Kupa brzdovych kotucov
Kupa brzdovych kotucov
V akej forme sa predavaju brzdove kotuce, zo znacok napriklad Bosche, ktore sa najcastejsie pouzivaju pre Citroen alebo Peugeot? Predava sa to ako par, ci sa da kupit aj samostatne jeden kotuc?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupa brzdovych kotucov
mozno sa niekde u cinana da kupit aj po jednom, ale rozhodne vymienaj naraz obidva a na ne daj nove platnicky
... rozhodne takisto neinvestuj do Bosch ((aj ked to pocujem prvy krat ze by robili aj brzdy
)) ... poohliadaj sa po aftermarket kotucoch od znaciek ATE, TRW, Lucas, Ferodo ... s tymi su ludia pri beznych autach tak nejak vseobecne spokojni 
-
tonek
Darca
ATE dražky a FERODO - pomerne dobrý pomer cena/kvalita, Bosch vyraba všetko ostatné ale kotuče nie(teda aspon som o tom ja tiež nepočul). Pre bežnu prevadzku ti to stačí, osobne poznám ludi ktorí ich majú a nesťažujú sa
BOSH vyraba popri inom aj brzdove kotuce!
nordkapp_pb - Si prilis mudry, ale aj tak ti dakujem za rady. Aby som to vysvetlil, tak nedavno som menil komplet kotuce aj platnicky, ale pri vymene sa ani zle vytlacil piestik ci valcek a tak zrejme platnicka stale suchala o kotuc. Na palubovke mi signalizovalo kotuce, tak mi to kamarat mechanik pozrel a na tej jeden asi zabudol, lebo hovoril, ze to je daka hlupost, ze ved je to ako nove. A zhodou okolnosti sa to stalo dost daleko od domova cez vikend, ked sa platnicka vydrala a zacala drat kotuc. Zial nebola mozna vymena, pretoze cez vikend tazko v sobotu poobede zohnat veci, takze sa na tom dojazdilo. Jeden kotuc a platnicka vzadu je teda ako nova, druhy treba vymenit. Cize chcem vymenit len ten jeden kotuc, ale platnicky uz na oboch zadnych kolesach. Bosch robi vsetko mozne a to aj kotuce a platnicky, tie standardne odporucane vyrobcom co som pozeral stoja rovnako ako tebou spominane Ferodo, hentie ATE su lacnejsie a Brembo je niekde na urovni Boschu v cene, ale s Brembami bol problem s montazou ci cim to, ale to mozno len nahadzovali inu velkost alebo co.
tonek - Tu mas dokaz: http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100032
tonek - Tu mas dokaz: http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100032
-
aughostino
Medium Professional
viac sa oplati vymenit oba kotuce, vzdy je lepsie ked su na oboch stranach rovnake, pripadne by bolo jednoduhsie dat oba kotuce presustruzit niekomu, kto ma velky sustruh
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
heker - ako myslis ... ale ja by som nesumerny brzdny ucinok nechcel mat ... a to predovsetkym na zadku 
Ferodo je v tej vyssej cenovej hladine uz tradicne, pretoze brzdy skutocne vedia ... ostatni ale myslim maju ceny celkom priaznive ... a urcite by som na nejakom francuzskom pekaci neuvazoval nad znackou Brembo, ktori si vedia vypytat aj za nizsie rady brzd, ktore su kvalitativne porovnatelne s tymi lacnejsimi
Ferodo je v tej vyssej cenovej hladine uz tradicne, pretoze brzdy skutocne vedia ... ostatni ale myslim maju ceny celkom priaznive ... a urcite by som na nejakom francuzskom pekaci neuvazoval nad znackou Brembo, ktori si vedia vypytat aj za nizsie rady brzd, ktore su kvalitativne porovnatelne s tymi lacnejsimi
-
tonek
Darca
nordkap ti dam takeho francuzkeho pekáča až ti zle príde...to je jemná francúzska technika 
no o.k aspon viem že Bosch vyrába aj kotúčiky hekker veril by som ti aj bez dokazu ako som napisal, nepočul som o tom
Zrejme ale to nebude bohvie čo
no o.k aspon viem že Bosch vyrába aj kotúčiky hekker veril by som ti aj bez dokazu ako som napisal, nepočul som o tom
-
Masaker
Medium Professional
zajtra menim kotuce na jene fracuzsky technickej 307-icke:D idem tam zalozit bude brembo alebo lacnejsiu variantu ferodo + ate
nerieste odkial mam viac sád:D od viac vyrobcov:D vyskusam zrecenzujem:D
-
Clean_Up
Professional
Ak dáš ATE kotúče a Ferodo obloženie, tak to budú ostré brzdy. 
mozem mat na prednej naprave ine kotuce s dostickami, ako na zadnej?
ja osobne v tom nevidim problem ale kamarat ma od toho odhovara, ale ked som sa spytal preco povedal ze to tak nemôže byť, že musia byť rovnaké, ja osobne nemám túto vedomosť, že by museli byť rovnaké, preto sa pýtam

Od tvojho kamarata by som si nedal poradit ani osviezovac vzduchu do auta...
-
RATZINGER666
Darca
detto...
len si nekup preboha gaffler sú mäkke a špinia moc disky
nie, rozhodol som sa pre ebc greenstuff a ebc standard kotuce
-
hojko
Site Admin
CheZteR: Skor by ma zaujimal nazor, ze preco by si nemohol mat rozdielne. Bezne sa to pouziva, ze ma niekto kotuce a platnicky Bosch, pride rad na vymenu prednych kotucov a dosticiek a ide do Bremba, pretoze ocakava lepsi ucinok. Ja som jazdil kotuce+platnicky Tarox, ale je tam prilis vysoka cena a nestoji to za to. Predne boli pred casom menene za ATE a da sa povedat, ze ucinnost je rovnaka, avsak cena je polovicna. Tarox na prednej naprave vysiel na 520 eur, pricom to bolo za nakupnu cenu.