Moto-výlet

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
furik
Zablokovaný
Zablokovaný

Moto-výlet

Príspevok od používateľa furik »

Cawte .... s kamošom máme 15.r a kupili sme si kazdy po výkonnom skútri ( pätdesiatky ) ..... vybavili sme si aj papiere .... mám otázku: Išiel už niekto z vás na skútri napr. k moru ??? .... Chceli by sme urobiť "menší" výlet na skútroch k moru ( chorvatsko ) Podotíkam niesi to žiadne babety :D ... Samozrejme musíme mať dozor ( brat ). NA danom mieste by sme sa zdržali asi 3-4 dni .... Chcem sa spýtať ze kolko to asi bude trvať taka cesta ???? A nejake inFo o cenach ubytovanie v chorvatsku .... Nic extra čo sa týka hotela :? Bol by to super zaazitok ... len ma staši TA cesta ci nebude naahodou dlhaa ... a potom či mozme byt v 15 sami mimo staatu :?

KEdze tu je diskusia o cestovanii dufam ze poradiite ... za vsetky rady diki :smt006
Som tu novy a pocul som ze su tu super ludia s ktoryymi sa da podebatovat/diskutovať
sedlák
Light Expert
Light Expert

Re: Moto-výlet

Príspevok od používateľa sedlák »

:-D na skutri ist do chorvatska? sialenstvo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Toto myslíš vážne? Podľa mňa to je absolútne nereálne, keď si zoberieš, že taký skúter má maximálku možno tak 50 km/h, čo ešte hovorím aj moc, tak cestovať do Chorvátska 3 - 4 dni by sa mi moc teda nechcelo. Za ďalšie, museli by ste ísť všelijakými poľnými cestami, keďže po diaľnici by ste takou rýchlosťou ísť nemohli.

A čo by ma najviac odradilo je, že ísť takúto vzdialenosť na skútroch je nebezpečné ako sviňa :!:

Chceš sa na to fakt dať :?: :smt104
furik
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak teda 50 max. :lol: urcite nie :D .... na tachometri ma napisane 120 ale zatial som na nom isiel 78 km/h ... ale podoriikam nie max .... nemal som este cas vyskusat ho na maxime ale mysliim ze tyych 85-90 km/h :wink: VAazne je to je jedne z tych lepsich skutrov .. dal som zan 850 € v bazaare :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak v tom prípade to neni páťdesiatka, lebo tie majú maximálku okolo 45 km/h, z čoho jasne vyplýva, že na ňom nemôžeš jazdiť :D
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

A čo tak výbrus valca?To ti nič nehovorí.Mimochodom na 50ke ktorú som mal ja k dispozícii (KYMCO ZX50) nebol problém ísť 70 na rovine keď som bol sám.A ak tam majú chlapci napr nejaký 70ccm kit tak 90 nie je problém potiahnuť.

Ale k téme.Ja som mal zo soboty od pol 3 do nedele do 3 požičaný skúter 50ku.Nabehal som na ňom 270km a myslel som že sa mi chbrtica hádam nenávratne poškodila a ruky tiež na tom neboli najlepšie.Navyše podobné srandy ako keď som išiel do kopca 30 lebo viac to nechcelo ťahať a podobne si užiješ určite aj ty.Ja ti poviem, že jednoznačne nie

Mimochodom ak máte vybrúsené valce alebo nejaký kit tak pozor na policajtov.Strčia ti sondu do výfuku a môžeš skútru zamávať

// Ešte jedna vec.Tá x8r vytiahne 90 možno tak s 70ccm kitom.Sériovka možno takých 75 s veľkým štastím 80.Aj keď aj variátor urobí svoje.Ale tak ti poviem že ak to máš sériovku tak o 90ke môžeš snívať
furik
Zablokovaný
Zablokovaný

Ale nie vaazne je to 50 :)

Tento model:

