Nechcem ísť na vysokú školu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nechcem ísť na vysokú školu

Príspevok od používateľa uplink »

PsychoS ak hľadáš na Slovensku vo vekovej kategórii 40+, tak naozaj nemáš šancu uspieť. Starí ľudia, stará škola. Obvykle nevedia ako to chodí v modernom svete a sú obvykle len záťažou v moderných firmách. Odmietajú sa prispôsobiť moderným trendom a tak trpí celá firma pod nimi. Skús zahraničie, alebo u mladších ľudí, ktorí nie sú ovplyvnení a máš oveľa väčšiu šancu na presadenie sa...
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

No to mas teda pravdu. Nastastie ja som si nasiel v celku mlady team. do 35 vsetci.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

to sa cely svet toci len okolo IT technologii preboha, ze za pol roka je to zastarale? co profesie pravnikov, lekarov, ekonomov, stavebnych inzinierov apod...ako sa toto da robit bez vysokej skoly? otvorim wikipediu a sosam a sosam? mame tu kapitalizmus kazdy ma prilezitost sa sebarealizovat, velke nadnarodne firmy hladia len na vykon, ludi beru na tri mesiace na skusku a ked sa neukaze clovek ako prinosny poslu ho dokelu, ked ma ambiciu zozrat vsetkych kolegov tak ich zozera a za chvilu je sef, ale snad nebudu na pleciach skonceneho 18rocneho ledva zmaturovaneho fagana pokladat ulohy vysokokvalifikovanych zamestnancov...ked niekto chce len titul, nech ide studovat nejaky pseudo-obor na UK, kto sa chce nieco naucit ten sa nauci...vsetci chodte po strednej robit a coskoro skoncite ako pomocna sila v zapluvanej krcme umyvajuca taniere alebo nejaky otraveny vratnik niekde v riti palovej co taha nocne podla momentalnej konstalacie hviezd...na druhu stranu aj mnohy absolventi VS koncia na urade prace, ale s titulom je vzdy vacsia sanca ako bez neho... ked je niekto lenivy ist studovat nech si to prizna a nech nekope do kazdeho kto ma pismenko pred menom lebo on nikdy mat nebude(teraz nenarazam na autora temy) klobuk dole pred tymi ako uplink, ked mu praca co robi tak sype, ma to zatial vyhrate, ale nie vsetko sa da robit bez skoly...a co sa tyka ziadanosti titulov, ked niekto nieco studuje 5 rokov je vacsia pravdepodobnost ze to bude vediet ako ked dojde niekto s maturitou a povie viem to...
a co sa tyka temy, ked to autor chce, nech ide, ale nech si fakt uvedomi, ze to nebude med lizat a ze bude moct byt sudeny za vlastizradu(po vstupe do cudzej armady) a nechat sa zabit za plat co ma lepsie platena zapadna upratovacka mi tiez nepride ako vyhra, no ked taketo "dobrodruzstvo" jeho srdce pohladi a nechce byt "another brick in the wall"
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Moj otec nema ma len vyucny list. Je mäsiar. Dlhe roky robil v Mecome za mizerne peniaze, skoro rano vstaval vecer chodil domov a prezivali sme zo dna na den. Asi pred 9rokmi urobil rozhodnutie, ze pojde pracovat do Nemecka. Zo zaciatku to bola velka zmena. Mohli sme si ovela viac dovolit, zmenili menu na euro a neskor zacal kurz klesat, ale plat ostaval, cize casom zarabal uz takmer o 1/3 menej. Casto pracoval nadcasy. Po 5 rokoch odisiel zacal pracovat sezonne v skandinavskych krajinach, no potom uz nebola praca ani tam. Asi pred rokom siel do Francuzska. Tam si ho sef vsimol, ze je neskutocne pracovity a poctivi a povysil, z otca sa stal zivnostnik zaraba takmer 2-nasobok predchadzajuceho platu a robi takmer o polovicu menej. A to nevie ani jazyk. Vsade sa dorozumieval so slovnikom v ruke a rukami nohami. Len som ti chcel trochu objastnit ako sa da pracovitostou dostat z dna niekde vyssie a nemusite mat velke vzdelanie, ale staci pracovitost :wink: .
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

