JBL Creature III
JBL Creature III
aky je Vas nazor na tieto reproduktory http://www.mzone.sk/produkt/jbl-creature-iii-white vopred dakujem sa kazdy nazor
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: JBL Creature III
urcite ano, tiez mam jbl, sice iny model, ale odporucam 
strašný odpad
satelity ODYSSEY s výkonom 5W
subwoofer MAGNUM s výkonm 15W
slabučké, ak cheš aktívne repro tak asi niečo od Logitech...
-
uplink
VIP
Filipito, teoretik, nájdi mu za tú cenu niečo lepšie od Logitechu. Konkrétne "potvory" som videl na nete niekde za 70 evri a za tú cenu je to na 2.1 super zostava. Hrajú kvalitne, ale nehrajú high-endovo, na to si zožeň sound-sticks. Všetko v tej cenovej kategórii hrá +- 20-30W R.M.S. celá sústava.
Ináč tie watty ma vedia vždy pobaviť. Borec testoval doma Z-2300vky vs. GW T3 [Creative] a Creativy ich totálne rozbili na padrť vo všetkých testoch. A teraz tá zábavná časť. Logitech má 200W R.M.S. ["skutočný" výkon] a creativy iba 50W + 15 x 2 čiže 80W
. Celkovú "loudness" mali Creativy oveľa vyššiu, kvality na výškach, stredoch aj hĺbkach. Toľko ku parametrom, ktoré udávajú "renomovaní" výrobcovia ako logitech, genius, mercury a im podobní.
Aby som len nekvákal:
http://www.astraelektronik.sk/vypoctova ... iii-white/
67 evri.
A keby chcel Filipito zase teoretizovať testmi, tak ho preventívne schladím:
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/c ... aworks-t3/
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/logitech-z-2300/
slovom 10/10 vs. 6.8/10
a teraz čerešnička na tortu pre Filipita:
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/jbl-creature-iii/
čiže Filipitove milované Logitechy s 6.8 za 163 evri dostali na pysk od JBL Creature III s 9.3 a pritom stoja len 69 evri. Failed, once again.
Ináč tie watty ma vedia vždy pobaviť. Borec testoval doma Z-2300vky vs. GW T3 [Creative] a Creativy ich totálne rozbili na padrť vo všetkých testoch. A teraz tá zábavná časť. Logitech má 200W R.M.S. ["skutočný" výkon] a creativy iba 50W + 15 x 2 čiže 80W
Aby som len nekvákal:
http://www.astraelektronik.sk/vypoctova ... iii-white/
67 evri.
A keby chcel Filipito zase teoretizovať testmi, tak ho preventívne schladím:
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/c ... aworks-t3/
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/logitech-z-2300/
slovom 10/10 vs. 6.8/10
a teraz čerešnička na tortu pre Filipita:
http://www.testfreaks.com/pc-speakers/jbl-creature-iii/
čiže Filipitove milované Logitechy s 6.8 za 163 evri dostali na pysk od JBL Creature III s 9.3 a pritom stoja len 69 evri. Failed, once again.
si si istý že si nepísal o Logitechoch, s tým odpadom, však?Filipito napísal:strašný odpad
Tak 67 eur je uz ina cena. Ale na 100 eur su slabe... Len toľko. A k wattom tam si treba dobre pozrieť či to je celkovy výkon. Alebo výkon na kanál atď... Nato najdeš na nete kopu článkou
-
uplink
VIP
Filipito ja som ich počul hrať v epl store a spravili na mňa dojem a známemu čo je audiofil a kupuje si audio zostavy len preto aby ich otestoval [podobný magor ako ja, akurát ja to robím s grafikou] tak mu verím. Len mi ide o to že tie watty sú nie vždy také, aké udávajú. Nepíšem teraz o pmpo [teoretický výkon zostavy], alebo r.m.s. [reálny výkon jednotlivých častí], ale o tom že napríklad creative napíše na svoje satelity povedzme 7W a na subáč 30W a potom si pozriem genius, ktorý napíše na satelity 70W a na subáč 200W [rms, čiže reálny] a keď to pustím tak mi je z geniusu do plaču. Toť sjo. Proste by som šiel na mieste toho chalana do epl storu a tam si vypočul aj príšerky, aj sound sticks a keď bude chcieť dám mu kontakt na mojho známeho a tam si vypočuje creativy.
sound sticky sú v apple store ? v Košickom som ich neako nevidel
inak s tými wattmi máš pravdu , mohli by proti tomu neako zakročiť , napr Logitech Z-2300 má bohovský sub ale satelity sú na plač
inak s tými wattmi máš pravdu , mohli by proti tomu neako zakročiť , napr Logitech Z-2300 má bohovský sub ale satelity sú na plač
-
Makovnik
Medium Professional
JBL hraju prijemne (pocul som v jablko-sklepe), je to take osobne audio, pre blizke pole, nie na ozvucenie chlastacky.
