Inak phys0c nevie PHP vôbec, tak aké základy?
Mimochodom - ako chceš robiť nejaké prvky hry bez grafického kabátu a nejakého vzhľadu? Potom je v tom bordel, najlepšie je spraviť si všetko postupne.
Jednoducho, stačí, keď sa nejako zobrazuje, čo sa tam odohráva (a na to stačia napr. aj tabuľky).L.E.n napísal:Mimochodom - ako chceš robiť nejaké prvky hry bez grafického kabátu a nejakého vzhľadu?
Lenže keď budeš robiť všetko naraz, budeš v tom mať ešte väčší bordel (a ak sa zasekneš na nejakom obrázku, nikdy to nebude nič robiť).L.E.n napísal:Potom je v tom bordel, najlepšie je spraviť si všetko postupne.
audiotrack napísal:táto téma mi pripomína gigacast. Veľké plány a vízie, a tam to asi aj končí
joo super to rad pocujemaudiotrack napísal:neboj sa, súťaž v programovaní plánujem už dlhšiu dobu
A presne preto im odporúčam hrať sa s algoritmami... pretože rôzne "drobnosti" okolo (prihlasovanie, posielanie správ a podobné funkcie) nie sú až tak dôležité, ale treba mať skúsenosti, aby to netrvalo príliš dlho.audiotrack napísal:táto téma mi pripomína gigacast. Veľké plány a vízie, a tam to asi aj končí
Neviem či to už vážne nie je priveľa, na Skype mám konverzáciu o piatich ľuďoch, ďalší je zatiaľ cez PM, ... nech sa vyjadria ostatnísedlák napísal:Cavte chalani, este vas to neprešlo?? ak nie, tak sa rad pridam, v "mladosti" som si vytvoril hokejovy online manazer, ale padlo to, malo vedomosti a pod ...
a viem samozrejme html, cssphp, mysql, ako tak ajax a js (ucim sa, mam na stole 500 stranovu knizku) :d
Pozri, Martinovi vadilo už keď sme boli traja, pretože vraj to budeme mať v kóde neprehľadné, tak to chcel naprogramovať sám, teraz si vezmi koľko nás je. Zajtra Martin (snáď) dokončí registráciu a môžeme sa pustiť do všetkého, zatiaľ to však porozdeľované nie je.sedlák napísal:Prečo priveľa? ono je to všetko o tom, že musi byť jeden "šef" ktory urči kto čo robi, respektive kto čo vie urobiť. Ked to sefko cele dobre zorganizuje, robota moze ist pekne od ruky
U takychto veci treba najprv "jadro" potom hluposti. To maš ako s autom, mozes sa hrat s hlupostami, ako je farba, rozne kolesa, sedadla a hluposti, ale ked nemas motor, nepojde ti tochrono napísal:Takže ešte to zopakujem. Ak by som ja robil niečo také, najskôr by som sa hral s algoritmami. Napr. ak tam budú súboje, tak treba urobiť nejaké objekty (triedy), ktoré budú popisovať vojakov, zbrane, obranné stavby... a testoval by som rôzne parametre tak, aby to bolo vyvážené a na to obrázky ani DB netreba. Grafika, HTML kód, CSS, JavaScript sa môže postupne, ako to bude nutné.