momentálne mám rovnaký problém aj ja. pride mi hlupe posudzovat dopredu ci budem alebo nebudem uspesny v tom co robim s vyskou alebo bez nej. kazdopadne nechce sa mi tam uz len kvoli tomu ze sa chcem uz zivit sam a byt nezavysli. o co ide ale najviac je to ze nechcem robit to co kazdy. nechcem vyst vysku (a navyse byt dalsie roky zavysli na financiach rodicov), potom si najst zamestnanie a zit zivotom rano vstanem idem do rpace vecer z prace idem spat a tak stale dokola. to nie je pre mna. chcem mat hodnotny zivot a nie byt jeden z davu. moji rodicia uz o tom vedia a je mi uplne jedno co na to hovoria. samozrejme chcu aby som isiel na vysku a zil sporiadany zivot ako oni. ale to sa mne hnusi. ide ma porazit zo stereotypu. niekedy kvoli tomu robim blbosti aby som si trochu ozivil svet ale to nevadi. moja vasen je hudba a chcem sa venovat tomu. a k tomu nepotrebujem vysku. jednoducho trebars aj zo zaciatku predavat v hudobninach a po veceroch skusat s kapelou I dont care to je zivot pre mna. alebo budem zvukar alebo ktovie co sa postasti mozno sa aj v hudbe presadim aj ked by som nerad patril do tejto komerciou ovladanej hudby v tejto krajine. hlavne si vzdy zachovat svoju tvar a postarat sa o to aby sa na mna po tom co umrem nezabudlo. to su moje hodnoty. fuck school. hlupy vymysel systemu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

No neviem si predstaviť, ako by mohol existovať taký lekár bez vysokej školy :) (bude to šaman/zaklínač/šarlatán :D )

Ja chcem byť elektro-inžinier a vzdelanie je pre mňa dôležitá hodnota v živote. Preto chcem ísť na VŠ.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ja len k tej francuzskej legii, tak brat poznal jedneho co tam sluzil tri mesiace. Po nich musel skoncit koli znicenym kotnikom sposobenym neustalim pochodovanim po roznych terenoch...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

V légii nie sú srandy, nemáš svoj život. Nie si sebe pánom bum rozkaz a je jedno, či si na dovolenke alebo práve robíš dačo iné, musíš naklusať a pošlú ťa na druhý koniec sveta, kde nevieš, čo ťa čaká. Teraz treba počítať stým, že sa môžeš dostať pod paľbu. Veľa ľudí, čo sa vráti z légií sa nevie zaradiť späť do normálneho života. Základný výcvik je jedným slovom priam krutý, veru nie je to pre každého a sny sa rozplynú rýchlejšie ako si myslíš. Najprv by si mal skúsiť možno Slovenskú armádu aby si vedel, čo to obnáša a potom kľudne choď do légie ak ťa to bude napĺňať.

Nebaví ťa vysoká škola ? Máš toľko možností, čo študovať. I keď si vyberieš dačo, čo ťa baví je možné, že väčšina ťa baviť nebude ale to prejdeš a zas bude dobre. Výška ti nedá len titul, ale dá ti čiastočne aj nový pohľad na veci. Konečné rozhodnutie je na tebe ale každopádne by som výšku nezahadzoval, nie je to zlá vec a dá sa študovať aj externe. I keď ani titul ti nezaistí, že dostaneš dobré miesto, ak ti mám pravdu povedať občas sa smejem nad istými odbormi, kde ma ani nenapadá, načo to vôbec tí ľudia študujú a vieš načo kvôli titulu. Lenže je rozdiel dakde už mať miesto isté alebo pracovať a chcieť titul a chcieť titul aby si takéto miesto dostal. Ale ľudia sú hlúpi im nevysvetlíš, že ich magisterský titul z etiky im asi k šéfovskému miestu nepomôže (samozrejme tlačenka je tlačenka).
KentuS01X
Novice
Novice

Príspevok od používateľa KentuS01X »

Soviet vieš čo hovoríš ? .. ty chceš od vysokoškolského študentíka prax?? Sa spamätaj a netrep aspoň ko*ot.i.n.y :-) Ing. ? a prax? .. musí ti riadne rajbať ..
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

KentuS01X: ty keby si vedel citat a vedel analyzovat, tak vies co soviet napisal.... jediny komu tu musi riadne "rajbat" si ty
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

