Príbeh skutočného Avataru
Re: Príbeh skutočného Avataru
citizen klaniam sa ti...toto je prvy prispevok od teba na tomto fore, v ktorom je este nejaka inteligencia... 
mam svoj inaksi nazor ako vecsina.ja mam prirodu a zvierata velmi rad.nemam rad drancovanie prirody.povazujem ludi za parazitov na zemi.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
jezis hughito ... take sracoviny ... typicky sympatizant so zelenou - ziadne argumenty, len vytvaranie pocitu viny u mna, aj ked nemam za co
... namna si s takymi zelenymi zmrditaktikami neprides 
ty si taky strasne zaryty antikapitalista, ze dnes rano vstanes a pojdes si do tesca kupit chleba a mlieko, len preto ze tak je to spravne a to neni kapitalizmus ... kvoli tvojim chutkam na cistu vodu z vodovodu museli vyhnat chudakov domorodcov, aby spravili zasobaren pitnej vody a ty tu s kludnych srdcom chces niekomu odporucat nejake otcovske ... zobud sa, chlapce
"nenasytne korporacie" ... cele korporacie niesu nenasytne ... nenasytny som ja a ty, nikto iny ... NIKTO nebude nieco robit len tak nazdarbuh, pokial po jeho produkte nebude dopyt, tak si to prosimta uvedom ... ty chces ale aj vyuzivat veskere benefity moderneho sveta, aj zastavit nepopoularne opatrenia v zaujme styroch juhoamerickych ciganov, piatich stromov a 15tich rybiciek ... musis si vybrat a keby islo do tuheho tak asi tusim, ze si nevyberes tu jaskynu z ktorej sa ludstvo len vdaka takymto veciam dostalo
ked nevies co moze mat vyrub spolocne s rozvojom tak sa nemame o com bavit myslim si ... co tak napriklad stavba ciest ? rekultivacia pody na polnohospodarsku ? na pasienky ? stavba miest ? stavba priemyselnych zavodov ? ... ale to tebe nikto nevysvetli, lebo TY si presvedceny, ze to tam robi zly biely clovek len tak z dlhej chvile a tazi a tazi len aby sa tazilo

ale na silne reci na internetoch by ta uzil, to chapem - to je presne ten spravny bojkot konzumu, ktory mozes prezentovat
zeleni prirode blizia rovnako ako nezeleni a este si dovolia popritom aj spomalovat rast hospodarstiev ... zeleni visiaci popri cestach a nikdy inak, to je moj sen ... strasne moc v tomto drzim palce novemu ministrovi zivotneho prostredia v CR, ktory vyzera ako clovek, ktory konecne nieco pochopil - odstrani aspon niektore zmrdobrzdy hospodarstva a hned bude lepsie
konecne sa niekto tomu zabehnutemu idiotskemu smeru zeleneho sveta bez hranic stavia aj na vysokej urovni 
ty si taky strasne zaryty antikapitalista, ze dnes rano vstanes a pojdes si do tesca kupit chleba a mlieko, len preto ze tak je to spravne a to neni kapitalizmus ... kvoli tvojim chutkam na cistu vodu z vodovodu museli vyhnat chudakov domorodcov, aby spravili zasobaren pitnej vody a ty tu s kludnych srdcom chces niekomu odporucat nejake otcovske ... zobud sa, chlapce
"nenasytne korporacie" ... cele korporacie niesu nenasytne ... nenasytny som ja a ty, nikto iny ... NIKTO nebude nieco robit len tak nazdarbuh, pokial po jeho produkte nebude dopyt, tak si to prosimta uvedom ... ty chces ale aj vyuzivat veskere benefity moderneho sveta, aj zastavit nepopoularne opatrenia v zaujme styroch juhoamerickych ciganov, piatich stromov a 15tich rybiciek ... musis si vybrat a keby islo do tuheho tak asi tusim, ze si nevyberes tu jaskynu z ktorej sa ludstvo len vdaka takymto veciam dostalo
ked nevies co moze mat vyrub spolocne s rozvojom tak sa nemame o com bavit myslim si ... co tak napriklad stavba ciest ? rekultivacia pody na polnohospodarsku ? na pasienky ? stavba miest ? stavba priemyselnych zavodov ? ... ale to tebe nikto nevysvetli, lebo TY si presvedceny, ze to tam robi zly biely clovek len tak z dlhej chvile a tazi a tazi len aby sa tazilo
ale na silne reci na internetoch by ta uzil, to chapem - to je presne ten spravny bojkot konzumu, ktory mozes prezentovat
zeleni prirode blizia rovnako ako nezeleni a este si dovolia popritom aj spomalovat rast hospodarstiev ... zeleni visiaci popri cestach a nikdy inak, to je moj sen ... strasne moc v tomto drzim palce novemu ministrovi zivotneho prostredia v CR, ktory vyzera ako clovek, ktory konecne nieco pochopil - odstrani aspon niektore zmrdobrzdy hospodarstva a hned bude lepsie
Za to ty tých argumentov máš plný rukáv.
