novy renault thalia
novy renault thalia
mate niejake skusenosti stymi autami??maju si ju rodicia kupit alebo nie????
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
hmm ... renault ... to je jedine auto ktore ti uz v znaku ukaze az co stoji
... Thaliu vazne nebrat, je to rencek, je v nej tragicky malo miesta, je neprakticka, podla mna nepekna, motory su sedy priemer, podvozok, jak by dal ... o koroziu by som sa u noveho auta nebal, pri dnesnom sposobne projektovania pohyblivych sucasti prezije kasna cele auto asi tak 8 krat
... moje odporucanie je nebrat a za rovnaku cenu radsej Ceeda
...
-
Kibo
Hardcore addict
ako alternativu sa skor pozriet po Ceede, Swifte, Colte... sice su to mensie auta, ale za tie peniaze bude viac muziky
Kamarat ma teraz novu iThaliu a je to auto tak na nakupy do najblizsieho treska a spat... V kufri to napriklad ani nema zakryte vsetky plechy kobercom a pri zatvarani to vydava zvuky, ako keby ho zabudli pred predajom dorobit. nevravim, ze od toho treba ocakavat jazdne vykony Fobie Rs, ale je to plavajuci cln na kolesach, pravy turek... slusne by som to nazval Rencek Bastl
Urcite to auto odvezie, moze prekvapit spolahlivostou, kedze je dost jednoduche, ale dizajnom a uzitkovostou asi vynikat nebude 
-
erytrocyt
VIP
Martinez, čo som ti chcel napísať, tu napísané už je. Určite by som nekupoval toto auto. Sú to nekvalitné autá, ak si vezmete motor 1.4, tak ten nemá výkon a spapá aj deti okolo cesty.
Skôr by som sa v tejto cene popozeral po nejakej kvalitnej jazdenke, dvoj, troj, štvor ročnej. To už bude auto. Ale Thália nie. Otec mojej priateľky ju má a nadšený nie je. Ani ja som nebol keď som v nej sedel. Toto auto vo mne evokuje pocit, že sedím na koze. No ja neviem, ale je to tak.
Inak dielenské spracovanie toho auta je tragické. Už nekvalitenjšie plasty do interiéru sa dať nedali.
//Práve čítam že chlapi hore odporúčajú Ceeda. Tak tu sa už dá hovoriť o aute. Thalia sa na auto iba hrá.
Skôr by som sa v tejto cene popozeral po nejakej kvalitnej jazdenke, dvoj, troj, štvor ročnej. To už bude auto. Ale Thália nie. Otec mojej priateľky ju má a nadšený nie je. Ani ja som nebol keď som v nej sedel. Toto auto vo mne evokuje pocit, že sedím na koze. No ja neviem, ale je to tak.
Inak dielenské spracovanie toho auta je tragické. Už nekvalitenjšie plasty do interiéru sa dať nedali.
//Práve čítam že chlapi hore odporúčajú Ceeda. Tak tu sa už dá hovoriť o aute. Thalia sa na auto iba hrá.
fuha, neviem ako zacat
o thalii toho vela neviem, no urcite na to, kolko stoji, tak vyzera obstojne (a najma v porovnani s predchadzajucou).. urcite krajsia ako logan, napr.
ale porovnavat thaliu so ceedom??
-za cenu thalie bude mat ceed mozno tak bez motora (ak neporovnavame thaliu v "palbe" a ceed holatko.. mozno vtedy bude cena porovnatelna, mozno)
-ceed ze je mensi?
okrem toho, ze je to vyssia trieda.. tak maximalne ma par litrov mensi kufor (o jeho variabilite by sme mohli polemizovat), no vnutorny priestok bude urcite lepsi (nehovoriac o kvalite spracovania, bezpecnosti, vybave... ale to hadam nik nespochybnoval)
ina ved by bola, kebyze ma moznost kupit ich za rovnaku cenu, aj ked na ukor nejakej vybavy, to by uz bola ina rec (i ked pochybujem)... chcel som povedat len to, ze IMHO nie su to priami konkurenti (vzhladom na viac faktorov /cena, karoseria, kvalita, bezpecnost/.. ale to plati na cely segment nizsej strednej triedy, nie len na ceed)
taktiez si dovolim nesuhlasit s predimenzovanim plechov, co spomina nordkapp
o thalii toho vela neviem, no urcite na to, kolko stoji, tak vyzera obstojne (a najma v porovnani s predchadzajucou).. urcite krajsia ako logan, napr.
ale porovnavat thaliu so ceedom??