KentuS01X napísal:Soviet vieš čo hovoríš ? .. ty chceš od vysokoškolského študentíka prax?? Sa spamätaj a netrep aspoň ko*ot.i.n.y :-) Ing. ? a prax? .. musí ti riadne rajbať ..
ak tu neikomu statocne rajbe tak si to ty. na vysokej skole je milion miest kde mozes nadobudnut prax, velke kvantum vysokoskolakov pracuje popri skole a ja budem normalne pracovat miesto pisania bakalarskej prace ( a titul mi bude udeleny prave za tie odpracovane dni a naslednu spravu, ktoru o nich spisem + hodnotenie od zamestnavatela )
P.S. nepis o vysokej sprostosti ked si ju este ani nevidel

uplink: je pravda, ze vsetko co sa mozem naucit na vysokej skole som sa mohol naucit aj doma, ale to sa da v kazdom sektore. Mozem ist na stavbu a po nociach studovat pravo alebo medicinu. Ale povedz si uprimne, chcel by si aby Ta operoval clovek co nema medicinsky titul? a ked uz su vysoke tak uzasne zbytocne ako je mozne, ze Slovensko sa zacalo dotahovat k Cesku az po vybudovani technickych univerzit? ( co je historicky preukazatelne )
poznam aj ja cloveka, ktoreho nezobrali na vysoku tak zacal podnikat a teraz ma velmi uspesnu firmu a zaraba velke prachy ( rozhodne viac ako majorita jeho vystudovanych sukmenovcov ) ale to nie je dovod hodit vysoke skolstvo do vreca
ak si ambiciozny nevidim dovod preco nerobit vsetko z toho co si spominal popri vysokej skole
KentuS01X
Novice
Novice

Príspevok od používateľa KentuS01X »

axXis napísal: ak tu neikomu statocne rajbe tak si to ty. na vysokej skole je milion miest kde mozes nadobudnut prax, velke kvantum vysokoskolakov pracuje popri skole a ja budem normalne pracovat miesto pisania bakalarskej prace ( a titul mi bude udeleny prave za tie odpracovane dni a naslednu spravu, ktoru o nich spisem + hodnotenie od zamestnavatela )
P.S. nepis o vysokej sprostosti ked si ju este ani nevidel

uplink: je pravda, ze vsetko co sa mozem naucit na vysokej skole som sa mohol naucit aj doma, ale to sa da v kazdom sektore. Mozem ist na stavbu a po nociach studovat pravo alebo medicinu. Ale povedz si uprimne, chcel by si aby Ta operoval clovek co nema medicinsky titul? a ked uz su vysoke tak uzasne zbytocne ako je mozne, ze Slovensko sa zacalo dotahovat k Cesku az po vybudovani technickych univerzit? ( co je historicky preukazatelne )
poznam aj ja cloveka, ktoreho nezobrali na vysoku tak zacal podnikat a teraz ma velmi uspesnu firmu a zaraba velke prachy ( rozhodne viac ako majorita jeho vystudovanych sukmenovcov ) ale to nie je dovod hodit vysoke skolstvo do vreca
ak si ambiciozny nevidim dovod preco nerobit vsetko z toho co si spominal popri vysokej skole
? :-) .. človek s titulom Ing. využíva teoretické vedomosti v obore, ktorý študoval :-) .. snáď nechceš aby Ing. zváral súčiastky alebo neviem? Inžinierovi netreba prax, ide len o zlepšovanie, a precvičovanie vedomostí + nejaké skúsenosti :-) .. žiadny maturant, nemôže navrhovať elektrotechnické súčiastky, ako to je napr. v prípade inžiniera silnoprúdovej elektrotechniky :-)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

kentus: ty si hlavne over ako to kde chodi... v poslednej dobe je titul Ing. udelovany skor na technicky zameranych skolach kde nieje problem zohnat prax atd, kdezto titul Mgr. je teoreticky... okrem toho... zalezi od kazdeho jednotlivca a kazdej skoly ze ako na tom je/su s praxou.. ze inzinierovi netreba prax? vies ty vobec co prax znamena? ak ma byt inzinier veduci nejakeho oddelenia, tak prax nemusi znamenat ze mal zvarat suciastky, ale moze znamenat, ze ma prax vo vedeni timu napr... atd atd... ze pracoval na danej alebo podobnej pozicii uz predtym... sak zapni mozog skor ako nieco z huby vypustis
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

chod za svojim snom Bro´...ale mal by si byt pevne presvedceny..teraz mas pomerne malo rokov tak aby si potom nebol sklamany..
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

chod radsej tam kde ta to bude bavit.budes do konca svojho zivota makat pre nejaku velku spolocnost za 2000 eura a zivot bude nudny.zabudni na pekne sny ze kazdy mumak co ma titul je hned milionar a podobne zvasty ktore si pustaju medzi sebou najme blbci na internatoch ci rodicia...
Napísať odpoveď