Pravděpodobnost vzniku podmínek a života samého je asi taková jako kdyby se městem prohnalo tornádo a na náměstí složilo funglnovou stíhačku.
To je zaujímavé, ja som zas nedávno čítal, že nejaký vedec vyrátal pravdepodobnosť vzniku života vo vesmíre a neboli to zrovna malé čísla, čomu sa však ani nečudujem, keďže naša Zem je tak zanedbateľnou časťou vo celom vesmíre, že sa to hádam ani nedá priblížiť analogicky.
Rad - čítaš po sebe čo píšeš ? Myslím že vieš od čoho je skrátka UFO, a myslíš že v tej losi sú baktérie ?
Takže ak veríš v UFO musíš aj veriť v inteligentý život mimo Zeme, pretože myslím že ľudia sú dosť mudry no nedokúžu sa dostať na inú planetu nie to preletieť milióny kilometrov, na Zem, takže asi tak
Pravděpodobnost vzniku podmínek a života samého je asi taková jako kdyby se městem prohnalo tornádo a na náměstí složilo funglnovou stíhačku.
To je zaujímavé, ja som zas nedávno čítal, že nejaký vedec vyrátal pravdepodobnosť vzniku života vo vesmíre a neboli to zrovna malé čísla, čomu sa však ani nečudujem, keďže naša Zem je tak zanedbateľnou časťou vo celom vesmíre, že sa to hádam ani nedá priblížiť analogicky.
Aj keď neviem, ako to vypočítal, pochybujem že by to bol vyspelý život ako tu na Zemi. Či to neboli tie baktérie ako som už spomínal (veď aj to je život).
Janio napísal:Rad - čítaš po sebe čo píšeš ? Myslím že vieš od čoho je skrátka UFO, a myslíš že v tej losi sú baktérie ?
Takže ak veríš v UFO musíš aj veriť v inteligentý život mimo Zeme, pretože myslím že ľudia sú dosť mudry no nedokúžu sa dostať na inú planetu nie to preletieť milióny kilometrov, na Zem, takže asi tak
Ja som myslel U.F.O. doslovne...preto som aj napísal že ho vidím minimálne raz za týždeň. to môže byť aj kačica, ktorú neviem rozoznať, pretože mi do oka niečo padlo (asteroid ->to som si nemohol odpustiť a ani to nevymažem, lebo je 01:05 a ja som prišiel domov ).
Lilith to pochopil.
R-množstvo vhodných hviezd v našej galaxii
fp-počet hviezd okolo ktorých krúžia planéty
n-počet vhodných planét pre vznik života
fl-časti planét podobných Zemi na ktorých sa život vyvinul
fi-počet svetov osídlovaných formami života
fc-počet vyspelých civilizácii
L-životnosť technologické civilizácie
= Drakeova rovnica
Toto som sem dal len ako bonbónik, ale nie je to moc presné.
3PO napísal:
There was no evidence indicating that sightings categorized as "unidentified" were extraterrestrial vehicles
Prečítal som si o Project Blue Book. Či fenomény kategorizované ako neidentifikovateľné boli extraterrestrial je jedno. Podľa mňa by ani jeden nemusel byť extraterrestrial a som dosť skeptický voči faktom, ktoré hovoria, že sú extraterrestrial. Jedným z dôvodov je fakt, že všetky tieto úkazy boli zaznamenané zo zemského povrchu.
Môj skepticizmus voči extraterrestrial nabúravajú nahrávky, ktoré neboli robené zo zeme, ale vo voľnom vesmíre. Dokazujú, že tam niečo je, aj keď nevieme čo. Takže aby som to udal na správnu mieru. V UFO, ako neidentifikovateľné, podľa jeho pravej definície, verím. Každá blbosť ktorú neviem identifikovať na oblohe tým môže byť. V UFO, ako extraterrestrial, ktoré bolo zaznamenané na fotoaparáte alebo kamere zo zemského povrchu neverím. V UFO, ako extraterrestrial, ktoré bolo zaznamenané mimo zemskej atmosféry zariadeniami tak isto mimo zemskej atmosféry verím. Inteligentný život mimo našej planéty nevylučujem, v podstate je mi to jedno.
Edit: Tak som si pozrel toto vide http://www.youtube.com/watch?v=WlLN_Jcg1pc, ale akosi moc ma to nepresvedčilo. Ja celkovo akosi moc neverím na dôkazy z youtube či nejakých pochybných internetových stránok, držím sa pravidla, že drvivá väčšina informácií na internete je v podstate nesprávnych.
Máš aj nejaké oficiálne vyhlásenia NASA k tomuto ?
Lilith napísal:
Prečítal som si o Project Blue Book. Či fenomény kategorizované ako neidentifikovateľné boli extraterrestrial je jedno. Podľa mňa by ani jeden nemusel byť extraterrestrial a som dosť skeptický voči faktom, ktoré hovoria, že sú extraterrestrial. Jedným z dôvodov je fakt, že všetky tieto úkazy boli zaznamenané zo zemského povrchu.
