Folie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Folie

Príspevok od používateľa adameeec »

kvoli elektrike vo dverach
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

hojko napísal: Holubar: V dnesnej dobe ma vela aut automaticku stmavovaciu funkciu v pripade, ze si niekto zapne diakove svetla, takze ti spatne zrkadlo nad hlavou ihned stmavne. Ale ver mi, ze pokial si niekto dialkove zapne, tak ti tmave folie nepomozu, pretoze najviac svetla sa odraza priamo do oci cez spatne zrkadla, ktore su na lavej a pravej strane auta.
KIA to tiez ponuka, vola sa to tusim elektrochromaticke spatne zrkadlo, ale montuju to iba pri najvyssej vybave (TX). A pri tych svetlach - raz som siel trasu Ruzomberok - Spissky Stvrtok v noci a celu cestu za mnou sla dodavka, ci som spomalil na 100 alebo zrychlil na 150, v kuse bol na mne prilepeny. Ja som siel na fabii a jeho svetla boli trochu vyssie. No ked som sklopil spatne zrkadlo, bocne mi uz problemy nerobili, najviac ma oslnovalo prave vnutorne.

Mozno je to vsak inak pri dialkovych, kde sa to svetlo rozptyluje inak.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Hojko: Svata pravda cely tvoj post. Ten kto folie na aute nemal alebo este v takom aute nesedel nevie co to je. Ja tiez nechapem ako som mohol bez folii tak dlho existovat :-D Tiez zastavam tvoj nazor o prednych sklach a bol by som medzi prvymi ludmi v servise co by si dal predne okna olepit. Mne lepili skla bez demontaze a aj ked som sa snazil najst chybu a po mm som prechadzal okolo tesneni okna nenasiel som nic za co by som ich mohol zdrbat. Oni si to tesnenie trosku povytiahnu a foliu natlacia pod neho takze to nie je vidno. Pri montazi mi akurat demontovali plast okolo 3. brzdoveho svetla aby sa dostali presne k okrajom skla. Ak by som teraz okna demontoval urcite by som nasiel miesta kde to na mm presne nalepene nie je ale kedze tesnenie mi z kazdej strany zasahuje mozno 5mm do vnutra skla tak ma ten 1mm hore dole nerozhadze. Demontovat okna ani na lacnejsich autach nie je ziadna slast. Nemyslim si ze zalezi na cene auta ale skor na pristupe k lepeniu. Demontazou tapaciru to nekonci, je potrebne dat dole plechy, mechanizmus stahovanie okna, vybrat madla dveri, odpojit motorceky, repro, vytiahnut tesnenia okien atd...skratka sa s tym clovek viac nasere. Ked som si bol vyzdvihnut auto tak akurat lepili okna na Renault Kangoo a aj ked ma vzadu na dverach aj bocnych stranach okna bez stahovania a volne pristupne tak okna demontovali a lepili ich na stole.
Ak je niekto slabsi sofer a uvazuje nad lepenim velmi tmavych folii tak jedinou nevyhodou je cuvanie v noci. Ak nemate parkovaci senzor a nedokazete cuvat pomocou spatnych zrkadiel, cize sa pri cuvani pozerate cez zadne sklo, tak pri foliach budete mat sakris problem v noci v neosvetlenej ulici zacuvat.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hojko - vďaka za pozitívne ladený post :) Mám nabehaných niečo cez 5k km a stále sa učím čo a ako. Vďaka za jasnovidecké prirovnanie, že šoférujem ako žena :)

Teraz k veci: pri cúvaní z pred bytovky, kde autá stoja šikmo a jediný spôsob ako bezpečne vyjsť je vystrčiť zadok a cez zadné okná susedných áut sa kuknúť, či niečo nejde, sú fólie fakt občas problém. Keď vedľa mňa stojí dodávka (nevidím na premávku), modlím sa, aby boli na ceste ohľaduplní ľudia, ktorí pustia auto vycúvať z chodníka na cestu - a že je ich pomerne málo (to že púšťaš ty, ešte neznamená, že sú takí všetci, ja mám skúsenoť skôr s tým opačným prípadom).

