lubi sa mi ale, ze je to este atmosfericka V10 zatial co nova F10 uz bude preplnana V8
Benzin vs. Nafta
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
v e60 M5 by mi prekazal automat, ked uz taka sila, tak sa chcem s tym hrajkat
sice americania si vydupali aj manual, ale i tak sa M5 e60 uz prestala/prestava vyrabat...
lubi sa mi ale, ze je to este atmosfericka V10 zatial co nova F10 uz bude preplnana V8
-
hojko
Site Admin
mishenko: Vychladnutie turba sa da riesit uplne jednoducho a pohodlne - MagiCar, viac info najdes bezproblemovo cez Google. Je to investicia okolo 200 eur, dostanes k tomu dialkovy ovladac s dosahom jedneho kilometra a podla nastavenia to funguje napriklad tak, ze vytiahnes klucik, vystupis, zamknes... a motor bezi este napriklad minutu, az potom sa vypne. Za ten cas ti stihne vychladit turbo a potom sa motor vypne. Taktiez vyuzit mozes napriklad dialkovy start, ked si z 10. poschodia panelaku nastartujes, kym zides k autu, tak za tych par minut sa trosicku zahreje, potom ho len odomknes a odfrcis. Niektore rady maju aj pokrocilejsie funkcie a vyuzit mozes napriklad stahovanie okien, takze si okna stiahnes, nech ti vybehne teply vzduch pocas leta von, nastartujes, zapnes klimu na 17 stupnov a to vsetko cez dialkovy ovladac... K dispozicii su aj napodobeniny, trebars Sentinel za nejakych 110 eur.
-
Clean_Up
Professional
Mrk » Vozil si sa niekedy na aute s poriadnym výkonom a automatom? Ja osobne nič lepšie nepoznám. Pre mňa už manuál dávno stratil význam, jazdím na ňom len preto, lebo nemám na výber, ale ďalšie auto kúpim určite s automatom. Pravdu povediac by som nechcel kvaltovať ako blázon taký výkon manuálom.
-
Mrk
Professional
popravde nie, max OctaviuII s dsg-ckom a najsilnejsie auto co som za moju kratku sofersku karieru soferoval malo 200hp...som este mlady, nevyhoneny, takze chcem kvaltovat 
-
Clean_Up
Professional
Tá DSG prevodovka je špičková. Ja som zasa pohodlný a chcem automat.
A vytáčať sa dá aj na automate. 
tak automat je to je pohodicka a luxus, ale manual ma svoje caro v tom ze si viac spojeny s autom a nemusis mat ani silne auto staci nejaky vysokootackovy japonec, dobre nastavena rucna a rezes zakruty ako na relly
a ked si chce clovek uzit vysoky vykon motora, tak najlepsie bez esp, asr a podobnych el. hluposti (ABS samozrejme vytane)
a ked si chce clovek uzit vysoky vykon motora, tak najlepsie bez esp, asr a podobnych el. hluposti (ABS samozrejme vytane)
-
Makovnik
Medium Professional
Vidno, ze aj na zvuk auta na denne pouzitie ma kazdy vlastny pohlad.
Pre mna je dolezite, aby bolo ticho. Zvuk auta by ma zaujimal az by som mal Porsche alebo Lambo, kde by som jazdil s vypnutym radiom.
Nove ropaky uz su tiche, s nimi nie je problem, starsi stroj by som naopak bral skor benal, nez ratata z ropaka.
Momentalne by som si benzin kupil uz len na sportovy stroj na vozenie sa, inak naftak a oba oturbene. Atmosfera pre mna uz nema miesto, jedine, ze by bol taky stroj znacne lacnejsi.
Pre mna je dolezite, aby bolo ticho. Zvuk auta by ma zaujimal az by som mal Porsche alebo Lambo, kde by som jazdil s vypnutym radiom.
Nove ropaky uz su tiche, s nimi nie je problem, starsi stroj by som naopak bral skor benal, nez ratata z ropaka.
Momentalne by som si benzin kupil uz len na sportovy stroj na vozenie sa, inak naftak a oba oturbene. Atmosfera pre mna uz nema miesto, jedine, ze by bol taky stroj znacne lacnejsi.
-
Clean_Up
Professional
Akurát mi dobre padla tá téma o dailycar, lebo momentálne máme možnosť ísť do OII Combi, buď 2.0 TDI CR 170PS, alebo 2.0 TFSI 200PS, oba s DSG a momentálne máme doma menšiu výmenu názorov kvôli motorizácii.