Nakúpenie základných potravín je naozaj strašný kapitalizmus.
Toto sú tvoje argumenty, podobne ako choďte do jaskýň hĺbiť jamy, naozaj dosť primitívny argument.
Ako odpoveď naň budem voľne citovať Johna Zerzana, ktorého tiež mnohí posielali do jaskýň, nech si tam aplikuje svoje predstavy:
Takisto by ma zaujímalo, aký si ty odborník na ekológiu, keď tak s istotou tvrdíš, že sa vlastne nič nedeje, žiadne problémy nie sú a všetko sú len výmysly zelených za cieľom zisku pri predaju alternatívnych zdrojov energie. Cituješ nejakých odborníkov, alebo sú to čisto apriórne hovadiny z tvojej hlavy ?
Nič o mne nevieš, takže si tie reči o konzume nechaj pre svoju hlavičku, ja určite nie som z tých, ktorí plytvajú a žijú konzumným spôsobom života, krásne súdiš podľa seba iných (teda mňa).
To je výplod roka, že zelení škodia prírode tak isto ako "nezelení", akože, na to už ani neviem čo napísať. Píšeš abnormálne sprostosti a myslíš si, ako si nad vecou a máš nadhľad.
Nakúpenie základných potravín je naozaj strašný kapitalizmus.
Ako odpoveď naň budem voľne citovať Johna Zerzana, ktorého tiež mnohí posielali do jaskýň, nech si tam aplikuje svoje predstavy:
Kód: Vybrať všetko
"Do jaskyne nezaleziem z viacerých dôvodov - pretože by som sa raz zobudil pri holorube a pretože sa mi nechce zbavovať zodpovednosti a podľahnúť moci. Keby som si raz krásne odfrčal do toho lesa, zodpovednosti za deštrukciu planéty sa tým nijako nezbavím. Nejde len o to, nečiniť nič zlého, ale zabrániť tomu, aby sa zlo činilo. Takže okrem toho, že nijako nepomôžem, ešte budem v pozícii vyhnanca. Majú nespokojní ľudia, ktorým sa neľúbi plytvanie spoločnosti, totalita moci, to, že sa jej kliešte roztvárajú nad celým ľudským pokolením a pritom je nejakým záhadným spôsobom neviditeľný pre väčšinu srandovných dvojnohých bytostí, ktoré sa nazývajú homo sapiens sapiens...naozaj majú všetci odporci tohoto systému byť vykázaný do vyhnanstva? Nasrať ! To sa môžem rovno spýtať tých velkorysých pánov a dam, čo ma posielajú do pralesa: Prečo si nečucháte sami to svinstvo zavretý niekde vo vákuovom priestore so svojím štvorkolesovým miláčikom, všetko to svinsto, čo z neho ide ? Prečo si nenalievate všetky tie toxíny len a iba do svojich lahodných drinkov ? Prečo ich pcháte do riek, kde sa kúpu naše deti ? Užite si to sami...
Nemám dôvod rešpektovať vôľu spoločnosti, ktorá by ma mohla poslať do záhuby.Nič o mne nevieš, takže si tie reči o konzume nechaj pre svoju hlavičku, ja určite nie som z tých, ktorí plytvajú a žijú konzumným spôsobom života, krásne súdiš podľa seba iných (teda mňa).
To je výplod roka, že zelení škodia prírode tak isto ako "nezelení", akože, na to už ani neviem čo napísať. Píšeš abnormálne sprostosti a myslíš si, ako si nad vecou a máš nadhľad.
hughito a teraz pravdu.separujes?nutis rodinu aby separovala?dohovaras znamym?kamaratom?frajerke?ale pravdivo
Samozrejme, že sa držím hesla: ak chceš niečo zmeniť, musíš začať od seba. Inak to nejde.citizen napísal:hughito a teraz pravdu.separujes?nutis rodinu aby separovala?dohovaras znamym?kamaratom?frajerke?ale pravdivo
Ja o nejakú pózu na hojku naozaj nestojím, nemusíte sa báť.
tak len nadalej pokracuj.
Ked uz sa bavite o odpade a jeho separovani...
