No kali tak to je mierna demagógia z tvojej strany, je pravda, že sa to dialo, ale za prvé: len v určitých chudobných oblastiach, hlavne na Ukrajine (teda nedá sa povedať, že Rusi ako celok sa radovali) a za druhé, tí "Rusi" velice rýchlo zistili, čo má vlastne pán H. za lubom

veľká vlastenecká vojna. Nemci nemali robiť prasačiny, možno by Rusov aj porazili.
COTHW:
Takže k tomu asi len toľko, že spolupráca a vazalstvo, v ktorom sme skončili sú dve rozličné veci.
Tým som chcel len dokázať, že tá spolupráca sa "vyrábala" aj dobrovoľne, že to nebolo tak, že sem v 1944 roku vtrhli nejakí neznámi Rusi, ktorí nás hneď zabrali a zotročili.
Ak to nevieš pochopiť, tak hľadaj chybu u seba, ja som poskytol dostatok argumentov, ktoré negujú dnešné démonizovanie sovietskeho "vpádu".
Poviem to asi takto na jednoduchom príklade, si v škole fyz. slabší a dakto ťa šikanuje. Potom príde nový spolužiak a zabráni tomu aby ťa pôvodný agresor šikanoval, samozrejme na oplátku mu budeš každý deň nosiť do školy desiatu a robiť úlohy aj zaňho a ak nie tak uvidíš, čo ti narobí. To je teda výhra.
Áno, vystihol si to presne. Vyber si, buď si v nepohode, alebo si na sračky.
To, že sme boli pod ZSSR prinieslo veľa zla, robili sa zlé veci, hnusné veci. Avšak, všetci naši rodičia a prarodičia toto obdobie prežili a jednoducho to "nebolo až také zlé", vo veľa veciach to bolo práveže oveľa lepšie ako dnes, sú aj názory, že za komunistov bolo lepšie.
Jednoducho, dnes sa propaguje strašný antikomunizmus a režim spred 1989 sa neuveriteľne démonizuje (mám stále na mysli situácia tu, v ČSR).
Keby vyhrali Nemci vojnu a ZSSR by nás neoslobodilo, dnes tu nie sme. Ako národ by sme zanikli, zanikli by sme ako štát, zanikli by sme ako normálni ľudia.
Toto si uvedom a buď rád, že sem tí Sovieti prišli. Ja ich príchod budem vždy oslavovať oslobodenie spod fašistického jarma, ktoré by nás prinieslo do záhuby.
Nejakých vlastencov mám na háku, tí nerobia nič zlé.
Dnes sú len jasní náckovia a moderní náckovia, ktorí sa pretransformovali na vlastencov, autonómnych nacionalistov a pod.
Tu je to dobre spísané:
http://danilov.blog.sme.sk/c/195561/KTO ... LISTI.html
Na druhej strane som si dnes ráno pozrel protest ľavicového spektra kvôli samitu G8 v Huntsville a horiace autá, medzi protestujúcimi boli aj členovia ANTIFY, ktorá je tak k**** nestranná a napáda len tých náckov ako im ty vravíš.
Áno, videl si 2 horiace autá (navyše policajné, čo je čisto symbolická akcia proti polícii ako psovi systému) a rozbitý výklad banky. Óó, veď to je strašné, ježiši márja. Neuveriteľné.
Toto tá trápi najviac na svete, ale to, že tí papaláši, čo sa tam schádzajú majú na svedomí krízu a to, že polka sveta je o hlade, to, že stále rýchlejšie smerujeme k totalite, to ťa už nezaujíma. Hlavne, že média vykreslia protestujúcich ako extrémistických vyvrheľov a ty sa z toho ideš s prepáčením pokakať. Tisíce ľudí, ak nie desaťtisíce, 3 autá zhoreli

antifa je agresívna a porovnávaš to agresiou náckov na obyčajných ľudí

to je tvoja logika, no ďakujem pekne.
ANTIFA je proti náckom, je jedno, čo oni hlásajú, alebo na čo sa hrajú, akú aktivitu vyvíjajú. Dnes máš náckov antikapitalistov, v uchu tunel a dlhé vlasy. Aj takí náckovia sú.
Tu ide o podstatu.
Ale odvolávanie sa na takúto stránku mi príde smiešne, lebo uverejňujú len zaujaté články, ktoré sa hodia im a tiež nikto iný ich nepovažuje za objektívne.
Zaujaté články podložené informáciami a videami, ktoré sa nedajú sfalšovať, to je fakt zaujatosť.
Samozrejme, nemám ružové okuliare a viem, že by tam neuverejnili niečo, čo by ich malo poškodiť alebo ísť proti nim, ale veď to je normálne, v akomkoľvek hnutí či organizácii.
Tiež nežeriem každé písmeno na ich stránke a mám k ich činnosti či nejakým prejavom aj výhrady. Oni sami sa však dokážu skritizovať, priznať neúspech či chybu, proste sebareflexia.
Dokonca viackrát vyhlásili, že nemajú na antifašizmus monopol, že s nimi nemusí každý súhlasiť, že nie sú žiadna elita = proste anarchistické prvky.