-za cenu thalie bude mat ceed mozno tak bez motora (ak neporovnavame thaliu v "palbe" a ceed holatko.. mozno vtedy bude cena porovnatelna, mozno)
-ceed ze je mensi?
ina ved by bola, kebyze ma moznost kupit ich za rovnaku cenu, aj ked na ukor nejakej vybavy, to by uz bola ina rec (i ked pochybujem)... chcel som povedat len to, ze IMHO nie su to priami konkurenti (vzhladom na viac faktorov /cena, karoseria, kvalita, bezpecnost/.. ale to plati na cely segment nizsej strednej triedy, nie len na ceed)
taktiez si dovolim nesuhlasit s predimenzovanim plechov, co spomina nordkapp
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
smejo ... ja som nevravel nic o predimenzovanych plechoch, ale o tom ze dnesny pozinkovany plech nech je aky chce prezije ostatok auta z toho dovodu ze dnes sa projektuju motory a podvozok stylom "doplati sa leasing a auto pojde do srotu" ...
inak teda neviem kolko stoji nova Thalia, ale mne pride aj zadarmo draha
...
inak teda neviem kolko stoji nova Thalia, ale mne pride aj zadarmo draha
-
_JoKo_
Amateur
thalia je postavena na podvozku z clia II. s touto thaliouII nemam skusenosti {okrem toho, ze smo si do toho sadol na autosalone}. ale podla mna je to velky facelift jednotky.
co sa tyka predchadzajucej thalie {z tkorej vychadza tato}, tak prve kusy boli na figu. nemali napr. dobre urobene nastreky podvozku atd... co uz chodili neskor, tak boli ok. thalia v normalnej vybave stoji cca 240 - 250 00skk s 1.2 55kW. tento motor som mal v cliu II a nie je zly, ale treba ratat s nizsim vykonom a pri zatazeni ho je potrebne viacej vytacat. ja som mal na nom kombinovanu spotrebu jemne nad sest litrov. do thalie by som skor bral 1.4 16v, alebo dci. treba si uvedomit, ze tato thalia je uz cca desat rokov stare auto po moderizaciach.
cordoba je tiez "stary" sedan postaveny na malom podvozku. motor je tam 1.4 16v
octavia je uz podla cennika na ich webovej stranke za 350 000skk, co je o cca 100 000skk naviac oproti thalii. taktiez je to stare auto - trinastrocne auto. za 350 000 by som sa radsej poobzeral po konkurencii.
ak chces sedan, tak odporucim sa pozriet este na accenta { http://www.hyundai.sk/nabizene-modely/a ... odelu.html }, popripade dvojca kia rio sedan...
co sa tyka predchadzajucej thalie {z tkorej vychadza tato}, tak prve kusy boli na figu. nemali napr. dobre urobene nastreky podvozku atd... co uz chodili neskor, tak boli ok. thalia v normalnej vybave stoji cca 240 - 250 00skk s 1.2 55kW. tento motor som mal v cliu II a nie je zly, ale treba ratat s nizsim vykonom a pri zatazeni ho je potrebne viacej vytacat. ja som mal na nom kombinovanu spotrebu jemne nad sest litrov. do thalie by som skor bral 1.4 16v, alebo dci. treba si uvedomit, ze tato thalia je uz cca desat rokov stare auto po moderizaciach.
cordoba je tiez "stary" sedan postaveny na malom podvozku. motor je tam 1.4 16v
octavia je uz podla cennika na ich webovej stranke za 350 000skk, co je o cca 100 000skk naviac oproti thalii. taktiez je to stare auto - trinastrocne auto. za 350 000 by som sa radsej poobzeral po konkurencii.
ak chces sedan, tak odporucim sa pozriet este na accenta { http://www.hyundai.sk/nabizene-modely/a ... odelu.html }, popripade dvojca kia rio sedan...
Re: novy renault thalia
neviem prečo na novu thaliu nadavate ma ju moj otec 1.2 16v 75k je ovela lepsia ako starsia verzia,lepsie sa vnej sedi aj vzadu je viac miesta ako v starej a v pohode ju z bratom rozbehneme na 180km
Tato nova thalia uz nie je to co bola ta predtym. Thalia II je najma vonkajsi facelift predchadzajucich modelov. Ktore tiez boli faceliftovane ale nie v takej miere. Na dnesnu dobu thalia neurazi uz len z vonka a pod kapotou. Dnu je to auto, ktore je zial uz dizajnom a ergonomiu zastarale. Co robi thalia dobrou a najma konkurencieschopnou su motory. 1.2 16v 55kw - teda ziadny rachotiaci 3 hrncek - vykon akurat na normalne jazdenie. 1.4 16v 74kw - na vahu toho auta velmi dobry motor, kedze z thalie nie je tucna a tazka fobia. Tento motor na toto auto uplne dostacuje.