Rodina, ktora vyprodukuje iba jednu tasku smeti za rok
Rodina, ktora vyprodukuje iba jednu tasku smeti za rok
smekam.nie su to konzumisti ako my.no maju moj obdiv len keby to otvorilo aspon polovici sveta oci tak vtedy by som povedal ze je to uspech..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hughito -> tie abnormalne sprostosti co pisem su normalne veci co su denno denne okolo teba ... nejaky imbecilny chumaj sa rano zobudi cely vlhky, ze vymysli zelene auto ... a uplne genialne mu da spalovaci motor, elektricky motor a este aj baterie - to je uplne ekologicke riesenie, ktore neplytva zdrojmi ani energiou a vo vysledku ma rovnaku spotrebu ako akekolvek normalne auto strednej triedy s normalnym vodicom ... to je zeleny pristup ... zamerat sa na jednu vec a podriadit jej vsetko, cim si neuvedomuju aka je to vacsinou imbecilita zo sirsieho pohladu ((zamerali sa na nizke emisie CO2, ale rozmyslali ritou lebo si neuvedomili kolko a akych emisii sa vytvori pri vyrob e tak strasne zeleneho auta - o tom aka je to nehorazna kravina posudzovat nieco podla emisie CO2 radsej pomlcat ))
... a tak je to so vsetkym
je tiez zaujimave sledovat idiotskych zelenacov ak na jednej strane hlasaju mier, lasku, setrenie zdrojmi a ohladuplnost k prirode a na druhej protestuju proti jadrovym elektrarnam a neekonomicke a casto aj neekologicke slnecne a veterne
na ekologiu skutocny odbornik neexistuje, pretoze ekologia je nieco co sme si vymysleli ako bic sami na seba
... za najvacsie kapacity v odbore su povazovani klamari, zlocinci, demagogovia a podobni ... a nie dakujem nemam zaujem sa medzi takych radit 
to co pisem sa ti moze zdat podivne ale proti silnym ekologickym masazam ako napr. GO stoji vacsina poprednych vedcov - a to ako uznas urcite nieco znamena a asi nemoze nejaky zeleny chumaj presviedcat vedca, ktory je zvyknuty na exaktny pristup
...
necakam ze sa niekedy mozeme zhodnut a ani to nepotrebujem, ale neviem kde beres tu naivu predstavu, ze ten smer ktorym rozmyslas ty je najlepsi, alebo aspon dobry a miesto toho aby si sa zamyslel nad tym co pisu ini, tak to odsudis ako sprostosti
... ja tu necakam ziadne citascie sfetovanych zelenych kriplov, mna zaujima tvoj nazor na vec
... ako bojujes ty ? proti konzumu? proti niceniu prirody ?za prava zvierat ? za prava cucoriedok a podobne ? ...
tiez je mi v konecnom dosledku uplne jedno ze co si myslis o mojom prehlade, alebo nadhlade ... ja sa nazerem prave preto, ze niekde muselo zomret 5 tulenov, ktorych rozsekala lod co mi to zradlo viezla ... ja sa pohodlne dopravim do prace a z prace, cim mozem byt uzitkom pre spolocnost, prave vdaka tomu milionu mrtvych vtakov, ktore poddali z ropnej skrvny ... a takyto smer vyvoja veci mi nevadi, pretoze viem ze kazda akcia ma nejaku reakciu a kazdy vyvoj ziada svoju cenu
... a v nasej historii ci chces alebo nie este nikdy nebola privysoka a osobne si myslim ze sa jej aj dokazeme vyhnut, nech uz bude aka chce ... ale iba tym ze pojdeme do predu a nebudeme banda kriplov ktorych zaujima najviac spravny odtien zelenej miesto nejakeho realneho prinosu spolocnosti

je tiez zaujimave sledovat idiotskych zelenacov ak na jednej strane hlasaju mier, lasku, setrenie zdrojmi a ohladuplnost k prirode a na druhej protestuju proti jadrovym elektrarnam a neekonomicke a casto aj neekologicke slnecne a veterne
na ekologiu skutocny odbornik neexistuje, pretoze ekologia je nieco co sme si vymysleli ako bic sami na seba
to co pisem sa ti moze zdat podivne ale proti silnym ekologickym masazam ako napr. GO stoji vacsina poprednych vedcov - a to ako uznas urcite nieco znamena a asi nemoze nejaky zeleny chumaj presviedcat vedca, ktory je zvyknuty na exaktny pristup
necakam ze sa niekedy mozeme zhodnut a ani to nepotrebujem, ale neviem kde beres tu naivu predstavu, ze ten smer ktorym rozmyslas ty je najlepsi, alebo aspon dobry a miesto toho aby si sa zamyslel nad tym co pisu ini, tak to odsudis ako sprostosti
tiez je mi v konecnom dosledku uplne jedno ze co si myslis o mojom prehlade, alebo nadhlade ... ja sa nazerem prave preto, ze niekde muselo zomret 5 tulenov, ktorych rozsekala lod co mi to zradlo viezla ... ja sa pohodlne dopravim do prace a z prace, cim mozem byt uzitkom pre spolocnost, prave vdaka tomu milionu mrtvych vtakov, ktore poddali z ropnej skrvny ... a takyto smer vyvoja veci mi nevadi, pretoze viem ze kazda akcia ma nejaku reakciu a kazdy vyvoj ziada svoju cenu
Problem je ten, ze ty us si kripel...norkdapp nemyslel som si to o tebe, ale posledny odstavec tvojho prispevku moze napisat iba nizkointeligentny clovek, bez premyslania...nehnevaj sa na mna ale si chory na hlavu. A to co ty povazujes, za 'ist do predu' je pre mna len krok vzad v tejto spolocnosti, ktoru nici tuto planetu...ja dufam, ze raz nastane doba, kedy to vsetko praskne, a aj ty budes nuteny chodit peso, a nebudes ta leniva prezrana svina, ktora sa vsade vyvaza, a serie na vsetko...a nic ta nezaujima len tvoje pohodlie...skoda, ze TESCO nedovaza zradlo priamo do tvojho bytu, nie?
