Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
diego: podradit predsa musis, aby si bol rychly pri vyjazde

Jáj
.Na mňa na autoškole vraveli obaja inštruktori, že ja určite vodičák nespravím lebo som jazdil ako blázon.Vravel som si, že momentálne benzínu môžem spáliť kolko chcem tak som tomu nakladal.Ale zistil som, že keď som išiel do kubína a nazad + pár uličiek (160km) a spálil som benzínu za 15€ (1.2 HTP Fabia) s tým, že som išiel asi 20km (DK -> RK) celý úsek dole kopec na volnobehu alebo na rýchlosti, že sa moc neoplatí dávať za každú cenu plný kotol
.Teraz radšej fakt keď je menší spád tak radšej trochu podtočím na 5ke tých 1500 pri 50ke.Motor sa nejak extra netrápi a spotreba nie je vysoká.
-
RATZINGER666
Darca
nuz, nemas jazdit ako blazon, autoskola nie je o benzine zadarmo (ktory si mimochodom aj tak zaplatis), ale hlavne o tom, aby ta tam cosi naucili, aj ked uz hadzat rychlosti vies... ja som tiez jazdil ako blazon od 15 po dedinach a na autoskole som sa naucil kopec novych veci...
5q pri 1500ot dole kopcom nevadi, neda sa to ani nazvat podtacanim
5q pri 1500ot dole kopcom nevadi, neda sa to ani nazvat podtacanim
To, že nemám jazdiť ako blázon už viem. Ale tak nie každý si to uvedomí ako ešte 17/18 ročný sopliak. Na autoškole som sa naučil hodne a dovolím si tvrdiť, že som dobrý šofér len človek časom zistí, že je rozumnejšie zájsť tých 160km za 8 litrov ako za 12 itrov. Ale tak takmer každý sa za volantom niekedy určite šalel.
Ja začínam radiť 5 už aj v meste a keď moc netrápim plynový pedál tak jazda nie je sprevádzaná vibráciami a nenamáham extrémne motor.Keď chcem ušetriť viem mať ľahkú nohu ale ako náhle sa mi v peňaženke objaví nejaká tá stovečka tak plný kotol nie je sem tam odveci.
Ja začínam radiť 5 už aj v meste a keď moc netrápim plynový pedál tak jazda nie je sprevádzaná vibráciami a nenamáham extrémne motor.Keď chcem ušetriť viem mať ľahkú nohu ale ako náhle sa mi v peňaženke objaví nejaká tá stovečka tak plný kotol nie je sem tam odveci.
-
RATZINGER666
Darca
to, ze som dobry sofer, som si po absolvovani autoskoly myslel tiez
ale ak nezijes v nejakom velkomeste a autoskolu robis v nejakom zapadakove, v ktorom si na mieste cesticky zvyknes rychlo, a nasledne sa do takeho vacsieho mesta dostanes, zistis, ze soferovanie nie je len o kvaltovani a toceni volantom 
lietat na aute ta po autoskole bude bavit este tak zo tri roky, potom zistis, ze to naozaj nema ziadny valny zmysel, samozrejme existuju aj vynimky, ktore si myslia, ze aj v tridsiatke je "cool" a "in" lietat po meste v olietanej ztuzenej felde s plnym kotlom stovkou, spustenymi oknami, vystrcenym laktom a hudbou na plne pecky... holt, niektori nedospeju nikdy...
lietat na aute ta po autoskole bude bavit este tak zo tri roky, potom zistis, ze to naozaj nema ziadny valny zmysel, samozrejme existuju aj vynimky, ktore si myslia, ze aj v tridsiatke je "cool" a "in" lietat po meste v olietanej ztuzenej felde s plnym kotlom stovkou, spustenymi oknami, vystrcenym laktom a hudbou na plne pecky... holt, niektori nedospeju nikdy...
Kto by si blaznenie nevyskusal
Ale ina realita pride vtedy ked bude treba z vlastneho pravidelne kupovat benzin/naftu/plyn, platit opravy, et, stk, zimne/letne gumy,...To si uz clovek rozmysli ci bude mat az tak tazku nohu na plyne, resp. ci sa bude k autu spravat viac ohladuplne
Toto v autoskole moc neucia.
