mam doma satelitný komplet Digi TV (parabola + digitalny satelitný prijímač + dve karty Digi TV) tento komplet je starý 2-3 roky a Digi TV už nepoužívam chcel by som pomocou tohto kompletu používať Skylink a chcem sa spýtať čo by som mal na tomto satelitnom komplete vymeniť/dokúpiť/nastaviť, aby fungoval príjem vysielania zo Skylinku pre dva TV tak aby bolo možné na každom TV pozerať iný program
Je mi jasné že bude potrebné vymeniť Digi TV karty za karty Skylink a tiež vymeniť satelitný prijímač pretože pôvodný od Digi TV nepodporuje CryptoWorks + bude treba otočiť parabolu pre príjem zo satelitu Astra (23,5")
čo bude nutné ešte urobiť/dokúpiť aby príjem zo Skylinku fungoval? nebude treba v dome nejako poprehadzovať káble? Aký by ste mi doporučili satelitný prijímač?
Diky za rady
Satelitný komplet Digi TV a Skylink
Re: Satelitný komplet Digi TV a Skylink
Budeš potrebovať :
1. Vymeniť súčasný konvertor za verziu TWIN , to znamená s dvomi nezávislými výstupmi. Napr. tento
http://www.abcom.sk/produkt/lnb-golden- ... 60010.html
2. Kúpiť dva nové satelitné prijímače s dekodérom Irdeto ICE (Irdeto Cryptoworks Enveloped). Pre 100% kompaktibilitu s novými Skylink kartami aj do budúcnosti musia mať tie prijímače označenie Skylink READY. Zatiaľ sú otestované len 3 , ale ďalšie sa už testujú
- Topfield SBI-2050
- DiZiPiA DS4H-35IRS
- Go SAT GS7050 HDi
http://www.parabola.cz/clanky/3980/znac ... em-irdeto/
http://www.digizone.cz/aktuality/sateli ... ami-karet/
Ten tvoj prijímač má v sebe dekodéry Nagravision , ktoré sú pre Skylink nepoužiteľné.
3. Dve dekódovacie karty Skylink
4. Ešte jeden kábel do druhého prijímača
5. A dopredu si rozmysli , či budeš chcieť v budúcnosti pozerať aj nejaké programy vo vysokom rozlíšení HD. Ak áno tak si kúp také prijímače , ktoré zvládajú HD rozlíšenie.
1. Vymeniť súčasný konvertor za verziu TWIN , to znamená s dvomi nezávislými výstupmi. Napr. tento
http://www.abcom.sk/produkt/lnb-golden- ... 60010.html
2. Kúpiť dva nové satelitné prijímače s dekodérom Irdeto ICE (Irdeto Cryptoworks Enveloped). Pre 100% kompaktibilitu s novými Skylink kartami aj do budúcnosti musia mať tie prijímače označenie Skylink READY. Zatiaľ sú otestované len 3 , ale ďalšie sa už testujú
- Topfield SBI-2050
- DiZiPiA DS4H-35IRS
- Go SAT GS7050 HDi
http://www.parabola.cz/clanky/3980/znac ... em-irdeto/
http://www.digizone.cz/aktuality/sateli ... ami-karet/
Ten tvoj prijímač má v sebe dekodéry Nagravision , ktoré sú pre Skylink nepoužiteľné.
3. Dve dekódovacie karty Skylink
4. Ešte jeden kábel do druhého prijímača
5. A dopredu si rozmysli , či budeš chcieť v budúcnosti pozerať aj nejaké programy vo vysokom rozlíšení HD. Ak áno tak si kúp také prijímače , ktoré zvládajú HD rozlíšenie.
ale ked som fungoval cez digi tv tak som mal jeden prijimac a pozeral som rozne programy na dvoch tv v izbe kde nebol prijimac som mal iba IR snimac na ovladac si si isty ze na skylink potrebujem dva prijimace?
Tipujem , že si mal prijímač od spoločnosti DIGI s dvomi tunermi. Lacnejšie asi bude kúpiť si dva samostatné prijímače ako kupovať nejaký špeciálny s dvomi tunermi. Tie dvojtunerové sú dosť drahé.
Ide o to , že ak chceš pozerať na dvoch tv dva rozdielne programy , tak potrebuješ dvojitý konvertor s dvomi výstupmi a dva tunery. Ak napríklad pozeráš STV1 , ktoré má vertikálnu polarizáciu a chceš pozerať aj napr. Cinemax , ktorý má horizontálnu polarizáciu , tak musíš mať logicky buď dva samostatné konvertory alebo ten dvojitý čo som naň hodil odkaz a navyše oba programy sú vysielané na inej frekvencii , takže potrebuješ aj buď dva samostatné prijímače alebo nejaký dvojtunerový prijímač s dvomi dekodérmi Irdeto ICE a samozrejme aj dve karty Skylink.