K pozeraniu sa na 10. auto predomnou - nepochopil si, na akú situáciu som narážal: jazda viacerých áut za sebou s minimálnymi rozostupmi (jazda v dopravnej špičke) a vtedy je vhodné mať prehľad, čo sa deje o auto pred tebou.

Proste - mne prídu fólie síce výhodné z pohľadu súkromia, no nevýhodné z pohľadu bezpečnosti ostatných vodičov. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...súhlasím so Stoporkom, mne to tiež prekáža...aj keď predomnou ide kamión alebo autobus...a to aj keď idem mimomesto...cítim sa neisto...na druhej strane, ešte som nesedel v aute s fóliami, takže nemôžem posúdiť či je ten rozdiel naozaj taký extrémny ako to tu všetci popisujete, akoby išlo o teplotný orgazmus...sto ľudí, sto chutí...
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

hm ked mas problem stym jazdit v spicke tak by si si mal davat vecsi odstup ja tak tiez jazdievam mam vecsi odstup a ked niekto chce tak tam vbehne a tym padom si spravim zas dasli odstup nic mi to nespravi ked predomna pride tak par vodicov a ked ide o autobus tak tam myslim ze ani nepotrebujes niaky extremny rozhlad do predu ked on ma vecsiu brzdnu drahu ako auto tak ak mu nestojis na narazniku tak tam nemozes mat problem zabrzdit aj ked on stupi na brzdu ak nepozeras v lete po babach na zastavkach :)

//autoeditácia príspevku (30 Jún 2010, 20:11)
a folie su paradna vec ja to sice na aute nemam kedze to neni pre studenta najlacnejsie a prave som kupil auto tak najprv dat motoricky a pod dokopy a potom si sprijemnit jazdu
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja viem že by som to stihol, ale ide o ten pocit neistoty...určite každému vyhovuje viac ak má pred sebou aspoň 100 metrov prázdnej vozovky, ako keď líže nárazník na kamióne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Clean_Up: Ano, videl som nalepene folie bez rozoberania a vyzeralo to katastrofalne. Nedokazem vsak posudit pracu od skusenej firmy, ktora to lepi par rokov a ma na to svoje metody. Tam je mozno kvalita totozna ako pri rozobrati dveri.

Stoporko: Jazda v tlacenici je dost sama o sebe riskantna a ked ides za niekym 2 metre a zabrzdi, tak podla praxe, ktorou sa ohanaju vedci, motoristicki novinari atd..., tak potrebujes pol sekundy reakcny cas, aby si zacal brzdit. Takze v tomto pripade je to dost otazne, ze ci by si vobec stihol zabrzdit. Jedina rada teda je, aby si sa snazil takymto situaciam vyhybat a este lepsia, aby si sa snazil dodrzat bezpecny odstup.

Grim-Reaperka: Pri jazde za autobusom ci takym nalozenym kamionom ziadny problem nevidim, uz len z toho dovodu, ze brzdny ucinok nalozeneho 40 tonoveho kamionu sa nemoze porovnavat s 1,5 tonovym osobnym autom. Takze ist za autobusom ci kamionom mi nevadi z hladiska, ze pred seba toho vela nevidim, ale snazim sa dodrzat odstup, aby som mal aky taky prehlad trebars v mensich zatackach alebo na rozbitu vozovku. Ak ma autobus alebo kamion razantne nespomaluje a jeho plyny mi necitit az dnu, tak v tom problem nemam. Horsie je to, ak je nalozeny kamion za mnou, to mi uz vadi, pretoze sa moze stat, ze neubrzdi.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

No este sa mi nestalo aby mi policajt kontroloval cisla na foliach... sice mam vsetko aj karticku atd
Ale zakon schvalnosti je taky ze ak by som nemal tak hned prva hliadka by pytala karticku od folii.,.. :lol:
Ale co som si vsimol tak policajty to uz nejak nekontroluju,.... u nich je smerodatne aby auto malo,ek,stk
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Acer01: Stalo sa mi, ze ho zaujimala karticka od folii, ale cisla folii na sklach uz nedival, napokon v noci by si musel na to posvietit a to by bola asi robota navyse.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Hojko..