-
RATZINGER666
Darca
sundevil: svata pravda, az s prvym vlastnym autom sa clovek nauci, kolko to vozenie vlastne stoji... kazdy sopliak si dokaze cez tyzden usetrit 5e z vreckoveho, cez vikend natankovat tatkovho kombika a ist sa pretrcat na miestnu diskoteku, ohurovat okolie svojimi zavodnickymi odpichmi z miesta, ale ked dojde na platenie pri bare, radsej niekomu ukradnu zo stola prazdnu flasku od mineralky a idu si ju dopustit vodou na wc, ako u nas nasa miestna mladez...
ratzi: Liptovský Mikuláš síce nie je najväčšie mesto ale nie je ani malé.Aj keď v mikuláši sa nezdržiavam až toľko ako v iných mestách (Poprad, Kubín, Ružomberok) ktoré nepoznám zrovna naspamäť.Každý môže mať definíciu dobrého šoféra inú ale u mňa by mal dobrý šofér vedieť predvídať, zvládať krízové situácie (šmyk a pod.), poznať dokonale chovanie auta pri tej ktorej situácii a samozrejme poznať predpisy.Toto sú aspoň v mojom merítku znaky dobrého šoféra
A ako vravíš najradšej mám mladých faganov ktorí zoberú tatkové BMW a chodia po meste so spusteným oknom a hudbou naplno ako nejakí gangstri.V mikuláši sa nám nedávno stál takýto prípad keď frajírek išiel 140 v meste a ešte išiel v protismere a sundal chlapa ktorý sa vracal z nákupu.
A ako vravíš najradšej mám mladých faganov ktorí zoberú tatkové BMW a chodia po meste so spusteným oknom a hudbou naplno ako nejakí gangstri.V mikuláši sa nám nedávno stál takýto prípad keď frajírek išiel 140 v meste a ešte išiel v protismere a sundal chlapa ktorý sa vracal z nákupu.
a to hovado vymleté malo ešte 1,4 promile ak dobre viem..Dieg0 napísal: A ako vravíš najradšej mám mladých faganov ktorí zoberú tatkové BMW a chodia po meste so spusteným oknom a hudbou naplno ako nejakí gangstri.V mikuláši sa nám nedávno stál takýto prípad keď frajírek išiel 140 v meste a ešte išiel v protismere a sundal chlapa ktorý sa vracal z nákupu.
takisto sa da argumentovat aj sofermi na fobiach 
-
RATZINGER666
Darca
Trosku ma poburuju reci "zobere taktkove bmw." Viem, ze myslene obrazne, proste hocijake auto, ale x ludi si hned mysli, ze bmw je mafian alebo fagan, ktory sa potrebuje predvadzat. Toto mi tlacil do hlavy aj jeden z instruktorov v autoskole, islo krasne bmw pred nami, neskor som ho aj spoznal na bmwklube, fajn chalan, ziadny oduty a proste ked isiel pomaly, tak "ide ako priposraty", ked mimo mesta zrychlil, tak "machruje", pritom isiel 90, ale zrychlil ovela lepsie, ako ja na 1,4 ci co to tam za vysavac bolo. Proste x ludi v tom vidi len "mlady vodic na bmw sposobil skodu....", takisto, ako ja na prvy pohlad po precitani Diegovho prispevku. Proste chlapci na tych slabsich vozoch mi pripadaju, ze si just potrebuju dokazovat, aki su rychli. Ja sa po meste az bojim chodit, ked x krat musim ist tvrdo do brzd, ked ma na velkom kruhovom v Nitre (pri HyperTescu) zatvaraju z oboch stran a uz sami seba si vsimnu iba ked su meter od seba. Zo semaforov odchadzam medzi poslednymi a spravidla male mestske vozy maju hudbu naplno, ze sa mi zrkadla trasu a su stastni, ked im kolesa aspon pisknu. Ok, vyplakane, pod parou som bol

-
RATZINGER666
Darca
to je uz take pravidlo... bud maju tatkov kombik alebo vlastny nejaky vylietany vrak... a ano, pravidlom je aj to, ze bmw maju hlavne kadejaki frajeri a podobni, staci sa pozriet, co sa predava u nas v bazaroch a co si to ti ludia vlastne kupili... vsetko len socialne edicie s najmensim moznym naftovym motorom bez vybavy a s paradnymi kolami, no hlavne, ze je to bmw... malokto si uz v tejto dobe kupi bavoraka iba kvoli vlastnemu presvedceniu alebo kvoli tradicii, zvacsa to uz je iba poza a dovodom je hlavne to, ze je to aktualne "cool" a "in"... to uz som pisal minule... kamarat ma poprosil, aby som mu zohnal zanovne 3er sedan/coupe, a ked som zbadal, co sa to vlastne u nas predava, stavali sa mi vlasy dupkom...
