revit vs. 3Ds Max
-
nejakymarko
Addict
revit vs. 3Ds Max
Zdravim.
Mam taku otazocku.
Na leto sa mi akosi nepodarilo zohnat robotu, takze som sa rozhodol ze sa troska povenujem sebe a skole a zdokonalym sa v nejakom programe, v ktorom bude moc vytvarat modely. Jedna sa najme o interier a exterier domov a celkovo budov, kedze studujem na STU BA SvF a skor alebo neskor sa to bude tak ci tak hodit.
Len by ma zaujimalo, co v praxy vyuzijem viac.
Na 2D kreslenie mi vyhovuje AutoCAD a ani neplanujem presedlat na 2D revit, ale modely sa v nm vraj daju urobit pekne, plus je tam slusna kompatibilita medzi acadom a revitom.
Maxko je zo zaciatku asi zlozitejsie, ale stale si myslim, ze v globale su s nim o vela vacsie moznosti.
Tak aky je va nazor? Pripadne nejake rady a tipy?
Mam taku otazocku.
Na leto sa mi akosi nepodarilo zohnat robotu, takze som sa rozhodol ze sa troska povenujem sebe a skole a zdokonalym sa v nejakom programe, v ktorom bude moc vytvarat modely. Jedna sa najme o interier a exterier domov a celkovo budov, kedze studujem na STU BA SvF a skor alebo neskor sa to bude tak ci tak hodit.
Len by ma zaujimalo, co v praxy vyuzijem viac.
Na 2D kreslenie mi vyhovuje AutoCAD a ani neplanujem presedlat na 2D revit, ale modely sa v nm vraj daju urobit pekne, plus je tam slusna kompatibilita medzi acadom a revitom.
Maxko je zo zaciatku asi zlozitejsie, ale stale si myslim, ze v globale su s nim o vela vacsie moznosti.
Tak aky je va nazor? Pripadne nejake rady a tipy?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: revit vs. 3Ds Max
Skolacik - porovnávaš trochu neporovnateľné. Revit je echt architektonický software, ale má veľmi biednu kvalitu výslednej vizualizácie. Revit nepodporuje na výstupe tuším ani v-ray a kopec iných dôležitých rendererov, avšak je špeciálne prispôsobený pre architektov. Ide o to či chceš robiť v mixe medzi autocadom a blenderom, alebo v 3D Studiu. 3D Studio nemá konkurenciu čo sa týka kvality produkcie, avšak nie je určené pre architektov, aj keď je verzia "design" ktorá je viac/menej zameraná na exaktnú prácu v oblasti architektúry. V 3D Studiu nebudeš vedieť dobre kresliť bez architektonických znalostí. Revit je "easy-to-use" pre STUčkárov, zatiaľ čo maxko tým že je určené na oveľa širší záber na poli 3D vizualizácií a animácie, tak má oveľa viac možností a tým pádom je zložitejšie. Avšak, ak ovládaš revit, zoberú Ťa viacmenej len do ateliérov, kde pracujú s architektúrou, ale keď ovládaš 3D Studio Max, tak Ťa zoberú takmer všade, kde potrebujú 3D grafiku, vizualizácie, alebo animáciu.
-
nejakymarko
Addict
dik uplink.
asi bude efektivnejsie zamakat na tom maxku. Nevies nahodou o nejakych cviceniach na 3D Studio ktore by bol zamerane na modelovanie a nasledne texturovanie az po rendrovanie co sa tyka architektury? Najlepsie od uplnych zakladov. Alebo zacat nednoduchymi tutorialmi vseho chuti?
a este ak sa tu niekde objavi, zaujimal by ma nazor i-cube-a, lebo viem ze on studuje na STU, aj ked na fakulte architektury.
asi bude efektivnejsie zamakat na tom maxku. Nevies nahodou o nejakych cviceniach na 3D Studio ktore by bol zamerane na modelovanie a nasledne texturovanie az po rendrovanie co sa tyka architektury? Najlepsie od uplnych zakladov. Alebo zacat nednoduchymi tutorialmi vseho chuti?
a este ak sa tu niekde objavi, zaujimal by ma nazor i-cube-a, lebo viem ze on studuje na STU, aj ked na fakulte architektury.
-
uplink
VIP
skús pixel2life, poobzeraj sa po stránke evermotion, alebo google. Vzhľadom na to že nie som architekt ani sa na architektonické vizošky nezameriavam, tak Ti tu moc neviem poradiť, sorry.
-
tuto ho chcem_D
Expert
kedze ovladas uz AutoCAD, co takto sa povenovat aj 3D-cku v nom?!
myslim ze na modelovanie je plne postacujuci, a hlavne presny, horsie je to s konecnou vizualizaciou, ja to kombinujem s Max-om
myslim ze na modelovanie je plne postacujuci, a hlavne presny, horsie je to s konecnou vizualizaciou, ja to kombinujem s Max-om
-
uplink
VIP
tuto ho chcem_D to robí dobre. Aj ai [kamoš architekt] to kombinuje 
-
nejakymarko
Addict
Ako potom prosim ta funguje to dokoncenie v maxku? Je to plne kompatibilne? Tato kombinacia sa mi zatial javi ako najefektivnejsia.
Budem to musiet vyskusat
Dik za info
Budem to musiet vyskusat
Dik za info
-
tuto ho chcem_D
Expert
Kompletne vymodelujes 3D-cko v AutoCAD-e, potom v Maxe jednoducho importujes dwg subor, nahodis textury, osvetlis, popripadne upravis a nakoniec render, nic komplikovane.
-
uplink
VIP
Ono, keď si človek všimne takú zaujímavú vec, aj 3D Studio Max, aj AutoCad sú od Autodesku
čiže vzájomná kompatibilita je maximálna. DWGčka importuješ do maxka buď ako geometrické objekty, alebo ako splines, s ktorými plnohodnotne pracuješ, jednotky sa dajú nastaviť a potom máš z maxka plnohodnotný vizualizačný "plugin" pre AutoCad.
-
nejakymarko
Addict
no chalani, zacinam mat plno elanu 
zdravim,
cize ak som spravne pochopil,tak v autocade spravim projekty domu 2D, potom z toho spravim este aj 3D a nakoniec dorobim v 3D studio max detaily? Studujem pozemne stavitelstvo v ZA a pomalicky by som sa chcel zacat ucit pracovat s programami na projektovanie no a zistujem,co sa mi bude najviac hodit. Za pripadne rady vopred dakujem.
cize ak som spravne pochopil,tak v autocade spravim projekty domu 2D, potom z toho spravim este aj 3D a nakoniec dorobim v 3D studio max detaily? Studujem pozemne stavitelstvo v ZA a pomalicky by som sa chcel zacat ucit pracovat s programami na projektovanie no a zistujem,co sa mi bude najviac hodit. Za pripadne rady vopred dakujem.
pochopil si správne
osobne mám jednu výhradu - acad nie je robený pre stravbárov primárne, tak je 3D prasácke. odporúčam iný soft
osobne mám jednu výhradu - acad nie je robený pre stravbárov primárne, tak je 3D prasácke. odporúčam iný soft