Zase len obkecávaš o ničom, všetko relativizuješ a hodnotíš apriori podľa akýchsi tvojich dojmov.
Jedno je isté, že ropa sa určite minie, je to totižto neobnoviteľný zdroj energie, preto je rozumné a logické hľadať aj iné pohonné látky na tie naše autá. Nie je na tom nič nenormálne a je to v záujme aj toho pokroku, ktorý presadzuješ, len tvoja hlava to akosi neberie a myslí si, že to, čo je tu teraz je niečo, to už navždy zostane.
Čiže nejde o žiadneho spoteného zeleného, ktorí si niečo vymýšľa, ale o snahu nájsť aj takéto alternatívy, ale to už bohužiaľ nejde, keď veľké americké automobilové koncerny skupujú tieto licencie a pekne ich zavrú do šuplíka, aby sa mohla stále udržovať ropná mašinéria, ktorá zarába (viď. debilné americké 6-litrové motory, to by bolo niečo pre teba, že ?).
Kto je ten popredný vedec, ktorý stojí proti GO ? Nebodaj si myslel Klausa ?
Stačí sa pozrieť okolo seba a zistíš, že sa niečo deje. Už len tieto povodne, ktoré sa tak často opakujú a s takou intenzitou, akou ešte nikdy. Podobné extrémny prejavy počasia sa dajú vysledovať po celom svete, aj laik vidí, že sa niečo mení.
Ja ti tu nepotrebujem dokazovať a vypisovať to, čo ja robím, ja mám svoje svedomie čisté a samozrejme viem, že by som mohol robiť aj viac a intenzívnejšie. Základným rozdielom je však samotný prístup k veci, zatiaľ čo môj je racionálny a vedie k zachovaniu planéty a zlepšeniu kvality života (pokrok ako taký nie je všetko, nemusí priniesť automaticky radosť, to snáď uzná každý...o koľko vecí dnes máme viac ako pre 40 rokmi a sme naozaj o toľko šťastnejší ? ) zatiaľ čo tvoje názory sú silno prízemné, čo si úplne zaklincoval a potvrdil tým posledným odstavcom.
Jedno je isté, že ropa sa určite minie, je to totižto neobnoviteľný zdroj energie, preto je rozumné a logické hľadať aj iné pohonné látky na tie naše autá. Nie je na tom nič nenormálne a je to v záujme aj toho pokroku, ktorý presadzuješ, len tvoja hlava to akosi neberie a myslí si, že to, čo je tu teraz je niečo, to už navždy zostane.
Čiže nejde o žiadneho spoteného zeleného, ktorí si niečo vymýšľa, ale o snahu nájsť aj takéto alternatívy, ale to už bohužiaľ nejde, keď veľké americké automobilové koncerny skupujú tieto licencie a pekne ich zavrú do šuplíka, aby sa mohla stále udržovať ropná mašinéria, ktorá zarába (viď. debilné americké 6-litrové motory, to by bolo niečo pre teba, že ?).
Kto je ten popredný vedec, ktorý stojí proti GO ? Nebodaj si myslel Klausa ?
Stačí sa pozrieť okolo seba a zistíš, že sa niečo deje. Už len tieto povodne, ktoré sa tak často opakujú a s takou intenzitou, akou ešte nikdy. Podobné extrémny prejavy počasia sa dajú vysledovať po celom svete, aj laik vidí, že sa niečo mení.
