nenabieha obraz

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nenabieha obraz

Príspevok od používateľa dekarbon »

cawte..mám taký jeden problém.mám komp so základnou doskou PC-CHIPS M848A,veľkosť pamäte 256 MB PC 3200 garfika AGP 8X geforce 4 MX440.Dobre..stala sa mi taká vec..chcel som ísť do OS..pretože počítač bežal dlhší čas bez zapojeného monitora v čase ked som zapojil monitor a externé periférie( myš,klávesnicu),grafická karta nedavala do monitora žiaden signál a preto som počítač reštartoval natvrdo..krasne nabehol ale akonahle išiel bootovať do systému spadol obraz,grafika prestalôa davať signál a odvtedy je hluchý..Ako prvé som skúsil či ej všetko pozapájané v poriadku..bolo..konektory som preistotu podotláčal či náhodou nieje zlý kontakt..nepomohlo..tak som otvoril skriňu a vymenil grafický adaptér..skontroloval som po osadení či je dostatočne dotlačený do AGP slotu a zapol PC..robilo to isté..grafika nedavala signál..tak som skusil vymeniť RAM..bezvýsledne..aj pri osadzovaní som vždy kontroloval aj po nom že či je všetko dostatočne dotlačneé aby bol kontakt..nič..skúpšal som ptom tu inú ramku aj v iných slotoch povodnu taktiež ale bezvýsledne.Tak ma potom napadlo že môže byť chyb av nápájacom zdroji že nevie dodávať ankolko ej to už dosť starý PC dostočný prud na nažhavenie dosky,prípadne že su vyschnuté kondenzátiory v zudroji alebo tam odišiel nejaký obvod..tak som skusil vymeniť zdroj za uplne nový 400 W fortron..bezvýsledne..potom ma napadlo že ešte ho skusim zapojiť naprázdno že či sa rozbehne teda poodpájať pevné disky,floppy a optické mechaniky..ani toto nezabralo furt som nedostával signál do monitora..tak nakoniec ma napadla jedna z posledných možností a to tá že by som skontroloval či na doske alebo na garfickom adaptéri niesu nafúknuté kondenzátory..nie neboli..tak ma potom ešte napadlo žeby sa mohla stať taká anomália o ktorej vela toho neviem ale počul som alebo som čítal..teraz už presne neviem ale dosť an tom že je možné ak je počítač dlhú dobu neodprašovaný že v dôsledku velkého nánosu prachu v kombinácii s teplotou ktorá je ked je pc v prevádzke že sa prach ktorý je usadený na doske alebo iných interných perifériach môže stať elektricky vodivý..neviem čo ej an tom pravdy ale tak som počul alebo čítal..prípadne ešte ma napadá žeby mohli vyschnúť kondenzáítory na doske alebo na grafike kedže sa jedná o elektrolyty..s porcesorom sa nehýbalo,ten bol osadený od poskladania pc takl ako je nebolo sním hýbané ani s chladičom..potom to už vidím len na výmenu dosky..čo si myslíte vy?
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: nenabieha obraz

Príspevok od používateľa Betarik »

aky mas monitor skusal si PC zapnut v nudzovom rezime ? ja som mal pod. problem frcal som na LCD monitore mal som nastavene vysoke rozlisenie po case mi odisiel monitor tak som nahodil stary a robilo mi to co tebe vsetko slo krasne ale akonahle slo botovat ostala cierna obrazovka chyba bola v rozliseni ... skus ten nudzovy rezim :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Lenze mne uz potom vobec nenahadzoval obraz ten komp monitor je v proadku lebo na druhom kompe ten monitor ideaa speaker nic nehalsi a pritom je zapojeny do dosky..do pazi..a ja na to zabudnem az teraz ma to npaadloo este mozem skusit reset biosu och jaj
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Spolužiak mal rovnaký problém ale on si nechtiac zmenil frekvenicu monitora na 100Hz a toľko ten monitor už neutiahol. Možno sa to nejak stalo aj na tvojom pc... (Možno vír alebo ja neviem čo...)
Na nete sme našli že ak sa dá monitor zapojiť do dosky (nie do grafiky) tak má vybrať grafiku a zapnúť pc.
Potom by sa mal driver resetovať na defaultne hodnoty. Pomohlo...
Tak skús
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Problem je v tom ze ta dosa nema integrovany grafiky adapter..aa hetno co vravis too jedine ak by to bol virus ale..pochybujem kedze pretym to normálne išlo rposte z ničoho nič bum a konec.. ale keby spomsa aspon dostal do biosu ale nic..ja hu skusim vyresetovat na default co povie..
Napísať odpoveď