Doklady po prepise MV.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Doklady po prepise MV.

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Dnes som prepísal auto a mám zopár otázok:

1.Nebola mi vydaná 1. časť technického preukazu – Osvedčenie o evidencii vozidla (čipová karta)
2.Mám len potvrdenie o predbežnom poistení zodpovednosti.

Podľa stránky MinV (http://www.minv.sk/?doklady-na-vedenie- ... ku-vozidla) by som so sebou mal mať:
OP
VP
Osvedčenie o evidencii
Osvedčenie o EK + TK
Doklad o PZP

V tejto mojej situácii – nemôžu mi policajti nič hovoriť, že nemám I. Časť technického preukazu (nemám ju, pretože sa ešte „vyrába“...)?

A ďalšia vec ohľadom PZP – stačí mi teda len to potvrdenie, ktoré som dostal + zelená karta (pri ceste do zahraničia) a aby som nezabudol – treba nosiť nejaké potvrdenie o tom, že som zaplatil PZP? Otec nosí so sebou peňažný poukaz z pošty... Ja som to platil priamym vkladom a nikde tam nie je spomenutý žiaden predmet... Tak neviem teraz.

Ďakujem za odpovede.
ccimo
Star
Star

Re: Doklady po prepise MV.

Príspevok od používateľa ccimo »

k tomu pzp: rozhodujuca je tzv. biela karta, ziadne potvrdenie o zaplateni nepotrebujes
DR8PruBr
Star
Star

ccimo > Mne kamoš hovoril, že to musím mať... Ale zdá sa mi blbé aby som so sebou nosil výpis z účtu keď som to platil prevodom alebo priamym vkladom. Možno teraz so sebou budem nosiť tú potvrdenku, ale keď dostanem bielu tak mi to pripadá fakt ako úplná zbytočnosť a navyše to ani nie je spomenuté nikde, že je potrebné nosiť nejaké potvrdenie o zaplatení PZP.

Ja len tak, lebo som trocha ostal neistý nakoľko veľa ľudí to nosí a tvrdia, že to musí byť a niekto to nenosí vôbec...
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

potvrdenie o zaplateni nie je vobec potrebne(policajta zaujima len to ci mas pzp)
to potvrdenie potrebujes len ked dokazujes financnemu agentovi ktory ti vypisuje tzv."docasnu bielu kartu" ze si zaplatil(ale potvrdenie si pre istotu uschovaj, ale nemusis ho nosit v aute)
postou ti pride biela karta ktora uz plati stale az po dobu kym tvoja poistka zanikne(aspon v poistovni v ktorej pracujem to tak je)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja pre istotu aj potvbrdenie o zaplateni nosim, mam ho hodene v priehradke a nosil som celu zmluvu kym som nemal aspon docasnu bielu kartu

k tej cipovej karte, tak ti ju dodaju do 30dni, zatial musis nosit ten velky TP
DR8PruBr
Star
Star

Mrk > Potom už veľký ostane doma a budem nosiť len čipovú, tak?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

pokial viem, tak ano
Napísať odpoveď