Kabel vo vode
Kabel vo vode
Caute, trochu blba otazka, ale chcem sa len uistit, stala sa mi taka vec, ze sa mi kabel od iphona ta USB cast zamocila do kofoly, staci to nechat vysusit a mozem s kludom pouzivat? dakujem za odpoved na blbu otazku...
Re: Kabel vo vode
Trochu blby dotaz, kabel od kabla je iny, takze sa neda presne povedat. Zalezi od toho ako velmi bol ten tvoj USB konektor zasiahnuty kofolou a ci si ho umyl vodou. Treba nabuduce davat pozor
mozem ta vsak upokojit, ze mne sa USB kabel ponoril raz do jablkového džúsu, umyl som to hlavne vodou a isiel po vysuseni v pohode.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bez problémov, maximálne po čase zhrdzavie 
no vodou som ho neumil... mam ho umyt? Ja som ho v podstate len zamocil a vytiahol a vrch poutieral do servitky.
No hej, nech to tam nezaschne ta Kofolka 
tak ono to uz urcite zaschlo.... stalo sa mi to asi pred pol hodkou a uz nic tam nevidno... kazdopadne ide mi len oto, ze ani ntb ani iphonu sa nemozem nic stat nie?
Nie, zarucit neviem, ale na 99% nie. Ved vyskusaj a potom sa kazdopadne ak mozes podel aj o vysledok...
To iste sa mi stalo len mi spadol do cocacoly, tiez som ho len putieral do utierky a isiel a aj ide vpohode [taktiez islo o kabel do iphonu ]
-
Hotwire
Addict
moj stary telefon bol oliaty pivom tolko krat ze az...a fungoval vpohode (zlaty SE) ....takze ak moze taky zlozity pristroj tak s jednym kablom by nemal byt problem
ked som opral 16GB flashku a ide este lepsie ako pred tym, tak aj ten iPhone kabel by mal ist 
Aj ja som som uz opral 8GB USBkluc a nic sa mu nestalo...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja neviem co niektori cakaju ze sa stane kablu ked ho namocia
... je to iba kus gumy, plastu a medi (v lepsom pripade) ... umy to poriadne vodou, nechaj vysusit a smelo pouzivaj
... rozhodne to ale nenchavaj od tej kofoly, lebo sa na to bude lepit prach, zasvinia sa kontakty a budes sa divit preco kabel nejde 
-
pryja
Darca
myslis, ked si ten iphone v mene vedy nahodou odpali?macnet napísal:Nie, zarucit neviem, ale na 99% nie. Ved vyskusaj a potom sa kazdopadne ak mozes podel aj o vysledok...
Neviem, čo sa bojíte vody...vôbec nemôže ublížiť žiadnemu zariadeniu (a už vôbec nie nejakému káblu), keď je vypnuté. Ja som niekoľko krát vošiel do bazénu s mobilom vo vrecku, vybral som batériu [pretože nereagoval na vypnutie
], vysušil a žiadny problém. 
-
Janio
Zablokovaný
Rad - Skôr by som povedal že je to o štastí, sestra polievala kvety, a naliala do satelitu od digi, tiež bol vypnutý, no už to nerozchodil, a to bolo len pár kvapiek
-
Hotwire
Addict
digi je totalny shit, je mozne ze sa to pokazilo samo od seba a nie od vody
Ja som si raz s mobilom zaplával, ale už to nerozchodil. Naproti tomu omnoho starší model mi spadol do vane a frčal ako nový. Slúchadlá boli vo vedre s vodou asi 2 dni a nič sa im nestalo
No napríklad touchpad na noťase sa mi pokazil len z vlhkosti vzduchu
Je to viac-menej o zariadení a náhode pri tých kontaktoch s vodou, ale poveda by som, že káblu to moc neublíži. 
Dobre prepláchnuť vodou, poprípade "purovou alebo jarovou vodou" a potom znova prepláchnuť... Vysušiť fénom a poprípade prestriekať WD-40-kou alebo niečím podobným (tým zabrániš skorej korózii)... A potom keď to už bude v suchu tak to korodovať ani nebude;)
-
Grim
Darca
...WD-40? Bude to celé mastné...skôr by som to trocha prepláchol v benzíne...
Grim-Reaperka >Trocha utrieš handrou a máš pokoj... A tá mastnota ešte žiadbemu káblu / konektoru neublížila. Takže to by som riešil najmenej... Ale tak ten benzín je dobrý nápad.