Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
to je jedno. Preco vobec zakon dovoluje ma poslat do basy za taku banalitu? Ak sa to nevyuziva nech to zrusia. Vzdy sa najde neaky dementny fizel ktory si z teba urobi fackovacieho panaka kvoli gramu vo vrecku. Preco by som sa toho mal bat ked idem po meste a mam pri sebe travu? Preco by som nemohol byt kludny a s pocitom ze nepacham ziadny trestny cin?
-
uplink
VIP
Neviem ináč čo je okolo toho všetkého taký humbuk. Jednoducho by som dovolil aj drogy, akékoľvek, aj marišku. Pokiaľ ten človek nevyvádza, nevyčína a neubližuje niekomu, tak ho nechám tak - škodí sebe, nie mne, alebo mojim blízkym. Keby vyvádzal, dostal by upomienku a povedzme nejakú značku na ruku, aby sa nemuselo papierovať [tetovanie], keby vyvádzal druhý krát - zastreliť. Prečo nie do väzenia? Lebo nechcem platiť za hovado čo sa nudí a potrebuje húliť, alebo drogovať. O pohreb sa mu postará rodina, v prípade že nemá rodinu spáliť a hodiť do urničky do nejakého špeciálneho miesta pre feťákov, nejaký sklad za cintorínom. Jednoduché. Problém by bol ak by takto vykillovali väčšinu obyvateľstva, ale myslím si že po prvých pár popravách by si jo rozmysleli ľudia či sa nahúlia, alebo zdrogujú a budú vyvádzať. Keď sa chce človek zdrogovať, tak doma, alebo niekde na byte, to isté aj tráva. Tam ak niekomu ublíži, je to chyba toho čo s ním je. Je to ako hrať sa s ohňom. Proste by som to právne doriešil do detailov. Zakázané by bolo vyvádzať a byť nebezpečný na ulici, alebo ohrozovať rodinu, ktorá nemá kam utiecť od daného jedinca, alebo ho nemôže vyhodiť na ulicu, kde by dostal čo mu patrí. A keď sa niekomu zdá môj názor nehumánny, nech ho nečíta, mne sa zdá nehumánne platiť 40% na odvodoch pre tých čo sú vo väzení a paradoxne mnohým to vyhovuje.
Samozrejme by musela polícia dohliadať na zneužívanie takéhoto zákona a musela by aspoň trochu použiť rozum a domyslieť si či daný človek berie drogy sám, alebo ho niekto zdrogoval. Myslím že rozdiel nie je problém spoznať.
Samozrejme by musela polícia dohliadať na zneužívanie takéhoto zákona a musela by aspoň trochu použiť rozum a domyslieť si či daný človek berie drogy sám, alebo ho niekto zdrogoval. Myslím že rozdiel nie je problém spoznať.
Uplink poupravim...keby vyvadzal druhykrat, zasypal by som ho herakom, a netrebalo by ani robit hluk strelnou zbranou
Sam by sa postaral o svoje 'stastie'
-
zvonenie33
Light Professional
Rovnake zakony by si zaviedol aj pre alkohol?uplink napísal:Neviem ináč čo je okolo toho všetkého taký humbuk. Jednoducho by som dovolil aj drogy, akékoľvek, aj marišku. Pokiaľ ten človek nevyvádza, nevyčína a neubližuje niekomu, tak ho nechám tak - škodí sebe, nie mne, alebo mojim blízkym. Keby vyvádzal, dostal by upomienku a povedzme nejakú značku na ruku, aby sa nemuselo papierovať [tetovanie], keby vyvádzal druhý krát - zastreliť. Prečo nie do väzenia? Lebo nechcem platiť za hovado čo sa nudí a potrebuje húliť, alebo drogovať. O pohreb sa mu postará rodina, v prípade že nemá rodinu spáliť a hodiť do urničky do nejakého špeciálneho miesta pre feťákov, nejaký sklad za cintorínom. Jednoduché. Problém by bol ak by takto vykillovali väčšinu obyvateľstva, ale myslím si že po prvých pár popravách by si jo rozmysleli ľudia či sa nahúlia, alebo zdrogujú a budú vyvádzať. Keď sa chce človek zdrogovať, tak doma, alebo niekde na byte, to isté aj tráva. Tam ak niekomu ublíži, je to chyba toho čo s ním je. Je to ako hrať sa s ohňom. Proste by som to právne doriešil do detailov. Zakázané by bolo vyvádzať a byť nebezpečný na ulici, alebo ohrozovať rodinu, ktorá nemá kam utiecť od daného jedinca, alebo ho nemôže vyhodiť na ulicu, kde by dostal čo mu patrí. A keď sa niekomu zdá môj názor nehumánny, nech ho nečíta, mne sa zdá nehumánne platiť 40% na odvodoch pre tých čo sú vo väzení a paradoxne mnohým to vyhovuje.
To by sa to tu mierne preriedilo... 
hlavne ze ludia su proti trochu marisky ale flasu drzia kazdy piatok v ruke.