ratzi má pravdu. Aspoň ja poväčšine čo som na cestách videl havárie boli z 90% mladí fagani a z toho to bola buď stará vylietaná herka alebo nejaká prémiovka ktorú si zaručene nemôže mladý človek dovoliť (preto buď tatkove alebo leasing). Aby si si nemyslel tiež poznám chalanov čo majú BMW alebo AUDI a sú to skvelí týpci ale na druhej strane aj skvelí šoféri ktorí si nepotrebujú dokazovať, že dokážu zo zákruty vyletieť rýchlejšie ako fóbia v ktorej je naložených 5 gangstrov ako sardinky v oleji.
No uz ste dost mimo temy, ale inak suhlasim s ratzim 
Mohol by mi niekto prosim Vás poradiť? Som žiadateľom o pridelenie vodičského preukazu a pred pár dňami som bola na skúškach. Písomný test som spravila a aj autocvičisko len jazda mi nevišla. Teraz mám isť na opravné skúšky ale už sa zmenilo cvičisko. Je potrebné aby som na skúškach cvičisko opakovala aj ked som nejazdila na novom ale na starom? Mám nejaké možnosti pokiaľ nechcem platit peniaze za daľšie jazdy? A písomný test musím opakovať tiež? Díky
-
RATZINGER666
Darca
jo, budes musiet opakovat cvicisko plus jazdu v meste, je jedno, ci je cvicisko stare alebo nove... prve opakovanie je zadarmo, dalsie sa uz platia, a ak sa nemylim, stale kolkami.... testy opakovat nemusis...
nwm ako je to ked bolo stare a teraz je nove
Ale man skusky len cakaju a nam instruktor hovoril, ze
1.Spravis test, ides na cvicisko, neurobis cvicisko, na daljsej skuske test uz nemusis
2.spravis test aj cvicisko, ale jazdu pokazis, cize na dalsej uz test ani cvicisko robit nemusis.
Ale nwm ako to je ked si mala stare cvicisko, najlepsie by ti povedal instruktor
Ale man skusky len cakaju a nam instruktor hovoril, ze
1.Spravis test, ides na cvicisko, neurobis cvicisko, na daljsej skuske test uz nemusis
2.spravis test aj cvicisko, ale jazdu pokazis, cize na dalsej uz test ani cvicisko robit nemusis.
Ale nwm ako to je ked si mala stare cvicisko, najlepsie by ti povedal instruktor
tak ako hovori Pascal. Priprav si aj kolok(tusim, ze 16,50 eur). A ak si uz vsetky jazdy odjazdila, tak si musis kazdu dalsiu zaplatit(ceny sa pohybuju okolo 10 euro).
-
Soviet
Darca
Nebudes robit uz cvicisko..To by bola kravina a zbytocne zabijanie casu, kedze cvicisko je vlastne takmer to iste..Slalom+ Parkovanie..takze hadam ta to nejdu zas skusat..Vacsinou si z budovy autoskoly nasadnu opravny co maju jazdu rovno do auta a kus okolo sa povozia..Kym by opat kazdy siel cvicisko a spol, to by bol policajt na nervy..
Takze budes robit iba jazdu..Samozrejme kolky ti treba..
Takze budes robit iba jazdu..Samozrejme kolky ti treba..