kurz lyziarskeho instruktora
kurz lyziarskeho instruktora
Chcel by som absolvovat kurz lyziarskeho instruktora a potrebujem poradit od niekoho kto tento kurz uz absolvoval alebo ma s tym nejake skusenosti. V prvom rade ma zaujima ci musim mat 18 rokov aby som ho mohol absolvovat? Kto tieto kurzy organizuje? Kedy? Kde? Za odpoved dakujem...
Re: kurz lyziarskeho instruktora
Noo zaujimava TEma ... nemam s tym skusenost .... ale skus nieco pohladat na internete .... Alebo zajdi do nejakeho lyziarskeho strediska a opytaj sa .... netusim ....
Ak sa mozem spytat ... co chces si privyrobit ??? ... LEBo pokial viem, je to dobre platene, cca 20 € na hodinu ...
Ak sa mozem spytat ... co chces si privyrobit ??? ... LEBo pokial viem, je to dobre platene, cca 20 € na hodinu ...
Ci to bude az 20€ na hodinu to neviem ale privyrobit sa na tom da... a este k tomu budem robit nieco co ma bavi...jarabi napísal:Ak sa mozem spytat ... co chces si privyrobit ??? ... LEBo pokial viem, je to dobre platene, cca 20 € na hodinu ...
Noo to je najlepšia kombinácia:
- robota ktorá ťa baví
- a ešte aj dobrý plat

- robota ktorá ťa baví
- a ešte aj dobrý plat
-
reznick
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam sice len licenciu SNB instruktora ale info ti viem poskytnut. Kurzu sa mozes zucasnit aj ked nemas 18 rokov. Na Slovensku ho organizuje SLA (nastupca SLZ) alebo SAPUL na ich strankach najdes vsetky potrebne info. Kurzy sa obvykle konaju na zaciatku sezony (prva polovica decembra) v tatrach (najcastejsie v Jasnej) ale zavisi to od snehovych podmienok. Pokial nemas licenciu tak si na zaciatku robis "C" kvalifikaciu. Kurz trva tyzden kde sa ucis zakladne metodicke postupy vyucby. Na kurze nie je az tak dolezite ako dobre vies lyzovat ale pre uspesne zvladnutie musis zvladnut metodicke vystupy a predviest zakladne ukazky. Aj ked to znie jednoducho predviest pluh alebo zosuvany obluk na kurze zistis ze je o niecom inom.
Co sa tyka platu tych 20 eur ma celkom pobavilo... To ste odkial nabrali?
Co sa tyka platu tych 20 eur ma celkom pobavilo... To ste odkial nabrali?
Preco pobavilo .... je to pravda .... cital som to v jednom denniku ..... SAmozrejme sukromny instruktori .... 
-
reznick
Medium Star
Hodina vyucby v skolach slovenskych Top stredisk stoji priemerne 20 eur. Dvojhodinovka stoji 33 eur. Priemerna mzda pre zacinajuceho "C"ckara je 5-7 eur na hodinu (v hrubom). Ak ucis na zivnost tak je to max. 10 eur/hod. Ak chces ucit sukromne tak si od ceny musis odratat cenu listka, stat s klientom v rade na vlek alebo lanovku nieje tiez ziadna vyhra. Dalsia vec je ze vacsina stredisk ma zakazane prevadzkovat sukromnu vyucbu na svahoch (Chrania svoje skoly). Takze ako sukromnemu instroktorovi ti neostava nic ine ako ucit znamich a ich znamich atd. Samozrejme len dovtedy ked klient zisti ze ak tebe da 40 eur za 2 hodiny. tak by to v skole mal lacnejsie a bez cakania na lanovku.
A URCITE sa to netyka len Slovenkych svahov tie iste podmienky platia aj v inych statoch. Ak chces ako instruktor zarobit tak mas 2 moznosti:
1. Ak si dobry a klient je spokojny tak nas nadej na ze ti z vdaky da tips
2. Ak si velmi dobry tak sa o tebe ludia ktory na to maju dozvedia a sukromne im oducis decka niekde v alpach.
A URCITE sa to netyka len Slovenkych svahov tie iste podmienky platia aj v inych statoch. Ak chces ako instruktor zarobit tak mas 2 moznosti:
1. Ak si dobry a klient je spokojny tak nas nadej na ze ti z vdaky da tips
2. Ak si velmi dobry tak sa o tebe ludia ktory na to maju dozvedia a sukromne im oducis decka niekde v alpach.
Teraz som si pozrel stranku SLZ a vsetko co pisal reznick je pravda az na to ze podmienkou je vek minimalne 18 rokov takze ja si bokuzial este peknu chvilku musim pockat... ale aj tak vdaka za vsetky info...
AHaa ... no tak potom sorry za zle info ... VEEd lebo som to proste cital ze okolo 20 € .....
-
reznick
Medium Star
Este to nevzdavaj... ked na stranke vypisu terminy tak sa s nimi skontaktuj a spytaj sa ich priamo ci sa nemozes zucasnit kurzu. Doteraz platilo ze ak ucasnik nemal 18 rokov tak dostal preukaz cakatela ktory mu bol vymeneny za licenciu ked mal 18 bez akychkolvek skusok. Inac kurz je fajn, novy ludia, kopec srandy len po nom trochu boli hlavabrano3761 napísal:Teraz som si pozrel stranku SLZ a vsetko co pisal reznick je pravda az na to ze podmienkou je vek minimalne 18 rokov takze ja si bokuzial este peknu chvilku musim pockat... ale aj tak vdaka za vsetky info...
