BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

nauraa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Príspevok od používateľa nauraa »

Viko6 napísal:Je tiež pozoruhodné, že sa v Biblii nikdy nenašla žiadna skutočná chyba – vo vede, v histórii ani v inej oblasti.
Ale nasla. Historickych nepresnosti, podporovanych aj archeologickymi nalezmi, je tam dost.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

Som krestan ale biblia ma kopec nedostatkov a podla mna slovo bozie by predsa nemalo mat chyby ale pisali ho ludia a nie boh , takze tak ... ked chcu babky verit ze z adama a evy je 6,5 mld ludi nech veria . Ja som realista verim skorej darvinovej teorii a evolucii ako vysvetleniu biblie . Niektore veci su tam dobre ale biblia sa snazila vsetko moc zovseobecnit ...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

gego - lenže v biblii je to napísane formou podobenstva...tí čo písali Exodus ho neprežili a tak mohli čerpať iba zo snov a zjavení, ktoré im dal Boh...takisto ani Zjavenie apoštola Jána nikto neprežil (a neprežije :-D), je teda napísané formou podobenstva...nikdy ti do záhrady nepricválajú nejakí jazdci na koňoch...ani nebudeš počuť trúbiť anjela na poľnicu...ale späť ku stvoreniu...fakt je že Darwinova teória a stvorenie sveta sa navzájom nevylučujú...je jedno ako Boh stvoril človeka, Darwinova teória má mnoho dôkazov, a to, že ho Boh uplácal z hliny je len obrazné, tak ako stvorenie ženy z Adamovho rebra...alebo vyhodenie z raja...prvý príbeh, ktorému sa v Biblii dá veriť aj do väčších detailov ako len fakt že sa to stalo je Kain a Ábel...je jasné že K&A neboli deťmi Adama a Evy...tento príbeh sa odohráva omnoho neskôr, keďže Ábel potom utiekol do mesta...to znamená že už nejaká populácia musela byť...pri skladaní Biblie sa tieto pasáže dostali za seba...a tak sa Kain a Ábel stali deťmi Adama a Evy...takisto potopa, ktorá trvala symbolických 40 dní (nieje náhoda, že aj putovanie Mojžiša púšťou trvalo 40 rokov)...ide tu o symboliku čísel, nie o ich matematickú hodnotu...táto potopa logicky nezatopila celý svet. Pre tehdajších ľudí bol celý svet to, kam až dovideli...to čo bolo za kopcami pre nich neexistovalo...
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

Dobre ale preco knazi pri niektorych kaznach apeluju na bibliu ako na nieco nemenne fixne aj po 1000 rokov ? podla mna je to kravina verit tomu mozu iba babky co vedia tak akurat spocitat dochodok a darvinova terie im nic nevravia ... Ako ja verim v boha ale som realista a cirkev neuznavam ... Sak ja viem tehdajsi svet ale preco farari babky ucelovo zavadzaju ? Alebo podobne veci ? uff to aby som nepil nefajcil nesukal a peniaze dal chudobnym bo skoncim v pekle ...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...niektorí farári sú proste debili...a tí druhí babky zavádzajú preto, lebo je jednoduchšie im to povedať takto, ako ich zaťažovať pomaly aj s čiernymi dierami vo vesmíre...tie babky by to jednoducho nepochopili a tak im to treba povedať takým štýlom, ktorému porozumejú...v Cirkev by si mal veriť už aj preto že ju máš priamo pred očami...Cirkev existuje...bohužiaľ vo víre dejín zdegenerovala na inštitúciu zhromažďujúcu majetok...nie ľudí...
Napísať odpoveď