Zníženie odvodov
Zníženie odvodov
Zdravím. Mám jednú otazku.takže ide o to že vlada chce znížiť odovdy pre zamestnavatelov za zamestnancov... ak sa znižia tak nebudu potom chybať tie peniaze?? napriklad dajme tomu že zamestanvatel odvadza 14% za zamestnaca na starobne poistenie..a zníži sa napr na 10% čo s tými 4% ?? nebudu tie penaize chybať?? kto ich bude doplácať?? dakujem...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zníženie odvodov
Samozrejme, ze tie peniaze budu chybat. Je moznost, ze sa napriklad s nimi nebude pocitat, ale urcite to spravi dost velku dieru v rozpocte, par milionov to bude a tak sa to bude musiet nahradit niecim inym.
Okej tkaže som to dobre pochopil čiže je dosť možne že zase len občania si to budú musieť doplatiť sami...Hojko ďakujem za odpoveď 
Nemusi to nutne znamenat ubytok. Napr. po znizeni dane z prijmu sa dosiahlo znacneho zvysenia vyberu dane. Takze ak sa cely odovodovy kolotoc zjednodusi a sprehladni stupne miera vyberu. Tzn. subjekty ktore sa doteraz snazili obchadzat platenie odvodov uz nebudu mat taku motivaciu obchadzat zakon. Resp. bude pre ne jednoduchsie a menej namahave/nakladne zaplatit ako vymyslat to ako sa plateniu vyhnut. Tymto by malo dost k zvyseniu vyberu a "straty" ktore vznikli vyberom nizsieho % budu nahradene zvysenym poctom platitelov.
Odvody sa znížia (budú iba 2 či 3 typy) ale nikomu zrejme nevýjde "negatívna" daň. Takže sa to asi nahradí (rovnou) daňou.
Nie ako teraz, že keď mal niekto nízku mzdu, tak mu vyšla mínusová daň. A odpočítateľné položky asi nebudú (napr. od poistky).
// Aspoň ja som to tak pochopila, možno to bude ináč.
Nie ako teraz, že keď mal niekto nízku mzdu, tak mu vyšla mínusová daň. A odpočítateľné položky asi nebudú (napr. od poistky).
// Aspoň ja som to tak pochopila, možno to bude ináč.