Robot (programovanie )
Robot (programovanie )
Chcem sa opýtať v akom programovacom jazyku je najlepšie písať program, ktorý potom nahram na čip (predpokladam že je to jednočipový PC). Je to asembler? alebo je nato niečo lepšie ?
Thnx
-
TGiJack
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Robot (programovanie )
sam sisi aj odpovedal cipy sa programuju v asemblery a potom už zaleži ako ich budeš ovladat ak nejako cez usb tak ešte aj to c++ sa hodi vedietdxcore35 napísal:Chcem sa opýtať v akom programovacom jazyku je najlepšie písať program, ktorý potom nahram na čip (predpokladam že je to jednočipový PC). Je to asembler? alebo je nato niečo lepšie ?Thnx
-
reDo
Star
neprogramuju sa cipy do robotov aj v C?
-
TGiJack
Medium Star
asi ajreDo napísal:neprogramuju sa cipy do robotov aj v C?
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 54&page=14
my sme mali na skole asembler na take veci
Môžu sa programovať v čomkoľvek, ale čím to má menej pamäte, tým výhodnejšie je používať priamo assembler.reDo napísal:neprogramuju sa cipy do robotov aj v C?
-
reDo
Star
aha dakujem za objasnenie
Keby som program spravil dajme tomu v Cecku a exportoval by som ho do zdrojového kodu(1,0) tak by to malo šlapať?
Ak tam bude dosť pamäte, tak to fungovať bude (ak teda budeš mať vhodný C kompilátor, linker a správne knižnice...).
tak takeho robota mozes spravit aji na atmegach ktore v pohode nakodis v C aji v ASM
tak tak, atmega ju fajn a v pohode ich spravis v cecku. Zvolit si vyssie urovnove jazyky je fajn lebo kod mas zrozumitelnejsi ale platis za to dan, moc pamate. Ak chces maly microkontroler tak fakt jedine assembler. Neni zle zcat atmega32. Potrebujes tiez nejaky programator alebo si ho vyrob cez paralelny port. TGiJack Co sa tyka USB tak na to na zaciatok zabudni. USB je strasne komplikovane. Ak chces komunikovat s PC tak zvol seriovy port.
-
TGiJack
Medium Star
to som len jemu pisal ..ako robotika ma moc nebere aj keby som sa to chcel niekedy naučitSnacker napísal:..... TGiJack Co sa tyka USB tak na to na zaciatok zabudni. USB je strasne komplikovane. Ak chces komunikovat s PC tak zvol seriovy port.
Ešte by som dodal, ak si spravíš k tomu istý obvod je možné celý chod atmegy pekne debugovať takže prepojiť z PC hodiť do kódu klasicky printf("blahblah"); a pri chode ti bude na monitor pekne vypsiovať veci z printf s tým, že sa dá hentak krásne ladiť program.
-
refr0
Star
ja som zacinal s atmega a basicom.. to vyvojove studio sa volalo bascom a bolo fakt velmi jednoduche spravit si akukolvek funkcnu vec za kratku dobu...