Zdravím mám router od T-Comu Vigor 2700 VGST no a mám celkom problém s konfiguráciou. Po zadaní WAN údajov (login a heslo, ktoré som dostal od ISP) mi nefunguje pripojenie do internetu jediná vec ktorú router spraví je, že mi v online statuse napíše PPP shutdown. Další problém mám s LAN portami. Router som konfiguroval keď bol priamo pripojený k počítaču (jedným UTP káblom), všetko bolo v poriadku v portoch 1 a 2 (adresu priradil DHCP server / rovnako fungovalo aj manualne napisanie IP adresy a na router a do siete sa dalo v poriadku dostat). Problem nastal pri portoch 3 a 4. Zapichol som do nich kábel aby som vyskúšal či mi fungujú no počítač nedokázal získať IP adresu z DHCP servera a aj ked sa nastavila IP adresa manualne, počítač nemal žiadny prístup do siete. Najskôr som mal podozrenie vo VLAN, ktorá bola zapnutá práve na týchto portoch no aj po vypnutí nenastala žiadna zmena.
Vedel by mi niekto s týmto pomôcť?
Vigor 2700 VGST - funkčné len 2 lan porty a nefunkčná WAN?
Re: Vigor 2700 VGST - funkčné len 2 lan porty a nefunkčná WAN?
3 a 4-ka su urcene iba pre magio box
-
Phandox
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vigor 2700 VGST - funkčné len 2 lan porty a nefunkčná WAN?
A nie je možné to nejak obísť? Či som nútený sa s tým zmieriť? 
EDIT: Po nahrani firmware od t-comu (2.8.3) sa mi podarilo dostat do admin sekcie a dokonca sa mi zrusila aj blokacia š a 4 LAN portu. T-Com mal na strankach napisane ze firmware nie je pre HAG zariadenie, no i tak sa mi ho tam podarilo nahrat hoci dost pochybnym sposobom. Pouzil som router tools a na konci sending mi prisla chybova hlaska, ktora vravela o neuspechu a ze je potrebne resetnut router. Tak som ho teda resetol do factory defaults a cuduj sa svete, po dalsom napojeni som tam mal novy firmware, kde nebol blokovany admin pristup a navyse v slovencine. Mozte teda
EDIT: Po nahrani firmware od t-comu (2.8.3) sa mi podarilo dostat do admin sekcie a dokonca sa mi zrusila aj blokacia š a 4 LAN portu. T-Com mal na strankach napisane ze firmware nie je pre HAG zariadenie, no i tak sa mi ho tam podarilo nahrat hoci dost pochybnym sposobom. Pouzil som router tools a na konci sending mi prisla chybova hlaska, ktora vravela o neuspechu a ze je potrebne resetnut router. Tak som ho teda resetol do factory defaults a cuduj sa svete, po dalsom napojeni som tam mal novy firmware, kde nebol blokovany admin pristup a navyse v slovencine. Mozte teda
-
Daniel9911
Professional
Re: Vigor 2700 VGST - funkčné len 2 lan porty a nefunkčná WA
Ahojte chcem sa spytať potreboval by som Vigor 2700 VGST HAG pre magio box kedže mi telekom poslal pokazený router kurierom. Teraz ho mam v reklamacii, ale zas už službu mam aktívnu a nemožem sledovať. Ako v bazare som našiel asi 5 kusov ale k žiadnemu neni pripísané že to je verzia HAG. Takže chcel by som vedieť či mi pojde TV aj cez Vigor 2700 VGST bez označenia HAG ? Nechcel by som zbytočne vyhadzovať peniaze za router na ktorom mi možno ani Magio TV nepojde. Dakujem za odpoveď