BA - Praha, Praha - BA ( cesta vlakom )

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Kufor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: BA - Praha, Praha - BA ( cesta vlakom )

Príspevok od používateľa Kufor »

Na Slovensku ti zlavu na ISIC daju, ale IBA na slovensky ISIC.. cesky ze nie je aktivovany ci co.. parkrat sa mi sice podarilo prejst aj s ceskym, ked to sprievodca po chvili marneho prikladania ISIC-u k snimacu vzdal :) boli to ale len kratke vzdialenosti tak to nejak neriesil

co sa tyka tej cesty vlakom, nie je sa tam coho bat, vsade su tabule, prinajhorsom sa opytas.. ako uz bolo povedane, ak kupis ten obojsmerny listok, plati ti mesiac, mno a nakoniec - ak nekupujes miestenky tak je uplne jedno, ktorym vlakom pojdes --> nepytas si listok na konkretny vlak, takze ani nemusis cakat, kym pojde ten dany jeden vlak spät na Slovensko..

a este k tej 50% zlave na vlaky v CR.. wtf?? mne stale nukali iba In-kartu, kde je zlava iba 25%.. studentsky preukaz mi odmietali vydat, kedze nemam trvale bydlisko v CR.. to ma prinutilo poobzerat sa po busovej doprave, ktora sa nakoniec javi ovela vyhodnejsia
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Sajmon napísal:Fajn, takže jej stačí povedať že potrebujem lístok /aj spiatočný/ na vlak do Prahy na hl.n. ktorý ide o 6.05, nastúpim, odpočítam zastávky, keď tak sa vo vlaku spýtam.

A čo sa týka cesty nazad, keď budem mať obojsmerný lístok, tak môžem ísť hocikedy, či 27.2 alebo 28.2 nazad, len si budem musieť pozrieť na nete kedy tento vlak ide na Slovensko do BA ?
Na ten lístok môžeš ísť na ktorýkoľvek vlak na danej trase v priebehu jedného mesiaca od začiatku jeho platnosti. Nemusí to byť presne ten, ktorým si šiel smerom tam.
Pilifo napísal:No ja Ti z vlastnej skúsenosti môžem s kľudným svedomím napísať, že na vlak Ti zľavu na ISIC nedajú :!: Ak chce niekto cestovať iba po Slovensku, tak sa dá vybaviť 50% - ná študentská zľava na lístok, ale pokiaľ potrebuje niekto cestovať aj do Čiech, tak potrebuje špeciálnu JuniorRailPlus kartu za 16,50€ na rok alebo ďalšiu kartu na 50 % - nú zľavu v Čechách a potom si kupovať lístok z Čiech do Kútov a z Kútov na Slovensko, čo je neskutočne praktické :wink:
Netrep hovadiny, na ISIC máš 50% zľavu, avšak ten musí byť vydaný akreditovanou VŠ.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Frikso, vidíš tu niekde napísané, že zľavu dostaneš na obyčajný ISIC? http://www.slovakrail.sk/sk/?id=casto-k ... tazky#osem

Takže nabudúce si radšej najprv over fakty predtým, ako sem začneš niekomu písať, aby nekecal blbosti.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

No ja vlakom idem 2x do tyzdna a nikdy s isicom problem nebol.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tak isto jazdím na ISIC vlakom 4x týždenne /a aj cez víkendy/. Jediná podmienka je, aby ti ten ISIC vydala škola /a teda obsahoval v sebe bezkontaktný čip/.
Ak máš ISIC vydaný v nejakej agentúre na počkanie, tak ti platí maximálne tak v mcdonalde alebo v kníhkupectve.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weronyka »

ja občas cestujem do Česka vlakom, mám ISIC kartu vydanú a potvrdenú školou, no zľava mi platí len po české hranice... teda dajú mi 2 lístky... jeden po Kúty so študentskou zľavou a druhý bez zľavy od Kútov po cieľové miesto... rovnako, keď si kupujem lístok v Čechách, zľavu mi nedajú, lebo vraj zľavu kvôli ISIC-u nedávajú... cesta z BA do Nového Jičína mi vyjde na nejakých 15 €, z NJ do BA platím presne 344 ČK...
ani ja nie som veľký cestovateľ, ale s prestupmi som ešte nemala problémy... a to bežne prestupujem aj 3/4x podľa toho, kam idem... len si vytlačím detail z cesty a potom si odratúvam zastávky, pre istotu sa pýtam spolucestujúcich... nerada by som bola, keby ma vlak vzal až niekam do tramtárie... :)
vvx
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvx »

ľudia,budúci piatok chcem cestovať do BA vlakom s BR .. a mám ISIC kartu .. na druhej strane je EURO <26 .. myslíte,že mi to vezmú normálne,ako preukážku -tj.,že budem môcť pýtať študentský lístok ?
mates22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mates22 »

Ako je to, ak chcem mat tu 50% zlavu na vlaky, kedze budem dochadzat zo Slovenska do Brna, tak potrebujem si to vybavit aj na Slovesnku aj v Cesku? To mi daju nejake tlaciva, cize ich obe musim potvrdit a potom mi daju aj dve karty, ale ja chcem len jednu kartu, naco su mi dve. A inac neviem ci v Cesku neni len 45% zlava pre studentov.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

ISIC ti da ceska univerzita (ak budes studovat v cesku). ale pkial viem ISIC na ceskych drahach neplati. tam si vybavis ich kartu. teda zlavu budes mat v cesku 45 %. na slovensku donesies papier o tom ze studujes v cesku. ceske potvrdenie nemusi byt prelozene. tu ti daju slovenske zeleznice nasu kartu. isic ti je teda na figu.
viac tu
http://www.slovakrail.sk/index.php?id=ziaci-a-studenti
a tu http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani ... evy/-3595/
mates22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mates22 »

aha, diky, lebo na stanici v brne mi vravela teta za okienkom ze v cesku mi nevedia dat ziadnu zlavu, ze t osi len na Slovensku mozem vybavit ten Junior s 50% zlavou a potom vlastne na trase bratislava brno by som platil akoze len 134CZk, kolko platite vy. A samozrejme do Bratislavy by som siel s polovicnou zlavu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja mám tú Junior Rail kartu, na ktorú máš tuším 40% - nú zľavu na Slovensku aj v Čechách. Myslím, že s ňou to aj vychádza najlacnejšie, lebo v Čechách je študentská zľava iba 25%, na Slvensku síce 50%, ale stále to vychádza menej výhodne ako s Rail kartou.
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

cestoval niekto s orange ways z bratislavy do prahy?
Napísať odpoveď