java alebo .NET
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
java alebo .NET
dostal som ponuku programatorskej prace na poziciu vyvojara v jave alebo .NET. Oba ovladam na zhruba rovnakej urovni a u oboch si viem spravit rozdiel v com sa mi pozdavaju viac alebo menej. Chcel by som sa vsak opytat, ktory by som si mal zvolit vzhladom na buducnost, prax v ktorom sa da neskor lepsie uplatnit?
-
reDo
Star
Re: java alebo .NET
asi Java
ja som sice este nepracoval, aj ked by som uz chcel
ale v skole do nas stale tlcu, ze buducnost minimalne na 10 rokov ma java (hlavne statne zakazky eGrovement)
-
harrison314
Hardcore addict
Byt tebou tak sa rozhodnem podla toho co treba programovat a kde a ako to ma bezat,
aj ked osobne by som sa rozhodol pre .NET , zda sa mi prepracovanejsi po programatorskej stranke,
mna na Jave stvu hlavne anonymne triedy a ze tam chbyju asinchrony delegati, a zda sa mi v beznych aplikaciach
(ziadne nasobenie gygantickych matic ani podobne veci na ktore sa hodi skor C++ alebo CUDA) o nieco pomalsia ako Java.
aj ked osobne by som sa rozhodol pre .NET , zda sa mi prepracovanejsi po programatorskej stranke,
mna na Jave stvu hlavne anonymne triedy a ze tam chbyju asinchrony delegati, a zda sa mi v beznych aplikaciach
(ziadne nasobenie gygantickych matic ani podobne veci na ktore sa hodi skor C++ alebo CUDA) o nieco pomalsia ako Java.
-
axxis
Addict
a co je zle na anonymnych triedach? vsak to mas uplne beznu triedu ako kazdu inu akurat ju pouzijes len raz
co sa rychlosti tyka tak C# je rychlejsi pretoze nema vsetky metody virtualne tak ako java a ma skutocne genericke kolekcie aj na urovni behu, kdezto java si typy v nich erase-uje a pracuje s obsahom kolekcie ako s triedou Object ( dokonca ani kolekcia primitivnych typov toho nie je usetrena - stale boxuju a unboxuje )
co sa rychlosti tyka tak C# je rychlejsi pretoze nema vsetky metody virtualne tak ako java a ma skutocne genericke kolekcie aj na urovni behu, kdezto java si typy v nich erase-uje a pracuje s obsahom kolekcie ako s triedou Object ( dokonca ani kolekcia primitivnych typov toho nie je usetrena - stale boxuju a unboxuje )
-
harrison314
Hardcore addict
Ony maju svoje vyhody, ale mne vadi vela pisaniaa co je zle na anonymnych triedach?
-
mirak2
Hardcore addict
pozri si toto a potom sa rozhodni
mám podobný problém len s tým rozdielom, že ja si mám jedno z toho vybrať ako povinný predmet na VŠ (TUKE). Jediné, v čom som doteraz programoval je C. Vraj sa v budúcnosti na škole viac učí Java.... Čo by ste mi poradili?
-
axxis
Addict
co sa ucenia tyka tak su podla mna oba uplne rovnake akurat maju inu syntax. .NET je v par ohladoch jednoduchsi a je v nom menej pisania ale nech si vyberies ktorykolvek z nich tak to vyjde narovnako
-
reDo
Star
neni Java multiplatformovejsia? a neni lepsia aj koli tomu ze sa v nej programuju apliakcie na mobily a pod?
-
axxis
Addict
je pravda, ze java je multiplatformna a C# je len na windowsy ( k mono sa vyjadrovat nejdem, ale udajne to nie je to prave orechove ) v ich vyuke to vsak nehra absolutne ziadnu rolu. tak isto vnutorne detaily implementacie. myslim, ze ked prechadzas z C na Javu a zistujes co su to objekty tak je Ti naozaj jedno co ma ktory vo vnutri a zvonka vyzeraju oba rovnako
co sa tyka programovania pre mobily tak na to je urcena JaveME ( micro edition ) co je dost znacne okresana JavaSE + nejake kniznice navyse. netreba vsak byt skepticky ani k C# pretoze existuje .NET compact framework, ktory sluzi ako Microsoftia oponentura JaveME ( micro ediciu mam uz za sebou, compact framework ma caka buduci rok takze v nich rozdiel este spravit neviem )
co sa tyka programovania pre mobily tak na to je urcena JaveME ( micro edition ) co je dost znacne okresana JavaSE + nejake kniznice navyse. netreba vsak byt skepticky ani k C# pretoze existuje .NET compact framework, ktory sluzi ako Microsoftia oponentura JaveME ( micro ediciu mam uz za sebou, compact framework ma caka buduci rok takze v nich rozdiel este spravit neviem )
-
reDo
Star
aha dakujem za vysvetlenie a info
-
harrison314
Hardcore addict
Aj C# spustis na linuxovych systemoch, pouziva sa nato mono,sice nieje dokonaly ale 99% programov ti to pojde.
Tvrdy zastanci Javy sa casto ohanaju multiplatformovostou, co je cloveku casto ukradnute, najme ked robi soft pre nejaku uradnicku,ktora ani netusi ze jestvuje aj nieco ine ako Windows a nikdy nevidela konzolu.
Tvrdy zastanci Javy sa casto ohanaju multiplatformovostou, co je cloveku casto ukradnute, najme ked robi soft pre nejaku uradnicku,ktora ani netusi ze jestvuje aj nieco ine ako Windows a nikdy nevidela konzolu.
a prave preto Python v sebe sklbi rozne pouzitia a kompilacie jak do javy tak do c
-
reDo
Star
Python sa da pouzit na vsetko? aj hry napr? a aky je rychly oproti ostatnym jazykom?
lenze dnes je trend taky, ze soft sa nerobi pre uradnicku, ale robi sa informacny system a to na zaklade toho, ake servere a infrastrukturu ma firma uz zakupene.. aby boli vynalozene minimalne naklady, cize podla toho sa voli aj technologia programovania softveru... a povacsine to je javaharrison314 napísal:Aj C# spustis na linuxovych systemoch, pouziva sa nato mono,sice nieje dokonaly ale 99% programov ti to pojde.
-
axxis
Addict
viem, ze mono existuje, dokonca som ho aj v mojom prispevku spomenulharrison314 napísal:Aj C# spustis na linuxovych systemoch, pouziva sa nato mono,sice nieje dokonaly ale 99% programov ti to pojde.
co sa prenistelnosti tyka tak nejde o to, ze Java ide na kazdom systeme ( to ide aj C a nikto okolo toho nepinda ) ale o to, ze na vsetkych strojoch funguje rovnako ( kedze kod javy sa nekompiluje na strojovy kod ale na java byte code, ktory vykonava JVM, procesy nemozu svojvolne riadit stav procesora a periferii )
hry v pythone sa daju elegantne robit vo frameworku pygame, pomaly je ale dost, myslim, ze ani nema JITreDo napísal:Python sa da pouzit na vsetko? aj hry napr? a aky je rychly oproti ostatnym jazykom?
pre desktopove aplikacie ktore maju bezat len na windowse by som zvolil C#, na ostatne javu
-
pipiak
Medium Star
taktiez pre mobily s win mobile, je uzasne vytvarat aplikacie pren v c# podla mna;)