Folie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Folie

Príspevok od používateľa hojko »

speq: 3M, ale uz len vzadu, nakolko si to odniesol technicak, ale o to by ani tak neslo, ale casto sa vyskytne cesta do Rakuska a kto vie, ze aky postih by bol za to v Rakusku. Ale na druhe auto idu folie naspat pocas tohto tyzdna.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

hojko..

tak to netusim ako by to riesili rakusania ale pamatam si ked sme s kamosom isli po jednu 7micu do česka a mala aj vpredu folie 30ky a pri Trencine ako je stacionarny vsetkych kontrolovali a nic nepovedali hned ze aha kupili ste auto tak je to ok ale ze na nasich znackach ked bude tak odstranit takze myslim si ze Rakusania by boli OKEJ kebyze povies ze u nas to je povelene ze jazdis s tym v cesku : ) ale tak radsej neskusat..

minule som videl na X6ke striebornej boli kompletky zrkadlovky folie bolo to dost zaujimave to neviem ci mozme mat na autach ale mal to tame uplne strieborne ako zrkadlo to bolo ale vypadalo to super
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

speq: Kedze si bol v Cesku, tak zreme bola prihlasena u nich a tam su folie povolene. Ked robis prepis, tak aj tak musis ist na obhliadku auta a ked tam budes mat folie, tak bez znamosti na tom prepise kvoli foliam neprejdes. Rakusania dobre vedia, ze folie na Slovensku su zakazane. MDPT schvaluje folie, ale zatial nebolo ziadne typove schvalenie folii, ktore by sa mohli lepit aj na predne bocne skla, nebola udelena ziadna samostatna vynimka a jedine co existuje, tak to je vynimka zo zakona o podmienkach prevadzky vozidiel na pozemnych komunikaciach: ,,Tento zákon sa nevzťahuje na vozidlá Ministerstva obrany Slovenskej republiky a rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií v jeho pôsobnosti, na vozidlá ozbrojených síl Slovenskej republiky, Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vrátane ním určených rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií, Policajného zboru, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Železničnej polície, Slovenskej informačnej služby, Hasičského a záchranného zboru a na vozidlá tvoriace mobilizačné rezervy, ktoré nie sú prihlásené do evidencie vozidiel." Teda taketo auta mozu mat folie, nemusia mat ani STK a emisnu kontrolu a nemusia splnat dalsie technicke poziadavky, ktore su nevyhnutne.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

na coupe mam tmave tony a pohoda.. ale tie zrkadlove sa aj mne pacia. co mi mozu ak si ich dam :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Trussardi napísal:co mi mozu ak si ich dam :)
ABSOLÚTNE NIČ! Sú to také isté fólie, ako trebárs čierne. Majú to firmy normálne v ponuke a dostaneš rovnako kartičku s certifikátom ako na čierne a hociktoré iné. :wink:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je potrebne, aby boli folie homologizovane a aby si mal k nim karticku. Ak je to splnene, tak je vsetko v pohode.
Trussardi
Darca
Darca

poradte nejaku dobru firmu v KE na certifikovane folie diky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Trussardi: Cassovia Effekt
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ktora dobra firma v BA robi zrkadlove folie...?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

chlopi ospravedlnujem sa za malinku reklamu, ale verim ze ludom ktori chcu folie a nechcu za to vysmarit majland sa to moze hodit.

Bratranec sa venuje lepeniu autofolii zn. Bruxsafol (USA) kvalitou cca 3M mozno trocha lepsie. Vravel ze keby nelepili Bruxsafol (keby sa perstali dovazat) robili by 3M.
Robi pre firmu ktora sa zaobera lepenim autofolii pre Porsche Slovakia ale kedze teraz je roboty malo (asi sa predalo malo Porsche :D ) beru aj zakazky na bezne auta. Napriklad ako perlicka, naposledy lepili folie na sklenene tabule noveho letiskoveho terminalu v BA :)
Ja osobne od neho folie nemam (niesu financie, som socka :D ) ale chysam sa uz asi pol roka no furt do toho daco vlezie (naposledy rozvody a brzdy, teraz lozisko kolesa.....), no jeho prace som videl a pravidelne vidavam na jeho autach :)
Hodnotim na vybornu, ziaden garazovy spekulant. Dokonca par skiel po garaznikoch zachranoval :)

Hodim sem link na thread na toyota fore kde su referencie a dakovacky na jeho pracu, no domena nefunguje :(

Teraz cena, aby som nekecal, je individualna podla materialu no pohybuje sa cca od 100EUR za male auto (5dv hatch, 3dv kupe) asi po 150EUR za vacsie (kombik) za vacsie asi aj viac, terba konzultovat s nim.
Robia v BA, no nema problem vziat si pracu na doma do DS ak to ma dakto pohodlnejsie tam :)

Vsetky folie su certifikovane!
Ponukaju aj folie na bocne predne skla, s certifikatom. Road legal (zatmavenie je sice minimalne (tusim max20-25%?EDIT: NULOVE!) ale UV to chyta poriadne, auto sa menej prehrieva a clovek si pocas cesty na dovolenku nespali lavu ruku :) ). Tie su drahsie, len pre fajnsmekrov :)

