Zlý audio output

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zlý audio output

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

zdravíčko.. mám NB Toshiba Satellite P100-106, Windows 7.. môj problém je v tom, že kvôli častému používaniu a opotrebeniu sa mi pokazil konektor, do ktorého sa zasúvajú slúchadlá.. výsledok je taký, že mi hrá len jedno slúchadlo, pri reproduktoroch len jeden reprák.. pri slúchadlách sa do dá vytrikovať tak, že konektor slúchadiel povytiahnem asi o 0,5 mm, potom hrajú v poho.. lenže toto riešenie je veľmi nestabilné, obťažuje ma to a navyše pri reproduktoroch nefunguje.. neviete, ako by sa to dalo vyriešiť? nedá sa nejak nastaviť, že by boli reproduktory pripujené do Microphone alebo Line-In a počítač by do tohto konektoru "púšťal" to, čo púšťa do konektoru pre reproduktory? napadá vás prípadne nejaké iné riešenie? ďakujem
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Zlý audio output

Príspevok od používateľa moosha »

Skus tam posprtat vatovou tycinkou, popripade laptop vypni a posprtaj poriadne vatovou tycinkou namocenou v benzinalkohole (v lekarni pytaj spiritus cum benzino), zopar hodin ho nezapinaj nech sa presusi a skus.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dík za radu :wink: skúsil som to s tou vatovou tyčinkou nastriekanou sprejom na čistenie kontaktov, píšu že je oil-free, nevodivý.. otec elektrotechnik ho stále používa, overená značka.. síce mi na tyčinke ostalo dosť humusu a šla zasunúť dosť hlboko, no nepomohlo.. zajtra ešte skúsim ten benzinalkohol, ale neviem, no..
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

A ked troska pohybes jackom tak nepomaha? Ci nemas nahodou vydrety pliesok v inpute.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hovorím, slúchadlá idú keď ich trošku povysuniem.. s reprákmi môžem mixovať koľko chcem, tam buď ide jeden alebo nejdú vôbec, len dve polohy..
ešte taká zaujímavosť, na kábli od slúchadiel mám ovládať hlasitosti, kde sa dá nasvatiť MONO/STEREO.. slúchadlá mi teraz hrajú len keď je prepínač v polohe STEREO, v polohe MONO sú potichu.. a keď bol funkčný konektor v noťasi, vtedy to fungovalo ako malo.. je to celé nejaké čudné..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

ak nepomaha cistenie a ani ked pomikas to nejde... tak budes mat asi odpaleny jeden kanal na zvukovke.. to je dost neprijemne..
k tomu tvojmu "triku" dodam len tolko ze hoci hraju obe sluchadka ale stale pocujes len jeden kanal.. ty vlastne tym ze povytiahnes konektor pripojis oba kanaly sluchadiel na jeden kanal vystupu. cize ti hra mono v oboch sluchadlach.. ak ti to staci tak si sprav redukciu :) a nemusis nic povytahovat. je to ale blbe ked mas napr film v ktorom prebieha rozhovor a niekto na pravej strane prehovory ale ty ho nebudes pocut lebo mozes mat akurat pravy kanal odpaleny.. :) budes sice pocut zvuk na oboch sluchadkach ale iba lavu stranu na kazdom :)
Napísať odpoveď