Obrázok
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

chlapci, najskor zacnite s turami po okoli a po slovensku ... pretoze na skutri ani 200km denne neni uz moc sranda ;-) ... a hlavne skuter o takomto objeme nieje moc stavany na dialky a moze s tym mat vyhladovo problemy (( aj ked niektori blazni na skutroch obehali europu, ale mali trosku ine skusenosti ci uz so strojmi, alebo aj s cestovanim na nich :-) ))
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

OK .. tak asi kasleme na to more .... radšej pojdeme niekde na juh slovenska ... napr. štúrovo ... a kúpalisko Wadaš
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Pilifo napísal:Tak v tom prípade to neni páťdesiatka, lebo tie majú maximálku okolo 45 km/h, z čoho jasne vyplýva, že na ňom nemôžeš jazdiť :D

45 km / h je konštrukčná rýchlosť :wink: Mne tiež ide po odblokovaní 80 km / h
Inak skús popozerať Motoride a scooter-tuning.sk tam šli niektorý do Chorvátska na skútroch :)
furik
Zablokovaný
Zablokovaný

OK ja to skúsim pozriet :)
ej_do_dabla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ej_do_dabla »

nejakí týpci vyrazili pred týždňom z Brezna na pionieroch do Kazachstanu... Samozrejme každý zo sebou po dva náhradné motory :lol:

tak prečo nie na nových skútroch do Chorvátska ? Chce to len trochu odvahy, guráže, trpezlivosti a náhradných súčiastok :lol:
Ale ja osobne by som skútrik päťdesiatku takto netrápil :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja osobne by som siel peso...bude to trvat dlhsie, ale je to zaujimavejsie podla mna :)
furik
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak to už potom radšej na bicykli :D
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Lub0$ napísal:Ja osobne by som siel peso...bude to trvat dlhsie, ale je to zaujimavejsie podla mna :)
Zdieľam rovnaké chúťky.Avšak by to bolo oveľa finančne náročnejšie ísť napr do Chorvátska pešo ako autom
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nemyslim si...zalezi od toho ake mas naroky a co od toho ocakavas...mam jeden velky sen, ano ide o 'turistiku na peso' no s tym, ze je to turistika mozno aj na rok, mimo krajinu...stacil by mi spacak, stan, a vak...nejak by som uz prezil, snad :P
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

TAkze dobroduch aano ?? ....:D ... kokso ale pesi by som isto nesiel ... vie kolko to bude trvat !! :? ...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

O niečom takom by sa dalo uvažovať pri kubatúrach 250-650ccm... Určite nie 50... Osobne som majiteľom Yamahy Majesty 250 ´00 a netrúfal by som si na takú cestu. Maximum, čo som urobil bolo cca 500km za deň a určite nie pri rýchlosti 70km/h. Občas ti treba aj niečo predbehnúť a to by ti moc s tým nešlo. Tieto malé kubatúry sú určené na mestské prevádzkovanie, nie na túry. Ak silou mocou chcete niečo podniknúť, tak skúste najskôr okolie (100-200km) a potom môžete dať trip po SR. Predsalen potrebujete získať skúsenosti, ono to nie je len sadnúť pridať plyn a ísť... Keď sa už rozhodnete akokoľvek, hlavne s rozvahou!
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

zdravotnik má pravdu, možno po 300km túre po Slovensku zistíš, že si úplne vyflusnutý a to máš tak pol cesty do Chorvátska... Viem o bláznoch, či išli v zime na skútroch (50cc a 100cc) na Elefantentreffen do Nemecka, ale to by som si radšej strelil do zdravého kolena :-D
Rátaj s tým, že ten skútrik ešte zaťažíš dákou batožinou, aj keď nie veľkou, ale cesta bude trvať dosť dlho a budete radi, ak to stihnete za jeden deň :)

zdravotnik, s Majesty sa už dá podniknúť slušný výlet, to je už maxiskúter dosahujúci diaľničné rýchlosti :)
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Mam 50-tku .. mam vodicak , papiere , vsetko a skuter mi ide 90 ... tak netrepte tí co sa tomu nerozumiete :) ... pojdem s Vami :D mozem ?
Napísať odpoveď