Môže posilovanie zastaviť rast ???
-
Dogwoggle
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Môže posilovanie zastaviť rast ???
podla man ide iba op gény
Zdravím,mám 14 rokov o dva mesiace 15.Cvičiť som začal asi pred 4 mesiacmi.Cvičím ako na brucho(bez závaží) tak aj ruky so závažiami.Začal som asi 2 mesiace len s 5kg jednoručkou.Teraz mám posilovaciu lavicu možné cviky sú niečo ako veslovanie obojručne potom motilik plus velka cinka.Nerobím nič ako mrtvy tah atd.Ale aj tak posilujem ruky+brucho a bojím sa ,že to môže nejak ovplyvniť môj rast vedel by niekto poradiť či sa mám prečo obávať a akým cvikom sa mám vyhýbať?Ďakujem
Cvič telo, hlavne treba spevniť brucho a chrbát (na ten chrbát však pozor, ľahké váhy a 100% dobrá technika, žiadne náročné cviky typu mŕtvy ťah).
Kľudne cvič ešte aj s vlastnou váhou, ale teda ak už máš nejaké tie činky, tak cvič aj s nimi, ale nezabudni dbať na tú techniku a na vysoké váhy sa vykašli.
Zastaviť rast by to nemalo.
Kľudne cvič ešte aj s vlastnou váhou, ale teda ak už máš nejaké tie činky, tak cvič aj s nimi, ale nezabudni dbať na tú techniku a na vysoké váhy sa vykašli.
Zastaviť rast by to nemalo.
Mne hovoril chlapik v posilke .... ze ak budem posilovat tak 3-krat tyzdenne ... ze by mi to mohlo nielenze rastavit rast ale aj kosti by boli slabe ( mam 14 ) .... a preto chodit do posilky raz do tyzdna a potom uz iba bezne kazdy den ... kliky_brusaky
-
vendo
Guru
MYsliis ... ved ale MAm este maalo rokov na poslnovanie ... KEby som cvicil kazdy den normal. s cinkami a tak ... tak by mi to mohl viac ublizit ako pomoct
-
vendo
Guru
vrcholovy sportovci vacsinou zacinaju s ich sportom (v ktorom su potom neskor elita) pred desiatym rokom zivota, zapasnici casto zacianju pomaly ako 7 a menej rocny a vyrastaju z nich casto 2 m 130kg hovada
jedine co ti moze uskodit je neprimerana intenzita/zataz a tu ked nebudes vediet ako, si sposobos ci chodis raz a ci 3krat za tyzden takze to mas jedno
jedine co ti moze uskodit je neprimerana intenzita/zataz a tu ked nebudes vediet ako, si sposobos ci chodis raz a ci 3krat za tyzden takze to mas jedno
Urcite je na tom vela pravdy ... ale mam aj kamosa ktory je o rok mladsi ( 13 rokov) .... chodil do posilky kazdy den a mal väcsie svaly ako ja ... ale ked isiel do lekara na preventivnu .... lekar mu posilnovanie raazne zakazal .... ak teda nechce mat nejake zdravotne problemy .... tak teraz chodime 1 tyzdenne a ako som spominal kliky, brusakyy po veceroch ....
-
vendo
Guru
no, to moze byt, zameriavat sa na svaly v mladom veku je nic moc
male vahy, necvicit do vycerpania, viac kardio strojov, a ine atletickejsie cviky ti daleko viac pomozu ako cinky v mladom veku a tiez neuskodia
male vahy, necvicit do vycerpania, viac kardio strojov, a ine atletickejsie cviky ti daleko viac pomozu ako cinky v mladom veku a tiez neuskodia
NOo neviem ... JA chodim raz tyzdenne a uz po troch tyzdnoch ( 3 krat fitko) ... pozorujem zmeny ... samozrejme dodrzujem stravu a pod. .. Ako po treningu glukozu ... a potomvela kvalitnych bielkovyn a thak .....
Tu ide presne o to, čo píše vendo. Hlavne to nepreháňať s váhami, cvičiť veľa aj s vlastnou váhou a hlavne technicky správne.
-
martinez13
Light Professional
ja som sa pýtal lekárky na názor od akého veku je optimálne cvičiť. Povedala že od 15 je OK, ale vynechávať ešte nejaké cviky ťažšie a tak.. potom mi vravela že by som mal mať osobného trénera aby ti ukázal ako sa majú tie cviky správne cvičiť a nebyť zhrbený pritom lebo keď budeš naberať svalovú hmotu a budeš zhrbený chodiť tak to môže mať následky dosť škaredé..
PResne .. treba nazor lekarky ( zdravie nadovsetko) .... ked ona dovoli cvicit a povie len ze nejake cviky ... tie lahsie ... potom sa treba spytat trenera ... ale pána co robi vo fitku ako tie cviky vykonavat ... u nas vo fitku je jeden pan co ma nastarosti pokladnu a vsetko .... staci sa ho spytat a ochitne ti pri pomoct .... ze co a ako ... MOZno sa staci len slusne opytat
Zdravim, mam 12 rokov, kazdy (druhy) den robim 100 brusakov a posilujem po 15 minut s jednou rukou, 1,5kg. Je to v poriadku?
-
martinez13
Light Professional
myslím že v naprostom
.. aké robíš cviky na tú ruku?
len tak ma to napadlo, od januára by sme chceli začať chodiť do posilky, myslíte že u 17 ročných chalanov to môže ešte niečo porobiť? 
A čo by to malo akože porobiť ?
Neviem ako sa volajú.. ale to také normálnemartinez13 napísal:myslím že v naprostom.. aké robíš cviky na tú ruku?
neviem, mladší čo tu píšu tak dačo s rastom spomínali, ja len či náhodou niečo, či je ten vek vhodný atďhughito napísal:A čo by to malo akože porobiť ?
Prečo si si neprečítal celú túto tému ?