ako nainstalovat xp-cko ked nie je mechanika
ako nainstalovat xp-cko ked nie je mechanika
mam taky problem- mam maly notebook kde nie je mechanika, je v nom original xp-cko, ale podarilo sa mi pri instalacii antiviraku to nejak cele pokazit- vyskoci mi po zapnuti modra obrazovka kde pise ze treba zmazat antivirak a defragmentovat disk alebo preinstalovat windows- problem je ze zmazat a defragmentovat neviem kedze sa neviem dostat do compu len cez bios a tam neviem robit podobne veci. predpokladam ze sa ani nedaju. ked som dal xp-cko na usb kluc a nastavil v biose citanie z neho tak napisalo ze je tam chyba- ten windows asi nejde z usb ale len z cd-cka. viete mi nejak poradit ako rozbehat ten comp? vopred dakujem za vsetky rozumne rady
Re: ako nainstalovat xp-cko ked nie je mechanika
Máš tam aspoň nainštalovanú konzolu pre obnovenie systému? (pri spúšťaní treba tuším stlačiť kláves F8)
ten notebook zapla len priatelka a hned tam davala antivirak, takze ja som nic neinstaloval, no a ked dam f8 tak mi hodi na vyber z nejakych cca 7 moznosti.. takze jedine ze by to bolo vopred nainstalovane.
A v tých cca 7 možnostiach je aj tá konzola na obnovu systému (netuším, ako presne sa to volá). Ak to tam nie je, tak sa dá vyskúšať spustiť poslednú funkčnú konfiguráciu alebo "safe mode".
safe mode nefunguje- ukaze tu istu obrazovku, no a moznosti pri f8 su- safe mode, SM with networking, SM with command prompt, enable boot logging, enable vga mode, last known good configuration, directory services restore modi, debugging mode, disable automatic restart on system failure, start windows normally, reboot, return to os choices menu..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...skús last known good configuration...
Podľa tých možností to vyzerá tak, že tam tú konzolu nemáš nainštalovanú, takže je otázne, čo sa s tým bude dať bez mechaniky urobiť. Je možné, že na disku je oddiel, na ktorom je inštalačka Windows, ale to dokáže len kompletne prepísať oddiel, takže by si prišiel o všetko, čo na tom disku bolo (na disku kde je Windows).
keby som tak vedel sputit ten windows co je v pc aby sa nainstaloval.. len to neviem, ale teraz som pozeral diskusie dozadu a tam je ze na usb kluc treba spravit iso subor z xp-cka a potom to hodit na usb cez jeden program, a tak by to malo fungovat, musim preinstalovat windows aa je mi jedno ci tam nieco zmazem lebo tam nic nie je.. takze ak vieto poradit ako nainstalovat ten windows co je na disku budem rad
A aká značka to vlastne je? Neviem, čo treba stlačiť, aby sa to spustilo, ale tých kláves zase nie je tak veľa, aby sa to nedalo vyskúšať (snáď je to F4 alebo F6) a určite je to napísané v návode.
acer aspire one
Malo by fungovať Alt + F10.
dik toto som potreboval vediet, aa na pc viem robit len tak zbezne, ale na toto by som neprisiel, lebo nemam prirucku ku tomu notebooku. este raz thx