ak presahuje čerešňový strom, ktorý je blízko pri plote konármi pozemok majiteľa až nad cestu, teda "von" z jeho pozemku, môže človek obrať čerešne z toho presahujúceho, alebo nie ?
Cudzie čerešne :)
Cudzie čerešne :)
Zdar,
ak presahuje čerešňový strom, ktorý je blízko pri plote konármi pozemok majiteľa až nad cestu, teda "von" z jeho pozemku, môže človek obrať čerešne z toho presahujúceho, alebo nie ?
Re: Cudzie čerešne :)
Podľa mňa kým sú tie čerešne na strome tak asi nie. Potom keď už spadnú na cestu , tak to je už iná situácia
Ale sú rôzny majitelia , ktorý sú dosť citlivý na všetko , a nezaujímajú ich žiadne argumenty ,takže pozor
Ale sú rôzny majitelia , ktorý sú dosť citlivý na všetko , a nezaujímajú ich žiadne argumenty ,takže pozor
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
pokiaľ si utrhneš len pár pre chuť a nie kilá na kompót, tak to nikto nebude riešiť (a ani to nezistí). Prípadne to pooberať keď susedia nebudú doma (v noci) a vyhlásiť, že to zožrali škorce
(ja som ti to neporadil...)
-
aughostino
Medium Professional
bol by problem sa spytat majitela pozemku, na ktorom stoji ceresna, ci by si si mohol obrat par ceresni? ten pojem "par" nech si uz vysvetli kto chce, ako chce 
ked nedovoli tak to zriesit tak ako napisal Stoporko
ked nedovoli tak to zriesit tak ako napisal Stoporko
lenze potom, ako mu to zatrhne a zmiznu mu ceresne, uz bude vedet, kto mu ich vzal 
-
pryja
Darca
Presne tieto problemy s presahujucimi konarmi a komu co patri, boli par razy riesene v obcianskom jude, ale pamatam si len na kopu kriku a hadok pred kamerou, ako to doriesili si nespomeniem 
Mňa zaujímalo hlavne to, či to je zakotvené aj právne, či je to nejako definované. Ale tak asi nie je. 
pokial visia na susedovom strome, odtrhnut si ich nemozes, pokial opadaju mozes ich pozbierat z cesty
-
aughostino
Medium Professional
ColdRain: vnukol si mi dalsi napad
mozno by bolo lepsie tie ceresne poobijat
pripadne striast par konarov
Rad: ak ta ceresna presahuje nad cestu tak potencionalnych podozrivych moze byt mnoho, pokial by majitel nemal priamy dokaz tak nic nezmoze
Rad: ak ta ceresna presahuje nad cestu tak potencionalnych podozrivych moze byt mnoho, pokial by majitel nemal priamy dokaz tak nic nezmoze
my sme mali so susedmi tichu dohodu o tom, ze (mohutne) konare orechoveho stromu co im trcali za plot, z neho urodu mozu pozbierat....minuly rok ich vypilili 
-
bolek
Guru
Tu mi napadá jedna otázka. A čo strom pred pozemkom rodinného domu, o ktorom majiteľ tvrdí, že je ho? 
-
Grim
Darca
...nieje jeho, pozemky pred domami, tzv. mestská zeleň už z názvu vyplýva že patrí mestu, mesto sa o to má aj starať, ale koľkokrát je tráva už po kolená a aktivačných pracovníkov nikde, tak to niektorí berú do vlastných rúk a starajú sa o to, tak v takomto prípade sa im ani nečudujem že si na ten strom nárokujú, keď sa o ten trávniček pred svojim domom tak starajú...
Asi bola tak tichá, že sused ju nepočulRad8) napísal:my sme mali so susedmi tichu dohodu o tom, ze (mohutne) konare orechoveho stromu co im trcali za plot, z neho urodu mozu pozbierat....minuly rok ich vypilili
Inak súhlas s Grim: pozemok pred domom patrí obci, ale keď obec na to sere a človek sa o to stará, jasné, že sa cíti ako vlastník.
-
aughostino
Medium Professional
pripadne moze mat ten pozemok v prenajme alebo odkupeny od obce/mesta
nám sa stáva bežne, že malé deti alebo starší ľudia oberajú konáre na čerešni, ktorej konáre presahujú plot, nerobíme z toho žiadnu vedu a nevadí nám to, myslím, že pokiaľ tam nebýva dáky krkavec alebo škrob pár čerešní mu vadiť nebude, ale hlavne pozor na dôchodcov tí su extrémne agresívny v tomto a tých potom s dvomi ľudovými ako ja vravím. Každopádne čerešne sú na strome jeho vlastníka a z cesty by som ich nezbieral už len kvôli hygiene.
Ďakujem všetkým za rady, bolo to viacmenej informačne, aby som vedel, ako sa veci majú.