Poradíte pri repase OLD PC ?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
jano101
Light Expert
Light Expert

Poradíte pri repase OLD PC ?

Príspevok od používateľa jano101 »

Zdravím Vás mám taký všeobecný dotaz čo môže byť užitočné i pe iných nielen pre mna.

Oslovil ma sused či by som mu neurobil repas PC tzn. reinštal OS popr. aktualizácia ovládačov.I kde je to strarina a na hry to určite nie je ale ide tam net tak prečo to vyhodiť...

Popíšem o HW.

MB: VIA VT82C694T Apollo Pro133T Čipset zákl. dosky VIA VT82C694T Apollo Pro133T
CPU: Intel Celeron, 950 MHz (9.5 x 100) štandar
MEMO: 128+128+64 teda 320MR SDRAM
GRAFIKA: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft Corporation) (32 MB)

o čo mi ide bios dosky je pomerne zaujímavý a dá sa tam šachovať mne sa podaril ešte na nepreinštalovanom PC dosiahnuť takt 1100MHz a pamate bežia v časovaní TURBO dalej som nešiel možno sa mi podarí ešte 64MB RAM vymeniť za 128 alebo256MB uvidím čo zoženiem.

A čo by som od vás chcel ak máte s touto doskou skúsenosť tak

1.či sa dá prepáliť nejaký novšý BIOS na MB popr aj na RIVE?
2.najnovšie ovládače na dosku a grafiku vlastne všetky čo treba

môžem ísť na stránku výrobcu a hľadať alebo sa opýtať či ekzistuje nejaký overený SW čo by vedel nájsť najnovšie vhodné ovládače alebo bios.

ďakujem za každý užitočný TIP.
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Poradíte pri repase OLD PC ?

Príspevok od používateľa Forsaken »

základná je otázka čo vlastne s tým chceš dosiahnuť.

1. BIOS na MB sa updatnut dá, pokiaľ ho výrobca ešte ponúka na stiahnutie, na nete isto nájdeš aj iné odkazy...

otázka je rovnaká prečo to chceš robiť a čo si myslíš že dosiahneš = nič.

tak isto dá sa vygoogliť aj BIOS na Rivu, no update ti neprinesie žiadne viditeľné zmeny.

2. ovládače len googliť, pretože niektorý výrobcovia na svoje staré produkty už neponúkajú na stiahnutie, vygoogliš ale 100%, sú na to aj software ale pre starý HW nečakaj podporu.

a moja skúsenosť: pri update BIOSU pozor, lebo si narobíš viac škody ako úžitku, najmä pri zariadeniach ktoré niesú schopné zálohovať old-bios.
Napísať odpoveď