Sfetovaných..toto je argumentácia tých najdebilnejších náckov a pod. kktov, pre ktorých sú všetci len sfetovaní, si naozaj debilko toto napísať.ja tu necakam ziadne citascie sfetovanych zelenych kriplov, mna zaujima tvoj nazor na vec... ako bojujes ty ? proti konzumu? proti niceniu prirody ?za prava zvierat ? za prava cucoriedok a podobne
Ja ti tu nepotrebujem dokazovať a vypisovať to, čo ja robím, ja mám svoje svedomie čisté a samozrejme viem, že by som mohol robiť aj viac a intenzívnejšie. Základným rozdielom je však samotný prístup k veci, zatiaľ čo môj je racionálny a vedie k zachovaniu planéty a zlepšeniu kvality života (pokrok ako taký nie je všetko, nemusí priniesť automaticky radosť, to snáď uzná každý...o koľko vecí dnes máme viac ako pre 40 rokmi a sme naozaj o toľko šťastnejší ? ) zatiaľ čo tvoje názory sú silno prízemné, čo si úplne zaklincoval a potvrdil tým posledným odstavcom.
Na to môžu mať vplyv 2 veci. Vplýva na to aj globálne oteplovanie ale (zatial) v malej miere. Predovšetkým je na vine zlá(odfláknutá) regulácia vodných tokov(teraz hovorím o sr). Voda z dažďov sa často nemá kam vsiaknuť alebo niekam odtiecť a keď poriadne naprší na odlesnený kopec tak je hned veselo. A tie strašné teploty tiež nemá na vine len globálne oteplovanie ale aj to, že predmety v meste (cesty, domy, chodníky atd) sa rýchlo zohrejú a to spôsobuje vznik "tepelných ostrovčekov nad mestami".hughito napísal:
Na SR by sa mala predovšetkým vyriešiť regulácia vodných tokov a problémy, ktoré som spomenul vyššie, inak nás tu bude vytápať každý rok.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mne sa paci ako jedinou vasou zbranou je vyvolavanie pocitu viny v slusnych ludoch
... co vas utvrdzuje v presvedceni, ze prave vas nazor je spravny ?
tiez mam svedomie absolutne ciste a zo zivota mam ovela vacsiu radost ako by som mal pred 50 rokmi, bez veci co pouzivam dnes a denne
skutocne by ma nebavilo ist si kazde rano podojit kravu, nakosit travu a neviem co vsetko
... proste niesom ten typ ... neviem cim vy podkladate to ze konzumny sposob je zly sposob ... nieje ... nic take ako dobry a zly neexistuje ... su len rozdielne
... ja ziadnemu zelenacovi jeho lajfstajl neberem, len nech sa nesere domna ... nech sa hra na vlastnom dvorku, ja predsa tiez nikoho nenutim a nemozem aby si kupil auto s nepopieratelne uzasnym 6 litrovym motorom
... tak nech niekto nenuti mna trpiet zato, ze taky chcem mat a pouzivat 
ak klesla nejaka vseobecna kvalita zivota, tak rozhodne iba vdaka tomu ze niekto ma zaujem na tom, aby sa v spolocnosti prehlbovali taketo moralne a nazorove bitky ...
ad vedci -> pana Klausa som zrovna nemyslel - existuje nejaka podpisana listina... akasi charta zdraveho rozumu, ktora popiera vymysleny koncept GO tak ako je nam dnes a denne predostierany
su tam vyznamne mena vedy, ale hladat ti to nejdem, ponevac sa mi nesceee

ja suhlasim s danym vyvojom a viem ze ropa dojde ((aj ked ja sa toho nastastie nedozijem, lebo den, kedy by som nastartoval a nic nepocul, by ma zabil
)) ... zasadne vsak nesuhlasim s akymsi chorym vyvmyvanim mozgov zelenacmi o tom ake je to vsetko slnieckove a dobre
nie nieje - vyroba priusu a nasledne pouzivanie nieje ekologicke a ani zdaleka ekonomicke
...
neviem co mas proti nackom, ale urcite jednym z nich niesom, to ta mozem uistit
o prizemnosti nazorov sa mozeme dohadovat, kedze ty tiez ponukas iba nazor a nie spasenie, tak kludne moze byt rovnako prizemny ako ten moj ... ale tym ze mas so svojim konanim aj pristupom ciste svedomie aj ty aj ja je krizove

tiez mam svedomie absolutne ciste a zo zivota mam ovela vacsiu radost ako by som mal pred 50 rokmi, bez veci co pouzivam dnes a denne
ak klesla nejaka vseobecna kvalita zivota, tak rozhodne iba vdaka tomu ze niekto ma zaujem na tom, aby sa v spolocnosti prehlbovali taketo moralne a nazorove bitky ...
ad vedci -> pana Klausa som zrovna nemyslel - existuje nejaka podpisana listina... akasi charta zdraveho rozumu, ktora popiera vymysleny koncept GO tak ako je nam dnes a denne predostierany
ja suhlasim s danym vyvojom a viem ze ropa dojde ((aj ked ja sa toho nastastie nedozijem, lebo den, kedy by som nastartoval a nic nepocul, by ma zabil
neviem co mas proti nackom, ale urcite jednym z nich niesom, to ta mozem uistit
o prizemnosti nazorov sa mozeme dohadovat, kedze ty tiez ponukas iba nazor a nie spasenie, tak kludne moze byt rovnako prizemny ako ten moj ... ale tym ze mas so svojim konanim aj pristupom ciste svedomie aj ty aj ja je krizove
Pocit viny by si nemal keby si mal ciste svedomie...kedze stale spominas pocit viny tak sa za nieco vinny citit musis... 