Ide o to , že ak chceš pozerať na dvoch tv dva rozdielne programy , tak potrebuješ dvojitý konvertor s dvomi výstupmi a dva tunery. Ak napríklad pozeráš STV1 , ktoré má vertikálnu polarizáciu a chceš pozerať aj napr. Cinemax , ktorý má horizontálnu polarizáciu , tak musíš mať logicky buď dva samostatné konvertory alebo ten dvojitý čo som naň hodil odkaz a navyše oba programy sú vysielané na inej frekvencii , takže potrebuješ aj buď dva samostatné prijímače alebo nejaký dvojtunerový prijímač s dvomi dekodérmi Irdeto ICE a samozrejme aj dve karty Skylink.
lacnejsie to mozno ani nie je este som nepozeral ceny ale ked budem mat 2 dekodery tak budem musiet mat styri karty 2x karta s SK,CZ programami (ktora je bez mesacneho poplatku) + 2x karta s MULTI balíčkom (ktorá je s mesacnym poplatkom) takze tymi dvojnasobnymi poplatkami za balik MULTI (prípadne aj za HD balik, HBO balik...) by som po urcitom case mozno preplatil dekoder s dvomi tunermi
co si myslis?
co si myslis?
Nejako ti nerozumiem. Načo ti budú 4 karty ?
MULTI balíček alebo HD balíček si môžeš kedykoľvek doobjednať na hocijakú kartu Skylink. Nemusíš si kupovať kôli tomu ďalšiu kartu.
Prvé dva mesiace ti pôjde MULTI balíček zadarmo na každej karte Skylink ( je to akcia od Skylinku pre nových zákazníkov ) a po dvoch mesiacoch sa rozhodneš či si ho budeš ďalej platiť alebo nie.
Zatiaľ sa to dá riešiť aj tak , že zdieľaš jednu dekódovaciu kartu medzi dvomi prijímačmi , ktoré dokážu zdieľanie, takže platíš iba jeden poplatok za jednu kartu. Ale postupne budú všetky aj staré karty Skylink vymenené za nové IRDETO , ktoré sú lepšie chránené proti zdieľaniu. Nie je isté či sa ti to bude dať zdieľať aj do budúcnosti. A už vôbec nie je isté či ti tá karta pôjde v takom prijímači , ktorý nemá originálny dekodér Irdeto ICE.
Takže sa môže stať , že teraz kúpiš nejaké prijímače s neoficionálnym dekodérom a keď ti to prestane fungovať , tak budeš aj tak musieť kúpiť prijímače s oficiálnou podporou.
MULTI balíček alebo HD balíček si môžeš kedykoľvek doobjednať na hocijakú kartu Skylink. Nemusíš si kupovať kôli tomu ďalšiu kartu.
Prvé dva mesiace ti pôjde MULTI balíček zadarmo na každej karte Skylink ( je to akcia od Skylinku pre nových zákazníkov ) a po dvoch mesiacoch sa rozhodneš či si ho budeš ďalej platiť alebo nie.
Zatiaľ sa to dá riešiť aj tak , že zdieľaš jednu dekódovaciu kartu medzi dvomi prijímačmi , ktoré dokážu zdieľanie, takže platíš iba jeden poplatok za jednu kartu. Ale postupne budú všetky aj staré karty Skylink vymenené za nové IRDETO , ktoré sú lepšie chránené proti zdieľaniu. Nie je isté či sa ti to bude dať zdieľať aj do budúcnosti. A už vôbec nie je isté či ti tá karta pôjde v takom prijímači , ktorý nemá originálny dekodér Irdeto ICE.
Takže sa môže stať , že teraz kúpiš nejaké prijímače s neoficionálnym dekodérom a keď ti to prestane fungovať , tak budeš aj tak musieť kúpiť prijímače s oficiálnou podporou.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak tak. Stačia ti 2 karty. Jedna karta do každeho prijmača, resp. obe do twin tuneroveho STB. Tiež však odporučam ku každemu tv 1 STB zvlašť. Je to lacnejšie a jednoduchšie riešenie ako jeden dvojtunerovy. Navyše ak by sa ti nahodou pokazil, nemaš obraz na žiadnom tv.