Chello medium a notebook
Chello medium a notebook
...riesim zaujimavy problem,mam internet chello medium - samozrejme cez modem - ked ho pripojim do pc tak slape v pohode ale ked ho pripojim do sluzobneho notebooku nejde,problem je taky,ze v tom notebooku,nakolko je sluzobny,je vacsina veci zablokovana - je tam windows 7 - podobne ako na stolnom pc......ked tam dam kabel (do nb) tak v tej kontrolke na liste svieti ten zlty vykricnik - ked nato kliknem objavi sa mi akasi mapa siete kde to ukazuje ze je dajaky problem medzi tym v strede
a medzi internetom (to co je napravo) .... napada vas v com by mohol byt problem ? asi nebude mozne tam daco moc nastavovat kedze,ako som napisal,vacsina veci je v tom nb zablokovana - ani instalovat veci sa tam nesmu (ako ktore)...ked dam diagnostikovat problem tak napise ze treba neco zaregistrovat ale napamatam si ze by som daco take robil na tom velkom pc (login a heslo) ... ale aj keby ... nejde otvorit ziadna stranka takze by to ani nebolo mozne ... za pomoc dakujem
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chello medium a notebook
Problém nie je absolútne nikde, len v Tvojej momentálnej nevedomosti, dovoľ mi Ťa z nej vyviesť
. Ináč všetko funguje ako má.
Prihlás sa so svojím chelláckym loginom a passwordom cez microsoft internet explorer na http://www.chello.sk a po úspešnom prihlásení zadaj mac adresu notebooku - bude na výber v menu. Chello je limitované na tri mac adresy/modem.
Login a password máš na papieroch ku zmluve. Ak si ich stratil, alebo ich momentálne pri sebe nemáš, zavolaj na chello linku, sú tam 24/7 ale moc nedvíhajú a keď im povieš nejaké údaje, tak Ti povedia aj login aj password.
Chello linka: 02/594 22 222 musíš sa tam preklikať cez > chceš poradiť s internetom > a podporu, nie technickú, ale informácie. Na technickej Ti tuším heslo nedajú, takže máš čas len do 20:00.
Prihlás sa so svojím chelláckym loginom a passwordom cez microsoft internet explorer na http://www.chello.sk a po úspešnom prihlásení zadaj mac adresu notebooku - bude na výber v menu. Chello je limitované na tri mac adresy/modem.
Login a password máš na papieroch ku zmluve. Ak si ich stratil, alebo ich momentálne pri sebe nemáš, zavolaj na chello linku, sú tam 24/7 ale moc nedvíhajú a keď im povieš nejaké údaje, tak Ti povedia aj login aj password.
Chello linka: 02/594 22 222 musíš sa tam preklikať cez > chceš poradiť s internetom > a podporu, nie technickú, ale informácie. Na technickej Ti tuším heslo nedajú, takže máš čas len do 20:00.
Alebo jednoduchsie. Zmenis si mac adresu na firemnom notebooku na taku aku mas v PC.
a ako sa to robi?
-
uplink
VIP
Sapo to sa nedá robiť skoro na žiadnom PC/notebooku, je to feature len niektorých kusov.Sapo napísal:Alebo jednoduchsie. Zmenis si mac adresu na firemnom notebooku na taku aku mas v PC.
Môj postup je jednoduchší, ver mi.
Ďalšia možnosť je použiť router a na ten nakonfigurovať modem.
-
hrban
Addict
k tej zmene MAC ide to ale windovsové drivery to nepodporujú
na linuxe ide zmena MAC bez problémov a na win vôbec
na linuxe ide zmena MAC bez problémov a na win vôbec
no,zistil som si ten login a heslo - isiel som na chello.upc.sk - hodil som to tam a vypisalo mi to nejake udaje vratane mac adresy mojho pocitaca - moznost pridat dalsiu tam nebola lebo pre dokoncenie nejakej registracie trebalo vypnut pocitat a restartovat modem - napisalo to toto : úspešne! Vypnite teraz váš počítač a odpojte káblový modem z nástennej zásuvky. Počkajte 30 sekúnd a opätovne pripojte káblový modem do nástennej zásuvky. - vypol som pc,vypol som modem zo zasuvky,pockal aj viac ako 30sek - zase ho zapol,zapol som pc otvoril som znova tu stranku a znova tam bolo toto (je tam tlacidlo continue)...co s tym ? 
-
uplink
VIP
Vymazal si svoju aktuálnu MAC adresu a nahradil si ju novou? Asi nie, ináč by si nám nepísal z Tvojho PC
. Je tam krížik a potom je tam na výber v radio buttone nová MAC adresa.
oukej uz to fachci
teraz mam ale este jeden problem,nakolko je na tomto sprostom notebooku takmer vsetko zablokovane,nemozem si sem nainstalovat flash player cize mi nejdu prehravat videa na youtube ... proste nepusti ma to nainstalovat to,existuje nejaka cesta ako to niekde nakopirovat ? alebo proste dostat to tam bez instalacie..
-
uplink
VIP
Máš to zablokované preto, že Ti to nedovolí Windows, alebo preto, lebo máš len užívateľský účet a nie administrátorský?
lebo nie som admin
-
uplink
VIP
To je problém, flash player asi neobídeš, iné veci by sa dali cez portable verziu. Keď je to Tvoj osobný notebook, nemohol by si si od firemného admina vypýtať login a nainštalovať si veci ktoré používaš?
-
RomanB
Medium Professional
Ďalšou možnosťou by bolo nabootovať z Hirensboot cd (ak nemáš zaheslovaný , aj bios , pripadne vypnuté bootovanie s CD ) a na ňom máš nástroje ako zmeniť local administrator pass.
Len mám taký dojem (zatial s Win 7 vo firemnom prostredi nemám moc skúsenosť) , že je lokálny administrátorský účet defaultne disablenuty ...
Čiže čiste teoreticky , by si musle pozrieť v skupine local Administrators , účet ktorý zastáva klasický loca administrator .... a potom ten breaknúť , hore popíisaným spôsobom ak to pôjde (nemám s tým skúsenosť )
Len mám taký dojem (zatial s Win 7 vo firemnom prostredi nemám moc skúsenosť) , že je lokálny administrátorský účet defaultne disablenuty ...
Čiže čiste teoreticky , by si musle pozrieť v skupine local Administrators , účet ktorý zastáva klasický loca administrator .... a potom ten breaknúť , hore popíisaným spôsobom ak to pôjde (nemám s tým skúsenosť )
no ten flash by sa dal spraviť .... ja som na školských PC-čkách nemal flash ani admin práva ale existuje flash pre portable firefox klik ....je tam schopný návod ako na to