Z tych testov treba porovnat smerodajne hodnotenia a to su Expert hodnotenia. Tzn Logitech ma 7.3, Creative ma 8.9 a JBL ma hodnotenie 7. Teda tie rozdiely nie su take markantne.
Pozerat celkove hodnotenie, kde valna vacsina su amateri je zbytocne. Amaterovi padne sanka, lebo vymenil svoje pijacove sustaciky za normalne repro a to je zrazu najsamsuper ultra turbo dizel zvuk, aky kedy pocul a da im hodnotenie aj 11z10.
Este by ma zaujimal ten test Z2300 a T3. Prosim link.
PMPO nie je teoreticky vykon, ale Posledny Moment Pred Odpalenim, teda nejake cislo vycucane z prsta vynasobene cinskou konstantou.
Ani pri pisani RMS to nie je vzdy v poriadku, pokial nie su uvedene odmienky merania, tzn. do akeho skreslenia sa meralo a aky fr. rozsah sa reprodukoval. Totiz zosik pre sub da o trosicku viac, ak bude hrat len od 30-120Hz, akoby bol merany s ruzovym sumom 20-20000Hz.
Semtam niekto udava THD, najma oblubenych 10%, pricom to je uz tak velke skreslenie, ze ide o chrchlanie a nie zvuk. Ale cislo napr. 30W je vacsie ako 21W pri 0,1% THD a lepsie sa na to pozera a lepsie to predava. Niekde sa da najst dokonca RMS vykon udavany pri monotonnom 1kHz signale, pricom v tomto pripade ide o sinusovy vykon, ktory moze byt bez problemov vacsi o 5% ako plnopasmovy RMS.
Z tych testov treba porovnat smerodajne hodnotenia a to su Expert hodnotenia. Tzn Logitech ma 7.3, Creative ma 8.9 a JBL ma hodnotenie 7. Teda tie rozdiely nie su take markantne.
Pozerat celkove hodnotenie, kde valna vacsina su amateri je zbytocne. Amaterovi padne sanka, lebo vymenil svoje pijacove sustaciky za normalne repro a to je zrazu najsamsuper ultra turbo dizel zvuk, aky kedy pocul a da im hodnotenie aj 11z10.
Este by ma zaujimal ten test Z2300 a T3. Prosim link.
PMPO nie je teoreticky vykon, ale Posledny Moment Pred Odpalenim, teda nejake cislo vycucane z prsta vynasobene cinskou konstantou.
Ani pri pisani RMS to nie je vzdy v poriadku, pokial nie su uvedene odmienky merania, tzn. do akeho skreslenia sa meralo a aky fr. rozsah sa reprodukoval. Totiz zosik pre sub da o trosicku viac, ak bude hrat len od 30-120Hz, akoby bol merany s ruzovym sumom 20-20000Hz.
Semtam niekto udava THD, najma oblubenych 10%, pricom to je uz tak velke skreslenie, ze ide o chrchlanie a nie zvuk. Ale cislo napr. 30W je vacsie ako 21W pri 0,1% THD a lepsie sa na to pozera a lepsie to predava. Niekde sa da najst dokonca RMS vykon udavany pri monotonnom 1kHz signale, pricom v tomto pripade ide o sinusovy vykon, ktory moze byt bez problemov vacsi o 5% ako plnopasmovy RMS.
-
uplink
VIP
Makovník ten test len u môjho známeho audiofila, ak chceš hodím Ti adresu do ss, môžeš prísť vypočuť ku nemu. A ešte jedna vec, cena medzi tými Logitechmi a JBL [163 vs. 69 evri]. Potom to hodiť do pomeru v tom "pro" hodnotení. Ináč ja by som neodsudzoval tie "amatérske" hodnotenia, profíci zhodnotia tonu vecí ináč ako amatéri, ale bárskedy Ti profík poradí niečo že to bude zaručene iné a Ty nevidíš [nepočuješ] rozdiel, akurát vyhodíš prachy navyše. Sa mi stáva často keď ukážem zákazníkovi z nejakého ateliéru [arch. graf. dtp...] rozdiel medzi S-iPS, S-PVA a TN displayom farby ,odozvu, uhly tak v 80% prípadov mi povedia že to vidia rovnako, jediné čo vidia aj bežní smrteľníci sú pozorovacie uhly a pritom sú tam markantné rozdiely [aspoň podľa mňa a to som čiastočne farboslepý].
