Ake zviera? poradte prosim
Re: Ake zviera? poradte prosim
Zalezi od toho ci to zviera chces tyrat velmi vela alebo iba vela.
-
aughostino
Medium Professional
Janio:
no dobre ale teraz vazne
aj vies aku zabu si mu odporucil? Je to zabka z rodu dendrobates a tie su po prve dost narocne pre zaciatocnika a po druhe su dost nedostupne a ak sa ti ich aj podari zohnat zafinancujes peknu ciastku navyse dendrobtes azureus je jedovata...
ked uz zabu tak Xenopus Leavi - drapatka vodna, je to nenarocny druh, a je volne dostupny a cena je okolo 2€ v noci pocut ich jemne krkanie (dobre sa pri tom zaspava
)
takuto lampicku nie je problem zostrojit, staci hlineny kvetinac (ako tienitko), 1mkabla, ziarovku s objimkou a stecker
skrecky a korytnacka nesmrdia, neviem v akych intervaloch si svojej korytnacke menil vodu ale pokial ma dostatok pristoru v akva a maly filter tak staci 1 za 2tyzdne vymenit 1/3 vody pripadne odsat spinu z dna, skreckom som ja menáil podstielku 1krat do tyzdna

ospravedlnujem sa za dlhe prispevky
no dobre ale teraz vazne
ked uz zabu tak Xenopus Leavi - drapatka vodna, je to nenarocny druh, a je volne dostupny a cena je okolo 2€ v noci pocut ich jemne krkanie (dobre sa pri tom zaspava
ano mas pravdu len s tym rozdielom ze ta lampicka mu svieti na nejaky kamen aby sa tam mohol vyhrievat, takze ta ziarovka musi mat "trochu" viac W aby ten kamen vyhriala, pripadne zakupit do teraria vyhrievaci kamenA ak chceš nejakého plaza tak musíš mať aj to svetlo. je to takža mala lampička čo nežerie veľa len zapojíš a to mu svieti na isté miesto
takuto lampicku nie je problem zostrojit, staci hlineny kvetinac (ako tienitko), 1mkabla, ziarovku s objimkou a stecker
ustipol ta uz skorpion? predpokladajme ze autor temy je zaciatocnik takze si nezaobstara obzvlast nebezpecneho ale bezne dostupny druh Pandimus imperator (v tomto pripade pozor na CITES) nie je jedovaty a agresivny, zozaciatku kym si zvykne na majitela mozno rozda par stipancov bodcom ale je to ako ustipnutie komarom horsie je to s klepetami ale nie je to obzvlast nebezpecne, tak isto je to aj s hadom, zaciatocnik si nebude zaobstaravat hada ktory je jedovaty a nebezpecnyŠkorpion, had atď. by som povedal je dosť nebezpečne takže by sa mohlo niečo stať.
choval si uz zajaca? v com je podla teba narocny na starostlivost? ja osobne by som zajaca odporucil 6 rocnemu dietatu aby sa naucilo zodpovednosti starat sa o nejake zvieratko,O zajaca sa musís dosť starať, škrečky smrdia (väčšina) a rýchlo sa kotia. A ako smrdi korytnačka ani nevravím za rybacinou či čo(aspoň v mojom prípade keď bola možno 20 cm dlhá)
skrecky a korytnacka nesmrdia, neviem v akych intervaloch si svojej korytnacke menil vodu ale pokial ma dostatok pristoru v akva a maly filter tak staci 1 za 2tyzdne vymenit 1/3 vody pripadne odsat spinu z dna, skreckom som ja menáil podstielku 1krat do tyzdna
Lubo skor myslel chameleona, na chameleona treba dostatocne velke terarium, poznam chalana ktory sa so svojim chameleonom deli o detsku izbu v pomere 70:30 a to ma dost velku izbu navyse chameleon nie je vhodne zvieratko pre zacinajuceho chovatelaLubo tak si napísal sprostosť kde potrebuje väčšia terarium na 10 cm gekona, alebo na metrového hada ? Myslím že odpoveď je jasna
nevravim ze je to dendrobates azureus ale ze je to zaba z druhu dendrobatesBTW - Nezdá sa mi že je to prestne ta žaba pretože Dendrobates azureus je modrej farby a ta ktorú som dal je zlatá takže neviem no, ale určite je zlatá[
ospravedlnujem sa za dlhe prispevky
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
No tak neviem aku žabu som tam dal, velmi tie názvy neviem. Dal som to tam len obrázok pretože sa mi páčila a myslím si že mať taku žabku (nie konkretne túto) je pekné 
Škorpion ma neuštipol a som rád... A máš pravdu len nevieš aký je majiteľ, a väčšina škorpionov nie je najlepšia osobne ich velmi nemusím a chovať niečo čoho sa nemôžeš poriadne ani dotknúť myslím si že je dosť blbé
Staral som sa o králika, možno keď som mal 8. A nevravím že je to ťažké pretože všetko sa da ak sa chce, no písal že niečo také ako mačka. A povedal by som že starostlivosť je podobná, + mačku naučiš aby ti nekydala všade no zajaca som ešte nevidel, tak neviem. Mne osobne dal dosť zabrať, davať mu dostato travy atď.
