co prefrujet skor?
co prefrujet skor?
Co preferujete skor 4 alebo 6 jadrovy procesor?
Podla vyuzitia: na hry, prace s grafikou, standart
Podla vyuzitia: na hry, prace s grafikou, standart
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: co prefrujet skor?
zalezi od toho ci amd alebo intel.. a samozrejme tak isto zalezi od financii.. ale jasne je ze 6 jadro je vykonnejsie.. takze ti ho asi kazdy odporuci ze sa viac oplati..
no tak asi AMD
-
uplink
VIP
Záleží od peňazí. Ak máš 1000 evri na procák, jasná voľba je Core i7 980X. Ak nemáš, tak Thuban 1090T.
tak moj pripad je zostava do tych 800 eur a AMD
A este co by ste povedali ak by som k zostave kupil daky 32´´ LCD monitor nebude s tym problem pri zobrzovani a praci pri pc ?
A este co by ste povedali ak by som k zostave kupil daky 32´´ LCD monitor nebude s tym problem pri zobrzovani a praci pri pc ?
-
Suffel
Guru
hmm.. to chces vsetko do tych 800ecok? aj monitor aj pc?.. no k tomu proceoru pri tomto rozpocte urcite thuban ako ti radi uplink pripadne phenom 965.. co sa tyka toho monitoru z akej vzdialenosti planujes do neho pozerat?.
tak monitor ide mimo 800 eur a tak ja ho che m vyuzit tak ze budem mat kao normalne TV a zaroven ak o aj monitor na pc ....
Vzdialenost bude cca 3 max 4 m
Vzdialenost bude cca 3 max 4 m
-
Suffel
Guru
hm vzdialenost je to dobra.. ale neviem ja by som do takeho velkeho monitora nesiel.. ale tak sto ludi sto chuti.. takze ako chces je to na tebe ale aby ti to vsetko potiahlo potrebujes aj dobru grafiku..
-
uplink
VIP
32" pri full HD bude vyzerať na PC dosť biedne, ale tak proti gustu. Myslím že max je 24" aby to pekne vyzeralo, 27"+ je pre grafikov, nie vhodné na hry, ale tak sú extrémisti, ktorým sa to páči [Grim-Reaperka, Wildduck
].
Tak ja pracujem s grafikou a vidom, takties urcite to bude vz
yzadovat si zahrat daku hru
takze konkretne upresneni 24, 27 alebo 32 a kupit uz tv alebo tv s pc vystupom ... kedze to chem ako aj na televiziu napojit na satelit
a grafika sa kupi asi tato
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14184831
co vi na to ?
A ked tak daky typ na Monitor konkretny dik max. okolo 330 eur ...
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2010, 13:03)
a preco 27´´ monitor nieje vhodny na hry?
yzadovat si zahrat daku hru
a grafika sa kupi asi tato
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14184831
co vi na to ?
A ked tak daky typ na Monitor konkretny dik max. okolo 330 eur ...
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2010, 13:03)
a preco 27´´ monitor nieje vhodny na hry?
-
hornblower
Light Professional
amd phenom II X6 1090 niet co dodat
a som cital ohladom grafickych kariet a vescina pisal ze skor racej kupit Nvidiu ako Radeon? co vi nato
napr. som tuna nasiel aj tuto grafiku
http://www.alza.sk/gainward-bliss-gtx47 ... ce100628sk
a su aj grafiky ktore u z zobrazuju v 3D napr v hrach atd? ...
napr. som tuna nasiel aj tuto grafiku
http://www.alza.sk/gainward-bliss-gtx47 ... ce100628sk
a su aj grafiky ktore u z zobrazuju v 3D napr v hrach atd? ...
