Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu
Re: Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu
seth, stále je tu tá možnosť, že by si sa dvihol a išiel voliť ručne 
no letenku by som si koli referendu o imunite nekupoval..
aha, na to som nemyslel... možno je nejaká iná možnost volit dialkovo (viz parlamentné volby) ale či to platí pri referende neviem.
volby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
volby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
Viem si predstavit ze by sa kupil softver za niekolko milionov € ktory by padol dve hodiny pred zacatim referenda.
Nielen bezpečnosti ale ako zariadia aby mal každý prístup k internetu ??? Inak by tie voľby boli neobjektívne. PC vo volebných miestnostiach, no dobre, ale keď sa tam nasáčkuje 20 tmavších spoluobčanov, tak z tých počítačov neostane ničvolby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
Po SW stránke by to asi nebol problém. A dalo by sa aj zabezpečiť aby sa nezistilo kto koho volil. Zadávalo by sa iba Č. OP. a volebný obvod a viac nič žiadne meno...
Tak referendum online by bola doplnkova moznost, stare dobre papiere by ostali, kto je moc lenivy a vie a ma moznost tak si klikne.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nebudem kvôli tomu kupovať letenku, plus verím, že to bude až v septembri a to mi už začne škola...Pokiaľ viem, zo zahraničia sa dá voliť iba v parlamentných voľbách. Čo sa týka volieb cez net a elektronického podpisu, veď voľby a iné dôležité rozhodovania budú umožnené aj normálne, ale aj elektronicky...K bezpečnosti sa vyjadrovať moc nebudem, ale verím, že ak sa dá bezpečne platiť cez net (ak nie je niekto totálny debil), čo robím v podstate denne, tak sa dá zrealizovať bez rizík aj toto...
No to sa mi ľúbi, priama demokracia, určite pôjdem podpísať, súhlasím v podstate so všetkými bodmi, dokonca si pamätám, že som túto petíciu podpisoval u nich v stánku minimálne rok a pol späť, keď málokto o nejakom SaS vôbec tušil (vrátane mňa).
-
Fabo
Hardcore addict
No, len, referendum je jedna vec, a realita druha... Pokial sa dobre pamatam, neexistuje nijaky sposob (momentalne) ako previazat referendum zavazne s vykonanim jeho zaverov.
Podľa mňa SaS so sebou sama vyje***. Veď určite musia poznať ústavu.Mali mu tu petíciu odovzdať až začiatkom augusta alebo až koncom, aby to sedelo s tým že sa môže vyhlásiť v deň konania komunálnych volieb.A ak by tak prezident nespravil ( na čo mám z ústavy nárok ), tak by sa mohli ohradiť tým, že vďaka prezidentovi to zoberie ešte viac € , že bude mala účasť, ... Ale takto.Už vidím tu asi 30% účasť. Ale ja sa určite zúčastním.beardie napísal:ale s nami gasparko vyjebabral...
http://www.sme.sk/c/5454484/sulikovo-re ... embra.html
ustavu poznaju, ale prezident to moze dat "preverit"
To môže a to aj očakávalibeardie napísal:ustavu poznaju, ale prezident to moze dat "preverit"
hej, druha varianta by bola, ze by to mohol dat na polku januara 
Tak to asi ťažko.Do 30 dní musí vyhlásiť termín.A od toho vyhlásenia do 90 dní sa musí uskutočniť.Takže mi to na január nevychádza.Keďže komunálky sú 27.novembra ...beardie napísal:hej, druha varianta by bola, ze by to mohol dat na polku januara
ak nejde na ustavny sud, kde to moze byt dalsich 30 alebo 60 dni, uz neviem presne
-
Makovnik
Medium Professional
To teda existuje a pamatas sa zle, dufam, ze podobne pamatajucich si nie je vela; uz tu bolo linkovane z ustavy:Fabo napísal:No, len, referendum je jedna vec, a realita druha... Pokial sa dobre pamatam, neexistuje nijaky sposob (momentalne) ako previazat referendum zavazne s vykonanim jeho zaverov.
"Čl. 98
(1) Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.
(2) Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon. "
v kutiku duse som veril, ze to referendum bude platne
Nechapem spravanie niektorych ludi. Pri volbach este pochopim, ked si niekto nevie vybrat kandidata, resp. politicku stranu, ktorej da hlas, ale predsa musi mat nejaky nazor na dane temy, ktore boli sucastou referenda... Pi*ovat a nadavat na politikov vieme, ale ked mame sancu nieco zmenit, tak kasleme na to. Zial kruta slovenska realita 
Najväčší problém je podľa mňa v tom, že drvivá väčšina ľudí ani nemá tušenie, aká musí byť volebná účasť, aby bolo referendum platné a tým pádom aj záväzné. Dnes som bol zaviesť babku na obecný úrad, aby si to odkrížikovala, cestou naspäť sme sa zastavili u susedy a keď padla otázka na referendum, tak na otázku, či sa zúčastnila, odpovedala v štýle: "Nebola som, lebo aj keby sa niečo odhlasovalo, tak sa to aj tak nezmení." (pričom to má na obecný úrad asi 50 metrov
) No samozrejme sa to nezmení, pokiaľ k tomu pristupujú ľudia takto a referendum s najväčšou pravdepodobnosťou nedosiahne potrebnú účasť. Veľké množstvo ľudí ani netuší, že výsledky sú v prípade platnosti záväzné a v nejakej forme musia byť zákony pozmenené, aby sa vyhovelo zmenám, ktoré si ľudia žiadajú.