Cviky na brusne svaly

O športe...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Cviky na brusne svaly

Príspevok od používateľa ColdRain »

najlepsie na brucho su skracovacky so zdvyhnutymi nohami, kvalitka je aj len tak pri lahu na chrbte drzat nohy cca 10cm vo vzduchu pripadne snimi nieco "kreslit", dobry cvik je este jeden, neviem ako sa vola, nazorna ukazka povie viac ako moje opisy 00:33 cca, velmi uzitocny je aj izometricky most http://www.trener.sk/brucho/izometricky ... etail.html dolezite je pri nom to brucho zatnut a uvedomovat si ho a drzat ho zatnute aj ked clovek dycha inac sa pretazia vzpriamovace chrbtice a koledujete si o spazmus, na zaciatok by som odporucal tie skracovacky s nohami vo vzduchu(klasika lahnut na chrbat, pokrcene nohy zodvyhnut tak ze zvieraju dva krat pravy uhol-najprv s trupom potom predkolenia so stehnom a uz len dvyhat hlavu) kedze tym dvyhom noh sa fixuju bedra a teda je to relativne bezpecne so vztahom k chrbtici co sa o klasicky brusakoch povedat neda, obzvlast u niekoho s ochabnuty bruchom aj vzpriamovacmi, a to kreslenie nohami na chrbte, samozrejme vsetko s rozumom postupne, za tyzden sa neda dohnat to na co sa cely zivot kaslalo
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ok dik, vyskusam, to co je v tom videu prvom v 00:33 to robievam plus brusaky, kazdy druhy den minimalne 100, coskoro ale zacnem urcite viac 100 je dost malo asi. Inak cvik ked sa drzim nejakych dvoch tyciek rukami vystretymi a telo mam vo vzduhu a nohy mam vystrete do predu , vlastne telo v pravom uhle tak sa namaha aj brucho ci len stehenne svaly ? Lebo ked som to robil tak iba krce do stehien ale inak nic. 10 sekund maximalne som sa asi udrzal strasne narocne :D
ColdRain
Addict
Addict

brusaky nahrad tymi skracovackami s nohami vo vzduchu a mozes opat zdolavat 100ku a neznicis si pri tom bedra...ked vysis tak by som to robil skor na pocet opakovani ako na vydrz, potom je celkom pochopitelne ze chytas krce
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aha no ok a teda na brucho cvicim kazdy druhy den a mozem si davat tak ze jeden raz skracovacky potom brusaky, skracovacky, brusaky a tak? alebo prve tyzdne alebo kolko najprv len skracovacky ?
ColdRain
Addict
Addict

neviem co mas stymi brusakmi furt :D ked ich chces silou mocou cvicit tak ich cvic, ja ti len hovorim, ze tie srkacovacky su z dlhodobeho hladiska bezpecnejsie, nehrozi ti ze si daco natiahnes alebo presilis...rozhodnutie je na tebe
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:neviem co mas stymi brusakmi furt :D ked ich chces silou mocou cvicit tak ich cvic, ja ti len hovorim, ze tie srkacovacky su z dlhodobeho hladiska bezpecnejsie, nehrozi ti ze si daco natiahnes alebo presilis...rozhodnutie je na tebe
No ok tak brusaky som vynechal :D Robil som dneska skracovacky a to drzanie tela len na spickach a laktoch, necakal som ze je to az take namahave :D spravil som toho asi 5 opakovani a 5 opakovani skracovaciek cca po 30
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Asi to skúsim aj ja .... aj ked mne obycajne brusaky stacia .... no skuusim to :wink:
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

A daju sa z takychto skracovaciek, a podobnych cvikov vytrenovat viditelne tehlicky ? :D Je mi jasne ze to bude nejaky ten rok trvat pravidelneho treningu
ColdRain
Addict
Addict

tehlicky su vec mnozstva podkozneho tuku mozes mat aj hviezdicky a nebude ich vidno ked na nich bude pneumatika á la michelin
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:tehlicky su vec mnozstva podkozneho tuku mozes mat aj hviezdicky a nebude ich vidno ked na nich bude pneumatika á la michelin
Tak to nehrozi ja som bol cely zivot chudy a aj teraz urcite nemam tuku nazvys vela na bruchu, mam ho ploche aj dost pevne ale chcem ho viac vypracovat :D a takymito cvikmi sa da vypracovat aj telo do sirky ci to nie ?
ColdRain
Addict
Addict