Mam toto auto (r.v. 2002) takze mozem smelo porovnavat. Interier novej je len mierne zmeneny a to je to hlavne minus. Pred par rokmi to bolo OK, ved interier bol komplet prevzaty z clia. Dnes sa uz daju najst krajsie a praktickejsie, ale drahsie. Ale za tu cenu sa proste oplati. Zaklad je od 6000eur co je vlastne 1/2 ceny ceedu (zaklad 11000eur) + servis aj v autorizovanom servise je lacny.
Neviem s akym rozpoctom sa kupuje to auto a aky bude mat rocny najazd. Ale pokial ide o co najnizsiu cenu a najazd bude nizky tak sa to auto oplati.
Mam toto auto (r.v. 2002) takze mozem smelo porovnavat. Interier novej je len mierne zmeneny a to je to hlavne minus. Pred par rokmi to bolo OK, ved interier bol komplet prevzaty z clia. Dnes sa uz daju najst krajsie a praktickejsie, ale drahsie. Ale za tu cenu sa proste oplati. Zaklad je od 6000eur co je vlastne 1/2 ceny ceedu (zaklad 11000eur) + servis aj v autorizovanom servise je lacny.
Neviem s akym rozpoctom sa kupuje to auto a aky bude mat rocny najazd. Ale pokial ide o co najnizsiu cenu a najazd bude nizky tak sa to auto oplati.
-
redliner
King
Kolega má Thaliu II,zatiaľ nemal s ňou žiadne problémy ale zas hovorí že výbava za takú cenu by mohla byť o hodne vyššia, proste je trochu zastaralá za takú cenu fakt radšej Ceeda
-
nejakymarko
Addict
Za taku cenu ceeda nekupi.
sundevil ti to tu pred chvilou vysvetlil.
Pri cena cca 6-7k by som osobne volil jazdenku, za tie peniaze sa daju najst celkom pekne kusky, ktore budu urcite na vyssej urovni co sa tyka bezpecnosti, vybavy aj jazdnych vlastnosti...
sundevil ti to tu pred chvilou vysvetlil.
Pri cena cca 6-7k by som osobne volil jazdenku, za tie peniaze sa daju najst celkom pekne kusky, ktore budu urcite na vyssej urovni co sa tyka bezpecnosti, vybavy aj jazdnych vlastnosti...
-
johny541
King
A nieco take ako Dacia Sandero? Mne osobne sa to auticko velmi paci a spotreba je krasna, do 5L
Nevidel som cenniky ale to auto nemoze byt az take drahe
Je o nieco vyssia ako normalne auticka a je ako stavana na slovenske cesty.
to uz skor dustera 
-
johny541
King
No mozno aj to. Zavisi to hlavne od kupujuceho, co pozaduje. Ja som pred nedavnom videl tak vkusne upravene Sandero (neviem ci od vyroby, ale ak ano tak velke +). Auto bolo modre/tyrkysove (metaliza) ale take tmavsie, kolesa mal zafarbene do siva siroke pat hviezdice a k tomu tie narazniky. Normalne som sa od neho nachvilu nevedel odtrhnut ocami. No napriek tomu som v tom aute este nesedel. Rozpraval som sa iba so znamym, ktoreho otec si kupil Sandero diesel (tusim jednapatku) a vraj si velmi pochvaluje spotrebu, ci v meste alebo mimo mesta. Auto vraj za tu cenu kvalitne izoluje vacsinu nerovnosti na cestach a jazda je vraj velmi prijemna. Asi zabehnem do Dacie sa na to blizsie pozriet
Tiez som narazal aj na to, ze ludia sa tejto znacky na slovensku este trochu boja, ale myslim si, ze kto si kupil daciu za take peniaze, tak nie je sklamany. Kebyze mam moznost kupit nove auto a nemalo by byt drahe, tak urcite Sandero.
-
Stoporko
VIP
Nebola (nie je?) náhodou Dacia nechvalne známa svojou prakticky neexistujúcou antikoróznou ochranou?