Preco pinguje inu IP?
Preco pinguje inu IP?
zdravim, vedel by mi niekto povedat, preco ked pingujem IP 172.16.59.255 tak odpoved prichadza z IP 172.16.59.30?
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Preco pinguje inu IP?
Lebo pinguješ ip-čku ktorá je používaná na tzv Broadcasting , teda všesmerové vysielanie.
Tá odpoveď je pravdepodobne od nejaké ho interfacu na vzdialenom routry ...
Tá odpoveď je pravdepodobne od nejaké ho interfacu na vzdialenom routry ...
aha a teda ak by som nejak chcel tu IP- cku pouzit??? musel by som nejak konfigurovat router?
-
RomanB
Medium Professional
Broadcastova IP - čku nemôžeš používať , je vyhradená pre napr. niektoré smerovacie protokoly , switche ju požívajú , a aj niektoré app ...
Tak isto sú nejaké nepísane pravidlá používania IP adries napr pred posledna adresa v danom subnete sa používa , ako gateway interface , "nulová" sa používa pre adresáciu siete atd ...
Tak isto sú nejaké nepísane pravidlá používania IP adries napr pred posledna adresa v danom subnete sa používa , ako gateway interface , "nulová" sa používa pre adresáciu siete atd ...
OK Dakujem za radu. Konecne mi niekto vysvetlil preco je to tak
mozem sa spytat aky mas OS pretoze mne windows nedovoluje pingnut broadcastovu ip a dost casto sa to zide pri zistovani ktore ip su obsadene
Windows XP
-
audiotrack
VIP
switche ju používajú? To mi je novinkou, nakoľko switche sú na druhej vrstve a prepínajú pomocou mac adries. Na tretej vrstve, a teda s IP adresami pracujú až routreRomanB napísal:Broadcastova IP - čku nemôžeš používať , je vyhradená pre napr. niektoré smerovacie protokoly , switche ju požívajú , a aj niektoré app ...
-
RomanB
Medium Professional
3rd Layer switche , ked sa už chceme hrať na slovíčka ...
a pri akej prilezitosti pouziva broadcastovu ip takyto switch?RomanB napísal:3rd Layer switche , ked sa už chceme hrať na slovíčka ...
-
audiotrack
VIP
tak ako aj router, na zistenie adresy ktorú nemá v arp tabuľkealafangla napísal: a pri akej prilezitosti pouziva broadcastovu ip takyto switch?
adresy ktore nema v ARP tabulke zistuje pomocou ARP protokolu. no s toho co o protokole ARP viem tak pracuje na druhej vrstve cize o ip adresach ani len netusi cize ani nemoze vyuzivat broadcastovu ip. namiesto toho vyuziva broadcastovu MAC adresu FF:FF:FF:FF:FF:FF.
ci?
ci?
-
RomanB
Medium Professional
Okej , prepáčte moja chyba , ano jednou s deviz 3rd layer switchov je uvdeddomenie si multicastoveho vysielania , nie boradcastoveho a nasledne zefektivnenie poskytovania takéhoto vysielania ....
resp. práca z multicast paketmi ...
Ak sa zas mýlim prosim opravte ma ...
resp. práca z multicast paketmi ...
Ak sa zas mýlim prosim opravte ma ...
-
Mek
Addict
Mam taky dojem, ze multicast ti skrz ten t-comacky router neprejde. A aj keby, musel by prejst aj routerom na druhej strane linky, to asi t-com nepodporuje.
-
Mek
Addict
Prave preto, ze ten router nepusti multicast do vonka