"kým majú tak ber", že?nordkapp_pb napísal: ja suhlasim s danym vyvojom a viem ze ropa dojde ((aj ked ja sa toho nastastie nedozijem, lebo den, kedy by som nastartoval a nic nepocul, by ma zabil))
Pravda je, že GO má nejaký ten efekt, aj ked si myslím, že je tak trochu menej podstatný až zaedbatelný a chlapci z USA a EU to tak neuveritelne nafúkli, až sa mi tomu nechce verit (pol stupna za 100 nás nezabijenordkapp_pb napísal:existuje nejaka podpisana listina... akasi charta zdraveho rozumu, ktora popiera vymysleny koncept GO tak ako je nam dnes a denne predostieranysu tam vyznamne mena vedy, ale hladat ti to nejdem, ponevac sa mi nesceee
![]()
Mal by si si uvedomit že čím je niečo zelenejšie/ekologickejšie, tým lepšie aj pre teba, nebudeš musiet dýchat tolko bordelu.
Ešte k elektromobilom - väčšina z nich je stále asi tak použitelná ako Linux pre profesionálneho hráča hier, ale ked dôjde ropa, tak budeme mať aspon nejakú alternatívu... a vôbec, máme ešte autá na biopalivá, vodík a bohvie čo ešte, takže o autá by som sa nebál.
general motors vyrobil prototyp ekologickeho auta.ked zistili ze je to tak nevyhodne pre ropne spolocnosti tak sa zahadne znicili asi 50 kusov ich bolo.tu nejde o to ze zopar vysinutych rakusakov protestuje proti temelinu..ale o to ze sa kazdy den vyklcie take mnozstvo zelene ze je to na zaplakanie..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Lubos -> hmmm, ani nie, ja som nastastie voci takym praktikam imunny ... nanestastie na mnoho ludi, hlavne takych co nemaju stipku kritickeho pohladu na veci to plati ... sice to spominam ale nic take nemam a mat nebudem, pretoze neviem aku by som mal sam pre seba cenu, keby som robil nieco o com som presvedceny ze je to echt zle a echt proti tomu co si myslim 
bigbob ... tak to rozhodne ... je to o vyuziti sance a bol by som hlupy keby som dnes jazdil za drahsie, pomalsie a bol by som obmedzeny dnejakym dojazdom a pristupom k elektrike povedzme
... myslim ze prave ja ako fajciar mozem co najmenej fuzovat na nejake dopady znecisteneho vzduchu, kazdopadne ano cisty vzduch je dobry vzduch ... ono to ale uz davno neni o cistom vzduchu - pretoze normy, ktore upravuju rizikove plyny a pevne castice existuju uz dlhsie a dnes aj z najspinavsich kominov ide relativne neskodny exhalat ((to ma privadza k myslienke na najvacsiu odrbavku na celom svete - emisne kvoty na CO2 ... ostava mi rozum stat, pretoze je to inertny plyn, ktory sa normalne v prirode vyskytuje a ziadne oteplovanie nemoze ... a ano kvoty a normy na skutocne skodlive veci su uz davno)) ...
