reinstal windows

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
hekerik
Expert
Expert

reinstal windows

Príspevok od používateľa hekerik »

Doma mam stary notebook z roku 1996 a niako sa mi na nom podrbal win 98 chcel by som preto nainstalovat win 95 ale nemozem niako vymazat potreboval by som naozaj niaku dobru radu pretoze mi na nom nechce spustit ani nudzovy rezim ani neviem spustit boot menu maximalne BIOS ale to mi nepomohlo tu je video co sa stane ked zapnem ten notebook .....takze vas zase prosim o pomoc
//Goten: video pridané do prílohy
Notebook.wmv
(3.61 MiB) 218 stiahnutí
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: reinstal windows

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús tam hodiť upravenú verziu Windows Tiny XP. Tá potrebuje iba 42 MB pamäte.
Ale neviem či máš nastavené v Biose bootovanie z CD. Stláčať pri štarte DELETE alebo F5 , F2 a pod. aby si sa dostal do Biosu. Neviem ako je to u teba ?
hekerik
Expert
Expert

ak ti mam pravdu povedat ten notebook ma 812mb pamete 16 ram a 6graficku ....s grafickou si niesom isty :D procesor okolo 640-480mhz A KTOMU WIN tak uz ked som tam mal 98 tak blbol pretoze toen notebook bol stvoreny pre win 95 a inac uz mam disketu aj win ale ked teras to chcem ako zapnut tak mi napise odstrante media a stiknutim klavesi restartujete pocitac lenze ked to urobim tak mi nabehne win 98 a potom mi napisse ze sa v nom vyskitla chyba a hodi ma do MS-DOS takze restart ziadny :cry:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

16MB RAM je fakt málo. Má ten notebook vôbec CD mechaniku ?

Neviem či sa dá vo Win95 vytvoriť bootovacia disketa , ale asi postačí aj bootovacia disketa z Win98 alebo Win Millenium.
V biose treba nastaviť bootovani z diskety a najlepšia by bola zatiaľ tá bootovacia disketa z Win98. Keď z nej nabootuje tak napíš príkaz :
SCANREG/RESTORE

- Ponúkne ti možnosť vybrať podľa dátumu zálohu registrov na opravu. Vyber čo najstarší dátum. Tým sa ti pokúsi opraviť poškodené registre vo Win98 a možno ti už nebude blbnúť
-------------------------------------------------------------------------------------------------
HDD zformátuješ tak , že po nabootovaní z tej bootovacej diskety napíšeš príkaz :
A:\>format c:/u - a stlačiť ENTER
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Inštaláciu Win 98 som zpúšťal tak že som vložil bootovaciu disketu aj CD-čko do mechaník v Biose je stále nastavené ako prvé bootovanie z diskety. Nabootoval som z diskety a zadal príkaz :
A:\>D:setup.exe - a stlačiť ENTER

D je písmeno mechaniky. Môže byť aj E. Treba vyskúšať obe. Ak by bolo písmeno E , tak príkaz bude :
A:\>E:setup.exe
hekerik
Expert
Expert

ok ale ten win 98 je vlastne poskodeny tak ze su v nom vymazane vsetky mozne vymazatelne nechranene polozky takze sa pokusim to niak nabehnut ale mam zleho tusaka ze to nepojde jak potrebujem a PS.: o tom botovani z diskety to je samozrejmost pretoze sa neda inac ani prenastavit a cd-rom mam :D predsa ....

O NIEKOLKO HODIN : .....
no takze som vyskusal ten tvoj postup bootovaciu disketu na win 95 aj na win 98 som nasiel strcil som ju citalo ju a napisalo mi to iste len v anglitcine pokial urobim co ziada tak sa itak nerestartuje ale sa mi zacne nacitavat ten povodny win 98 ako to nacitanie a koniec napise ze sa 2 subory nenasli abo su poskodene a pokial pouzijem tie prikazy napise ze subor je poskodeny alebo sa nenasiel a newem ci nesom len v dose pretoze na zaciatku mam c>len toto abo daco podobne pls rady :D a pridu odmeny
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Áno si v DOS-e.
Už sa presne nepamätám ale na disketu čiže na písmeno A sa dostaneš keď zadáš:
A

alebo
A:

alebo
A:\

a samozrejme ENTER.
-------------------------------------------------------------------------------
Podľa toho čo píšeš tak ak som dobre pochopil , tak ti to nechce nabootovať z diskety ale bootuje to rovno do DOS-u ?

Buď nemáš v Biose nastavené ako prvé v poradí bootovanie z FDD alebo môže byť chybná mechanika.
Napísať odpoveď