Môj skepticizmus voči extraterrestrial nabúravajú nahrávky, ktoré neboli robené zo zeme, ale vo voľnom vesmíre. Dokazujú, že tam niečo je, aj keď nevieme čo. Takže aby som to udal na správnu mieru. V UFO, ako neidentifikovateľné, podľa jeho pravej definície, verím. Každá blbosť ktorú neviem identifikovať na oblohe tým môže byť. V UFO, ako extraterrestrial, ktoré bolo zaznamenané na fotoaparáte alebo kamere zo zemského povrchu neverím. V UFO, ako extraterrestrial, ktoré bolo zaznamenané mimo zemskej atmosféry zariadeniami tak isto mimo zemskej atmosféry verím. Inteligentný život mimo našej planéty nevylučujem, v podstate je mi to jedno.
vies anglicky ? vies co znamena slovo vehicles ? a co spojene extraterrestrial vehicles ?
ano definiciu ufa splna i meteor. i druzica na orbite pokial nie je identifikovana. srasne vagna definicia.
vyspeli zivot mimo zeme a UFO lode su dost rozdielne. paci sa mi naivna predstava, ze tu letia mliony svetelnych rokov a potom havaruju pri nejakom nevyznamnom mestecku Roswell...a podobne
Hughito - len na okraj: Drakeova rovnica nie je o tom, či je vo vesmíre aj iný inteligentný život (pochybovať o tom je podľa mňa hlúpe). Tá rovnica skôr vraví o tom, ktoré faktory je potrebné brať do úvahy, aby sme boli schopní vyrátať POČET CIVILIZÁCIÍ SCHOPNÝCH KOMUNIKOVAŤ.
Takto nám tú rovnicu uviedol profák na prednáškach všeobec. biológie:
N = R* x fP x ne x fl x fi x fC x L
Predpoklady z roku 1960 (Green Bank, VA, USA):
R* ~ priemerná rýchlosť vzniku hviezd)
fp ~ frakcia hviezd, ktoré majú planéty)
ne ~ priemerný počet planét schopných podporiť vznik života)
fℓ ~ frakcia z týchto planét, na ktorých život vznikne)
fi ~ frakcia planét, na ktorých vznikne inteligentná civilizácia)
fc ~ frakcia civilizácií s potrebnou komunikačnou technológiou)
L ~ rokov čas, v ktorom civilizácie vysielajú signál o svojej
existencii do vesmíru)
N = počet civilizácií schopných komunikácie
N = 10 x 0,5 x 2 x 1 x 0,01 x 0,01 x 10000 = 10
samozrejme, tie čísla sú úplné bludy, slúžia skôr ako modelový príklad - nikto súdny by sa neodvážil tvrdiť, že sú presné (čísla sú vraj len predpoklady, ktoré zďaleka nemusia byť presné, skôr budú riadne pritiahnuté za vlasy - sú z 60. rokov), keďže zďaleka nemáme ani páru o tom, koľko reálne iných civilizácií existuje, nemáme ani šajn o ich vyspelosti... opakujem, tá rovnica je skvelá v tom, že ukazuje čo všetko treba zohľadniť v úvahe o počte civilizácií schopných spolu komunikovať.
3PO napísal:
vies anglicky ? vies co znamena slovo vehicles ? a co spojene extraterrestrial vehicles ?
ano definiciu ufa splna i meteor. i druzica na orbite pokial nie je identifikovana. srasne vagna definicia.
vyspeli zivot mimo zeme a UFO lode su dost rozdielne. paci sa mi naivna predstava, ze tu letia mliony svetelnych rokov a potom havaruju pri nejakom nevyznamnom mestecku Roswell...a podobne
Ako som spomenul, na UFO ako extraterrestrial, neverím. Pod tým presne myslím extraterrestrial vehicles videné zo zemského povrchu.
necital som celu temu a neviem ci to tu uz niekto pisal ale UFO pokial viem znamena neidentifikovatelny objekt co nemusia byt vzdy len mimozemstania
Cez to vsetko verim ze nie sme vo vesmire sami aj ked podmienok na to aby niekde vznikol zivot je straasne vela a musia sa stat miliony nahodnych udalosti aby mohol vzniknut zivot.. teda aspom v takom ponimani ako ho pozname my
Stoporko napísal:Lilith - a čo ťa vedie k tvojmu presvedčeniu? Myslíš, že sme tu vo vesmíre sami?
Nemyslím, že sme vo vesmíre sami. Preto aj verím v UFOs ktoré boli zaznamenané mimo našej atmosféry. Len everím v UFO ktoré boli videné zo zemského povrchu, lebo skoro všetky, ak nie všetky mohli byť fake.
Prečo si myslím, že nie sme tu sami, aj keď život by mohol byť v podobe baktérií alebo hocičoho podobného? Zoberme si, že v našej galaxii je od 200-400 biliónov hviezd. Je odhadované, že vo vesmíre je od 100-200 biliónov galaxii. Keď to spriemerujeme tak nám vyjde že vo vesmíre je cca.
10 000 000 000 000 000 000 000 000 hviezd (+ / - pár núl). Nie som moc zástanca štatistík ale pri tom množstve hviezd/sĺnk môj laický pohľad dokáže nájisť určité percento ktoré sa prikláňa k priaznivým podmienkam pre život aj keď v úplne inej forme ako ten ľudský.
Zajtra linknem jedno video na youtube ktoré mi dalo perspektívu toho ohromného priestoru okolo nás.
Tie videá sú úplna sprostosť, tam nieje očom...
Avšak ak je pravda to v tej číne, že museli odkloniť lietadlá kôli telesu "vojenského charakteru", tak to je viac než zaujímavé