Korytnačke som menil vodu tak 1 za 2 týždne (žiadny filter nebol) a mne sa zda že keď som ju vybral tak smrdela no + ešte keď sa jej z chrba odšupavalo. Škrečok keď sa kupe tak nesmrdi no napr. sirsky, alebo tak nejak smrdi keď sa očši
A chameleon nie je najľahšie no je to halúz
Škorpion ma neuštipol a som rád... A máš pravdu len nevieš aký je majiteľ, a väčšina škorpionov nie je najlepšia osobne ich velmi nemusím a chovať niečo čoho sa nemôžeš poriadne ani dotknúť myslím si že je dosť blbé
Staral som sa o králika, možno keď som mal 8. A nevravím že je to ťažké pretože všetko sa da ak sa chce, no písal že niečo také ako mačka. A povedal by som že starostlivosť je podobná, + mačku naučiš aby ti nekydala všade no zajaca som ešte nevidel, tak neviem. Mne osobne dal dosť zabrať, davať mu dostato travy atď.
Korytnačke som menil vodu tak 1 za 2 týždne (žiadny filter nebol) a mne sa zda že keď som ju vybral tak smrdela no + ešte keď sa jej z chrba odšupavalo. Škrečok keď sa kupe tak nesmrdi no napr. sirsky, alebo tak nejak smrdi keď sa očši
A chameleon nie je najľahšie no je to halúz
hádam najkrajšia žaba čo som kedy videl
//môžem sa spýtať čo spôsobuje takáto žaba? neako to neviem vygoogliť v prijateľnom jazyku
-
Janio
Zablokovaný
Tak ak som to správe vygooglil a preložil tak:
Pralesnička azurová (Dendrobates azureus), známá také pod indickým názvem okopipi.
Drasta približne do 3-5 cm
Jed pralesniček je často označován dokonce jako nejúčinnější na světě – na jedno stříknutí je schopný usmrtit až 1500 lidí.
Ve skutečnosti si však tyto vysoce jedovaté látky nevyrábí žába sama, ale získává je díky jedovatým živočichům, které požírá. Díky této skutečnosti většinou žáby držené v zajetí jedovaté sekrety postrádají a tudíž nejsou pro člověka nijak výrazně nebezpečné
BTW - Nezdá sa mi že je to prestne ta žaba pretože Dendrobates azureus je modrej farby a ta ktorú som dal je zlatá takže neviem no, ale určite je zlatá
Pralesnička azurová (Dendrobates azureus), známá také pod indickým názvem okopipi.
Drasta približne do 3-5 cm
Jed pralesniček je často označován dokonce jako nejúčinnější na světě – na jedno stříknutí je schopný usmrtit až 1500 lidí.
Ve skutečnosti si však tyto vysoce jedovaté látky nevyrábí žába sama, ale získává je díky jedovatým živočichům, které požírá. Díky této skutečnosti většinou žáby držené v zajetí jedovaté sekrety postrádají a tudíž nejsou pro člověka nijak výrazně nebezpečné
BTW - Nezdá sa mi že je to prestne ta žaba pretože Dendrobates azureus je modrej farby a ta ktorú som dal je zlatá takže neviem no, ale určite je zlatá
za toto dakujem ale ja som mimo slovenska-anglicko. no dakujem za ochotu.aughostino napísal:
Cynops orientalis - tieto mam aj ja a su uplne nenarocne, narastaju do velkosti 6-8cm takze nepotrebuju velke akvarium ja ich mam v 20l a su mierumilovne aj k rybkam, jedina nevyhoda je ze neznesu dlhodobejsie teplotu vody nad 26°C
Pleurodeles waltl
- tieto prve dva druhy by som ti vedel aj zohnat ak by si si to rozmyslel
Ambystoma mexicanum - Axolotl mexicky, potrebuje uz vacsie akva cca 50l tiez nenarocny a pre zaciatocnika vhodny druh
neprehovaram ta iba hovorim ake su moznosti![]()
nieco podobne napisal aj MuffiPikolik napísal:alebo sa mozes poobzerat aj po suchozemskej korytnacke. Ja mam 2 vodne a ked som ich kupil boli male ako kedysi este slovenska 5korunacka. Teraz su take ako otvorena dlan. Ale starostlivost o ne neni narocna.
