Rozbalenie balíku (dobierky) na pošte

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Rozbalenie balíku (dobierky) na pošte

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Ako to funguje na pošte? Má mi prísť balík (dobierka) a po zlých skúsenostiach by som si to chcel overiť. Môžem si to nejakým spôsobom rozbaliť na pošte a keď obsah nebude zodpovedať tomu, čo tam má byť môžem to nejako vrátiť naspäť?

Minule som ničo také spomenul poštárke a hovorila, že to nie je možné.

Kde by som našiel nejaké informácie / smernicu pošty, ktorá by mi to umožňovala? Alebo to záleží len od poštárky resp. vedúcej pošty?

Aké máte s tým skúsenosti?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozbalenie balíku (dobierky) na pošte

Príspevok od používateľa Suffel »

uz sa to tu riesilo presne tento problem ci sa da na poste otvorit balik pred pebratim a myslim ze sa dospelo k nazoru ze zalezi od postara/ky pripadne od tety za okienkom ze na akeho cloveka narazis a ci ti to dovoli.. skus si najst tu temu bolo to tam rozoberane pohladal by som ti ju len sa ponahlam..

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2010, 21:56)
nasiel som to: http://www.hojko.com/dobierka-pri-prija ... 23957.html
alebo: http://www.hojko.com/je-to-podvod-t83572.html
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Suffel > Už tom tu pozeral, len akosi som nič také nenašiel... Akurát som došiel nato – aj inde – že to záleží len na pracovníčke. Ale zasa zopár ľudí spomínalo, že to majú niekde v predpisoch, len ešte som v žiadnych predpisoch nič podobné nenašiel.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Prídeš na poštu, pekne sa pozdravíš samozrejme :P , podáš poštárke lístok a zaplatíš za dobierku. Na pošte ju otvoríš a skontroluješ... Ak ti niečo nebude sedieť, budeš dobierku reklamovať. Tam už neviem ako sa jedná...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zopakujem to co som tu uz zo 2x pisal, bolo to konkretne z vyjadrenia Slovenskej posty. To, ze rozbalis dobierku na poste hoci aj pred veducou ti nepomoze, pretoze posta zodpoveda len za dorucenie balika a nie za obsah.

bindo011: Reklamovat mozes akurat tak to, ze ti dosiel balik potrhany, otvoreny atd...
popcorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa popcorn »

nazdar. mal by som otazku a nechcem zakladat novu temu...
ako mam postupovat ked chcem nieco poslat niekomu napr. PC hru na dobierku. ja tam donesiem tu hru a oni mi ju zabalia ci to musim urobit sam?
ja tam potom urcim tu cenu zakolko to ma kupit?
a ked ju uz poslem a ten dotycny ju prevezme a zaplati tak ako mi poslu tie peniaze za tu hru?

som z toho zmateny uz som preberal vela krat zasielky ale takto opacne ked posielam ja tomu nechapem...
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Zabaliť si to musíš sám. Na tlačivo si vypíšeš sumu, ktorú má dotyčný pri preberaní zaplatiť.
Zaplatí ti buď na účet - teda keď on zaplatí tak ti banka tie peniaze pripíše na účet, alebo v hotovosti - príde ti peňažný poukaz, ktorý si na pošte necháš preplatiť :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Doma si to zabalis, vypises obalku s adresatom a odosielatelom, na obalku napises vlavo niekde pod tvoju adresu, ze ide o dobierku a sumu. Na poste potom vyplnis potom sek a zrejme aj podaci listok, tam vyplnis adresy a sumu, prides ku okienku a das to poslat.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

hojko napísal: bindo011: Reklamovat mozes akurat tak to, ze ti dosiel balik potrhany, otvoreny atd...
hojko, reklamovať to môžeš ale nič tým nedosiahneš, pretože vedúca/ci pošty ti povie, že ty si zodpovedný v akom materiály poštu posielaš, údajne je to v ich interných predpisoch v čom sa odporuča posielaľ zasielky :D Minule som tu hodil fotky ako mne došla zasielka. Namietal som porušenie prava na listove tajomstvo a vedúca pošty sa domnievala, že interný predpis je viac ako nejaký ustavný článok, ešteže tam nebolo niečo čo obsahovalo moje osobne udaje alebo udaje odosielateľa :)

btw. pre osvieženie pamäte pripájam foto
Prílohy
Obrázok č. 1.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E: Na foto teda nepamatam :D ale uz len z principu by som napisal jej nadriadenemu, cize nejakej poste ci centrale, pod ktoru spada s tymto problemom. Ked som ja riesil problem s balikom zo zahranicia, ktory nam postarka nechala na smetiaku s tym, ze si ho mohol hocikto najst, tak som sa stretol s velkou ochotou zo strany posty. Sam veduci posty mi zavolal na zaklade mailu, dohodli sme si stretnutie, ukazal som mu zaznam kameroveho systemu na ktorom bolo vidiet, ze som balik vzal zo smetiaku, ale nepochodil som, pretoze som zaznam stahoval az po par dnoch a bol uz ciastocne premazany, takze mi chybalo par hodin k tomu, aby bolo vidiet ako to tam postarka polozila. Ale ked si pomyslim na to, ze si postarka dovolila balik polozit na smetiak a lezal tam az do nejakej siestej vecera, tak je len zazrak to, ze si ten balik nevzal niekto z ulice. V baliku bolo nejake znackove oblecenie urcene ako dar.
Napísať odpoveď