diky vsetkym za nazory...bol som si ich vypocut v auparku, hrali celkom slusne...a urcite nepotrebujem totalne high end-i, tieto by som zaradil do "vyssej strednej triedy"...takze spokojnost a dokonca som ich nasiel aj lacnejsie http://www.harmanshop.sk/jbl-creatureIII-black takze spokonnost! 
vyššia striedna trieda to určite neni, ale tak keď sa ti páčia tak prečo nie 
-
Makovnik
Medium Professional
Predpokladam, ze tvoj znamy je z BA, takze je to zbytocne, kvoli tomu sa tam nepotrepem, i ked by som bol zvedavy, kto to je, ked vraj audiofil.
Prave kvoli tomu, ze profici zhodnotia kopu veci inak, sa pozriem na ich pohlad, pretoze ich hodnotenie ma pouzitych viac pridavnych mien a je detailnejsie.
Amateri zhodnotia akurat tak dizajn, co si viem zhodnotit aj sam a spracovanie, k zvuku sa vyjadria jednym slovom, obyvkle, ze je to super bomba, nenormalne, cinkave, basypyco a vysky sypu. Toto je na dve veci...
Hodnotenia amater vs. profi som uz videl na viac strankach, kde su reviews a takmer vzdy to takto vyzera.
Konieckoncov nemusi byt ani napisane kto je amater a kto sa vyzna a na forach sa to da lahko zistit.
To iste tvoj pripad, tak neviem preco sa zastavas amaterskeho uhla pohladu.
Az ti ten zakaznik bude cumiet na panel niekolko hodin a potom mu predhodis iny, vsimne si rozdiel.
Aj ked dakomu ukazes Shade Fobia a Citron C4, pacit sa mu bude Fobia, ale az zasadne, jazda ho presvedci.
Takze ak nieco porovnavat, nech to ma aj vypovedaciu hodnotu.
...a nakoniec ukazka, ze aj spominanu stranku treba brat s dostatocnou rezervou je napr. tento rebricek hodnotenia radii Alpine http://www.testfreaks.com/car-audio-vid ... sort=score
Radia, ktore su lepsie, hoci su starsie sa umiestnili nizsie a nove modely hore... Menej bodov mozu mat za to, ze napr. nemaju pripojenie pre iPrd, nemaju USB, ale ze maju lepsi zvuk uz nikoho netrapi.
Prave kvoli tomu, ze profici zhodnotia kopu veci inak, sa pozriem na ich pohlad, pretoze ich hodnotenie ma pouzitych viac pridavnych mien a je detailnejsie.
Amateri zhodnotia akurat tak dizajn, co si viem zhodnotit aj sam a spracovanie, k zvuku sa vyjadria jednym slovom, obyvkle, ze je to super bomba, nenormalne, cinkave, basypyco a vysky sypu. Toto je na dve veci...
Hodnotenia amater vs. profi som uz videl na viac strankach, kde su reviews a takmer vzdy to takto vyzera.
Konieckoncov nemusi byt ani napisane kto je amater a kto sa vyzna a na forach sa to da lahko zistit.
To iste tvoj pripad, tak neviem preco sa zastavas amaterskeho uhla pohladu.
Az ti ten zakaznik bude cumiet na panel niekolko hodin a potom mu predhodis iny, vsimne si rozdiel.
Aj ked dakomu ukazes Shade Fobia a Citron C4, pacit sa mu bude Fobia, ale az zasadne, jazda ho presvedci.
Takze ak nieco porovnavat, nech to ma aj vypovedaciu hodnotu.
...a nakoniec ukazka, ze aj spominanu stranku treba brat s dostatocnou rezervou je napr. tento rebricek hodnotenia radii Alpine http://www.testfreaks.com/car-audio-vid ... sort=score
Radia, ktore su lepsie, hoci su starsie sa umiestnili nizsie a nove modely hore... Menej bodov mozu mat za to, ze napr. nemaju pripojenie pre iPrd, nemaju USB, ale ze maju lepsi zvuk uz nikoho netrapi.
-
moosha
Darca
Su, na tej policke napravo pri pokladni je krabica (nedavno som tam bol...Filipito napísal:sound sticky sú v apple store ? v Košickom som ich neako nevidel![]()
-
Tomasko
Guru wannabe
soundsticky 2 ? neviem ako je to v kosiciach ale na zapade maju tieto harmany vsade