Jednoduchá internetová hra

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
L.E.n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Jednoduchá internetová hra

Príspevok od používateľa L.E.n »

Mal by niekto záujem nakódovať (spolu s viacerými ľuďmi) internetovú hru typu Travian, Gladiatus, a pod.. ?
Takých je asi veľa, čo toto hovoria a ponúkajú vysoké peniaze a úspešnosť ako nikto nikdy nemal (najmä na webtrhu, niekedy sa šúľam na tom aspoň minútu)... toto je však o inom. Nejde o peniaze, ani úspešnosť, len kódovanie pre zábavu... a ak by sa osvedčilo, možnosť prevádzky.
Samozrejme je to len nápad... Celé je to v tom, že som už dlho na ničom nepracoval, začínajú prázdniny, bude menej času, ale aj tak... :) Ak by sa niekto taký našiel, napíšte ;)

Čo treba:
- nápad (čo to bude, názov, zameranie)
- ľudí
- testovaciu stránku
- grafika

Požadované znalosti:

- HTML a kaskádové štýly
- PHP a okrajovo JS
- grafické schopnosti

(aspoň jedno splňovať :D)

P.S.: Poprosím, zdržte sa komentárov ako "to nikdy nespravíš", "nikoho nenájdeš", vážne o nič nejde, len o zábavu, možno neskôr aj úspešný projekt... (joke :D) Vďaka.
Mmartin
Guru
Guru

Re: Jednoduchá internetová hra

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ahoj.
Ja sa o podobnú "hovadinku" pokúšam dosť dlho, ale nikdy neprídem na to, ako zohnať grafiku. Gladiatus hrám aj ja, a takú grafiku len tak nezoženieš. Ja by som do toho išiel, aspoň viem, že nebudem sám. Ovládam PHP, HTML(samozrejme aj CSS), okrajovo JS, grafika ani nie, takže to budeme musieť nájsť niekoho iného.
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Mmartin napísal:Ahoj.
Ja sa o podobnú "hovadinku" pokúšam dosť dlho, ale nikdy neprídem na to, ako zohnať grafiku. Gladiatus hrám aj ja, a takú grafiku len tak nezoženieš. Ja by som do toho išiel, aspoň viem, že nebudem sám. Ovládam PHP, HTML(samozrejme aj CSS), okrajovo JS, grafika ani nie, takže to budeme musieť nájsť niekoho iného.
Ja som na tom úplne rovnako ako ty. Na grafiku jednoducho nemám...
Nieže by na tom záležalo, ale nejakú prácu nemáš na ukážku? Len aby sme vedeli na čom sme, rozumieš... inak som rád, že sme dvaja :)
Mmartin
Guru
Guru

Ta asi nepotesim :)

http://www.hojko.com/post1407673.html#p1407673
K tomu webu, to je ta moja najslabsia stranka, referencie nemam. Pracujem momentalne na svojom sukromnom (teda nie verejnom) projekte, mam uz nejaku tu kopu riadkov, takze az ked to bude cele po hromade, mozno to publikujem, ale zatial si to necham pre seba...
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Čo už, veď netreba... aj tak som rád :) Keď sa nájde grafik, mohli by sme začať, samozrejme najlepšie od základu, všetko nanovo. Zatiaľ keby si mi dal Skype či ICQ ti budem vďačný :D
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

zdravim, rad by som sa zapojil.. venujem sa HTML a CSS, grafika velmi, velmi, velmi, velmi malo :D Ked nieco jednoduche poterbujem na stranku tak si to vytvorim ale inak (zatial) nic moc.. Zapojil by som sa rad aj koli ziskaniu novych skusenosti :)
Moje :plus: :kreativita,napady a momentalne vela vela volneho casu :)
Moje :minus: :podla mna si niekedy az moc stojim na kabli, skleroza :D
Mmartin
Guru
Guru

Tak sa dohodnime, a dajme nejaku konferenciu na skype, a dohodneme co a ako, ked nieco ;)
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Tiez sa trosku hrajem doma s tvorbou hier, nemam teraz sice cas sa venovat vasmu projektu, len som vam chcel dat jeden dalsi nazor:
- html a css su sice pekne veci ,ale podla mna nie vhodne na tvorbu hier
- ak by ste pouzili nejaky engine (napriklad Unity, je momentalne zadarmo) a zacali tvorit v nom vasu hru tak jednak vam to pojde rychlejsie, bude vyzerat ovela lepsie a samozrejme to najlepsie je v tom ,ze ju mozte spustat na Win32,Macu,tusim na linuxe a cez ich webplayer aj cez prehliadace (ano ma to sice nevyhodu v tom ,ze treba nainstalovat ten webplayer (ako flash) ,ale urcite to nasledne bude vykonnejsie ako nejake staticko/dynamicke technologie v style html/css...