-
uplink
VIP
zvonenie33 - vzhľadom na to že alkoholizmus a demenciu mám v rodine, tak určite áno. A najprv na alkohol, lebo alkáči sú nebezpečnejší ako narkomani a feťáci.
Keď sa chce niekto opíjať, nech pojme so sebou ďalšieho, alebo ďalších viacerých a opijú sa a pobijú sa, alebo sú agresívni, ale pri svojich blízkych nech je človek triezvy. Ak alkoholizmus vedie k permanentnému poškodeniu mozgu, stáva sa z človeka troska, je permanentne nervózny a podráždený až kým nedostane svoju "dávku" alkoholu do krvi. Alkohol vo veľkých množstvách je snáď najväčšie legálne svinstvo aké je, ale pritom je aj zdravý, ak je užívaný v rozumnej miere.
Keď sa chce niekto opíjať, nech pojme so sebou ďalšieho, alebo ďalších viacerých a opijú sa a pobijú sa, alebo sú agresívni, ale pri svojich blízkych nech je človek triezvy. Ak alkoholizmus vedie k permanentnému poškodeniu mozgu, stáva sa z človeka troska, je permanentne nervózny a podráždený až kým nedostane svoju "dávku" alkoholu do krvi. Alkohol vo veľkých množstvách je snáď najväčšie legálne svinstvo aké je, ale pritom je aj zdravý, ak je užívaný v rozumnej miere.
-
zvonenie33
Light Professional
nemyslis si ze taketo obmedzenie alkoholu je nerealne? vacsina nasej spolocnosti uziva neake latky meniace vnimanie. stavim sa ze ty napriklad pijes kavu. bum si v skatulke fetak. nemozes tu kavu pit v kaviarni. musis doma. pride ti to normalne a realne?
ak mi budes argumentovat tym ze po kave niesu ludia agresivni, tak po trave tiez nie. a hulic bez travy ma mensie (ziadne..) abstaky ako kavickar bez kavy..
k tomu ako je alkohol zdravy: marihuana ma ovela viac moznosti liecebneho vyuzita.
ak mi budes argumentovat tym ze po kave niesu ludia agresivni, tak po trave tiez nie. a hulic bez travy ma mensie (ziadne..) abstaky ako kavickar bez kavy..
k tomu ako je alkohol zdravy: marihuana ma ovela viac moznosti liecebneho vyuzita.
-
mirak2
Hardcore addict
ak myslis liecebne vyuzitie na otupenie bolesti pri pokrocilych stavoch rakoviny, tak to ja nepovazujem za liek
-
zvonenie33
Light Professional
a morfium je co? lentilky?mirak2 napísal:ak myslis liecebne vyuzitie na otupenie bolesti pri pokrocilych stavoch rakoviny, tak to ja nepovazujem za liek
-
uplink
VIP
- nepijem kávu, v živote som ju ani neochutnalzvonenie33 napísal:...stavim sa ze ty napriklad pijes kavu...
- nefajčím, nikdy som to ani neskúsil
- nehúlim, nikdy som to an ineskúsil
- nedrogujem, nikdy som to ani neskúsil
A keď už sme pri tom. Spôsobuje káva to že človek je pri*ebaný k*kot a bije svoju rodinu? Lebo alkohol áno a tráva tiež, pri jej abstinenčných a príznakoch a pôsobení, zažité na vlastnej koži. Spôsobuje káva to že z programátora ktorý mal plat 60 000 SKK je SBSkár, lebo sa prechlastal a teraz vie chlpatú p*ču? Lebo alkohol áno a tráva tiež, lebo dlhodobé užívanie trávy spôsobuje debilitu tvrdého zrna, kto nezažil nepozná. Spôsobuje káva to, že ožratý j*ebo bije svoju rodinu nábytkom? Lebo alkohol áno.
A ako píšem, nech si ľudia chlastajú, drogujú a húlia, kým ma neobmedzujú, alebo niekoho blízkeho, tak mi je to ukradnuté, ale v momente ako ma nahúlený človek, alebo nadrogovaný napadne, tak by to mal byť jeho koniec. Čítaš vôbec čo druhý píše, alebo sa len bezhlavo navážaš do druhých?
Ja som len napísal jedno. V kocke to pre Teba to zhrniem. Človek ktorý sa správa ako k*kot, tzn. ubližuje druhým pod vplyvom drogy - tráva, alkohol si zasluhuje anihiláciu, lebo je nebezpečný pre svoju rodinu, okolie, štát a spoločenstvo. Bodka.
Ukáž mi jedného človeka čo pod vplyvom kávy utĺkol svoju manželku k smrti. Lebo ja Ti ukážem nahúleného spolužiaka ktorý dorezal spolužiačku nožom keď sa nahúlil a videl namiesto nej nejakú príšeru.
Toto mi k tráve nesedíLebo ja Ti ukážem nahúleného spolužiaka ktorý dorezal spolužiačku nožom keď sa nahúlil a videl namiesto nej nejakú príšeru.