taka perlicka - najviac ma pobavilo v kontraste s vystuipovanim zelenych proti autam v mestach to, ze v nejakom velkomeste ((ani keby ma niekto zabil, si nespomeniem)) zistili, ze vdaka autam tam maju cistejsi vzduch - bol tam totiz taky bordel, ze vyfukove plyny boli na skodliviny ((NOx, SOx)) cistejsie ako nasavany vzuch

... tiez som nikde nepisal ze vyvijat nove a kludne aj cistejsie technologie je zle, ale je zle deformovat trh a obmedzovat ludi tym ze budu preferovane, aj ked niesu take vyhodne ... to co pises by prave mohla byt z druhej strany ta racionalizacia pokroku o ktorej tu pisal myslim hughito
ad alternativy - biopaliva su najvacsi hnus na trhu s palivami, pretoze nicia polnohospodarstvo a defakto su daleko neekologickejsie ako paliva fosilne
... vodik nieje zla alternativa, ked sa to vymysli rozumne ((stale by ma srala ta absencia vrcania motora
)) - zaujimavost som sa docital v qarku alebo takom niecom, ze keby boli vsetky auta co dnes jazdia na vodikovy pohon, tak by sa zem zahalila do oblaku vodnej pary a asi by to nebolo tri krat vhodne
... daleka buducnost by mohla byt prave v lacnej a cistej jadrovej elektrike v kombinacii s nejakym prevratnym sposobom uchovavania energie, aby nebol limitovany dojazd tak ako je v sucasnosti 
bigbob ... tak to rozhodne ... je to o vyuziti sance a bol by som hlupy keby som dnes jazdil za drahsie, pomalsie a bol by som obmedzeny dnejakym dojazdom a pristupom k elektrike povedzme
taka perlicka - najviac ma pobavilo v kontraste s vystuipovanim zelenych proti autam v mestach to, ze v nejakom velkomeste ((ani keby ma niekto zabil, si nespomeniem)) zistili, ze vdaka autam tam maju cistejsi vzduch - bol tam totiz taky bordel, ze vyfukove plyny boli na skodliviny ((NOx, SOx)) cistejsie ako nasavany vzuch
... tiez som nikde nepisal ze vyvijat nove a kludne aj cistejsie technologie je zle, ale je zle deformovat trh a obmedzovat ludi tym ze budu preferovane, aj ked niesu take vyhodne ... to co pises by prave mohla byt z druhej strany ta racionalizacia pokroku o ktorej tu pisal myslim hughito
ad alternativy - biopaliva su najvacsi hnus na trhu s palivami, pretoze nicia polnohospodarstvo a defakto su daleko neekologickejsie ako paliva fosilne
Toto je dosť chybná argumentácia, uvediem analógiu s fajčením.ja ziadnemu zelenacovi jeho lajfstajl neberem, len nech sa nesere domna ... nech sa hra na vlastnom dvorku, ja predsa tiez nikoho nenutim a nemozem aby si kupil auto s nepopieratelne uzasnym 6 litrovym motorom... tak nech niekto nenuti mna trpiet zato, ze taky chcem mat a pouzivat
Bol a je tu rozpor, či dovoliť alebo teda zakázať fajčiarom fajčiť v reštauráciach atď.
Ja som bol jasne za to, že áno, zakázať, lebo jednoducho, oni tým fajčením ovplyvňujú aj mňa a to negatívne. A o to ide. Keby sa to tak nedialo, tak nech si robia čo len chcú, kľudne aj pchajú tie zapálené cigarety do riti.
Opäť použijem kúsok tej voľnej citácie Zerzana:
A o to ide, tu nikto nechce niekomu niečo zakazovať, ale jednoducho napr. tí nordkappovci v Amerike, ktorí jazdia na 6-litrových motoroch lebo sa im to páči a ohromne tým plytvajú, oveľa viac produkujú CO2 plynov do ovzdušia, čo v konečnom dôsledku ovplyvňuje aj mňa tu v Európe.Prečo si nečucháte sami to svinstvo zavretý niekde vo vákuovom priestore so svojím štvorkolesovým miláčikom, všetko to svinsto, čo z neho ide ? Prečo si nenalievate všetky tie toxíny len a iba do svojich lahodných drinkov ? Prečo ich pcháte do riek, kde sa kúpu naše deti ?
Osobné slobody by mali byť sväté, ale len pokiaľ negatívne neobmedzujú druhých. Takisto, nordkapp, nebudeš o 2 v noci počúvať hudbu na plné pecky, aj keby sa ti to možno páčilo a prispievalo do tvojej predstavy pohodovosti, ale jednoducho to robiť nemôžeš, lebo tá babička vedľa mala veľký problém vôbec zaspať a ty ju predsa zobudiť nechceš, takže si radšej odpustíš to tvoje pohodlie či rozmar.
Ja viem aká je ohľadne tohto situácia vo svete, sú aj skeptici atď. Bolo by však zbytočné sa tu na niečo odkazovať, každý by si našiel to "svoje".ad vedci -> pana Klausa som zrovna nemyslel - existuje nejaka podpisana listina... akasi charta zdraveho rozumu, ktora popiera vymysleny koncept GO tak ako je nam dnes a denne predostieranysu tam vyznamne mena vedy, ale hladat ti to nejdem, ponevac sa mi nesceee
Najlepším riešením je posadiť tých ľudí s diametrálne opačným názorom (alebo aj menej diametrálnym) za "jeden stolík" a "na", ukáže a konfrontujte.
To sa napríklad spravilo v jednej Lampe, kde sa odohrala pekná diskusia a mne celkom jasne vysvitlo, kto vyhral, ale záver nech si samozrejme spraví každý sám
Veľmi rád tebe aj komukoľvek inému - kto by mal záujem - poskytnem linky.
Dnes som napríklad sledoval náhodne akúsi reláciu v televízii a tam hovorili o akýchsi nových lodiach, ktoré "tam" začali využívať, lebo "idú", teda využívajú na pohyb slnečnú a veternú energiu. Pre prípad absencie týchto zdrojov majú tie lode aj motorový, teda klasický pohon, dá sa to prepínať.
