kusnuté brdzy po parkovaní
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: kusnuté brdzy po parkovaní
no kresli, to som teda zvedavy, dement... :facepalm: 
-
uNreal_saTch^
Professional
je mozne ze mam podobny problem na automatickej prevodovke, pricom nepouzivam absolutne rucnu? niekedy mam pocit, ze musim prekonat isty odpor predtym, ako sa rozbehnem...
radi hladko?
-
uNreal_saTch^
Professional
s radenim som nezaregistroval problem, motor ma pekny zvuk, radi plynule. Kickdown trva dlhsie (1-2 sekundy), ale je to relativne stare auto, cize v tom nevidim problem (Volvo S60 - 2003)
inak ked sa da na automate Pcko, tak sa neda aj rucna? lebo pokial viem, tak hej
-
uNreal_saTch^
Professional
tak to uz duplom neviem, naco by sa tam montovala paka rucnej brzdy.
Pri polohe P, by sa mala zablokovat predna naprava.
Pri polohe P, by sa mala zablokovat predna naprava.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pri P je iba mechanicky zaistena prevodovka ... neviem ake odpory pri pohnuti mas na mysli, ved na automatoch s hydromenicom, ked das D a len pustis nohu z brzdy tak sa ti auto same zacne hybat
(( deje sa toto alebo nie ?)) ...
... ked ale nepouzivas rucnu tak by sa to stat nemalo, pretoze P na prevodovke nema vonkoncom nic spolocne s brzdami - mozno ak sa ti zda ze pri rozbiehani nemas taku odozvu ako na manuale, tak je to prave pouzitim prevodovky s hydromenicom - prenosove medium je v nom lej a prenasa energiu medzi lamelami (hnanymi a hnacimi) a to je malicka nevyhoda ... takyto system neprekonava tak rychlo zotrvacnost hmot ako klasicka spojka
... preto vzdy ked pridas na starom automate, tak to bude sekundu mrtve a az potom sa to bude postupne menit 
... takisto mozes mat poskodeny hydromenic, ale to by si si vsimol celkovo na lenivejsej jazde a na spotrebe
... skus sa rozpusat nieco viac, ako sa to prejavuje a ako si na to prisiel
... ked ale nepouzivas rucnu tak by sa to stat nemalo, pretoze P na prevodovke nema vonkoncom nic spolocne s brzdami - mozno ak sa ti zda ze pri rozbiehani nemas taku odozvu ako na manuale, tak je to prave pouzitim prevodovky s hydromenicom - prenosove medium je v nom lej a prenasa energiu medzi lamelami (hnanymi a hnacimi) a to je malicka nevyhoda ... takyto system neprekonava tak rychlo zotrvacnost hmot ako klasicka spojka
... takisto mozes mat poskodeny hydromenic, ale to by si si vsimol celkovo na lenivejsej jazde a na spotrebe
... skus sa rozpusat nieco viac, ako sa to prejavuje a ako si na to prisiel
-
uNreal_saTch^
Professional
no jasne, ked dam nohu z brzdy dole, zacnem sa hybat dopredu (aj vo svahu).
pri zaradenom D som sa vo svahu pohol smerom vzad len v bratislavskom auparku na parkovisku, ale tam tie svahy maju asi 30% stupanie
Pocitujem to len ked dlhsi cas na nom nejdem a potom vychadzam z parkoviska.
a vsimol som si to tak, ze som na parkovisku dal nohu dole z brzdy a nepohol som sa...musel som tuknut do plynu...
Dnes idem na nom po 2 dnoch tak si to budem viacej vsimat.
Nejako som tomu nevenoval pozornost, ale kedze som zbadal takuto temu, tak mi nedalo...
pri zaradenom D som sa vo svahu pohol smerom vzad len v bratislavskom auparku na parkovisku, ale tam tie svahy maju asi 30% stupanie
Pocitujem to len ked dlhsi cas na nom nejdem a potom vychadzam z parkoviska.
a vsimol som si to tak, ze som na parkovisku dal nohu dole z brzdy a nepohol som sa...musel som tuknut do plynu...
Dnes idem na nom po 2 dnoch tak si to budem viacej vsimat.
Nejako som tomu nevenoval pozornost, ale kedze som zbadal takuto temu, tak mi nedalo...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hmmm .. skusil by som vymenit prislusne naplne - menilo sa to na tom aute niekedy ?
ked sa ti to bezne hybe na D bez plynu, tak poskodene by to byt nemalo ...
-
uNreal_saTch^
Professional
no myslim ze ti bude stacit, ze som ho kupil a dal do servisu s tym, ze mi trhalo volantom ked som prudko pridal (vymenili silenbloky, capy) a pritom zistili, ze som mal tak zosuchane brzdove ooblozenie, ze tam boli len nejake drziaky na oblozenie (oblozenie tam uz vlastne ani nebolo) :]]
co mas na mysli tymi prislusnymi naplnami?
co mas na mysli tymi prislusnymi naplnami?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no olejove naplne
... neviem aka to je konkretne automatika, ale aspon olej a olejovy filter by som urcite vymenil, chladic oleja (ak ma) precistil, ovladana asi bude hydraulicky, tak aj ten pre dobre spanie
... niektore automaty su totiz na kvalitu oleja extremne nachylne a ak este nebol meneny nikdy, tak uz bude asi solidne obehany a plny svinstiev
... nieje to najlacnejsie, ale urcite tym mozes prevodovke iba pomoct 
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010, 14:32)
a je to lacnejsie ako pripadny repas, ked sa nieco vysere prave kvoli oleju
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010, 14:32)
a je to lacnejsie ako pripadny repas, ked sa nieco vysere prave kvoli oleju
-
erytrocyt
VIP
Skús zaparkovať Pežota 307, 1.4i, r.v.2005 do mierneho klesania iba so zaradenou rýchlosťou. Odskáče ti prečsundevil napísal:Rychlost auto neudrzi? Ja parkujem aj v dost velkom kopci a v pohode. Uz raz som totiz musel menit odlupene oblozenie a minule ma 100eur stala komplet vymena lebo to oblozenie uplne prasklo. Teraz si uz na to davam vzdy pozor. Ak je to tak strmy kopec, ze rucna je potrebna tak zial budes musiet s nou parkovat. Ked naprsi/nasnezi tak sa budes musiet pohynat s tym, ze to bude musiet puknut. Takze rozbiehat sa velmi jemne.