Ide o denne používané auto v meste, sem tam mimo mesto a pár krát do týždňa (asi tak 2-3) stíhacia jazda po dialnici, keďže často nestíham prísť na tvar mieste včas. 
-
D4vid
Medium Star
Do mesta je asi dvojlitrovy benzin dost zbytocny... Nejaky mensi objem?
-
Clean_Up
Professional
Menší objem neprichádza do úvahy, lebo sa jedná o eresu a tam sú dostupné len tieto dve motorizácie. 
-
Suffel
Guru
ja osobne by som isiel do 2.0 TDi CR s DSG prevodovkou je to fakt radost z jazdy.. nehovorim ze pri TFSI nie ale predsa je dost rozdiel aj v spotrebe len zase skoda ho do toho mesta.. je to dost takze ale ja osobne keby kupujem tak TDi..
-
Clean_Up
Professional
Ja sa tiež trošku viac prikláňam k TDI, predsa len to nebude len moje auto a spotreba je tým pádom dosť podstatná, ale benzín je benzín. Ten benzín bude svižnejší aj lepšie jazdné vlastnosti, zrýchlenie, obiehanie bude asi na benzíne lepšie.
-
D4vid
Medium Star
Kde chces v meste obiehat?
Mimo mesta ten 2litrovy motor v TDI bude uplne postacujuci...
Aj ked zasa v meste je ho skoda...
Ani jeden z tychto motorov by som do auta ktore je primarne do mesta nekupoval... Ale ja by som sa tiez skor priklonil k TDI... Je to CR takze zmena k lepsiemu... V zime to auto asi nebude mat radost na kratke vzdialenosti... No uz sa len rozhodnut
Mimo mesta ten 2litrovy motor v TDI bude uplne postacujuci...
Aj ked zasa v meste je ho skoda...
Ani jeden z tychto motorov by som do auta ktore je primarne do mesta nekupoval... Ale ja by som sa tiez skor priklonil k TDI... Je to CR takze zmena k lepsiemu... V zime to auto asi nebude mat radost na kratke vzdialenosti... No uz sa len rozhodnut
-
RATZINGER666
Darca
uplne suhlasim s D4vidom, zober tdicko, pre benzin v tvojom pripade nehra rolu absolutne nic... do mesta su oba motory uplne nahouby, jednak co sa tyka trvanlivosti a jednak prebytkom vykonu... dizel sa ti odvdaci nizsou spotrebou, uz pri miernom rocnom najazde si sam dokaze preplatit vydavky oproti turbobenzinu... spominam to uz asi piatykrat, ale tento 170konovy commonrail je momentalne jeden z najlepsich maloobjemakov...
-
Clean_Up
Professional
Obiehať mimo mesto a stíham po dialnici.
Eresa sa robí len s týmito dvomi motormi, takže nieje moc s čoho vyberať.
ten rozdiel v spotrebe nebude az tak markantny
-
Suffel
Guru
TFSI:
Spotreba - mesto 10,4 l/100 km
Spotreba - mimo mesto 6,2 l/100 km
Spotreba - kombinovaná 7,7 l/100 km
TDi:
Spotreba - mesto 7,9 l/100 km
Spotreba - mimo mesto 4,9 l/100 km
Spotreba - kombinovaná 6,0 l/100 km
myslim ze 2,5 litra rozdiel po meste nieje zanedbatelny..
Spotreba - mesto 10,4 l/100 km
Spotreba - mimo mesto 6,2 l/100 km
Spotreba - kombinovaná 7,7 l/100 km
TDi:
Spotreba - mesto 7,9 l/100 km
Spotreba - mimo mesto 4,9 l/100 km
Spotreba - kombinovaná 6,0 l/100 km
myslim ze 2,5 litra rozdiel po meste nieje zanedbatelny..
-
RATZINGER666
Darca
adamec: dovolim si povedat, ze bude, hlavne na tej dialnici to moze byt aj dvaapol litra...
// suffel ma predbehol, ale dakujem mu, ze mi to hned aj potvrdil
// suffel ma predbehol, ale dakujem mu, ze mi to hned aj potvrdil
samozrejme, ze ak nabeha za rok vela km, tak sa oplati tdi. Ale tie 2 litriky by som ozelel.
-
Clean_Up
Professional
Suffel » Ďakujem za podrobné info o spotrebe.
Tých 2,5 l je dosť na to, že auto bude denno-denne v prevádzke.
Tých 2,5 l je dosť na to, že auto bude denno-denne v prevádzke.