Toto mi príde ako rozumné riešenie, aspoň pre začiatok.
Samozrejme, že tieto nové technológie budú drahšie, ale takisto novšie auto stojí viac ako Škodovka 120, takže argument o cene neobstojí.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
neviem preco pouzivas rovnako chybnu argumentaciu ? preco by som ja mal pouzivat svoje auto niejde v riti, ked za pomoci neho tvorim hodnoty pre nas vsetkych ? ... uvedom si, ze drtiva vacsina ludi auto nepouziva iba pre zabavu a preto ze sa im chce
... MHD a individualna doprava vlastnou silou ich nezachrani a inu moznost nikto neponuka
... navyse majoritnym podielom znecistenia su produkty nakladnej dopravy a to uz nemozes mat nikomu za zle, ze chce rano mlieko, rozky a salamu
to uz by si si celkom nasral do huby 
neviem komu a co konkretne veris, ale cim ta ovplyvnuje CO2 napriklad ? ... CO2 je normalny neskodny inertny plyn, ktory sa v prirode bezne vyskytuje ... ohanat sa CO2 je najvacsia chuyovina o akej rozmyslajuci clovek pocul
... podla niektorych demagogov ako je Moore za poslednych sto rokov, aj ked sme ho vyprodukovali nehorazne tony, tak prispel k zdvihnutiu priemernych teplot iba zanedbatelne -> a to proklamuju sami zeleni ! ! !
... na druhej strane su skutocni vedci, nie nejaki sasovia, ktori nas chcu vsetkych "zachranit" a tvrdia ze to co niekto pomenoval GO a zaraba na tom nehorazne peniaze je vlastne uplne obycajna faza cyklicky sa opakujuca v dejinach Zeme a neda sa to popriet, lebo ked navrtas ladovec do kilometrovej hlbky, tak uz aku taku matnu predstavu o par rokoch spatky ziskas
... navyse celym CO2, ktorym sa tie zelene kur*y ohanaju sa nici v daleko horsej miere ako my, samotna priroda - z jednej priemernej sopky je tolko CO2, ako vyprodukujeme za XY mesiacov a nehovorim o skutocnych skodlivinach ako je sira
... zeleni by mali iniciovat nejaky zakon o umiestneni filtrov nebezpecnych castic do kratrov sopiek, lebo nas sama maticka zem zabija za odmenu, ze sa jej s placom snazime tak strasne pomahat 
daj pls tie linky, lebo ked mi niekto kto inlkinuje k zelenej povie ze je absolutne jasne, kto vyhral - aj ked to nieje cielom diskusie, tak neviem co si myslet
otazka - preco nemozu mat tie lode radsej maly jadrovy reaktor na pohon ? nicomu by to nevadilo - je to lacna, vykonna, nezavisla a trvacna varianta ... nejake kolektory sa mozu vopchat vies kam
... to je inak najvacsia somarina dneska a najvacsi zeleny paradox, ked tito chumaji stale proklamuju slnecnu a veternu elektriku, aj ked je neskutocne neekologicka, co sa sekundarnych ukazatelov tyka
vsetci zelenaci by mali dostat rozum a pricinit sa o to, aby sa stavali prave elektrarne jadrove, vodne, pribojove, geotermalne a pod. a nie sracky co nicia prirodu a su zavisle od vole a nevole prirody ako veterne alebo solarne
... na to by ale bolo treba stipku rozumu, ktora drtivej vacsine zaslepenych zelenych bojovnikov chyba 
- ja nepisem o cistej cene, ta o nicom nehorovi ... ja iba tvrdim, ze je hlupe nenechat to na trh a preferovat novu zmrdotechnologiu, ktora fakticky nieje o nic ohladuplnejsia k prirode ako stara
neviem komu a co konkretne veris, ale cim ta ovplyvnuje CO2 napriklad ? ... CO2 je normalny neskodny inertny plyn, ktory sa v prirode bezne vyskytuje ... ohanat sa CO2 je najvacsia chuyovina o akej rozmyslajuci clovek pocul
daj pls tie linky, lebo ked mi niekto kto inlkinuje k zelenej povie ze je absolutne jasne, kto vyhral - aj ked to nieje cielom diskusie, tak neviem co si myslet
otazka - preco nemozu mat tie lode radsej maly jadrovy reaktor na pohon ? nicomu by to nevadilo - je to lacna, vykonna, nezavisla a trvacna varianta ... nejake kolektory sa mozu vopchat vies kam
- ja nepisem o cistej cene, ta o nicom nehorovi ... ja iba tvrdim, ze je hlupe nenechat to na trh a preferovat novu zmrdotechnologiu, ktora fakticky nieje o nic ohladuplnejsia k prirode ako stara