V pripade zaujmu kontaktujte
0904 213 616 - Fero
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stenky: Ministerstvo dopravy, post a telekomunikacii nevydalo ziadnu vynimku na typove schvalenie folii, ktore mozu byt pouzite pre predne bocne skla, takze to co pises je uplny nezmysel. Viac sa mozes docitat v zakone c. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevadzky vozidiel v premavke na pozemnych komunikaciach a o zmene a doplneni niektorych zakonov. Vyhlaskou c. 464/2009 a c. 71/2010 boli schvalene zmeny ohladom folii na auta. Cire bezpecnostne folie je mozne pouzit na autach kategorie M1 a N, ale nie na celnom skle. Vynimky na folie aj na predne skla maju auta PZ SR, Ministerstva vnutra, SIS, armada, zelez. policia, Zbor vazenskej a justicnej straze, hasici..., navyse taketo auta nemusia mat ani TK, EK a splnat technicke poziadavky a podmienky zo zakona.

Pokial ide o cire folie, mam na mysli akesi cire UV folie, tak tie nie su tiez povolene, ale ak si ich das na predne bocne skla, tak to vidiet nebude, takze by s tym problem nemal byt. Treba vsak mysliet na to, ze samotne autoskla filtruju slnecne luce.

Akysi Road legal, ktory tu opisujes u nas neplati. Nieco take je mozne vyuzit v susednom Cesku, kde je povolenych 30 percent. U nas mozes pouzit tak slnecny pas na celnom skle, ktory moze byt vysoky max 10cm a folie na zadnych sklach.
Stenky
Professional
Professional

cez vikend s nim budem a spytam sa ako to maju opatchovane s tymi prednymi bocnymi. certifikat na ne maju a mal by byt platny. presnejsie info zabezpecim
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

hojko, ani ten slnečný pás nemôžeš mať, môže byť iba ak je originál tónovaný na skle, nie dolepená fólia
Trussardi
Darca
Darca

na coupe mam v zadu uplne tmave a v predu mam svetlejsie.. chcel som aj dopredu uplne stmavit (z bezpecnostnych dovodov) ale nato mi uz nechu dat certifikat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stenky: Ziadny certifikat na predne bocne skla nie je. Len len akurat tak certifikat ku foliam, ktory sa pouziva pre zadne skla.

Trussardi: By som sa pozrel, ako mas aj na tie svetle certifikat a ako s tym pochodis.

Kibo: Precitaj si tie dve vyhlasky, ktore som uviedol vyssie a tam sa docitas v § 4 odsavec 3a, ktory plati od novembra 2009: na čelné sklo je povolený zatemňovací pás o max. šírke 100 mm od vrchného okraja čelného skla po celej jeho šírke, umiestnený mimo vzťažnej plochy čelného skla tak, aby sa zabezpečila ochrana proti oslneniu s plynulým prechodom zo 75% na 40% priepustnosti svetla vrátane skla alebo bez plynulého priechodu najmenej 50% priepustnosti svetla vrátane skla. Fólia nesmie pohlcovať farbu návestných svetiel a svetelných signálov.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Tak si to vytlačím a ukážem prvému policajtovi, ktorý ma za ten pás pototo... Asi im to zabudli oznámiť, že majú takúto novinku :) Dík za info :oops:
Trussardi
Darca
Darca

hojko napísal: Trussardi: By som sa pozrel, ako mas aj na tie svetle certifikat a ako s tym pochodis.
To mam origo stmavene uz od vyrobcu auta..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Trussardi: Precitaj si prosim ta este raz nazov temy. Tema sa venuje foliam na auta a nie kalenym ci tonovanym sklam priamo od vyrobcu, ktore by o. i. aj tak mali byt zapisane v TP.
Trussardi
Darca
Darca

mam aj aj co je na tom :)
Stenky
Professional
Professional

http://www.minv.sk/?Najcastejsie_otazky ... h-vozidiel

vyzera to tak ze tie folie na predok su nepouzitelne

edit: takze tie predne folie su uplne priehladne, montuju sa ako bezpecnostne ktore na predku byt mozu a popri tom su aj solarne (vo vsetkej tjanosti). samy o sebe su dost "neviditelne" a ked si ich prizlusnik vsimne su certifikovane bezpecnostne, ze su solarne nijako nezisti. rozdiel v priepustnosti UV je ale vraj celkom zasadny. Auto sa na slnku tak nezohrieva a cloveku pocas dlhej cesty nepripecie palicu. cena oproti ostatnym cca 3x. Cize ziaden tuning a zatmavovanie sa nekona. su cisto ucelne a koli cene pomerne.... no pre toho kto si potrpi :)

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2010, 18:52)
Doplnam link na referencie :) Je tam aj kontakt a popis.

http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... =25&t=4447

Takze ak dakto rozmyslal o foliovniku tak veselo do toho :)
Napísať odpoveď