nooo tak toto ma zaujalo. doma sme dakedy davno mali korytnacku. taku zelenu s takymi cervenymi bodkamy-ciaramy na hlave http://www.korytnacky.sk/sk/Foto/Korytn ... 004-1.alejKorytnačka. Nejaký maličký druh - tie ani nesmrdia. Žerie to pár krát do mesiaca a vymeniť vodu raz za mesiac. Postarať sa o ňu zvládne každý amatér.
asi taketo nieco... ako deti sma sa o to starali a vcelku dobre to bolo. lenze tej nasej korytnacke sa zacal tvorit na pancieri biely tvrdy povlak-asi vodny kamen. no a mama(odbornicka
no a neviem neviem ci by som chcel vodnu korytnacku-mozno aj suchozemsku no neviem co to obnasa... skusim poguglit a vy mi prosim napiste ze ako to s nou je
-
zuzkazuzka
VIP
Ja môžem odporúčiť chameleóna. Chovám ho už niekoľko rokov a spĺňa tvoje podmienky
Čo sa týka terárka, tak to je potrebné, aby bolo skôr vysoké ako široké, takže ti stačí len nejaká skrinka, na ktorú ho môžeš postaviť.
Tak ja mám dve vodné korytnačky. Konkrétne tento - asi najbežnejší druh. Teraz v lete ich mám na dvore v jazierku (tam spočíva celá starosť o ne aby sa k nim nedostal pes a pár krát do mesiaca im nasypať žrať), cez zimu sú dnu v akváriu keďže jazierko nemám dosť hlboké na to, aby tam zimovali. Predtým som ich mal stále v akvárku. Tam je starosť o nich zložitejšia iba o to, že keď je voda príliš zasraná treba ju vymeniť a akvárium vyčistiť. Inač sú to ozaj nezmary (jedna prežila útok psa - ostala jej iba diera v panciery po zuboch
). ďalšia pád zo schodov (opakovaný), mesiace bez žranice a rúzne iné nehody (nie že by som ich týral, len som proste nezodpovedný, lenivý a ako decko som s nimi všeličo vystrájal
). Mám ich už cez 10 rokov a stále sú v dobrej forme - tie potvory ma ešte zrejme prežijú. Sú veľmi dravé, žerú hmyz, rybky, proste všetko, čo vedia prehltnúť a hýbe sa to (ale neboj sa, nehryzú
), alebo obyčané ráčiky či krmivo z obchodu. Sú absolútne nenáročné na starostlivosť a zvládne to s nimi každý začiatočník(dobrý dôkaz toho je, že mi ešte po 10tich rokoch nechcípli).
Ak chceš niečo menšie (písmenková-ozdobná vie dorásť do veľkosti otvorenej dlane) odporúčam túto
Chová to jeden kamoš a tiež sa o to stará tak "príkladne" ako ja, a žiadne problémy.
Ak chceš niečo menšie (písmenková-ozdobná vie dorásť do veľkosti otvorenej dlane) odporúčam túto
tak by ma zaujimalo, co si si nakoniec kupil...
len dufam, ze nie nejakeho hlodavca, vacsina hlodavcov su socialne zvierata zijuce v spolocenstvach a ked si pisal, ze na to zviera nebudes mat vela casu, tak to by sa dost trapilo...
len dufam, ze nie nejakeho hlodavca, vacsina hlodavcov su socialne zvierata zijuce v spolocenstvach a ked si pisal, ze na to zviera nebudes mat vela casu, tak to by sa dost trapilo...
-
Permonik1998
Light Star
ja si idem kupit agamu bradatú
-
roman.rybansky
Novice
terarium
Mam jednu otazku chcem si kupit terarium 30x30x30 cm exo tera aky druh gekona by ste my do neho doporucili ??
Tak si ich kúp. Kde konkrétne tam potrebuješ pomoc?