-
zvonenie33
Light Professional
Ukaz. Neverim tomu ze takyto pripad nebol medializovany.uplink napísal: Ukáž mi jedného človeka čo pod vplyvom kávy utĺkol svoju manželku k smrti. Lebo ja Ti ukážem nahúleného spolužiaka ktorý dorezal spolužiačku nožom keď sa nahúlil a videl namiesto nej nejakú príšeru.
Myslim si ze si v zivote zhuleneho cloveka nevidel. Ja som ich videl mraky. Priznaky ake popisujes ty su nerealne pri trave. Si si skombinoval piko s hribikmi + neake stasidelne pribehy z Noveho Casu.. posobis na mna takym dojmom. Ak sa mylim, tak mi to dokaz. Som zvedavy na tvojho zhuleneho cloveka co dorezal spoluziacku.
-
uplink
VIP
Nemohol byť medializovaný keď sa stal počas môjho stredoškolského života a vzhľadom na to že spolužiaci boli mladí a sprostí, tak sa jednoducho zavolala záchranka, povedalo sa že baba sa poranila pri neviem čom a bolo. Vždy keď sa niečo stalo na byte, chate, alebo kdekoľvek, tak sme nevolali políciu a média, jednoducho sa to ututlalo a myslím že to tak robí väčšina ľudí. Nahúlení spolužiaci robili tony výtržností, od hádzania vajíčok do vetrákov autobusov, po strielanie zo vzduchovky po vtáckoch a flambovanie pizze s deodorantom pri otvorenej plynovej rúre ktorá bola zapnutá a nehorela. Problém je v tom že účinky marijuany sú mnohoráke, od stavov extázy, pokoja, až po panický atak doprevádzaný halucináciami a s tým spojenou "agresivitou", ktorá vychádza z domnelej sebaobrany. Čiže dokázať to ako nemám, je to udalosť z pred 8-10tich rokov dozadu.
to vysvetli spolužiakovi ktorý nechcel celý večer vstať z gauča, lebo bol nahúlený a videl pred sebou priepasť a keď keď ho chcel niekto previesť tak sa držal gauča zubami, nechtami a kopal, lebo sa bál že spadne.jukel napísal:
Toto mi k tráve nesedískôr nejaké lysohlávky alebo LSD vtedy človek vidí zajace a podobne ale po tráve si skôr kludny, zahladený a vnímavý. Aspon na mna to dakedy tak pôsobilo neviem aký matroš teraz letí
-
moosha
Darca
Marihuana nema abstinencne priznaky.uplink napísal:
- nepijem kávu, v živote som ju ani neochutnal
- nefajčím, nikdy som to ani neskúsil
- nehúlim, nikdy som to an ineskúsil
- nedrogujem, nikdy som to ani neskúsil
A keď už sme pri tom. Spôsobuje káva to že človek je pri*ebaný k*kot a bije svoju rodinu? Lebo alkohol áno a tráva tiež, pri jej abstinenčných a príznakoch a pôsobení, zažité na vlastnej koži.
...
uplink: podla mna ta klamal že mal len travu lebo o takych priznakoch som nepocul ani necital. Maximalne kamarat videl 2 sekundy do predu ale nič vymysleneho
-
uplink
VIP
jukel - to nikdy už nezistím a vzhľadom na to že moja stredná škola bola riadny pajzel, nebudem to vyvracať, pravdupovediac mimo trávy a nejakých "ľahších" drôg netuším na čom ex-spolužiaci fičali, viem akurát že dvaja z nich sú post mortem, jeden zo základky a jedna zo strednej.
moosha - marijuana má abstinenčné príznaky, ale nie fyzické, ale psychické
moosha - marijuana má abstinenčné príznaky, ale nie fyzické, ale psychické
-
zvonenie33
Light Professional
uplink: podla mna si fakt bol svedkom ucinku inych drog a z nich si si poskladal svoj nazor o marihuane. Abstinencne priznaky pri marihuane aj po kazdodennom fajceni po dobu roka su fakt minimalne a odozneju do par dni, s marihuanou fakt nikdo nema problem prestat.
zvonenie: to je diskutabilne, kamarata trava dohnala k polrocnemu pobytu na psychiatrii, zacalo to nevinne, bongo mesacne, potom jedno tyzdenne, piatok s partiou, nasledne dva tri krat tyzdenne a skoncil udajne pri 15+bongach denne, chalan bol z dobre situovanej rodiny, takze nastastie sa vyhol kradeziam veci z domu, ale za nieco vyse roka co sa dopracoval k finalnemu stadiu, ho to stalo udajne cca 100 000skk a vytrhla ho ztoho az starostlivost odbornikov, takze stym prestanim je to podla mna velmi otazne, sam povedal, ze bol zavysli, nie fyzicky, ale psychicky, nudil sa a toto mu udajne poskytovalo vytrhnutie zo sedej reality bezneho dna a pri tom sa jednalo o cloveka co studoval(a vdaka rodine a pomoci vsetkych moznych) este stale studuje vysoku skolu