vyuzitie v obrane by bolo nijake, alebo iba ciastocne. A aj tak by nam to nepomohlo, pretoze Rakusko bolo uz v tej dobe pripojene k Nemecku, takze by nas nemci dostali odtial kde sme neboli kryty.
Druha vec je, ta o ktorej sa bezne velmi nehovori. A to je, ze v tej dobe bola v CSR nemecka mensina velmi pocetna bolo ich viac ako Slovakov.
To znamena z v pripade otvorenej vojny s Nemeckom by domaci nemci sa pravdepodobne pokusili o puč, resp. by sabotovali obranu štatu a vysledkom by bol rozvrat CSR armady. To su dolezite fakty, na ktore treba prihliadat.
Samotne opevnenia nemali za ulohu riesit nic, iba sa pokusit zdrzat nemecky utok 10-14dni, maximalne. Nasledne nam mala prist na pomoc Francuzska armada s ktorou sme mali bilateralnu vojensku dohodu. Samozrejme ze nas vsetcia zapredali, ale tak to uz chodi, v zivote sa neoplati verit skoro nikomu.. :?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nemecka mensina vacsia nebola, bola pocetna ale urcite nie pocetnejsia, skor by som na rovinu napisal, ze nemalemu poctu obyvatelstva spolupraca s nemeckom vyhovovala, ostali sme nedotknuti, mali sme pracu a na rozdiel od vsetkych ostatnych krajin na ktore padali bomby nas priemysel prosperoval, takze vtedajsi status satelitu mnohym vyhovoval, veduca strana mala velku podporu a az ked zacinalo ist do tuheho ked sa zistilo ze koncentraky nie su košer tak si cast naroda vstupila do svedomia a doslo k SNP(vdaka bohu zato)
gogo956
Redeemer
Redeemer

podla vtedajsieho scitania obyvatelstva CSR sa hlasilo k nemeckej narodnosti viacej obcanov ako k narodnosti slovenskej, resp. slovenska narodnost sa nerozlisovala, pretoze existovali iba "cechoslovaci".
Treba si uvedomit, ze napriklad cele Sudety, co je obrovska cast dnesnych Ciech, bola prakticky cisto osidlena obyvatelstvom hlasiacim sa k nemeckej narodnosti.
Narodnostne zlozenie podla scitania z roku 1921 v ramci celej ČSR:

"Čechoslováci"
(Slováci a Česi) 8 760 937

Nemci 3 123 568

Maďari 745 431

Treba mysliet aj na to, ze toto je scitanie z roku 1921 a nasledne ako sa Hitler dostal k moci a Nemecko zacalo vojensky silniet, tak sa zacalo k nemeckej narodnosti hlasit stale viac ludi, nakolko vedeli ze im to moze byt v buducnosti na prospech. Tiez treba brat do uvahy Maďarsku mensinu
ktora bola nespokojna s rozpadom Uhorska a mala tendenciu podporovat
odtrhnutie juznych oblasti s naslednym pripojenim k Madarsku- co sa aj stalo v roku 1939.
Vznik SNP bola v skutocnosti z nudze cnost /a na kosť rozbita/, pretoze najneskor od roku 1943 uz vsetcia vedeli ze otazka ci Nemecko vojnu prehra nie je "či", ale "kedy". 13/01/1943 bola vyhlasena v Nemecku totalna mobilizacia, co bolo jasnym znakom ze vychodny front ma v Rusku vazne problemy.
Pokial ide o priemysel slov. štatu tak ten stal aj padal na vojenskej vyrobe pre Nemecko, preto mal aj taku relativne dobru zivotnu uroven. Hitler bol dusevne chory psychopat, co dobre vedeli aj jeho najblizsi dostojnici, preto nanho bolo spachanych aj tolko /neuspesnych/ atentatov. Vsetcia vedeli ze napadnut ZSSR je šialená myslienka, pretoze jeho vojenska sila bola vecsia ako Nemecka, nehovoriac o tom, ze Hitler musel bojovat na dvoch frontoch /vych-zapad/a uz vobec nehovoriac o podceneni rocneho obdobia.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

odbiehame od temy... sorry aj za moj off topic ale rad by som prispel k tejto teme...

ale tato cast ma nesmierne zaujima a rozmyslam ci by nebolo vhodne nove vlakno s touto tematikou?