Prajem vela uspechov
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

pipiak - vďaka za názor, avšak engine ani nič podobné nie je treba, má to byť JEDNODUCHÁ hra, nie druhý Travian :) Ale dobrý nápad... no dynamickosť tu nebude moc potreba.
PhYs0c - sjupr :D tak teda dáme všetci tú konferenciu na Skype, ako hovorí Mmartin, pošlete mi do PMky nicky prosím? :) Vďaka.

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2010, 14:07)
PhYs0c napísal:zdravim, rad by som sa zapojil.. venujem sa HTML a CSS, grafika velmi, velmi, velmi, velmi malo :D Ked nieco jednoduche poterbujem na stranku tak si to vytvorim ale inak (zatial) nic moc.. Zapojil by som sa rad aj koli ziskaniu novych skusenosti :)
Moje :plus: :kreativita,napady a momentalne vela vela volneho casu :)
Moje :minus: :podla mna si niekedy az moc stojim na kabli, skleroza :D
S Mmartinom sa už dohadujeme, tebe som napísal na Skype tak príď ;)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Inak ak chceš vidieť, ako môže vyzerať webová hra, tak určite pozri aj Lord of Ultima od EA. A keď nechceš prísť o rozum, tak nepozeraj zdrojové kódy hry Devana. :)
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono: ja som rozmýšľal skôr o jednoduchej internetovej hre, nič na spôsob Lord of Ultima :D
Inak Devanu... to je snáď vtip, pravdaže pôjdeme od začiatku podľa vlastného uváženia... :)
chrono
VIP
VIP

Aj jednoduchá hra môže masívne používať Ajax podobne, ako Lord of Ultima (určite je to lepšie, ako neustále načítavanie celej stránky). ;)

Devana je príklad, ako by na konci vášho snaženia nemal vyzerať zdrojový kód. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a technická realizácia je samozrejme iba jedna stránka. Potrebujete aj originálny nápad a pravidlá aby to nebol plagiát iných hier so zmenenou grafikou
Mmartin
Guru
Guru

o to sa neboj, myslienka uz je, a je jedinecna :-)
chrono
VIP
VIP

audiotrack napísal:a technická realizácia je samozrejme iba jedna stránka. Potrebujete aj originálny nápad a pravidlá aby to nebol plagiát iných hier so zmenenou grafikou
A hlavne nech je to naozaj jednoduché (pretože nie je nič nudnejšie ako hra s príliš veľa pravidlami a možnosťami). :)
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:A hlavne nech je to naozaj jednoduché (pretože nie je nič nudnejšie ako hra s príliš veľa pravidlami a možnosťami). :)
Tak to sa aj chystá, tiež ma také hry štvú...
Akurát sme zatiaľ z (naozaj jednoduchého) dizajnu nikam nepokročili.
chrono
VIP
VIP

Čo myslíš tým dizajnom? Grafickú stránku hry? Ak áno, tak na ňu sa zatiaľ vykašli a venuj sa logike hry, deju, nejakým algoritmom... (to je zábavnejšie a dôležitejšie). :)
Mmartin
Guru
Guru

tak ale vies. Jeden nevie SQL, druhy vie len zaklady PHP, a ten co vie obe je u babky s obmedzenym netom :D
chrono
VIP
VIP

Algoritmy... sa dajú testovať aj bez internetového pripojenia a bez databázy a PHP. :)
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TGiJack »

Mmartin napísal:tak ale vies. Jeden nevie SQL, druhy vie len zaklady PHP, a ten co vie obe je u babky s obmedzenym netom :D
lool to mi čitas myslienky :-D ja som sa už tu sniekym o niečo take pokusal ale čo z toho ze som na all bol sam pomaly aj grafiku aby som robil ,len som dostaval stale dokumenty už mi ztoho fakt hrabalo a ešte nakoniec sa namna zosypal celý moj osobny život ktorý tomu všetkemu vrazil posledny klinec do truhly.. a ak by som sa mal pustit do podobneho projektu tak len ak by nanom pracoval nejaký spravený team ktorý by sa musel určite skladat z viac ako 2 ludi co viedia aj čo maju a ako to maju robit
Napísať odpoveď