Skype - pri volaní sa nedá prehliadať internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Skype - pri volaní sa nedá prehliadať internet

Príspevok od používateľa maco54 »

prosim vas co mozem mat zle nastavne alebo ci mi moze vadit v pc, vzdy ako zacnem volat s niekym na skype tak mi nejde internet aj mozilu dlho otvara a stranky nacitat nechce vobec a ked hovor zrusim tak internet zase bezi aj stranky nacita jednym supom.
Viete mi pomoct? dakujem
//Goten: Názov témy upravený. Nabudúce, zvoľ vhodný názov témy v súlade s pravidlom 19.
Preetro
Light Star
Light Star

Re: skype

Príspevok od používateľa Preetro »

ake mas internetove pripojenie? pripadne ake parametre ma tvoj pc?
phodinux
Expert
Expert

Re: skype

Príspevok od používateľa phodinux »

nesom si isty ale... ak sa nemylim tak skype pouziva HTTP protokol (80) vtedy ked nie je dostupny defaultny port pre skype, takze mozno pomoze zmena portu v skype (options, advanced) na nejaky nizsi

a kukni si tiez firewall / router ci ti neblokuje port ktory mas v nastaveniach skypu
maco54
Star
Star

Re: Skype - pri volaní sa nedá prehliadať internet

pc je i5 procak MB ASUS P7P55D A grafika GTS 250 stai nie?
A internet je od T-Comu
Sranda teraz napriklad volam cez skype a internet frci bez problemou ale zas v hrach som mal aj volake velke pingi. A nemoze to byt zakladnou doskou?
A naco je vlastne to upnp lebo neviem ci to mam povolene v routri alebo sa mi len mari a bolo to daco podobne.
Prílohy
hgfg.jpg
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

uPnP je na automatické nastavenie presmerovania portu na routri (takže to nebudeš musieť robiť ty ručne).
Ten zvýšený ping by mohol (ak máš verejnú IP adresu a spustený Skype) súvisieť s tým, že Skype využíva tvoje pripojenie na spojenie ľudí, čo nemajú verejnú IP adresu.
maco54
Star
Star

Nie verejnu isto namam mal hy som mat dynamicku
Vies co este sa mi zda ze mi to roby len s 1 kamosom ked som volal lebo ked som volal s 2 tak mi vsetko slo aj ked som hral hru s kamosom 2 tak mi nepadla ani nic proste nam fracala a ked som hral s kamosom 1 tak mi aj hra padla stracala spojenie a nakoniec zamrzla a zamrzla tak ze neslo nic len cez skype sa dalo rozpravat nic ine sa s pc nedalo robyt den bol mrtvy stalo sa take daco ako ked mi nechce mozilu otvorit. vsetko to bolo pri zapnutom skype som telefonoval. Este by som to mohol vyskusat bez telefonovania co hra tiez padne.
A neviem ci ten kamos 1 moze mat daco s netom alebo co fakt neviem ale vravi ze mu dobre ide.
chrono
VIP
VIP

Aj dynamická adresa môže byť verejná.
maco54
Star
Star

A moze to byt tym kamaratom 1 lebo on ma iny net ako ja on ma rknet alebo co to je a je pripojeny satelitom.
A ten druhy kamos ma tiez ten isty net a tiez je pripojeny satelitom a snim mi ide dobre skype.
Mozno ze ma ten kamos 1 daco s pc a preto to roby mohlo byto byt?
chrono
VIP
VIP

Keď ti to zase začne robiť pozri sa v správcovi procesov, či ti nejaký program využíva internet (prípadne vypni Skype alebo iné programy, ktoré by mohli odosielať nejaké údaje na internet).
maco54
Star
Star

ok pozrem a zistil som ze mi to roby aj ked som volal s kamosom 2 takze to roby stale aj hra zamrzne. Ale ono to neroby v kuse ze nejde ten net proste ked zacnem volat tak to nejde ani mozilu otvorit a potom ked to otvorim 10x alebo stukam tak sa to rozbehne a potom to zas pribrzdi a zas sa rozbehne terz napriklad volam s kamosom a net mi ide paradne tak ako ma.
A pomohol by reinstal windows? Inak mame este zapnuta hamachi ale to by nemalo vadit a ked hram tak mam firewal vipnuty.
Napísať odpoveď