vy je s tvrdym Y, v 3D zobrazuju aj ATi aj Nvidia, kazda inym sposobom
a ktoru skor radeon alebo nvidia
nvidia vs ati kazdy svoje
Nvidia:
- cena
-spotreba
-teploty
+cuda
+physx
+DX11 u fermi cizte GTX4**
Ati
+cena
+teplota
+DX11 u rady HD5xxx
+spotreba
-physx
-cuda
cize kto co kazdy preferuje svoje
Nvidia:
- cena
-spotreba
-teploty
+cuda
+physx
+DX11 u fermi cizte GTX4**
Ati
+cena
+teplota
+DX11 u rady HD5xxx
+spotreba
-physx
-cuda
cize kto co kazdy preferuje svoje
-
uplink
VIP
ATi - super pomer cena/výkon, tiché, chladné a relatívne kvalitné riešenie na grafiku s nanič drivermi. Veľmi biedny výkon v teselácii [rádovo 10x slabší ako u nvidie - v rovnakej triede]. Unigine Heaven 2.0 benchmark v teselácii pri 1920x1200 na plných detailoch a plný FSAA 7-10 fps. Extrémny výkon na HPC.
NViDiA - horší pomer cena/výkon, hlučné, horúce a extrémne kvalitné riešenie na grafiku so super drivermi. Extrémny výkon v teselácii.Unigine Heaven 2.0 benchmark v teselácii pri 1920x1200 na plných detailoch a plný FSAA 67-70 fps. Fajn výkon na HPC.
Píšem v duchu 5870 OC, 5970 a 480 GTX. Ostatné som vynechal. Každopádne momentálne vedie ATi 5770 a je už na koni nejaký ten mesiac, čo sa týka pomeru kvality/ceny a výkonu.
misobyg - ATi physix nepotrebuje, podporuje ho aj tak, ráta ho hardwarovo, je to defacto len komerčný ťah, paradoxne tam až tak veľa inštrukcií nedoratúva CPU. Je to vec driverov, navyše nvidia si nedrží CUDU a PhysiX ako ich vlastníctvo. CUDA u nvidie, direct compute u ATi. Defacto sú obe grafiky on par. Ešte jedno, ATi - 3D Stereo Vision + Eyefinity či ako sa to volá a NVDiA - 3D Vision + 3D Surround.
NViDiA - horší pomer cena/výkon, hlučné, horúce a extrémne kvalitné riešenie na grafiku so super drivermi. Extrémny výkon v teselácii.Unigine Heaven 2.0 benchmark v teselácii pri 1920x1200 na plných detailoch a plný FSAA 67-70 fps. Fajn výkon na HPC.
Píšem v duchu 5870 OC, 5970 a 480 GTX. Ostatné som vynechal. Každopádne momentálne vedie ATi 5770 a je už na koni nejaký ten mesiac, čo sa týka pomeru kvality/ceny a výkonu.
misobyg - ATi physix nepotrebuje, podporuje ho aj tak, ráta ho hardwarovo, je to defacto len komerčný ťah, paradoxne tam až tak veľa inštrukcií nedoratúva CPU. Je to vec driverov, navyše nvidia si nedrží CUDU a PhysiX ako ich vlastníctvo. CUDA u nvidie, direct compute u ATi. Defacto sú obe grafiky on par. Ešte jedno, ATi - 3D Stereo Vision + Eyefinity či ako sa to volá a NVDiA - 3D Vision + 3D Surround.
S toho co citam tak ci tak na tu zostavu co je tuna za tych 900 eur tak sa hodi asi ta ATI co tam je? aj ked po tom co som si precital mi vrta v hlave nvidia.
A ako si to myslel s tym ze ATI ma nanic drivere?
A ako si to myslel s tym ze ATI ma nanic drivere?
uplink napísal:ATi - super pomer cena/výkon, tiché, chladné a relatívne kvalitné riešenie na grafiku s nanič drivermi. Veľmi biedny výkon v teselácii [rádovo 10x slabší ako u nvidie - v rovnakej triede]. Unigine Heaven 2.0 benchmark v teselácii pri 1920x1200 na plných detailoch a plný FSAA 7-10 fps. Extrémny výkon na HPC.
-
Tomasko
Guru wannabe
uplink: ja, ked som v auparku pozeral 30 palcovu Cinemu http://www.tracocomputers.sk/1204413998 ... ay-30-dvi/ tak mi nebola velka, vedel by som si predstavit vyuzitie takeho monitoru, otazka je, ak by som mal tolko financnych prostriedkov na to, ci by som si radsej nekupil 3 moje eiza 23 palcove