tych atentatov na Hitlera bolo 43 / su cisla kde sa uvadza 42 a niekde 44 ale zvacsa je to tych 43... ako vieme ani jeden neuspel

co sa tyka sialeneho planu na napadnutie ruska, sialeny bol ale nebol nerealny... problem spocival v tom ze hitler vyslal do ruska spionov, no ani jednemu!!! sa nepodarilo absolutne nic zistit, ani jeden nepodal spravu a stave armady a jedine co hitler obdrzal bolo ze ruska armada je zdevastovana banda alkoholikov a nie je poriadne ani bojaschopna, ze je to len zberba sedlakov... to ze o technike nemal spravu naznacoval aj jeho vyrok ktory po utoku na rusko prehlasil a to bolo - "keby som vedel ze rusko ma tolko tankov, dva krat by som si utok rozmyslel"

dalsia vec je aj ta, ze stacili dva momenty a mohlo sa to cele skoncit inak... v prvom rade ked utocil na rusko zapadny front nebol otvoreny a boje prebiehali na inom kontinente...
ale podstatne momenty boli - napriek vyslovnemu zakazu hitler musolini napadol grekov a taliani boli porazeny a zatlacani az do srbska resp juhoslavie... preto musel poslat panzer division na pomoc a porazenie grecka co stalo odlozenie barbarosi o rovne tri tyzdne, kedy prisiel o presne to co stratil pri utoku na moskvu pred ktorou zamrzla technika 30 km od hranic mesta....
dalsia vec bola ze jeho pycha mu nedala aby nenicil bezvyznamne ciele akou bola spomenuta moskva a stalingrad... moskva bola sidlom politickej moci a chcel ju preto dostat, veril ze pri porazeni moskvy by padlo rusko, pritom nevedel ze stalin mal na plane mosku absolutne vypalit pri vniknuti nemcov do mesta... nic by tym neziskal... dalsia vec stalingrad kde islo viac o nazov mesta ako o to ze malo strategicky vyznam... plan generalov bol obist mesto a sustredit sa na baku bez toho aby stratili celu 6. armadu v meste a nehovoriac o dalsich stratach...

keby rusko padlo asi len tazko by spojenci otvarali druhy front... ale toto su uz len hypotezy, o ktorych mozeme debatovat...
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

nepoznate niekto náhodou v prahe nejaké fajnové miesta kde by som mohol ísť pozrieť/pofotiť? alebo nejakú cz stránku venujúcu sa tejto téme?
Gromroth
Novice
Novice

tak ludia??zobere ma niekto v okoly BA???
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

fuu - nechcel su takto rozvíriť diskusiu o tom, či sme sa mali brániť alebo nie, resp. koľko by sme vydržali. Mňa len zaráža, že poliaci poslali proti nemeckej armáde aj jazdu na koňoch, resp. všetko čo mali (a že toho nemali v porovnaní s nami veľa). A my sme po mobilizácii vyhlásili demobilizáciu.
Každopádne, staré bunkre sú úžasnou pamiatkou a pamätníkom, ktorý si vždy rád pozriem. Vrelo odporúčam návštevu Orlických hôr - pohraničie s Poľskom, nachádza sa tam množstvo ľahkých i ťažkých pechotných zrubov, delostrelecká tvrz Hanička a iné.

Gromroth - myslíš, že niekto súdny si vezme na zodpovednosť 12ročného a pôjde s ním preliezať bunkre a iné staré stavby? - to ani nevravím o tom, že mnohé návštevy starých budov ako nemocnice, fabriky... sú oficiálne nezákonné.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mr_margera

na tejto stranke si mozes vyhladavat objekty podla umiestnenia,
je tam velmi dobra databaza aj s fotkami http://www.opevneni.cz/

Stoporko

lenze situacia Polska bola uplne ina ako situacia CSR. Polsku stacilo branit zapadny front, ale CSR bolo po anšluse Rakuska v Nemeckom zovreti z viacerych stran. :?

Gromroth

ved sa dohodnite aspon dvaja kamosi a pobehajte spolu bunkre co su v Petrzalke, na to nepotrebujete niekoho dospeleho

Polo-X

Hitler bol dusevne chory, vela svojich rozhodnuti vykonal iba na zaklade svojich vlastnych vnuknuti a predstav. Mal totiz predstavu ze je vyvoleny nadclovek a ze dostava vnuknutia priamo od neviem akych nadzemskych božskych sfer. Generali preto s utokom na ZSSR v skutocnosti nesuhlasili, lebo z vojenskeho hladiska to bol jednoznacne nerozumny krok, ale vedeli ze keby dali svoj odpor najavo tak H. by im prestal doverovat a casom sa ich zbavil..
Gromroth
Novice
Novice

no dobre no :D ale hadam nenarazime na fetakov

//autoeditácia príspevku (13 Júl 2010, 20:22)
a kedy ste niekto boly naposledy na devinskej kobyle?ze jak to tam teraz vyzera
vnately
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vnately »

Gromroth napísal: a kedy ste niekto boly naposledy na devinskej kobyle?ze jak to tam teraz vyzera
takto: http://picasaweb.google.com/vnately/UE_ ... byla_base#
Napísať odpoveď