Vlastné CD/DVD s OS

Informácie o software, ankety...
mischooo
Expert
Expert

Vlastné CD/DVD s OS

Príspevok od používateľa mischooo »

Zdravím. Chcel by som sa opýtať či je nejaký návod (alebo program) ako by som si urobil vlastné bootovacie CD/DVD s OS napríklad XP alebo 7. Ale aj s mojimi programami aby som nemusel vždy po inštalovaní OS inštalovať office a iné podobné programy. Aby som si tam ja dal čo to všetko tam má nainštalovať... a aby to nainštalovalo samo po nainštalovaní OS. Díky moc..
macnet
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastné CD/DVD s OS

Príspevok od používateľa macnet »

Tak co tak si nainstalovat OS a vytvorit obraz systemu s programami a so vsetkym co tam chces mat a potom ho len obnovit, ked budes chciet?
mischooo
Expert
Expert

To sa dá tak akurát s XP lebo tam je obmedzené na veľkosť súboru 2GB.. Takto som to robil v škole. Nainštaloval som na 1 PC a na ostatné som to dal cez obraz... Ale ked chcem 7 tak tam to je okolo 5 GB min. a to vytvorí viacej súborov. A potom mi nechce ísť na druhý súbor a tak...
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

takáto téma tu určite je stačí len pohladať :wink:

ale moja rada sú tieto programy:
http://www.nliteos.com/
http://www.vlite.net/
mischooo
Expert
Expert

helicos napísal:takáto téma tu určite je stačí len pohladať :wink:

ale moja rada sú tieto programy:
http://www.nliteos.com/
http://www.vlite.net/
Ten nlite je iba na XP. 7 mi v tom nešlo. A ked som skúsil ten vlite tak chcelo niečo stiahnuť. Ale malo to okolo 1,4 GB a bol tam názov win. vista. Tak som to neťahal. Lebo 1. mám slabé (pomalé) pripojenie. 2. mám obmedzené pripojenie. 3. Ja nechcem robiť win vistu ale win 7.

V tom nlite som trošku skúšal je to cool ale neviem ako si tam aj vložím vlastné veci. Tam som si povyhadzoval čo som tam nechcel, ale ako si tam ja dám niečo som na to neprišiel. Má niekto niečo iné??? Díky...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

mrkni koľko GB máš obsadené na tvojom hdd. potom to podeľ číslom cca 4,3 - vyjde ti odhadom počet DVD ktoré potrebuješ na backup. priprav potrebné množstvo DVD. Na zálohu použi napr. Veritas BackupMyPC, alebo utilitu z diskmanagera k tvojmu hdd.
Ja mám napr obsadených cca 300GB z 1TB hdd, Pri tomto spôsobe zálohovania by som potreboval asi 70x DVD. To je samozrejme blábol a neúnosná situácia. Bežne sa to robí tak, že sa zálohujú dôležité data (už notoricky známe party z adresára Documents and Settings - ako fotky, videá, hudba, savegames - teda pokiaľ tam máš default nastavenú path - ktorú si nemenil - a pri Tvojom dotaze, verím že nie). No ale zase - pri takto postavenej otázke do fóra - mienim - zver to radšej odborníkovi. Nenapáchaš nijakú škodu.

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2010, 4:53)
To sa dá tak akurát s XP lebo tam je obmedzené na veľkosť súboru 2GB.. Takto som to robil v škole.

PS
NTFS nemá obmedzenie veľkosti súboru.
mischooo
Expert
Expert

lokkju napísal: PS
To nie ale ten program v ktorom som to robil ja tak ten mal obmedzenú veľkosť súboru 2GB a bola tam samozrejme aj kompresia...takže to vyšlo tak cca asi na 50% skutočnej veľkosti.

A ja nechcem robiť zálohu...keby som si chcel urobiť zálohu môžem si to dať aj na Externý HDD. mne ide o to že keď si preinštalujem win tak musím vždy inštalovať ešte pár základných programov alebo nejaké drivre. Napríklad office, NOD, Opera, a podobné veci. A našiel som na nete DVD s XP kde to bolo tak nastavené že po skončení inštalácie win si sám nainštaloval programy (office ale CS, NOD, a podobné veci.) Tak som si to chcel aj ja nejako urobiť aby som to vždy nemusel inštalovať zvlášť.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús sa opýtať uživateľa Andr3w
Nie je to síce úplne to čo chceš ty , ale tie programy sa inštalujú automaticky všetky zaradom , len jedným dvojklikom myšou ak som to dobre pochopil.
http://www.hojko.com/spustaci-skript-wi ... 42903.html
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

PS
samozrejme ze ma. 16 TB podla implementacie
Napísať odpoveď