ramky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ramky

Príspevok od používateľa veslo121 »

čaute, mam 64 bitový procesor a mam na nom 64 bitový system win 7. A ak si ho preinstalujem na 32 bitový tak to bude "žrať" menej rámky ?
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ramky

Príspevok od používateľa pokrivnik »

Určite áno, 64 bitové systémy sú o čosi náročnejšie na RAM. Osobne si myslím že kým nemaš viac ako 3GB RAM tak sa ti 64 bitový systém nevyplatí
phodinux
Expert
Expert

Príspevok od používateľa phodinux »

bežný človek schopnosti 64bitov ani nevyužije, väčšinou sa 64bit system trieska na disky kvôli 4GiB a viac ramky
takže keď máš 4GiB RAM a viac windows ti nevezme celú pamäť ale iba 3.21GiB

a ako písal pokrivnik 32bitové systémy žerú menej ramky

btw: 64bitový systém sa ani neoplatí mať nainštalovaný pokiaľ to nutne nepotrebuješ, a RAMka nutný prípad nie je
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a teraz mi povedz prečo by som sa mal krvopotne držať x32 keď X64 má XY výhod oproti 32 bitovému OS
takmer všetky 32 bit aplikácie idú pod 64 bit OS, všetky aplikácie idú rovnako dobre (poprípade lepšie) s výnimkou javy tá ide na 64 bitovom OS horšie
nieje vôbec pravda to s tou ramkou ja mám 3GB a mám x64 (je tam len mierny rozdiel medzi "žraním" 32/64) :smt098
každopádne 32 bit OS má problémy pracovať so súbormi väčšími ako 3.2 GB a pri príchode HD a FULLHD videa je to veľký problém
môj predpoklad, že po rozmachu Blue-ray 32 bit OS budú takmer zaniknuté, (4 GB RAM teraz stojí pár korún a je už takmer v každom novom PC)
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pokrivnik »

hrban napísal:a teraz mi povedz prečo by som sa mal krvopotne držať x32 keď X64 má XY výhod oproti 32 bitovému OS
takmer všetky 32 bit aplikácie idú pod 64 bit OS, všetky aplikácie idú rovnako dobre (poprípade lepšie) s výnimkou javy tá ide na 64 bitovom OS horšie
nieje vôbec pravda to s tou ramkou ja mám 3GB a mám x64 (je tam len mierny rozdiel medzi "žraním" 32/64) :smt098
každopádne 32 bit OS má problémy pracovať so súbormi väčšími ako 3.2 GB a pri príchode HD a FULLHD videa je to veľký problém
môj predpoklad, že po rozmachu Blue-ray 32 bit OS budú takmer zaniknuté, (4 GB RAM teraz stojí pár korún a je už takmer v každom novom PC)

Podľa môjho názoru záleží aj na výkone PC. Samozrejme, že ak máš nový PC, tak sa ti to vyplatí hlavne do budúcnosti. No tých 4GB RAM sú pre dlhodobé používanie systému nezbytné. Hlavne na to je ten systém vytvorený, aby sa mohli PC ďalej rozširovať.
Napísať odpoveď