neviem ako sirka tela suvisi s cvikmi na brusne svalstvo, v prvom rade, ale budis...telo do sirky je dane z velke casti geneticky(pokial sa nerozpravame o kulturistike, ktomu sa dostanem neskor), podaktori vravia, ze plavanie, obzvlast v mladom veku ked este kostra nie je kompletne osifikovana roztahuje hrudny kos a plecia, velky Arnold veril ze hrud sa da roztiahnut aj pomocou Pullover-ov, ale to sa nikdy nejak nepotvrdilo...takze kazdy mame svoje limity, ale inac neviem presne co myslis "sirkou tela" opticky na sirku tela vplivaju hlavne ramena a chrbtove svalstvo ktore robi ten velmi ziadany "V" tvar trupu. z ramien je to hlavne stredna hlava ramenneho svalstva, chrbat pochopitelne siroky sval chrbtovy-latissimus dorsi ale aj vsetky ostatne svaly hornej polovice tela, prsia, biceps, triceps......ked nemas tuk a ani tehlicky a chces tehlicky tak zacni brucho cvicit so zavazim, v mensom pocte opakovani v serii, ale k tomuto by som pristupil az po istom case, ked uz bude to brucho pevne aby si ho nedojebabral
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:neviem ako sirka tela suvisi s cvikmi na brusne svalstvo, v prvom rade, ale budis...telo do sirky je dane z velke casti geneticky(pokial sa nerozpravame o kulturistike, ktomu sa dostanem neskor), podaktori vravia, ze plavanie, obzvlast v mladom veku ked este kostra nie je kompletne osifikovana roztahuje hrudny kos a plecia, velky Arnold veril ze hrud sa da roztiahnut aj pomocou Pullover-ov, ale to sa nikdy nejak nepotvrdilo...takze kazdy mame svoje limity, ale inac neviem presne co myslis "sirkou tela" opticky na sirku tela vplivaju hlavne ramena a chrbtove svalstvo ktore robi ten velmi ziadany "V" tvar trupu. z ramien je to hlavne stredna hlava ramenneho svalstva, chrbat pochopitelne siroky sval chrbtovy-latissimus dorsi ale aj vsetky ostatne svaly hornej polovice tela, prsia, biceps, triceps......ked nemas tuk a ani tehlicky a chces tehlicky tak zacni brucho cvicit so zavazim, v mensom pocte opakovani v serii, ale k tomuto by som pristupil az po istom case, ked uz bude to brucho pevne aby si ho nedojebabral
no myslel som tym sirku ramien, celkovo aj tela, brucha. tiez sa mi zda ze je to dane hlavne geneticky len to som chcel vediet :D No dneska som sa neskutocne znicil na futbale tak dufam ze zajtra zvladnem dake cviky na brucho + zase futbal.

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 9:21)
ColdRain napísal:neviem ako sirka tela suvisi s cvikmi na brusne svalstvo, v prvom rade, ale budis...telo do sirky je dane z velke casti geneticky(pokial sa nerozpravame o kulturistike, ktomu sa dostanem neskor), podaktori vravia, ze plavanie, obzvlast v mladom veku ked este kostra nie je kompletne osifikovana roztahuje hrudny kos a plecia, velky Arnold veril ze hrud sa da roztiahnut aj pomocou Pullover-ov, ale to sa nikdy nejak nepotvrdilo...takze kazdy mame svoje limity, ale inac neviem presne co myslis "sirkou tela" opticky na sirku tela vplivaju hlavne ramena a chrbtove svalstvo ktore robi ten velmi ziadany "V" tvar trupu. z ramien je to hlavne stredna hlava ramenneho svalstva, chrbat pochopitelne siroky sval chrbtovy-latissimus dorsi ale aj vsetky ostatne svaly hornej polovice tela, prsia, biceps, triceps......ked nemas tuk a ani tehlicky a chces tehlicky tak zacni brucho cvicit so zavazim, v mensom pocte opakovani v serii, ale k tomuto by som pristupil az po istom case, ked uz bude to brucho pevne aby si ho nedojebabral
A ako si spravim to zavazie ? A daky priklad na ten trening by si vedel uviest napriklad ?