Ahoj, Sapul robi kurzy uz od 16-nastich, len potrebujes podpis rodica. Ja este nemam ani 18.-nast a ucil som uz dve sezony. Robi dva az tri kurzy za sezonnu, 1. je v Decembri, 2. v januári a 3. v marci, ale zalezi ci je dost ludi. Nie je to prave najlacnejsie a uz vobec nie lahke.
SLZ ma sice kurzy, ale v zahranici ich neuznaju - nemaju clenstvo v medzinarodnej federacii (pre trenerov ano). Ak si spravis zakladny kurz u nich a neskor sa rozhodnes ucit v zahranici, kde vacsinou potrebujes vyssie vzdelanie mas smolu a musis si spravit najprv najnizsie vzdelanie(teda rovnake ake mas uz od SLZ, lebo ho neuznavaju). Od Saplulu, je to zvycajne drahsie, ale uznaju Ti vzdelanie a pripadne si mozes zvysit kvalifikaciu aj v zahranici. Plat je cca. 5 Eur, podla toho kde. V Tatrach je sice vacsi, ale zvycajne je tam aj vela instruktorov. Ja robim na jednom stredisku pri Kosiciach v Kavecanoch a ked chcem nemam problem oducit aj 8 hodin denne. A necakaj, ze je to lahke aj ked vies dobre lyzovat, musis skusky zvladnut presne podla ich predstav, teoria a metodika je vpohode, pokial sa nemas problem trocha o toho pozriet, ale zvycajne na druhy pokus nechaju prejst kazdeho. Prijazdach je to uz ine, napr. Sapul ma znamkovanie 1-5, ak mas jednu 4 si cakatel, dve 4 si "C", vacsina ludi lepsie znamky ako 4 nema, na trojku musis byt vyborny a na 2 extremne skvely, 1-ku zo skusky mali pred dvomi rokmi asi dvaja ludia.
SLZ ma sice kurzy, ale v zahranici ich neuznaju - nemaju clenstvo v medzinarodnej federacii (pre trenerov ano). Ak si spravis zakladny kurz u nich a neskor sa rozhodnes ucit v zahranici, kde vacsinou potrebujes vyssie vzdelanie mas smolu a musis si spravit najprv najnizsie vzdelanie(teda rovnake ake mas uz od SLZ, lebo ho neuznavaju). Od Saplulu, je to zvycajne drahsie, ale uznaju Ti vzdelanie a pripadne si mozes zvysit kvalifikaciu aj v zahranici. Plat je cca. 5 Eur, podla toho kde. V Tatrach je sice vacsi, ale zvycajne je tam aj vela instruktorov. Ja robim na jednom stredisku pri Kosiciach v Kavecanoch a ked chcem nemam problem oducit aj 8 hodin denne. A necakaj, ze je to lahke aj ked vies dobre lyzovat, musis skusky zvladnut presne podla ich predstav, teoria a metodika je vpohode, pokial sa nemas problem trocha o toho pozriet, ale zvycajne na druhy pokus nechaju prejst kazdeho. Prijazdach je to uz ine, napr. Sapul ma znamkovanie 1-5, ak mas jednu 4 si cakatel, dve 4 si "C", vacsina ludi lepsie znamky ako 4 nema, na trojku musis byt vyborny a na 2 extremne skvely, 1-ku zo skusky mali pred dvomi rokmi asi dvaja ludia.
možem sa opýtať ohladom toho kurzu ... to naozaj možem vyucovat v 16tich po uspesnom dokoncení kurzu ? nemusim dovršit osemnast ? je to možné?
-
reznick
Medium Star
ano je to mozneivie napísal:možem sa opýtať ohladom toho kurzu ... to naozaj možem vyucovat v 16tich po uspesnom dokoncení kurzu ? nemusim dovršit osemnast ? je to možné?
reznick: Ak som dobre pochopil SAPUL je organizacia kde sa mozem stat lyziarskym instruktorom s licenciou..
zavolam tam a oni my povedia viac ?
zavolam tam a oni my povedia viac ?
Moji kamarati si robili minuly rok kurz cez SAPUL a uz oducili jednu sezonu (mali vtedy 16 rokov). Tento rok si to pravdepodobne spravim aj ja. Plat je od tych 4 do 6 eur/hodina, co je podla mna pre studenta celkom slusne. Jedine minus je, ze s tym zabijes dost casu a ani vianocne, ani jarne prazdniny si moc neuzijes, kedze ich cele stravis ucenim 7 rocnych neposlusnych vyrastkov.
nechce sa mi vytvarat novu temu tak to dam tu.. mna by este zaujimalo ako sa stat trenerom tenisu taktiez s licenciou..
-
MrStifmistr
Novice
Chcel by som sa spitať da sa ten kurz absolvovať aj ked mam 15 rokov ?
To je pre teba az taky problem precitat si tych par prispevkov co tu je?