Mám nové auto a aj na tomto novom mám fólie a robili mi to chalani metódou bez rozoberania dverí , ako aj na prvom aj na druhom aute sú tie fólie úplne po okraj a je to nerozoznateľné :) a skvelo to vypadá hlavne na tejto E60ke novej

Mimochodom tiež súhlasím aby sa povolila fólia aj na predné sklá ako majú susedia v ČR ale sám dobre vieš ako by sa to hneď zneužívalo , všetci by tam mali aj tak 05ky :)) a policajt nie je odborník na fólie a musel by teoreticky auto zobrať na expertízu inak by si nemusel odovzdať TP a ŠPZky.. Majú tam aj oni s tým problémy a uvažovali že zakážu fólie vpredu.

a s tou kartičkou máš pravdu , tiež mi to pozerali a číslo na fóliách neriešil , a pozerali aj ďalšie veci v TP ako rozmer diskov , pneu a pod tak radšej si to všetko vybavte a zožeňte inak pokutka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

speq: Netrebalo by brat vobec auto na expertizu, existuju pristroje na to, ktore ti to zistia na mieste. Je to nieco vo velkosti testeru na alkohol, ktory prilozi na sklo a laserovy luc zisti priepustnost. Takze by ti dokazal policajt na mieste otestovat, ze ci splnas pozadovanu normu alebo ju prekracujes.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Tak to počujem prvýkrát že existuje taký prístroj tak potom by to bolo jednoduchšie samozrejme.

Ak si dobre pamätám tak dávnejšie sme písali a si hovoril niečo o Audine automat 3.0 TDI ? to máš teraz ? máš tam 3M fólie alebo aké ?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Neviem si predstaviť, že by som si kúpil nejaký kúsok trebárs od BRABUS-u, kde sú čierne sklá nie len vpredu, ale aj čelné sklo. Keby ma zastavil policajt a vravel mi, že si to mám odstrániť z auta za pol mega €, tak ho vysmejem a ukážem faktúru od auta. :lol:
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Ak by povolili folie aj na predne skla tak to by si potom videl kolko majstrov sveta by jazdilo po SR,.... potom by uz nikto nedaval ani pas a nesedel by na mieste vodica ale vstrede hahaha hold takym typkom,ktore slovo bezpecnost nepoznaju :minus: :minus: :minus:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Nepochopil som celkom čo si myslel pod tou bezpečnosťou...čo má spoločné pás a fólie? Ja si pás niekedy nedávam a to ani nemám fólie. Kto jazdí ako ch*j, tak je jedno či bude mať fólie na zadných, predných, čelnom, alebo ich nebude mať vôbec, tak či tak bude jazdiť, ako som vyššie pomenoval!
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

No to ze niektorym je prednejsia frajerina ako svoje zdravie,... :smt059
CHoBoT
Star
Star

folie ked sa to tak vezme tak ku zdraviu pomahaju ked tma maju niake uv a blbosticky :P a myslim ze folie s priputanim nemaju nic spolocne
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Chobot :D ked mas tmave okna tak nebude zretelene vidno ci mas pas alebo nie,...
Ale jasne je to kazdeho vec ci sa puta alebo nie,.... :smt059
CHoBoT
Star
Star

nato ti staci tricko a vecsia postava a neni to uz vidno :) ja napr si davam pasi aj ked idem auto len preparkovat 20metrov :D ked niekto si pasi nedava tak si ich neda aj ked nema folie a kto si ich dava si ich bude davat aj keby do auta nebolo vobec vidno
Napísať odpoveď