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2010, 9:33)
A este som sa chcel spytat staci mi kazdy druhy den tych cca 150 skracovaciek ? Davam si po 30 trocha oddych a 30 zase a tak a potom este medzitym niekedy ten cvik co si iba na laktoch a na spickach natiahnuty?
ColdRain
Addict
Addict

zavazie tak ze si zoberes cokolvek tazke drzis to na hrudi a robis sklapovacky stym, napr si zoberes v posilke 5kg kotuc, drzis si ho rukami na prsiach a robis sklapovacky...trening na tu sirku tela ci na to brucho?
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:zavazie tak ze si zoberes cokolvek tazke drzis to na hrudi a robis sklapovacky stym, napr si zoberes v posilke 5kg kotuc, drzis si ho rukami na prsiach a robis sklapovacky...trening na tu sirku tela ci na to brucho?
aha no to zavazie ok skusm to uz s tym no na to brucho skor ale mozes aj na sirku mi to len tak nacrtnut
ColdRain
Addict
Addict

sak na to brucho som ti uz pisal, ked chces vytesat tie tehlicky(za predpokladu ze mas minimum podkozneho tuku) chod cviky v mensom pocte opakovani s vyssim zavazim, ale zasa nie rychlo z pociatku velke vahy aby si telo zvykalo, povedzme namiseto tych 150 ci kolko sklapovaciek si robil, si zober zavazie a rob napr 5*8, bude to pre telo uplne novy typ prace, ako vela opakovani, malo by zareagovat rychlo a tehlicky vyskocit, vahu prispobo tomu aby to nebolo moc lahke ale zasa ani aby ta to neprivalilo. niekto to robi s 5kg kotucom, niekto s 20...a na sirku sa ide klasicke full body, mozes pozret napr "TBT trening" hod do googlu a uvidis co to je zac ;)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:sak na to brucho som ti uz pisal, ked chces vytesat tie tehlicky(za predpokladu ze mas minimum podkozneho tuku) chod cviky v mensom pocte opakovani s vyssim zavazim, ale zasa nie rychlo z pociatku velke vahy aby si telo zvykalo, povedzme namiseto tych 150 ci kolko sklapovaciek si robil, si zober zavazie a rob napr 5*8, bude to pre telo uplne novy typ prace, ako vela opakovani, malo by zareagovat rychlo a tehlicky vyskocit, vahu prispobo tomu aby to nebolo moc lahke ale zasa ani aby ta to neprivalilo. niekto to robi s 5kg kotucom, niekto s 20...a na sirku sa ide klasicke full body, mozes pozret napr "TBT trening" hod do googlu a uvidis co to je zac ;)
okej uz som to nasiel diky moc idem citat a posledna otazka ze na celom bruchu si myslim ze tuk nemam, ked napnem brucho tak si citim tehlicky dost ale nevidno ich este no ale proste ked napnem tak tam nemam ziadny ovysajuci nenapnuty sval ale dole ako na urovni pupku tak tam ked napnem vidim ze tam mam aj trocha tuku zrejme takymto cvicenim to vyrysujem alebo sa zbavim toho alebo co ?
ColdRain
Addict
Addict

myslim ze ked je to len trocha tak bude stacit ten zvyseny vydaj ak zacnes to TBT nato aby si to spalil ak nepomoze tak treba upravit stravu, zhadzovanie je v prvom rade o strave az potom o fyzickej aktivite
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:myslim ze ked je to len trocha tak bude stacit ten zvyseny vydaj ak zacnes to TBT nato aby si to spalil ak nepomoze tak treba upravit stravu, zhadzovanie je v prvom rade o strave az potom o fyzickej aktivite
proste ked normalne stojim tak to ani moc nevidno ale neni to ploche proste ako vyssie brucho a ked sedim som skrceny tak to hlavne vidno a dost mi to vadi tak so stravou co spravit ? comu sa vyhnut a co naopak mam jest ?
ColdRain
Addict
Addict

vyhodit prazdne kalorie v podobe sladkosti, ochutenych malinoviek a zaradit co najviac masa,akehokolvek, vratane ryb, cestoviny, vajcia, tvaroh, zeleninu...podla moznosti vyhodit biele pecivo nahradit ho grahamovim, ako samotny full body trening dost nakopne metabolizmus aj sam o sebe dost spali takze uz len tym ze vyhodis sladke a zacnes trenovat by sa to malo spravit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som obmedzil sladkosti na minimum, vylúčil som sirup, takmer úplne zrušil bielu múku.

Hlavne tá biela múka je hnus. Tu sa nejedná len o rožky, ale o všetko, čo je z nej vyrábané. Na všetko je alternatíva, len treba chcieť.
Grahamové rožky (síce nič moc, ale lepšie ako klasické), celozrný chleba, celozrnné špagety, napadá ma aj špaldová krupica namiesto klasickej pšeničnej pre tých, ktorí si radi robia krupičnú kašičku :) , celozrnná múka...
Napísať odpoveď